• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kızlar selam☺️

Aranızda bitkisel boya yaptıran oldumu hiç?
Ben bu zamana kadar hiç boya yaptırmadım. Dedim son ay çekim falan acaba yaptırsam mı, ama asla içim rahat etmiyor🥲 yaptıran varmı merak ettim☺️

Kızlar bugğn kontrol vardı bebek 31+6 da 2200 gr bebek iriymiş normalden şimdiye kadar normaldi ama neden oldu anlamadım ben çok fena grip oldum buda ayrı olay doktor gider gitmez beni azarladı gripken neden geldin bizim sağlığımızı tehlikeye atıyorsun diye.ve muayenene yaptı tek verdiği bilgi bebek pozisyon almış başaşağı daha dönmez burdan dedi ama bilmiyorım belli olmuyor.burada çok fazla bilgi vermiyorlar ama benim doktor hiç bilgi vermiyor yani rahim açıklığım vs onları da öğrenemedim söyledim ama geçen ay iyiydi bir şey yoktır gerek yok dedi geçti.bende durumlar bu böyle

Ben de açıkçası birşey hazirlamayi düşünmüyorum. Lohusa eve gelen birşeyler getirmeli bana kalirsa🤣 yoksa da herşeyin hazırı kolayı varken kendimi strese sokamam sanirim😅 ailem zaten uzakta kv tanıdıkları gelecekse kendi yerime strese girip hazirlar kesin. Ben hastane için de ekstra birşey düşünmüyorum. Önemli olan sağlıkla bebeğime kavuşmak benm için. Kismet olursa 40 mevlidi yapar o zaman hediyelik vs dusunebilirim
Cok mantıklı bencede o kişi kendi getirmeli ama işte hediye ile gelen olucak onlara çayın yanda iki börek ikram edersem kendimi daha iyi hissederim diye düşündüm ha mecburmym değilim bence yinede kendimi yormadan yaptım bişeyler ☺
İkram açısından bende hiç hazırlık yapmadım hiçbi doğumumda yine yapmıcam sonuçta doğum tebriğine geliyorlar lokum şerbet çay kahve vs yeterli bence zaten ziyaretin kısası makbul derler uzun oturacak olan akrabamda alsın kurabiyesini kekini gelirken getirsin :KK48:
Ya bencede öyle de hediyeyle geldiklerinde bilet ikram etmek isterim belki diye birde uzun oturduklarında kalkın gidin diyemem diye en azından bişeylerim olsun dedim😂
Kızlar bugğn kontrol vardı bebek 31+6 da 2200 gr bebek iriymiş normalden şimdiye kadar normaldi ama neden oldu anlamadım ben çok fena grip oldum buda ayrı olay doktor gider gitmez beni azarladı gripken neden geldin bizim sağlığımızı tehlikeye atıyorsun diye.ve muayenene yaptı tek verdiği bilgi bebek pozisyon almış başaşağı daha dönmez burdan dedi ama bilmiyorım belli olmuyor.burada çok fazla bilgi vermiyorlar ama benim doktor hiç bilgi vermiyor yani rahim açıklığım vs onları da öğrenemedim söyledim ama geçen ay iyiydi bir şey yoktır gerek yok dedi geçti.bende durumlar bu böyle
Ne kaba bi doktormuş yaa. Maskeli değil miydin ?
Canım açıklıgın falan olsaydı söylerdi zaten. Yinede Allah'a sığınıyoruz. Herşey iyidir diye düşün. Sağlıkla kucağına al inşallah🙏

Kızlar selaam, mayıs annesi olacakken sanırım nisan annesi olacağım. 37+1 deyim ve kolestaz olmuşum. Son dönem kaşıntılarım vardı, doktor karaciğer enzimlerime baktı, bugün de NST ye bakıldı, safra asitleri için kan alındı. Yarınki kan sonuçlarına göre bu hafta hemen alabiliriz dedi. Annem ve kardeşlerim hemen son eksiklikleri tamamlama derdine girdi, yarın da benim evi temizleyecekler nolur nolmaz diye. Heyecan dorukta anlayacağınız. Bol bol dua edin, sizlerin desteği çok başka... :dua:

Cok mantıklı bencede o kişi kendi getirmeli ama işte hediye ile gelen olucak onlara çayın yanda iki börek ikram edersem kendimi daha iyi hissederim diye düşündüm ha mecburmym değilim bence yinede kendimi yormadan yaptım bişeyler ☺

Ya bencede öyle de hediyeyle geldiklerinde bilet ikram etmek isterim belki diye birde uzun oturduklarında kalkın gidin diyemem diye en azından bişeylerim olsun dedim😂

Canım açıklıgın falan olsaydı söylerdi zaten. Yinede Allah'a sığınıyoruz. Herşey iyidir diye düşün. Sağlıkla kucağına al inşallah🙏
Ben markete bile maskeli giriyorum.açıklığım yada rahim kısalması vs.gibi şeyleri bilmek için muayenesini yapması lazım yapmadı ki olay orası yani.hani bildiğin Allaha emanet benim durum

Kızlar selaam, mayıs annesi olacakken sanırım nisan annesi olacağım. 37+1 deyim ve kolestaz olmuşum. Son dönem kaşıntılarım vardı, doktor karaciğer enzimlerime baktı, bugün de NST ye bakıldı, safra asitleri için kan alındı. Yarınki kan sonuçlarına göre bu hafta hemen alabiliriz dedi. Annem ve kardeşlerim hemen son eksiklikleri tamamlama derdine girdi, yarın da benim evi temizleyecekler nolur nolmaz diye. Heyecan dorukta anlayacağınız. Bol bol dua edin, sizlerin desteği çok başka... :dua:
Hayırlı olan olur inşallah, sağlıcakla kucağınıza alın 🤍
Tek bir bölgede mi kaşıntınız vardı acaba yoksa genel olarak vücudunuzun her yerinde mi
Benim de ara ara bacağımın ayak bileğime yakın yerinde kaşıntı ve kabarıklar oluyor 2 ay önce karaciğer enzimlerim sınırda yüksek çıkmıştı geçen ay sınıra düşmüş bu ay baktırmadım

Artık her şeyimiz hazır 🤗 bir yavrumuz eksik 🥳Eki Görüntüle 3232829
Çok güzel olmuş 🥰♥️♥️
Eki Görüntüle 3232845 Bizede internettekiler pahalı gelince kendimiz yaptık eşimle☺️
Sizinki de şahane gözüküyor 🥰🥰😍
Kızlar merhaba , bebegimin karin cevresi yaklasik 3 hafta geriden geliyormus , pazartesi 33+4 ' tüm kilosunu kendi doktorum 1800 gram , perinatolog 1660 gram olctu. Perinatolog yakin takibe aldi bugun tekrar gidecegim. Var mi benzer durumu yasayan ?
Karın çevresi benimde haftasına göre gerideydi ama doktor herşey normal deyip gönderdi ama aradaki fark sanırım 2haftaydi eve gidince bakicam . Tekrar görüştünüz mu perinatalogla

Hayırlı olan olur inşallah, sağlıcakla kucağınıza alın 🤍
Tek bir bölgede mi kaşıntınız vardı acaba yoksa genel olarak vücudunuzun her yerinde mi
Benim de ara ara bacağımın ayak bileğime yakın yerinde kaşıntı ve kabarıklar oluyor 2 ay önce karaciğer enzimlerim sınırda yüksek çıkmıştı geçen ay sınıra düşmüş bu ay baktırmadım
bacaklarımda, sırtımda, kollarımda daha ağırlıklıydı, ama döküntü hiç yoktu.. son bir kaç gündür azalmaya başladı aslında bakalım test sonucunda belki de biraz daha bekleyebiliriz der diye ümit ediyorum ama ani kayıplar yaşanabiliyor bu durumlarda, o nedenle bebeği hemen alma taraftarı oluyoruz dedi. Kısmet bakalım ne diyecek.

Son düzenleme:
Çok güzel olmuş 🥰♥️♥️
Sizinki de şahane gözüküyor 🥰🥰😍
Karın çevresi benimde haftasına göre gerideydi ama doktor herşey normal deyip gönderdi ama aradaki fark sanırım 2haftaydi eve gidince bakicam . Tekrar görüştünüz mu perinatalogla

Bugun gorustuk , kilo olcumu yapmadi. Kilo olcumunun 10 gunden 10 gune yapilmasinin dogru oldugunu soyledi. Bebegin suyuna , kalbine , plasenta kan akimina bakti hersey normal dedi. Peki haftasini yakaladi mi sizin bebeginiz ? Kacinci haftada boyle soylendi ?

Kızlar grubun ilk doğum yapanı benim galiba 37 haftalık boyu 50 cm kilosu 3400 gr oğlumu kucağıma aldım 💙 darısı sizlerin başına olsun inşallah.
Maşallah hayırlı olsun rabbim analı babalı büyütsün nasıl oldu doğum sezeryan mi normal doğum mu nasıl gelişti anlatsana biraz 🤭🙈🫣

Yok canım iyi yapmışsın güzel ince düşünmüşsün gelipte akşama kadar oturana git diyemezsin aynısını bizim akrabalarda yapıyo ama bebek 2 3aylık olunca gelip akşama kadar oturuyorlar o zamanda zaten ikram hazırlamak ilk zamanlardaki kadar zor olmuyo bide bende çok seviyorum buzlukta böyle kurabiye börek vs olsun çıkar hemen çayın yanına oh mis ellerine sağlık 🥰

Eğer şekerin yoksa sorun yok diyorlar. Bir sıkıntı olmaz. Ama şekerini ölçtür mutlaka şeker yüklemesi yapılmışsa bile sağlık ocağında da bir açlık tokluk şekerine de baktır bazen yüklemede gözden kaçabiliyormuş. Şeker yoksa sorun da yok demişti doktor bana sadece doğumda zorlanabilirsin ya da sezeryan yaparlar. Ben 37.haftam bitiyor daha ne açıklıktan ne pozisyondan bahsetti doktorum. Risk durumu yoksa bana bilgi de vermiyor. Tek konumuz irilikti bir de plesanta önde başka bilgi vermiyor. Bir de kilo ölçümleri bel çevresinin cm ölçümüne göre otomatik hesaplanıyor ölçümdeki mm hatası bile kiloyu eksi artı gösterir.

Son düzenleme:
Eğer şekerin yoksa sorun yok diyorlar. Bir sıkıntı olmaz. Ama şekerini ölçtür mutlaka şeker yüklemesi yapılmışsa bile sağlık ocağında da bir açlık tokluk şekerine de baktır bazen yüklemede gözden kaçabiliyormuş. Şeker yoksa sorun da yok demişti doktor bana sadece doğumda zorlanabilirsin ya da sezeryan yaparlar. Ben 37.haftam bitiyor daha ne açıklıktan ne pozisyondan bahsetti doktorum. Risk durumu yoksa bana bilgi de vermiyor. Tek konumuz irilikti bir de plesanta önde başka bilgi vermiyor. Bir de kilo ölçümleri bel çevresinin cm ölçümüne göre otomatik hesaplanıyor ölçümdeki mm hatası bile kiloyu eksi artı gösterir.
Bende şeker çıkmıştı ama takibe aldık ben gün4 defa ölçüm yapıyorım gayet normal gidiyor sadece geçen 1,5 hafta azıcık oynaması oldu o kadar bu hafta yeniden normalleşti oda çok yükselmemişti bir kaç kez sadece..plesenta falan ben yeni öğrendim oda rica minnet normalde ben almanyadayım burada bir defter var oraya yazmak zorunda mecburi bir muayene bu ama kadın doğum için gerekli bir bilgi değil diyip çıkıyor aslında çok önemli neyse zor şey önde olduğunu öğrendim.bu bilgiler ebeye verilecek zaten doktorun yaptırmıyor doğumu kim denk gelirse o yapıyor ebeler yaptırıyor bel çevresi olayını bilmiyordum bak yeni senden duydum olabilir zaten +-300 diye geçiyor kilo herzaman ama yinede burada normal doğum yapılıyor acil bir olay olmadıkça bebek büyükte olsa normal doğum. Bu kısım korkutuyor.sezeryan istermişim normalde istemem ama çok iri olursada diğer normal doğum yöntemlerindendir vakum vs. Ben sezeryan tercih ederim ama işte herşey bir gariplik

Ben markete bile maskeli giriyorum.açıklığım yada rahim kısalması vs.gibi şeyleri bilmek için muayenesini yapması lazım yapmadı ki olay orası yani.hani bildiğin Allaha emanet benim durum
Doğru diyosun muayene olmadan ne bilicek. Birde maskelisin. Ya psikolojiddn anlamayan insanlar kadın doğumcu olmasın ya.
Yok canım iyi yapmışsın güzel ince düşünmüşsün gelipte akşama kadar oturana git diyemezsin aynısını bizim akrabalarda yapıyo ama bebek 2 3aylık olunca gelip akşama kadar oturuyorlar o zamanda zaten ikram hazırlamak ilk zamanlardaki kadar zor olmuyo bide bende çok seviyorum buzlukta böyle kurabiye börek vs olsun çıkar hemen çayın yanına oh mis ellerine sağlık 🥰
Teşekkür ederim 🥰
Bende buzlukta hamurişi çok severim bebekten hamilelik ten öncede yemekler atardım iyi oluyor kolaylık ☺
Kızlar selam bende doğum yaptım ikiz bebeklerime. 34+6 da suyumun gelmesiyle . Şuan küvezdeler.🤗
Anaaam hoşgelmiş minnoşlar 🥰 gözün aydın saglıkşa büyüt inşallah🙏 nasılsın bebekler nasıl kiloları falan

Back
X