2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhabalar 🌸 Az önce kontrolden geldim, bebeğim erkek olacakmış inşallah 😊 Rheaa Rheaa
Doktor plasenta biraz aşağı sarkmış dedi, dikkat etmemi söyledi. Zaten tedirgindim, daha da tedirgin oldum şimdi.. Daha önce bu durumu yaşayan var mı aranızda, toparlar diye düşünüyorum ama yine de üzüldüm
Benim öyleydi canım ilk oğlumda, zamanla yukarı çıktı. Bol dinlenmek, ağır kaldırmamak ve ayağımı hafif kaldırıp uzatarak
üzülme canım.zayıf olan hamileler daha çok kilo alıyo.ne güzel zayıfsın ne istiyosun daha
ya benim gibi hamile değilken bile 70 den aşağı inemeyen hamileler napsın. sen haline üzülüyosan .ben napıyım.off offf:110:
Dogurunca emin ol, o kilodan eser kalmayacak. Ben ilk doğumumda 16 kilo aldım.
2 ay içinde hepsi gitti, çocukla uğraş, yedir içir, derken kilo falan kalmıyor.
siyatik tarzı ağrılar icin pilates cok iyi geliyor, ben de haftada 2 gün yapmaya calısıyorum cok rahatlatıyor
Deneyeceğim mutlaka🌹

ben de ilkinde cok istedim normal dogum. zaten 39+5 te sancı basladı suyum geldi nişan geldi hastaneye gittim 1 cm acıklık vardı. 12 saate kadar bekledik sadece 4 cm de kaldı acılma, nst de bebegin kalp atısları düşünce apar topar sezaryene aldılar. yani kanala girmiş oluyormu bu durumda bilmiyorum. ama bir arkadasım 9 cm acıklıkla hastaneye gitmişti, 2.cocuguydu, ilk sezaryende dikişleri iyi yapmadıkları icin dikişleri acılmıs hayati tehlikesi varmıs hemen sezaryenle almıslar. yani tabi okadar acıklıkla sezaryen de riskli olabilir ama yapıyorlar.
normal dogum süreci cok güzel bence, olursa isterim tabi ama korkuyorum acıkcası. daha önce acıklık baslayarak sezaryene alındıgım icin normal doguma uygunmuşum. hiç açıklık olmadan direkt sezaryene alınanlar yani planlı olanlar sezaryen sonrası normal doguma cok uygun değilmiş, bir doktor öyle söylemişti bana, ama yine de yapılabilir, annenin bebegin durumuna baglı. bakalım zaman ne gösterecek, dedigim gibi sezaryen olacaksa bile normal dogum baslasın öyle yapılsın istiyorum, yani geleceği zamanı bebek kendi seçsin :) umarım 37.den önce bi haftayı seçmez tabi :)
Aslında bizim üzerinden çok sene geçtiği için sanırım ilk çocuk gibi normal doğum olabiliyor canım. Doktora da bağlı ama.. Dikişini falan kontrol eder tabi de, sorun olmuyor genelde sanırım.
Benim çok kanamam olmuş sezaryende. Endometriyozis varmış. Doktor öyle demişti. Bilmiyordum. Doktor onları falan da temizlemiş mecburi. Tabi bu arada ben uyanığım, biraz acı çekiyorum🙈 Epidural sezaryen olmuştum. Doğumdan sonraki o dikiş kısmı çok uzun sürmüştü. Dışarda insanlar baya merak etmişler. Normal doğuma zaten pek uygun değilim sanırım yani. He zaten cesaretin var mı desen, o da yok da :KK48: Zamanında sağlıkla kolaylıkla gelsinler inşallah :KK68:
Kızlar ben hep nefes nefese kalıyorum iki adım yürüyünce ya önceden günde 15 bin adım atan ben şimdi yaşlı nineler gibiyim neden böyle oldu 😂🤦‍♀️
Ben de öyleyiimm.. Geçen sefer 30'larda böyleydim.. Şimdi 🤦‍♀️
Sonuçta fazla kan pompalıyoruz vs ama.. Sanki biraz erken yaa.. Senin kilon nasıl? Ben olmam gereken kilodan da fazla bir kiloyla hamile kalmama bağlıyorum. Kansızlık vs yok bende çünkü.
Merhabalar 🌸 Az önce kontrolden geldim, bebeğim erkek olacakmış inşallah 😊 Rheaa Rheaa
Doktor plasenta biraz aşağı sarkmış dedi, dikkat etmemi söyledi. Zaten tedirgindim, daha da tedirgin oldum şimdi.. Daha önce bu durumu yaşayan var mı aranızda, toparlar diye düşünüyorum ama yine de üzüldüm
Benim de plasentam aşağıdaymış. Kırmızı ve kahve akıntı oluyordu. Progestan kullanıyorum hala günde 2. Baya geçti gibi akıntılar şükür. Her kontrolde bakıyor ona da. 4.-5. aylarda yukarı çıkabilir dedi ama 15. haftada hala pek yukarı çıkmamıştı. Gerekirse kesik atmaktan falan bahsetti ama onun çok üzerinde durmadı🙄 Gerek olmaz diye düşünüyorum, bekleyelim dedi.. İnşallah çıkar yukarı diye bekliyorum ben de. Normal hayatınıza devam edin dedi bana. Çok öyle dikkatten falan bahsetmedi aslında.

Aslında bizim üzerinden çok sene geçtiği için sanırım ilk çocuk gibi normal doğum olabiliyor canım. Doktora da bağlı ama.. Dikişini falan kontrol eder tabi de, sorun olmuyor genelde sanırım.
Benim çok kanamam olmuş sezaryende. Endometriyozis varmış. Doktor öyle demişti. Bilmiyordum. Doktor onları falan da temizlemiş mecburi. Tabi bu arada ben uyanığım, biraz acı çekiyorum🙈 Epidural sezaryen olmuştum. Doğumdan sonraki o dikiş kısmı çok uzun sürmüştü. Dışarda insanlar baya merak etmişler. Normal doğuma zaten pek uygun değilim sanırım yani. He zaten cesaretin var mı desen, o da yok da :KK48: Zamanında sağlıkla kolaylıkla gelsinler inşallah :KK68:

Sonuçta fazla kan pompalıyoruz vs ama.. Sanki biraz erken yaa.. Senin kilon nasıl? Ben olmam gereken kilodan da fazla bir kiloyla hamile kalmama bağlıyorum. Kansızlık vs yok bende çünkü.

Benim de plasentam aşağıdaymış. Kırmızı ve kahve akıntı oluyordu. Progestan kullanıyorum hala günde 2. Baya geçti gibi akıntılar şükür. Her kontrolde bakıyor ona da. 4.-5. aylarda yukarı çıkabilir dedi ama 15. haftada hala pek yukarı çıkmamıştı. Gerekirse kesik atmaktan falan bahsetti ama onun çok üzerinde durmadı🙄 Gerek olmaz diye düşünüyorum, bekleyelim dedi.. İnşallah çıkar yukarı diye bekliyorum ben de. Normal hayatınıza devam edin dedi bana. Çok öyle dikkatten falan bahsetmedi aslında.
Benim de 5 yıl olacak, aslında yeterli bir süre gibi görünüyor.
cok gecmiş olsun sana da canım, sezaryen sonrası toparlaman zor olmustur.
benim de cesaretim pek yok açıkcası, hani ağrı sancı filan onları göze alıyorum da bebekle ilgili bir sıkıntı çıkması ihtimali beni çok ürkütüyor, ilkinde de böyle bir süreç yaşadıgım icin endişeleniyorum. yine de normal doğum yaşamak isterim, böyle bir ikilemdeyim bakalım zaman ne gösterecek.
plasentanın aşağıda olması ile ilgili bana da doktorum hiçbir uyarıda bulunmadı, genel olarak zaten ağır kaldırmıyorum. belki çömelerek iş yapmamak lazım ama ona da cok dikkat edemiyorum bazen yere bişey dökülüyor silmen gerekiyor yapacak bişey yok. inşallah hepimizin zamanla yukarı cıkar, saglıkla gelir minnoşlar

Kızlar 2 gündür multivitamini içemedim bir sorun olmaz diye düşünüyorum ama bi kurt düştü içime yine de. Sizce bir şey olur mu? Bitmişti çevremizdeki eczanelerde bulamadık 2 gündür şimdi bi eczaneyi aradık varmış eşim alıp gelecek

tombul olanlar zayıflamaya uğraşır. zayıf olanlar tombul olmaya.zayıfsınız ne güzel.doya doya istediğinizi yiyin bence .keşke zayıf olsam da korkarak yemek yemesem .ama nerdeee :KK12:
Bende bi ara neden kilo almaya calismisim diyorum 42blerden 60 lara çıkmıştım. Kilo bnde sevmiyorum cidden insana zarar ama giden yuzumden gidiyo o yuzden sitemim 😅😅

Aslında aç bırakmıyorum.. ama ben sebze sevmeyen, fast food ve hamur sever biri olduğum için :) karnım doysa da gözüm doymuyor. Direk mutsuzluk sebebi :) Ohoo.. 20 yılı aşkındır diyet yapıyorum. Diyetisyenle de çalışıldı elbet :KK66: Doğumdan sonra asla diyet listesine uyamam ama maalesef. Şimdi bile öyle.. O zaman da yeter ki oğlan aç kalmasın diye bir yemekler uydururum ancak sanırım, onun dışında yemek yemeye fırsat bulabileceğimi sanmadığım için muhtemelen zayıflarım zaten :) Oğlumda bile tek bebecikle öyle olmuştu. Yoksa faydası olduğu kesin de..

Ben de pehlivanlığa başladım bu sabah :-) El mahkum valla. Netten de yağlar araştırdım. Karıştırcam etcem.. Elimden geleni yapacağım :)

Merak etme 1-2 ay sonra almaya başlarsın. Çok da almazsın. Yüzün istediğin gibi olur bence :) 👌

Çok saol canım. Bizde vardı aslında, çok da memnundum. Sonra artık oğlan biraz büyüyünce bozuldu kendi kendine. Bu fiyat baya iyiymiş aslında. Bu sefer kameralı olsun istiyordum ben. Onu da görürsen aklında olsun :) Bakınıyorum.

Selam canım :KK25:
20 haftaya normal bence kilo alımın. Tabi kilona da bağlı.
Aşı sonrası ağrı var mı yok mu, ne oluyor ne bitiyor yaz olur mu? Valla ben geçen gebelikte olmamıştım aşı, çok korktu gözüm 🙈
Ayak dediğin tam ayak mı bacak mı canım ya? Nerden çıktı ki o? Çok geçmiş olsuunn..

Minnak bebiiiiş ş:KK68::nazar:
Sezaryen bile olsa Nisan gibi olmaz mı? Fark etmez yine kalplerin Mart annesi olursun da 🥰

Benim doktorda doğum yapan birinden duyduğuma göre benimki pek normal doğum taraftarı değilmiş ama şartlarını konuşmadım. Belki farklı bir durum vardı. Ben de 38. haftada planlı sezaryen olmuştum ama baya baya doğum belirtileri artmıştı artık. O yüzden içim rahattı. Bu doktorla hiç konuşmadım ya.. Ben de merak ediyorum. Bir de geçen sefer ben işe dönmeyecektim. Öyle olunca 32. haftada direk ayrılmıştım izne. Ne harika olmuştu. Şimdi ne kadar çalışsam kar olacak. Yine de en azından 1 hafta öncesinden ayrılmak istiyorum ki hazırlıklar yapabileyim evde de.. Hem kafam dinlensin. En geç 38'de ayrılmak zaten mecbur. 39da alalım derse öyle yaparım ama erken gelmek de isteyebilir.. Bu sefer hiç evde duramamış olurum. Aslında 37de ayrılsam, 38'de alsa düşüncem vardı ama 39 da çocuk için daha iyi.. Ay vallahi çok karışık yaa :KK51:İnşallah sağlıkla ilerleriz sağlıkla kolaylıkla kavuşuruz :dua::KK68::KK200:
Hadi insallah diyeyim gören diyo hic kilon yok karnım minik duruyo. Haddinden fazla kimse kilo almaz insallah😄 yedigimiz hersey vitamin olsun bebisimize 🌸😇

Biz de en son bunda karar kıldık, direkt olarak kullanan tanıdıklardan aldık yorumlarını. Kasım indirimini bekliyoruz🤷🏻‍♀️😂
Biz de Pierre Cardin legend travel sistem modelini aldık. Herkes ağır oluyo bagajda cok yer kapliyi vs dedi ama çok konforlu olduğu için bunu tercih ettik. Eşim yokken rahatça kullanabilmesi istedim, yağ gibi kayıp gidiyo hiç takılmadan. inşallah söylenenler gibi pişman olmayız😬

Kızlar 2 gündür multivitamini içemedim bir sorun olmaz diye düşünüyorum ama bi kurt düştü içime yine de. Sizce bir şey olur mu? Bitmişti çevremizdeki eczanelerde bulamadık 2 gündür şimdi bi eczaneyi aradık varmış eşim alıp gelecek
Valla bnde bi kac gun icmiyorum sorun olmaz bnce vitamin deposu yapiyoruz hemen bosalmaz.

Benimde şubat sonu olabilir sezaryen doğum olursa çünkü normali martın ilk haftasını gösteriyor sezaryende iki hafta önceden alınırsa şubatta olabilir 😃 Ama bende bu grubun enerjisini seviyorum 🫶🏻

Ben kan vereli çok oldu hatırlamıyorum hiç anormal bir durum yoktu sanırım bir şey demediler çünkü ama bende de oluyor o belirtiler yeniden tahlil yaptırsam mı?
Canım bence yaptır bi bak duruma🌸
Takviye kullanıyor musun canım? Ben 12. Haftadan beri içiyorum kan ilacı son testimde baya yüksekti ama doktor hiç önemi yok devam etceksin dedi. Hamilelikte daha da hızlı tükeniyormuş depolar doğum için de çok önemli sezeryan vs. Olursak özellikle
Yeni kullanmaya başladım canımcım doktor 12.haftada verdi ama o ishal yaptı çok sonra kesti şimdi orzaxınkini verdi bir haftadır falan kullanıyorum etkisini gösterir herhalde💜

Ay benim kilom da cok yok bilmiyorum ki 56yla hamile kaldım 57 buçuk olmuşum ama çok hareketsizim :KK43: benim büyük ihtimal kansızlık etkiliyor geçen hafta verdiğim tahlilde ferritin 13 cıkmıstı bebis🌸

Allah saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin inşallah :nazar: :KK200:
benim de plasenta asagıda dediler 12 haftalıkken, sonraki kontrollerimde doktorum yukarı cıkmaya baslamıs merak etme cıkar dedi. cok endişelenecek bi durum yok merak etme canım düzenli takip edilecek, 24.haftaya kadar yuzde 90 yukarı cıkıyormus
hayırlı olsun , sağlıkla kucağınıza alın.
benim de plasentanın biraz aşağıda olma durumu vardı kanam yaşadım hatta. ama doktorum erken haftalarda olduğumuzu 27. haftaya kadar vakit olduğunu yüksek ihtimalle yukarı çıkacağını söyledi. bebek gelişimini etkileyen bir durum değilmiş.
Benim öyleydi canım ilk oğlumda, zamanla yukarı çıktı. Bol dinlenmek, ağır kaldırmamak ve ayağımı hafif kaldırıp uzatarak
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için 💕 sabahtan beri çok üzüldüm, içimi rahatlattınız.😊 Doktorum bir kaybım olduğundan aşırı ayrıntıcı sanırım. Çok zorluyor bütün testleri yaptırmam için. Bugün de plasenta aşağıda dedi, ilişkiyi yasakladı. Çok dikkat et deyince ben de korktum. Şu haftaya kadar düzelir gibi bişey dememişti. Bebek iyi çok şükür, başka bir sıkıntı yok

Benim de 5 yıl olacak, aslında yeterli bir süre gibi görünüyor.
cok gecmiş olsun sana da canım, sezaryen sonrası toparlaman zor olmustur.
benim de cesaretim pek yok açıkcası, hani ağrı sancı filan onları göze alıyorum da bebekle ilgili bir sıkıntı çıkması ihtimali beni çok ürkütüyor, ilkinde de böyle bir süreç yaşadıgım icin endişeleniyorum. yine de normal doğum yaşamak isterim, böyle bir ikilemdeyim bakalım zaman ne gösterecek.
plasentanın aşağıda olması ile ilgili bana da doktorum hiçbir uyarıda bulunmadı, genel olarak zaten ağır kaldırmıyorum. belki çömelerek iş yapmamak lazım ama ona da cok dikkat edemiyorum bazen yere bişey dökülüyor silmen gerekiyor yapacak bişey yok. inşallah hepimizin zamanla yukarı cıkar, saglıkla gelir minnoşlar
İlk gün enn zoruydu. İçim yandı hep.. Sonrası şükür günden güne geçti gitti canım :KK68: Saolasın.
5 yıl bence de yeterli. Dur bakalım daha zaman var. Bebecik nasıl isterse öyle olacak :emir_bebek:İnşallah en kolay şekilde sağlıkla gelsinler 🙏
Ay evet.. İnşallah şu plasentalar da bir an önce yukarı çıkar, amin 😅
Ay benim kilom da cok yok bilmiyorum ki 56yla hamile kaldım 57 buçuk olmuşum ama çok hareketsizim :KK43: benim büyük ihtimal kansızlık etkiliyor geçen hafta verdiğim tahlilde ferritin 13 cıkmıstı bebis🌸
Seninki ondandır o zaman canım. İlaçla düzelir inşallah. Hemen de artmaz o. Yavaş yavaş..

Ben hic icmiyorum. Doktorum beslenme iyi, bebek iyi gerek yok simdilik dedi :) bence bi sey olmaz yani :))

Aslında aç bırakmıyorum.. ama ben sebze sevmeyen, fast food ve hamur sever biri olduğum için :) karnım doysa da gözüm doymuyor. Direk mutsuzluk sebebi :) Ohoo.. 20 yılı aşkındır diyet yapıyorum. Diyetisyenle de çalışıldı elbet :KK66: Doğumdan sonra asla diyet listesine uyamam ama maalesef. Şimdi bile öyle.. O zaman da yeter ki oğlan aç kalmasın diye bir yemekler uydururum ancak sanırım, onun dışında yemek yemeye fırsat bulabileceğimi sanmadığım için muhtemelen zayıflarım zaten :) Oğlumda bile tek bebecikle öyle olmuştu. Yoksa faydası olduğu kesin de..

Ben de pehlivanlığa başladım bu sabah :-) El mahkum valla. Netten de yağlar araştırdım. Karıştırcam etcem.. Elimden geleni yapacağım :)

Merak etme 1-2 ay sonra almaya başlarsın. Çok da almazsın. Yüzün istediğin gibi olur bence :) 👌

Çok saol canım. Bizde vardı aslında, çok da memnundum. Sonra artık oğlan biraz büyüyünce bozuldu kendi kendine. Bu fiyat baya iyiymiş aslında. Bu sefer kameralı olsun istiyordum ben. Onu da görürsen aklında olsun :) Bakınıyorum.

Selam canım :KK25:
20 haftaya normal bence kilo alımın. Tabi kilona da bağlı.
Aşı sonrası ağrı var mı yok mu, ne oluyor ne bitiyor yaz olur mu? Valla ben geçen gebelikte olmamıştım aşı, çok korktu gözüm 🙈
Ayak dediğin tam ayak mı bacak mı canım ya? Nerden çıktı ki o? Çok geçmiş olsuunn..

Minnak bebiiiiş ş:KK68::nazar:
Sezaryen bile olsa Nisan gibi olmaz mı? Fark etmez yine kalplerin Mart annesi olursun da 🥰
38+5 gunluk 31 Marta denk geliyor😁Kendimi demek o tarihe nasil şartlamissam kendimi Mart anneleri sayfasinda buldum😂

Kizlar Allahima şükürler olsun hamd olsun nift sonucu aldim bugun hersey tertemiz hicbi sikinti yok ve kızım oluyor İNSAALLAH ALLAH bile sonuc bekleyen herkesin yüzünü güldürsün İNSAALLAH 2 haftadir yasadigimi bir ben bir ALLAH bilir hamd olsun LUTFU yüce olan ALLAHIMA🤲🤲🤲🤲
Ay çok sevindim saglıkla olmasına, çok şükür canım :KK200: hem bak gönlüne göre oluyor kız istiyordun ne güzel :) sağlıkla gelsin inşallah minnoş :nazar:

Kizlar Allahima şükürler olsun hamd olsun nift sonucu aldim bugun hersey tertemiz hicbi sikinti yok ve kızım oluyor İNSAALLAH ALLAH bile sonuc bekleyen herkesin yüzünü güldürsün İNSAALLAH 2 haftadir yasadigimi bir ben bir ALLAH bilir hamd olsun LUTFU yüce olan ALLAHIMA🤲🤲🤲🤲
Çok sevindim canım sağlıcakla gelsin inşallah kızın darisi tum test sonucu bekleyenlerin basina.

X