- 12 Kasım 2018
- 851
- 2.883
Bende şimdi aldım canım randevuyu hatta 2 hafta sonraki muane randevuyuda iptal ettirdim o tarihe aldırttım ikisi aynı günde olsun dediminşallah güzel temzi çıkar sonuçlarevet perinatoloji veya radyolog bakıyor canım. benim haftaya cumartesi dr um 20-21. haftalar için randevu alabilirsin demişti ona göre aldım perinatologtan randevu
aynı durum bende de var canım özellikle sırt üstü yatıp kalktıktan sonra kuyruk sokumumdan ağrı giriyor bacağıma doğru yatakta dönmek bile sıkıntı ilk hamileliğimde 3. trimester da başlayan şeyler bunda erkenden başladı malesefBen de 20+3 oldum tetanoz için haftaya gideceğim kanda vereceğim. Bir de benim de ağrım oluyor sürekli olmuyor ama uzanıp kalktığımda belimden her iki ayağıma da bşr ağrı giriyor resmen topallıyorum sonra açılıyor. Uyku zaten yazmıştım sürekli geceleri uyanıyorum.Alıştım artık uykusuzluğa.
Sagol cnmoyy minik çocukları olanların hali yaman allah yardımcınız olsunkonuş bakalım doktorun belki ekstra bişiler daha verir canım
inşallah güzel haberler alalım canımBende şimdi aldım canım randevuyu hatta 2 hafta sonraki muane randevuyuda iptal ettirdim o tarihe aldırttım ikisi aynı günde olsun dediminşallah güzel temzi çıkar sonuçlar
Evet evet atmistim, siz erkek demistiniz. Perinatolog erkek dedi, kendi doktorum arada kaldi. Haftaya carsamba ins. Bakalimbebişin son ultrason görüntüsünü atmış mıydın ya ? hatırlayamadım senin bu cinsiyet işi sarpa sardı, perinatolog mu erkek demişti sana ?
burda okumustum, devlete giden biri varmıs, 36.haftaya kadar oyalamışlar belli değil diye. ben kafayı yerdim herhaldeVallahi Ben 17deyim ama cinsiyet belli degilhaftaya da belli olmazsa artik koyvecegim neyse ne
ben de ilkinde cok istedim normal dogum. zaten 39+5 te sancı basladı suyum geldi nişan geldi hastaneye gittim 1 cm acıklık vardı. 12 saate kadar bekledik sadece 4 cm de kaldı acılma, nst de bebegin kalp atısları düşünce apar topar sezaryene aldılar. yani kanala girmiş oluyormu bu durumda bilmiyorum. ama bir arkadasım 9 cm acıklıkla hastaneye gitmişti, 2.cocuguydu, ilk sezaryende dikişleri iyi yapmadıkları icin dikişleri acılmıs hayati tehlikesi varmıs hemen sezaryenle almıslar. yani tabi okadar acıklıkla sezaryen de riskli olabilir ama yapıyorlar.Eger normal doğum uygun olursa yapar misin ben normal.dogum cok istiyordum kismet olmadi. Ama sezeryan sonrasi normal dogumdan korkuyorum. Bizim burdaki doktorlar genelde bebek kanala girmeden alma taraftarilar yoksa sezeryan zor oluyormus bana soylenen buydu.En gec 38 haftalikken aliyorlar. Yoksa ben de normal dogum.sureci baslama.heyecanini yaşamayi cok istiyorumoglum da sezeryan olacagi kesinken 39+1 gunlukken alindi ben doktoruma bekleyelim.dogum baslasin oyle sezeryan olsam oyle kanala.duserse zor olacagini soylemisti artik ne kadar dogru bilmiyorum
Bence de erkek ya perinatolog cihazı daha iyi oluyor ben ona ve rüyana güveniyorumEvet evet atmistim, siz erkek demistiniz. Perinatolog erkek dedi, kendi doktorum arada kaldi. Haftaya carsamba ins. Bakalim
deneyim canım çok sağol...sıkıntı şu ki sabah hiç iştahım olmuyor 0, yarın çocukla kahvaltı etmeyi bir deneyim hiç olmadı bir yumurta falan yiyim bari...2 öğün falan hamilelikte pek uygun değil haklısıncanım bence hamilelikte öğün sayını 1 öğün arttırmayı dene. sabah öğünü yapmadığın için şeker hızla düşüyor canın karbonhidrat istiyor, öğlen saldırma hissi oluyor bu defa da şekerin hızla yükseliyor sonraki öğünlerde de hızlı acıkma ve saldırma hissi devam ediyor dengesiz ve saçma bir durum oluyor. ama sabah 1 dilim ekmek ile 1 parça peynir yesen bile öğlen ve günün geri kalanı çok farkediyor. ben az yemek yediğim için daha doğrusu öğünüm az olduğu için (günde 2 öğün) aynı saldırma hissi ile yiyordum hızlı kilo alıyordum ve insülin direncim çıkmıştı. diyetisyen o zaman öğün sayımı arttırdı şuan daha çok yememe rağmen daha zayıfım ve kilo alımım yavaş.
ben de aynı senin gibiydim canım ama 2-3 gün zorlayınca alışıyorsun yarım haşlanmış yumurta bi dilim peynir bile atsan ağzına yeter sana öğlene kadar sonrasında daha da arttırarak yemeye başlarsın mutlaka dene farkı göreceksindeneyim canım çok sağol...sıkıntı şu ki sabah hiç iştahım olmuyor 0, yarın çocukla kahvaltı etmeyi bir deneyim hiç olmadı bir yumurta falan yiyim bari...2 öğün falan hamilelikte pek uygun değil haklısın
Bende ihmal etmiyim diyorum ama ya unutuyorum yada eriniyorum dediğin gibi canımAy ne güzel ya. Ben şu işi bi düzene sokamadımHer defasında ya unutuyorum ya üşeniyorum bi türlü sürmüyorum yağı :/
ayy valla aynen iki adım atıyorum 5 dakika oturup dinleniyorum nefes nefese şimdiden böyleyse daha çok ağırlaşınca ne olacak acabaKızlar ben hep nefes nefese kalıyorum iki adım yürüyünce ya önceden günde 15 bin adım atan ben şimdi yaşlı nineler gibiyim neden böyle oldu
Tabi canim bir cok kisi normal.dogum baslayip o esnada sezeryana aliniyor da hani zor olurmus kanaldan cikarip yukari almak vs. Umarim canim vaktinde gelir tum bebeklerimizben de ilkinde cok istedim normal dogum. zaten 39+5 te sancı basladı suyum geldi nişan geldi hastaneye gittim 1 cm acıklık vardı. 12 saate kadar bekledik sadece 4 cm de kaldı acılma, nst de bebegin kalp atısları düşünce apar topar sezaryene aldılar. yani kanala girmiş oluyormu bu durumda bilmiyorum. ama bir arkadasım 9 cm acıklıkla hastaneye gitmişti, 2.cocuguydu, ilk sezaryende dikişleri iyi yapmadıkları icin dikişleri acılmıs hayati tehlikesi varmıs hemen sezaryenle almıslar. yani tabi okadar acıklıkla sezaryen de riskli olabilir ama yapıyorlar.
normal dogum süreci cok güzel bence, olursa isterim tabi ama korkuyorum acıkcası. daha önce acıklık baslayarak sezaryene alındıgım icin normal doguma uygunmuşum. hiç açıklık olmadan direkt sezaryene alınanlar yani planlı olanlar sezaryen sonrası normal doguma cok uygun değilmiş, bir doktor öyle söylemişti bana, ama yine de yapılabilir, annenin bebegin durumuna baglı. bakalım zaman ne gösterecek, dedigim gibi sezaryen olacaksa bile normal dogum baslasın öyle yapılsın istiyorum, yani geleceği zamanı bebek kendi seçsin :) umarım 37.den önce bi haftayı seçmez tabi :)
Bende detaylı için çok heyecanlıyım yaEvettt yaaaa zaman hiç geçmiyor detaylıyı dört gözle bekliyorum sonra da son haftaları
bunu daha bu sabah uygulamada okudum şöyle yazıyor ;Kızlar ben hep nefes nefese kalıyorum iki adım yürüyünce ya önceden günde 15 bin adım atan ben şimdi yaşlı nineler gibiyim neden böyle oldu
Evet zaman çabuk geçiyor eşimle bizde şaşkınızGünaydın kızlarrrr
2. Trimester sizce de çok hızlı geçmiyor mu yaa ne ara 20 lere geldik
Sanırım artık yediklerimize dikkat etme zamanı da geldi çattı. Salı akşamı çiğköfte yemiştim yemez olaydım o günden beri mide yanmam geçmedibi daha mı tövbe... Bugün biraz daha iyiyim allahtan rüyamda da baklava yiyordum @Leedong ama yer miyim asla midem yanacak diye ödüm kopar oldu
marshmallow kaçak bulundu nerelerdesin? Bacak ağrın için magnezyum takviyesi alıyor musun doktorunla bi görüş istersen ben kramp yaşayınca 3 kere hemen başladım şuan baya rahatladım ağrı sızı kramp kalmadı Detaylıya ne zaman giriyorsun?
Arada oluyor bana ama sürekli değilKızlar günaydın, hiç ishal olan var mı? Sürekli wcde olduğum bi ishal değil bu ama wcye çıktığım zaman ishal gibiyim yani. Doktoruma yazsam mı bilemedim
Evet demirim düsük gerçektenbunu daha bu sabah uygulamada okudum şöyle yazıyor ;
''Yürürken veya konuşurken nefes nefese kalabilirsiniz, bunun sebebi hafif anemi veya düşük demir seviyesi olabilir. ''