• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar 2 yaşını dolduran bebelerin gece uyku durumları ne alemde şuan ? 1-2 haftadır 8. Ay atağındaki uyku gerilemesi tarzı sürekli uyanma uykuya dönmek istememe tarzı şeyler yaşıyoruz. Benim kıza mı özel bir durum genel olarak nasıl merak ediyorum gerçekten yıprandık yahu 🫠 umarım geçici bir süreçtir dişten mi 2 yaş sendromu mu büyüme atağı mı nedir neyin derdini yaşıyor anlamıyorum ülkenin atak ve sendrom rezervini biz besliyoruz maşallah 🤣

Onun haricinde gelişimsel süreçleri nasıl gidiyor ? Nisan-Mayıs gibi Ekini jimnastiğe vermeyi düşünüyorum yaşına uygun baby gym yaptıran bir yer buldum. Konuşma olarakta 2 yaştan sonra daha hızlı çözüldü kelimeleri daha hızlı öğrenip telaffuz etmeye başladı üzerine gitmiyoruz bu konuda açıkçası er geç konuşacak kafasındayım. Harflere ve sayılara inanılmaz bir ilgisi var. Her şeyi sayıya döküyor bu ara hesap makinesi ile oynuyor benim ojeleri almış 1-2-3 diye sayıp hesap makinesine yazıyor 😂 Harfleri öğrenmiş en şok olduğum bu oldu bir gün odasındaki bir yazıdaki O harfini gösterip O dedi sonra A yı gösterip A dedi bir baktım ki hepsini tek tek söylüyor bir de ses olarak çıkarıyor mesela S harfini ssssss diye söylüyor sadece X i görünce Noooo diyor o Noooo demekmiş 🤣

Bizde gelişmeler böyle sizleri merak ediyorum kreşe veren var mı ? Bu yaz ben de bezi bıraktırmak istiyorum 3 yaşta yarım gün de olsa kreşe göndereyim diyorum kafası dağılsın oyun oynasın vs. Ama önce bezi bıraktırmak şart böyle kızlar, onun haricinde çok yoğun çalışıyorum çok giremiyorum buralara. Haberlerinizi bekliyorum 🥲

Kızlar 2 yaşını dolduran bebelerin gece uyku durumları ne alemde şuan ? 1-2 haftadır 8. Ay atağındaki uyku gerilemesi tarzı sürekli uyanma uykuya dönmek istememe tarzı şeyler yaşıyoruz. Benim kıza mı özel bir durum genel olarak nasıl merak ediyorum gerçekten yıprandık yahu 🫠 umarım geçici bir süreçtir dişten mi 2 yaş sendromu mu büyüme atağı mı nedir neyin derdini yaşıyor anlamıyorum ülkenin atak ve sendrom rezervini biz besliyoruz maşallah 🤣

Onun haricinde gelişimsel süreçleri nasıl gidiyor ? Nisan-Mayıs gibi Ekini jimnastiğe vermeyi düşünüyorum yaşına uygun baby gym yaptıran bir yer buldum. Konuşma olarakta 2 yaştan sonra daha hızlı çözüldü kelimeleri daha hızlı öğrenip telaffuz etmeye başladı üzerine gitmiyoruz bu konuda açıkçası er geç konuşacak kafasındayım. Harflere ve sayılara inanılmaz bir ilgisi var. Her şeyi sayıya döküyor bu ara hesap makinesi ile oynuyor benim ojeleri almış 1-2-3 diye sayıp hesap makinesine yazıyor 😂 Harfleri öğrenmiş en şok olduğum bu oldu bir gün odasındaki bir yazıdaki O harfini gösterip O dedi sonra A yı gösterip A dedi bir baktım ki hepsini tek tek söylüyor bir de ses olarak çıkarıyor mesela S harfini ssssss diye söylüyor sadece X i görünce Noooo diyor o Noooo demekmiş 🤣

Bizde gelişmeler böyle sizleri merak ediyorum kreşe veren var mı ? Bu yaz ben de bezi bıraktırmak istiyorum 3 yaşta yarım gün de olsa kreşe göndereyim diyorum kafası dağılsın oyun oynasın vs. Ama önce bezi bıraktırmak şart böyle kızlar, onun haricinde çok yoğun çalışıyorum çok giremiyorum buralara. Haberlerinizi bekliyorum 🥲
Cnm biz konusma ve dil terapistine baslayacagiz bugun cunku anlamli hic kelimesj yok birde yeme reddi olduğu icin ergoterapiste goturcem onun haricinde parkta biri oglumla ilgilense beni birakip onun kucagina gidiyor ben gitsem umrunda degil selam verip giden herkesin arkasindan agliyor:) sayilara ilgisi var arabalarini yanyana koyip anlamsiz kelimeler ile bisiler soyluyor benim sayi sayar gibi cikardigim sesleri cikariyor:)

Kızlar arka azılar çıkarken ateş yapar mı? Dün ağzını gösteriyordu dişini, bugün ateşlendi 😦

Canım sizlerden haberler almak ne güzel ☺️

Bizimki gündüz uykusunu uyuyor, 1.30 gibi yatıyor 15.00 gibi uyanıyor. Akşam da çok erken yatmıyor. 21.30-22.00 gibi genelde. Geceler de hala emdiği için 1-2 uyanır ama çabuk uykuya döner Allahtan.

Dil gelişimi bizimki de güzel açıldı çok şükür; ben önünde abi abla olunca erken konuşur diyordum ama şuan iyi durumda bence. Dersini anlatacak 2-3 kelimeli cümle kuruyor. 10’a kadar sayabiliyor. Onun dışında inanılmaz döküyor her yeri, su ile oynamaya bayılıyor. Son dönemde kendi giyinmeye taktı. Donunu uğraşa uğraşa giyiyor.

Yine emziği kaybettik bugün 4. Gün, bu sefer hissediyorum bırakacak 😇 memeyi de inşallah bayramdan sonra deneyeceğim bakalım 🥲

Merhabalar, bebeklerinizde kullanıp memnun kaldığınız önerebileceğiniz diş macunu ve diş fırçası var mı acaba?

Siveno macun ve rossman’dan aldığım bambu diş fırçalarını kullanıyor. Ama gene de gözü bizim şarjlılarda 😌

Kızlar merhabaa, öğlen uykularınız ne durumda , bi süredir öğlen uykusuna direnme yaşıyoruz biz 30-40 dk uğraşıyorum, bu gün en son yatırmadım kaldırdım, 2 yaşta öğlen uykusunu bırakmak için erken diye biliyorum, uyku saaatlerimiz akşam 9-9.30 sabah 8-8.30 arası öğlende 1.5 saat şeklindeydi 1 de uyutuyorum genelde öğlende , en erken kaç yaşta öğlen uykusunu bırakır çocuklar?

Çocuğa göre değişir öğle uykusunu bırakmak ve bir de annenin tahammülüne. 1,5 yaşında bırakmıştı büyük kızım. Her an da bırakabilir, yıllarca uyuyabilir de sen de üzerine düşersen

Selam kızlar biz hala yatağa geçmedik, ahşap beşiğinde uyuyor , keyfi de yerinde illa büyük yatağa geçirmeli miyim sizce bir faydası veya zararı var mı bu işin?

Kızım ikea ferforce karyolada yanımızda yatıyor. Boyunu kısa olarak kullanıyoruz, iyiki de park yataktan buna geçmişiz. Diğerinde düşme riski vardı. Bundan kendi istediği gibi inip çıkıyor, bizim yatağa geliyor 😬

Defnede hiç erken kalkan bir bebek olmadı çok şükür o konuda beni hiiç yormadı 8 8 bucuk arası ben okula giderken uyanıyor ananesi varken öğlen uyuyor 12-1 gibi ama haftasonları asla öğlen uyumuyor hep 3-4 ü buluyor akşam da 10 da uyuyor biraz geç olabiliyor bazen ama erkene cekemedik
Memeyi bıraktık bu arada gayet iyi gidiyoruz maşallah ama göğüslerim çok şiş hala acıyor sizlerde durumlar nasıl?

Memeler 1 haftaya alışır aslında, ne kadar oldu bırakalı?

Back
X