• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kaçıncı haftada 3.300 çıktı kilosu benim de büyük ihtimalle 17-18 Mayıs gibi sezeryan olacak ama benimki en son 33+6 da 2.380 di 36+0 da haftaya gidicem belki 3.000 olmuştur 😃
Canım 2 hafta önce 34+2de 2.400 dü bugün 36+2 de 3.300 dedi banada fazla geldi kilosı ya. Sağlıklı olsun da düşük kilolara kendimi alıştırmıştım.
Çatı muayenesi yaptımı acaba yapmadıysa yapmadan direk böyle bi kanıya varmaları doktorların çok saçma 4kilo doğum yaptı yeğenim 4 yıl önce 5 ay öncede 3900 normal doğuma girdi kordon dolanması yüzünden 12saat sancı çekip normali denedikten sonra sezeryana alındı hayırlısı olsun hakkınızda maşallah kilosu yerinde minnoşun sağlıcakla hayırlısı neyse öyle doğsun inşallah 🥰
Yapmadı canım bence zaten çocuk 3.300 bile değil gözümü korkutuyor normal istemeyeyim diye. Bnm doktorum sezeryan taraftarı. Bende uğraşmadım zaten. Çocuk sağlıklı olsun birde ben şu sıkıntılardan kurtulayım başka bilet istemiyorum

hadi yaa Sonda mi takiliyor ilk kez duydum hemen bı baktım internetten 12 24 saat kalır demişler. Ben bı kalkıp meryem süresi okuyayım kolay doğum için 🥲🥲 ya da youtubeden acip dinleyim 🥲
kesin bu akşam rüyamda dogumhanede bana sonda takılır🥲😂😂😂😂😂
Sezeryanda oluyor o canım 😊

Ben pijama takımı aldım ama lohusa takımı olduğu için hem beli lastik ayarlamalı hem de baya yüksek yani dikişe denk gelmez, sadece sonda takılı olursa zor olurmuş o zaman da pijama altını yataktan kalkana kadar giymiycem zaten ayağa kaldırmadan önce sondayı çıkarıyolarmış
Ben sonda takılıyken üzerimi giyindim yürüdüm falan hiç zorlanmamıştım sondanın hortumu uzun oluyo zaten paçamdan değilde karnımdan çıkarmıştık zaten yürümeye başladıktan sonra çıkartıyorlar
Canım 2 hafta önce 34+2de 2.400 dü bugün 36+2 de 3.300 dedi banada fazla geldi kilosı ya. Sağlıklı olsun da düşük kilolara kendimi alıştırmıştım.

Yapmadı canım bence zaten çocuk 3.300 bile değil gözümü korkutuyor normal istemeyeyim diye. Bnm doktorum sezeryan taraftarı. Bende uğraşmadım zaten. Çocuk sağlıklı olsun birde ben şu sıkıntılardan kurtulayım başka bilet istemiyorum
Sezeryan yanlısı doktorla uğraşmak zor hakkınızda hayırlısı olsun çabuk iyileşirsiniz inşallah 🤲🏻🥰

Canım ikinci sezeryan daha ağrılı geçti açıkcası ya da o ağrıların hepsini unutmuşum 🙈 şahsen kendi adıma bilerek girmek daha korkutucuydu ilkinde daha rahattım. Ama çıkarken ilkine göre daha rahat çıktım ameliyattan
Benim en çok panik stres olduğum an ilk masaya uzandığım an oluyo ya uyuştu mu uyuşmadı mı derken doktor başlayana kadar ecel terleri döküyorum sonrası çok şükür sakin rahat geçiyo kalkması yürümesi uyuşukluğun geçmesi ilk yürümedeki acıda cabası ilk yürüdüğümdeki o nefesimi kesen acı hala dün gibi aklımda ilk ikisinde bunları düşünmeden gitmiştim hep ama şuan 3. Olunca daha bilinçli gitmeden düşünmeye başladım her adımı her olacağı aklımda 😅

Merhabalar hepimiz inşAllah sağlıklı şekilde yavrularımızı kucağımıza alırız. Doğum yapanları da Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin. 35+3 haftadayım sezaryen için 18 mayısa gün verdi doktorum. Geçen hafta kontrolümde nst de sancılarım çıktı 2 gün yakın takip edildi serum takıldıktan sonra sancı çakmadı. Bol su içmemi söyledi. Haftada 1 kontörle devam ediyorum. Benim kafama takılan nst de sancı çıkıyor ama ben hissetmiyorum normal bebek toparlanması gibi geliyor bana.

Ben sonda takılıyken üzerimi giyindim yürüdüm falan hiç zorlanmamıştım sondanın hortumu uzun oluyo zaten paçamdan değilde karnımdan çıkarmıştık zaten yürümeye başladıktan sonra çıkartıyorlar
Sonda kısmından korkmuyorum zaten hiç, sağlıkla bi doğsun da hem belki normal doğar😁

Bugün kontrolüm vardı kızlar, boynunda kordon dolanması varmış, hareketlerini kontrol et dedi doktorum biraz panikledim 🥲 Sezaryen için 11 Mayıs dedik normal şartlarda ama doktorum bebeğin hareketlerinde azalma olursa daha erken de alabiliriz dedi. Şekerim vardı zaten bir de üzerine şimdi tansiyon eklendi. Doktorum 85'i geçmesin küçüğü dedi ama birkaç gündür, özellikle de bugün hep 85 ile 95 arasında. Ah bu süreç sağlıkla bitsin istiyorum hayırlısıyla.
Tansiyonu yüksek olup da bununla başa çıkabilen var mı? Bu bahsettiğim değerler sorun olur mu ki acaba. Sizlerin nasıl gidiyor?
Benim kızcemde hamileyken 8 agustos dogum tarihimdi kordonu boynuna 1 buçuk tur dolanmısti doktorum yurt dısina seminere gidecekti 1 hafta sonra gelecekti riske atmadı bebegin bası kanala girerse dogum zoe olur dedi zaten 2 hafta onden gidoyordu27 temmuzda dogum oldu tek tur dolansiysa dikkat etmen yeterli sırt üstü yatma yataktan kallarken yavas kal hızlı hareket etme sagına soluna dönerken dikkatli ol bana bunlari demisto doktorum

Benim en çok panik stres olduğum an ilk masaya uzandığım an oluyo ya uyuştu mu uyuşmadı mı derken doktor başlayana kadar ecel terleri döküyorum sonrası çok şükür sakin rahat geçiyo kalkması yürümesi uyuşukluğun geçmesi ilk yürümedeki acıda cabası ilk yürüdüğümdeki o nefesimi kesen acı hala dün gibi aklımda ilk ikisinde bunları düşünmeden gitmiştim hep ama şuan 3. Olunca daha bilinçli gitmeden düşünmeye başladım her adımı her olacağı aklımda 😅
Ben ilk yürümeye kalktıgimda sogrulamamıstım ebe düz yürü deyip durdu sonunda ebeye gelsen bu agrıyi cek sonrada düz yürü demistim benim dikislerom 2 hafta cok agrıdi kendime gelemedim ne saga döndüm ne sola insallah bu seferki öyle olmaz 😒

Hayirli olsun inşallah 🥰 en sağlıklı zaman en uygun sekil neyse o olsun🥰
Yaaa böyle okuyunca çok heyecanlanıyorum gözünüz aydin çok şükür 😍♥️
Benimde ilk kanamam olduğunda plesanta aşağıda demişti sürekli yatin bide çok su için ben ilk hafta yemeği bile yattigim yerde getirmişlerdi bana ama şanslıydım annem kardeşim geldi baktı bana . Bı 10 gün bile yatsaniz çok şey farkediyor inşallah Allah şifa versin daha once kanamalariniz oldu mu .bana fitil iğne falan da verildi sonra herşey yoluna girdi
Daha önce kanamam olmamıştı hiç ilk defa oluyor

Sonda kısmından korkmuyorum zaten hiç, sağlıkla bi doğsun da hem belki normal doğar😁
Amin amin inşallah normal doğurmak nasip olur 🤲🏻
Ben ilk yürümeye kalktıgimda sogrulamamıstım ebe düz yürü deyip durdu sonunda ebeye gelsen bu agrıyi cek sonrada düz yürü demistim benim dikislerom 2 hafta cok agrıdi kendime gelemedim ne saga döndüm ne sola insallah bu seferki öyle olmaz 😒
Hiç sorma ya insan dik durup yürüyemiyo ki ilk sezeryanda benimde öyle olmuştu 15gün çok çekmiştim acıdan gözlerim kararıyodu ilk kalkarken ikincide bol bol yürüdüm bebeğim küvözde olduğu için sürekli bir alt kattaki yenidoğan yoğun bakım ünitesine yürüdüm saat başı gidip gördüm duramadım daha çabuk iyileştim ertesi gün kendim oturup kalkabiliyordum yavaşça bu seferde bol bol yürümeyi planlıyorum zaten hareketsiz kalabilme gibi bir lüksüm yok kayınvalidem evle çocuklarla ilgilenir biraz ayaklandım mı duramaz gider zaten benim ikincide ameliyattan çıktıktan sonra ebe gelip sürekli karnıma bastırıyodu pis kan aksın diyeymiş ama onu normal doğum yapanlara yapıyolarmış sezeryan oldum desende kadına dinletemedim ayaklarım uyuşukken canım yansada tepki veremiyordum sadece acıdan kıvranıyodum ayaklarım biraz kendine gelince ebe geldi karnıma bastırmasıyla tekmeyi yemesi bir oldu kadın şok oldu napıyosun diye bağırdı canım yanıyo artık napayım dedim bende gitti bir daha gelmedi nasıl güldük kadına anlatamam 1hafta onun o 3 parmağıyla bastırdığı yer mosmor kalmıştı göbeğimde hatırladıkça hala gülerim 😂😂

Benim kızcemde hamileyken 8 agustos dogum tarihimdi kordonu boynuna 1 buçuk tur dolanmısti doktorum yurt dısina seminere gidecekti 1 hafta sonra gelecekti riske atmadı bebegin bası kanala girerse dogum zoe olur dedi zaten 2 hafta onden gidoyordu27 temmuzda dogum oldu tek tur dolansiysa dikkat etmen yeterli sırt üstü yatma yataktan kallarken yavas kal hızlı hareket etme sagına soluna dönerken dikkatli ol bana bunlari demisto doktorum
Bana da dikkatli ol hareketlerinde dedi, iki tur dolanmış bizim 🙁 ama erken alalım da demedi, hareketlerine bakalım dedi. Açıkçası korkuyorum

Bana da dikkatli ol hareketlerinde dedi, iki tur dolanmış bizim 🙁 ama erken alalım da demedi, hareketlerine bakalım dedi. Açıkçası korkuyorum
Doktorun farkında olması iyi bişey Allah korusun siz hareketlerini takip edin dinleyin bebeğinizi bol bol yeğenimin doktoru bilemedi sancıları başladı suyu patladı saatlerce normal doğum sancısı çekti doğuma aldılar kızı 2 saat doğurtmaya çalışmışlar ıkın Allah ıkın birde doktor sanki bebek bişeye takılmışta gelemiyo gibi diyormuş en son bebeğin kalp atışları 60a düşünce biraz dinlen demişler odaya almışlar bağırmış neyi bekliyorsunuz illa birimize bişey mi olsun doğmuyo işte alın beni sezeryana demiş kavga etmiş öylelikle almışlar boynuna 2 kere kordon dolanıkmış 10gün küvözde kaldı şuan 5aylık maşallah topacımız stres yapmayın doktorun bunun bilincinde olması çok daha iyi en azından direk acil sezeryana alınırsınız Rabbim sağsalim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin yavrunuzu bol bol dua edicem sizin için stres yapmayın bol bol hareketlerini takip edin

Bugün kontrolüm vardı kızlar, boynunda kordon dolanması varmış, hareketlerini kontrol et dedi doktorum biraz panikledim 🥲 Sezaryen için 11 Mayıs dedik normal şartlarda ama doktorum bebeğin hareketlerinde azalma olursa daha erken de alabiliriz dedi. Şekerim vardı zaten bir de üzerine şimdi tansiyon eklendi. Doktorum 85'i geçmesin küçüğü dedi ama birkaç gündür, özellikle de bugün hep 85 ile 95 arasında. Ah bu süreç sağlıkla bitsin istiyorum hayırlısıyla.
Tansiyonu yüksek olup da bununla başa çıkabilen var mı? Bu bahsettiğim değerler sorun olur mu ki acaba. Sizlerin nasıl gidiyor?
Valla ben tansiyonla uğrasiyorum. Dün gece bi uyandim yataktan dogrulana kadar cok afedersiniz ayaga kalkmamla fiskikarak kustum. Niye boyle oldu derken basimda catliodu zaten, esim bi ölçtu tansiyonumu 17/10. Bugun de hep 14 lere yakin cikiyor. Benim daha inmiyor tansiyon yukselmeye basladi artik

Ben pijama takımı aldım ama lohusa takımı olduğu için hem beli lastik ayarlamalı hem de baya yüksek yani dikişe denk gelmez, sadece sonda takılı olursa zor olurmuş o zaman da pijama altını yataktan kalkana kadar giymiycem zaten ayağa kaldırmadan önce sondayı çıkarıyolarmış
Sondadan cok korkuyorum ben ya😀 takilirken özellikle. Yoo çıkartmasida kötü. Serklaj olmadan önce arkadasima diyordum ki sezeryandan korkmuyorum sondadan korkuyorum, oda dediki daha 20 hafta var doguma aklina getirme dedi, 3 gün sonra acil serklaja alindim. Ayildigimda baktim sonda takili😀 neyden korkuyorum dediysem basima geldi😀 ama serklajda narkozluyken takmislar, sezeryanda öncesimi takiliyor?

Sondadan cok korkuyorum ben ya😀 takilirken özellikle. Yoo çıkartmasida kötü. Serklaj olmadan önce arkadasima diyordum ki sezeryandan korkmuyorum sondadan korkuyorum, oda dediki daha 20 hafta var doguma aklina getirme dedi, 3 gün sonra acil serklaja alindim. Ayildigimda baktim sonda takili😀 neyden korkuyorum dediysem basima geldi😀 ama serklajda narkozluyken takmislar, sezeryanda öncesimi takiliyor?
İlkini özelde olmuştum Özelde ne zaman takıldığını bilmiyorum büyük ihtimalle uyuşturduktan sonra masada takmışlardır 2.yi devlette oldum önce nstye bağladılar nstye bağlıyken hemen daha odada sondayı da taktılar derin nefes alıp verince çok bi acı olmamıştı bu sefer ne zaman takılacak nasıl olacak merak ediyorum bakalım bu sefer şehir hastanesinde olacak yine farklı bir hastane

Amin amin inşallah normal doğurmak nasip olur 🤲🏻

Hiç sorma ya insan dik durup yürüyemiyo ki ilk sezeryanda benimde öyle olmuştu 15gün çok çekmiştim acıdan gözlerim kararıyodu ilk kalkarken ikincide bol bol yürüdüm bebeğim küvözde olduğu için sürekli bir alt kattaki yenidoğan yoğun bakım ünitesine yürüdüm saat başı gidip gördüm duramadım daha çabuk iyileştim ertesi gün kendim oturup kalkabiliyordum yavaşça bu seferde bol bol yürümeyi planlıyorum zaten hareketsiz kalabilme gibi bir lüksüm yok kayınvalidem evle çocuklarla ilgilenir biraz ayaklandım mı duramaz gider zaten benim ikincide ameliyattan çıktıktan sonra ebe gelip sürekli karnıma bastırıyodu pis kan aksın diyeymiş ama onu normal doğum yapanlara yapıyolarmış sezeryan oldum desende kadına dinletemedim ayaklarım uyuşukken canım yansada tepki veremiyordum sadece acıdan kıvranıyodum ayaklarım biraz kendine gelince ebe geldi karnıma bastırmasıyla tekmeyi yemesi bir oldu kadın şok oldu napıyosun diye bağırdı canım yanıyo artık napayım dedim bende gitti bir daha gelmedi nasıl güldük kadına anlatamam 1hafta onun o 3 parmağıyla bastırdığı yer mosmor kalmıştı göbeğimde hatırladıkça hala gülerim 😂😂
Bamada bastırmislardı ede dpktprumda bastirdi

Dedimya benim doktorum yurt dısina kongreye gidecegi icin erken oldu eger gitmeseydi iki gune bir konteole cagiracakti dikkat edin allahin izniyle birsey olmaz.sadece hareketlerine dikaat edin azalma varmi

Elbise almak daha mı mantıklı peki .bende doğumum nasıl olcak bilmiyorum şuan ama sezeryan olursa pijamanin lastiği dikiş yerlerini rahatsiz edermi bilemedim .ilk gün 25haftalik gibi olursa güzel ozaman alt üst takımlardan alabilirim
Ben gecelik pijama olan 4 ki takım aldım. Hatta hastane çantasını hazırlamadan önce pijamayı evde de giydim. Bel kısmı vs ayarlamalı oluyor.
Uyuşturduktan sonra takıyorlar sondayı diye biliyorım

Noktası virgülüne aynı şeylerden tırsıyorum 🥴 okuyunca bı yaşadım sanki tekrar 😂

Rica ederseniz uyuştuktan sonra takıyolarmış ben kürtaj olurken anestezi verilince takmışlardı ben ayılmadan çıkarmışlardı

Back
X