Bilmiyorum hiç duymadım bir arkadaşım 1 bardak sütle 2 yemek kaşığı kuru dut kaynat ılısın onu ver dedi. Bende öyle yaptım inan çok azaldı öksürüğü bende şaşırdım. Bir de göğsümde iyot sürdüm belki o da etki etmiştir. Artık kim ne derse uyguluyorum
ben kullandım cnm ama bir sıkıntı yaşamadım hiç hatta iyi geldi. Ama bizde ateş vardı çok o yüzden kullandım. Bizim doktor ateş olmadıkça antibiyotik kullanma dedi. Soğuk algınlığı için İburamin vermişti. Bir de hava verdi tıkanıyordu diye. Çok geçmiş olsun inşallah toparlamıştır. Bu arada ben de iyot kafesi uyguladım. Kendimde içiyorum suyuna damlatıp.
Yamam canım alayım elimin altında dursun öksürmeye başladığında veririm hemen. Havalar soğuk mecbur kapatamıyorsun çocuğu kapalı oyun parklarına götürüyorum. Alyanın zaten sürekli aktif olması gerekiyor aktivite içerisinde kalabalıkla etkileşimde olması gerekiyor. Artık hastalık bulaşır vs demeden çıkarıyorum.
Çok geçmiş olsun cnm influenza çocukların bütün huyunu değiştiriyor. İlacı kullandığım zaman alya çok ateşliydi elleri ayakları buz gibiydi o yüzden gaz yapıyordu sürekli gaz çıkarıyordu onun sancısı etkiliyordu bence bizimkisini. Bir de bende de aynı sıkıntı var paçama yapışıyor iş yapmama engel oluyor mutfakta durmuyor illaki kucağına al. Odada yanında dursam yerde yanına uzansam elimi tutuyor duruyor kendi kendine oynuyor ama başka odada ya da mutfakta olduğum zaman asla izin vermiyor. Bi çorba yapacağım paçama tırmanıyor. Kucağıma alsam orda durmamı istemiyor çekiştiriyor kendisini. Zor tutuyorum. Ne zaman düzelecek bilmiyorum
çok zorluyor beni bu durum. WC ye girsem kapıya dayanıyor ağlıyor. HeleKi bazen etini kopartmışız gibi. Ağlıyor babası ablası zaptedemiyor. Resmen bağımlı gibi. Ne oynasa bana geliyor oynayalım diye. Sürekli kitap taşıyor bana. Beraber sayfaları çevirip hayvan taklitleri yaptırıyor yapmasam ağlıyor. İnadım inat bir çocuk.