• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhaba kızlar, 1 2 haftadır buralarda yoktum bazı ozel problemlerle savaşıyorum. Ama olabildigince yazilarinizi okuyup cevap yazmak isteyip çok eski bu yazı konu kapanmiştir diye hızınıza yetişemedim :) ayrıca kayıplar için de çok cok uzgunum Allah sabır versin kucaklarınızı bir an önce saglikli guzel bebeklerinizle doldursun insallah. Bende dün kontrole gittim 11+2 olmuşum doktorum 2li test için ve cinsiyet için erken dedi. Daha önce trizomi 8 oykum olduğundan daha garanti olsun diye nifty i tercih etmen iyi olur ama 2li test 180 tl iken nifty 4 5 bindi en son dedi. Bebeğin hareketleri geçen haftalara gore daha az dedi karnın aç mı dedi bende kahvalti yapamadim demistim :) 14. Haftaya kadar risk var dedi. Haftaya yada sonraki hafta yapalim niftyi garanti olsun başıma çok geldi insanlar zor bela bu parayı buluyor sonuç için geliyor Allah korusun kalbi durmuş oluyor dedi. Bende haftaya en azından olsun nifty dedim 12+2 olcaz cunku tamam sen bilirsin dedi oyle kaldı. Bakalım haftaya ne olacak 🥰🧿🌼

Doktor yüzde 70 kız dedi 🙈 apış arasına falan baktık hiç bişey yok cinsiyet çıkıntısını gösterdi yüzde 70 kız dedi 😅💜
Hadi sağlıkla gelsin minnos 😄
Ya kizlar bu aile sagligi merkezlerinin takibi tam olarak ne ise yariyor?
Ben henuz haber filan vermedim. Ama zaten iyi bir perinatologa gidiyorum, ne gerekiyorsa ne bakilmasi takip edilmesi gerekiyorsa zaten soyleyip yaptiracaktir diye dusunuyorum yanlis miyim?
Ya da asm nin bakmasi gereken birsey varsa da doktor yonlendirmez mi?
Kafam karisik bu konuda aydinltabilirseniz sevinirim🙏🏻🥰
Canın sağlık ocağı gebeleri geblize (gebe ve bebek izlemi ) ekliyor bilgilerinizi. Perinatologa da gitseniz size tetnoz aşısı vurmaz çünkü bu sağlık ocağının görevi. Hamileyken annenin tetenoz aşı takiplerini, doktorunuzun istediği testler dışında kendi rutin istedikleri kan tahlilleri var. Bebek doğduğunda da ilk 72 saat içinde topuk kanı alıp hastalık taraması yapıyorlar. Sonrada bebeğin rutin aşı takvimini takip edip size randevu verip aşılamayı yapıyorlar.

Ben kız demistim 😊İlk tutturmam oldu. Bakalım diğerleri ne olarak. Bu vesileyle kendi tahminlerimi yazdığım listeyi ilistirivereyim buraya 🌺
Yaaa yerimm💙🧿🥰
Leedong Leedong senin icin ben de kesinlikle kiz diye dusunuyordum (ama yazmamis olabilirim🙈) cok tebrikler hayirlisi olsun canim🌸

Kızlar benimde 11-14 hafta tarma nt için mutlaka perinatolog olsun dedi hastanenin perinatalogda 1300 küsür dedi normal mi? Siz ne kadar ödediniz 🥰
Canım benim kendi doktorum perinatolog olduğu için ben 800 ödüyorum her kontrolde ama muayeneye gittiğimde dişardan tarama veya detaylı ultrasona gelenlere 1800 TL alıyor.

Kızlar bu da benim bebişin dünkü görüntuleri kim tahmin etmek ister 11+2yiz 🌼🧿

Eklentiler

• 20220820_142258.jpg
    20220820_142258.jpg
    76,1 KB · Görüntüleme: 57
  • 20220820_142243.jpg
    20220820_142243.jpg
    55,3 KB · Görüntüleme: 59
  • 20220820_142234.jpg
    20220820_142234.jpg
    74,5 KB · Görüntüleme: 51
  • 20220820_142223.jpg
    20220820_142223.jpg
    96,3 KB · Görüntüleme: 54
O zaman kesin kızdır😍 benimki de Kiza benzetiyorum ama emin değilim demişti germekten tahmini çıktı. Şubat sonu ve Mart başında doğuracakların kızı olacak anlaşılan martın ortasından sonrakiler de hep erkek oluyormuş 🤣🤣🤣
Benim de dündü randevum benim içimden hep kız geciyordu doktorumuz erkek gibi dedi 😄

Back