2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Geçen hafta bende sizin gibi endişelendim hareketleri güçlüydü ertesi gün nerdeyse doğru düzgün oynamadı hemen doktora gittim, çok şükür iyiydi. muhtemelen çok uyku aralığında oluyor biz eğer o gün yorulduysak ya da karnın iç tarafına dönük olunca tekmeleri hafif belli belirsiz hissediyoruz, onun için sakın çok dinlemeyim kendinizi tekme atmadı diye stres yapmayın o da etkiliyor, ben akışına bıraktım şimdi canı isteyince ne tekmeler atıyor🤗🥰
Allahtan hissediyorum hafifte olsa hiç hissetmesem zaten İnan durmazdım güçsüzleşrü mi diye endişe ettim biraz ister istemez panikliyoruz bizde. Eşimde işime vuruyor her şeyi. Zaten sabit ve aktif çalışmıyorum yoruluyorsun diyor. O yüzden bebekte yoruluyormuş😔

Evet ben de okudum 29 saate yakın uyudukları söyleniyor hiç hareket hissetmesem zaten durmak yerinde hissediyorum allahtan ama hafif hafif oluyor. Buna da şükür 🙏
Benim haftasonu çok yoğun ve hareketliydi mesela, bebekte çok kıpırdadı. Bugün sakin oturuyorum işyerinde 2 3 kere çok hafif hissettim. Bizim yorulmamızla alaklı mı değil mi daha tam emin olamadım acaba biz sakin olunca onlar da mı sakinliyor😂

bu tarz sancı ve ağrılar kasılma gibi düzenli olmadığı sürece normal. benim de oluyor özellikle ayakta uzun kaldıysam, gece yatağa yattığımda daha çok hissediyorum rahim büyüyor ağırlaşıyor baskı yapıyor bana normal geliyor bu tarz ağrılar
Nette de araştırdım biraz. Şey diyor bebek büyüdüğü için organlara baskı yaptığından dolayı ağrılar olabiliyormuş. Ama yinede tedirginim.

Onceki sayfalarda da yazildi,bizlerde yasiyoruz,hatta ara ara adet agrisi gibi agrilarda oluyor,cok siddetli olmadigi surece sprun yok sanirim yinede doktorunuza sorun tabi.
Yoğunluktan dolayı pek foruma giremiyorum. Geçmişi de takip edemedim canım. Evet regl sancısı gibi de olabiliyor ya. 😏 Demek normal hepimizin başına gelebilecek bişey.

Allahtan hissediyorum hafifte olsa hiç hissetmesem zaten İnan durmazdım güçsüzleşrü mi diye endişe ettim biraz ister istemez panikliyoruz bizde. Eşimde işime vuruyor her şeyi. Zaten sabit ve aktif çalışmıyorum yoruluyorsun diyor. O yüzden bebekte yoruluyormuş😔
Bence işle falan hiç alakası yok..ben çok yoruluyorum gem ruhen hem vücut olarak, sabah 8 akşam 7 çalışıyorum eve geldim mi yemek temizlik vb 11e kadar ayaktayım,daha hissetmiyorum ama ne zaman gitsem bebek fıldır fıldır ultrasonda doktor zor yakalıyor kalp atışını hareketliliğinden…sakin olması daha iyi doğunca da sakin olur ya, öyle diyorlar,benim oğlum hiperaktif bu da öyle hareketli olursa diye çok korkuyorum.inşallah sağ Salim doğsun hepimizin bebişleri

Benim haftasonu çok yoğun ve hareketliydi mesela, bebekte çok kıpırdadı. Bugün sakin oturuyorum işyerinde 2 3 kere çok hafif hissettim. Bizim yorulmamızla alaklı mı değil mi daha tam emin olamadım acaba biz sakin olunca onlar da mı sakinliyor😂
Ben hareket halindeyken hiç hissetmiyorum canım ancak sakin olduğum zaman karnım tokken hissediyorum vallahi :)

Bence işle falan hiç alakası yok..ben çok yoruluyorum gem ruhen hem vücut olarak, sabah 8 akşam 7 çalışıyorum eve geldim mi yemek temizlik vb 11e kadar ayaktayım,daha hissetmiyorum ama ne zaman gitsem bebek fıldır fıldır ultrasonda doktor zor yakalıyor kalp atışını hareketliliğinden…sakin olması daha iyi doğunca da sakin olur ya, öyle diyorlar,benim oğlum hiperaktif bu da öyle hareketli olursa diye çok korkuyorum.inşallah sağ Salim doğsun hepimizin bebişleri
Sürekli hareket halindeyken de hissetmiyor olabilirsin ben hareket halindeyken hiç hissetmiyorum çünkü canım. Rabbim hepsine sağlık versin sağlıkla kavuşalım inşallah 🙏

Merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı beyindeki kistler duruyor dedi. kalpte parlaklık gördü daha önce kanama yaşadığın için de olabilir dedi nipty önerdi. daha öncede devlet hastanesinde kistten dolayı amniyosentez önerilmişti. çok kafam karıştı ne yapmalıyım bilemedim. haftaya pazartesi de ayrıntılı ultrason randevum var devlete . acaba amniyosentez yaptırıp tamamen kurtulsam mı bu düşüncelerden. birde ense kalınlı alın yapısı ve burun kemiği normal dedi. dua edin kızlar ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.
ALLAH şifa versin İNSAALLAH canim once stres yapma detaylı ulturasona girdikten sonra bence doktorla birlikte değerlendirin ama amniyosentez kesin sonuç bole durumlarda hem icin rahatlar İNSAALLAH kotu bisey cikmaz 🤲🤲🤲

Kızlar iyi akşamlar 💜 şimdi ben eutrox kullanıyorum trioid için ilacımın bitmesine 2 gün kaldı, sağlık ocağı tekrar yzar mı? Dahiliye yazmıştı bu ilacı bana

Valla bende tam tersi, ben hareketli olduğumda hiç hareketi yok. Ben ne zaman dinlenmeye veya yatmaya geçersem hemen hareketleniyor . Geceleri kıpır kıpır 😄

Kızlar iyi akşamlar 💜 şimdi ben eutrox kullanıyorum trioid için ilacımın bitmesine 2 gün kaldı, sağlık ocağı tekrar yzar mı? Dahiliye yazmıştı bu ilacı bana
Evet sağlıklı ocağında da yazıyorlar. Bana 2-3 kutu birden yazmıştı ordaki Dr.

Ama sistemde elinizde var görününce vermiyo eczane, daha doğrusu ücretli veriyor ancak. İlacınızın bittiği gün gidip yazdırın oyuzden.

Benum aile hekimi yazabiliyoruz ama dr un tsh degerine göre doz belirlemesi lazim dedi ben her ay tsh a baktiriyorum dahuliyeye de kontrol ettiriyorum. Bence asm de kan ver dahiliyeye direkt gidip sonucu göster ilac dozunu tekrar ayarlar .

Kac gündür grip dolasiyorum ya iş beni mahvediyor 2 gun dinlendim bugun o dinlenmeni acisi da cıktı. Sesim gitti resmen burnum hep dolu. Hastaneye gitmeden dogal seylerle atlatmaya calisiyorum dogru mu yapiyorum. Ilac nede olsa kullanamam diye gitmedim dr a. Bebeğe bi zarari olur mu ki ya. Asiri burun temizleme hissi geliyo ve o basincla baya zorlanıyorum. Bi tavsiyesi olan var mi.

Benum aile hekimi yazabiliyoruz ama dr un tsh degerine göre doz belirlemesi lazim dedi ben her ay tsh a baktiriyorum dahuliyeye de kontrol ettiriyorum. Bence asm de kan ver dahiliyeye direkt gidip sonucu göster ilac dozunu tekrar ayarlar .
Kızlar çok teşekkür ederim hepinize 💜

Ama sistemde elinizde var görününce vermiyo eczane, daha doğrusu ücretli veriyor ancak. İlacınızın bittiği gün gidip yazdırın oyuzden.
Çok teşekkür ederim💜 bi de tsh değerleriniz
Kaç ben 3,93 le başladım 1 buçuk ayda 2,60 a düştü bana biraz az bi düşüş gibi geldi

Çok teşekkür ederim💜 bi de tsh değerleriniz
Kaç ben 3,93 le başladım 1 buçuk ayda 2,60 a düştü bana biraz az bi düşüş gibi geldi
Şu an kullanmıyorum. Hamilelikten önce bebek istediğim için Dr yazmıştı. Ozaman 3.80lerdeydi. 25lik yazmıştı. Ama hamile kaldiktan snra ilgilnc bı şekilde 1. Kusurlere lere dustu. Bı de tiroidle ilgili iki değer vardı onlara baktırdi de onlar da iyi çıkmıştı.

Çok şükür çok sevindim sizin adiniza benimki 1 50 çıktı cokta yabanciyim konuya cok aciklama yapilmadi bana carsamba günü perinatoloji ye randevu aldim iki cocugum var hic boyle birsey olmamıştı bende cok şaşkınım napcam bilmiyrm.rabbim hakkimizda hayirlisini eylesin.
Benim çok şükür sağlıklı iki çocuğum var canım ama insan yine de endişeleniyor tabi bana hemen amniyosentez yapalım dediler ben de kabul ettim kesin sonuç diye sen de gönlünü ferah tut bişey çıkmaz inşallah ama kafan rahat eder yaptırırsan.
Merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı beyindeki kistler duruyor dedi. kalpte parlaklık gördü daha önce kanama yaşadığın için de olabilir dedi nipty önerdi. daha öncede devlet hastanesinde kistten dolayı amniyosentez önerilmişti. çok kafam karıştı ne yapmalıyım bilemedim. haftaya pazartesi de ayrıntılı ultrason randevum var devlete . acaba amniyosentez yaptırıp tamamen kurtulsam mı bu düşüncelerden. birde ense kalınlı alın yapısı ve burun kemiği normal dedi. dua edin kızlar ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.
Merhaba canım amniyosentez kesin sonuç olduğu için onu tercih ettim ben 1hafta sonra ön sonuç çıktı ama hala kesin sonucum çıkmadı.Pazartesi detaylı ultrason a da gir bence ona göre karar ver canım inşallah gerek kalmaz.

Kac gündür grip dolasiyorum ya iş beni mahvediyor 2 gun dinlendim bugun o dinlenmeni acisi da cıktı. Sesim gitti resmen burnum hep dolu. Hastaneye gitmeden dogal seylerle atlatmaya calisiyorum dogru mu yapiyorum. Ilac nede olsa kullanamam diye gitmedim dr a. Bebeğe bi zarari olur mu ki ya. Asiri burun temizleme hissi geliyo ve o basincla baya zorlanıyorum. Bi tavsiyesi olan var mi.
Canım doktoruna danış bence kaç gündür sürüyorsa eğer. Bazı şeyleri evde doğal yollarla atlatırız derken ilerlemesine de sebep olabiliyoruz. Zaten doktorlar gebelere göre tedavi uyguluyorlar bununda hiçbir sakıncası olmuyor bebeğe.

X