2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Nice yaşları olsun alya’nın ne ara bu zamanlara geldik inanamiyorum 🥹🥹🥹🐣
Amin canım hep birlikte inşallah annem hep derdi meydana gelen büyüyor diye gerçekten de öyle oluyor 😄
Guzel yasları olsun canım. 1 yaş agırlıgı coktu mu uzerıne yoksa her sey aynı mı😁
teşekkür ederim canım bana aynı geliyor şu an ama başka bebeler için bişey diyemem 😄
İyi ki doğdu prenses 🌹 Bahtı, ömrü güzel ve uzun olsun. Rabbim sevdikleri ile nice nice doğum günleri nasip etsin
amin hep birlikte inşallah canım 😍🌸🙏🙏
Tüm sevdikleriyle olacağı nice güzel yaşları olsun minnoşun😍
çok teşekkür ederim Canım hep birlikte inşallah 🙏 😍
Canım nice güzel yaşlarınız olsun hep birlikte inşallah 🙏 🥳
Amin inşallah çok teşekkür ederim canım…

Kızlar bu arada hepinize geç döndüm Alya biliyorsunuz yazmıştım biraz ağır çocuk şimdi 2 gündür öne doğru emeklemeye çalışıyor biraz nazlı bebe her şeyi geç yapıyor. Doktor prematüre olduğu için normal dedi 37.haftadan önce doğanlar kuvezde kalmasa da prematüre sayılıyor dedi. Bizimki 36+2 de doğdu o yüzden her şeyi biraz geriden yapmasını normal buldu. Benim korkularım vardı biliyorsunuz bu yüzden otizm şüphesinden dolayı komutları almıyor dedim. Göz temasi çok kuvvetli dedi. Dikkatini sana verebiliyor dedi seslendiğimde adıyla geliyor yüzüme gülümsüyor sakin bir çocuk dedi. Gerçekten de öyle belki bilmenizi isterim otizm geriden yapanlarda olmuyormuş ben sürekli internetten ne okusam otizm çıkıyor karşıma. Biraz erken doğanlar 2 yaşında ya yaşıtlarına denk oluyor ya da yaşıtlarını geçebiliyor bile dedi. O yüzden zamana bırak hazır olduğunda yapacaktır dedi her şeyi. Bu arada tedirgin olma sebebini yazayım ( al ver bye bye çak alkış ya da parmağıyla birşeyleri işaret etme, tel sarar ce ee yapmıyor 2/3 ay kadar da hiç konuşmadı sadece sıkıştığında bağırıyordu ya da bişi istediğinde. Bir de emeklemiyor geriye sürünüyor ayakta durmuyor destekle dursa bile hemen oturmak isiyor ya da yerde sürünmek. Değil adımlamak ayakta zor duruyor) bu sebeplerden tedirgin olmuştum.
Biraz uzun oldu
Benim gibi tedirgin olanlar okur belki bir nebzede olsa kötü yorumların üstünü birazda olsa çizmiş olurum. Gerçekten annelik çok değişik duygulara sebep oluyor.

Son düzenleme:
of çok stresli yemeyen bebek gerçekten, pankeki keçiboynuzu unuyla yapmayı denedin mi benimki çok seviyor onun tadını, yarım keçiboynuzu unu yarım tambuğday unu yaparsam hepsini gömüyor.
Ben pankek yaptım kaç defa eline alıp yere atıyor ağzına götürüyorum istemiyor ekmek verince ağzına alıyor direk.hatta pankeki ilk ellediğinde bütün vücudu titredi tiksinmiş gibi 😂 aynı önüne koyunca bile geriye atıyor kendisini bende anlamadım ne güzel başka bebeler çatır çatır yiyor maşallah 🤩 😄

of çok stresli yemeyen bebek gerçekten, pankeki keçiboynuzu unuyla yapmayı denedin mi benimki çok seviyor onun tadını, yarım keçiboynuzu unu yarım tambuğday unu yaparsam hepsini gömüyor.
Ben pankek yaptım kaç defa eline alıp yere atıyor ağzına götürüyorum istemiyor ekmek verince ağzına alıyor direk.hatta pankeki ilk ellediğinde bütün vücudu titredi tiksinmiş gibi 😂 aynı önüne koyunca bile geriye atıyor kendisini bende anlamadım ne güzel başka bebeler çatır çatır yiyor maşallah 🤩

Kızlar benim oğlum hala yemiyor. Tavuk suyuna nasıl bir çorba yapsam var mı güzel tarifiniz? Bir de böyle deneyeyim diyorum 🙁
Canım benim kızımda yeniyordu ben yoğurtlu yapıyorum hiç zorlamadan koca kaseyi yiyor içine ekmek bile koyuyorum. Öyle dene istersen ya da denedin mi bilmiyorum ama lezzetli oluyor

Kızlar benim oğlum hala yemiyor. Tavuk suyuna nasıl bir çorba yapsam var mı güzel tarifiniz? Bir de böyle deneyeyim diyorum 🙁

Biraz zeytinyağ ile 1,5 kaşık tam buğday ununu kavur, kokusu çıkınca haşladığın tavuğun suyunu ilave et. Karıştır ki kıvamı pürüzsüz olsun, bir taşım kaynadıktan sonra kenarda 5 kaşık yoğurt, 1 tam yumurtayı çırp. Belki biraz limonda sıkarsın tercihe bağlı. Sosu ılıtarak çorbanın içine yavaş yavaş ilave et. Kaynayana kadar kesintisiz karıştır. Ben tel şehriye koyuyorum ama koymadan da olur, tel şehriye ve didilmiş tavuk etlerini koy. 1 küçük havucu da içine rendele renk olur ☺️ üzerine de tereyağında nane yapabilirsin ve mutlaka sarımsakla denemelisiniz 👌 afiyet olsun ☺️💐 (tuzunu unutma)

Evet çok faydaliymis her gun veriyorum keske bu kadar da pahali olmasaymis 🥲
Ne pahalı değil ki artık 😢
Pankekli kakaolu karışım var ekstra hurma da ekledim daha bi güzel oldu. Geçen hafta bir gün yedi onu sonra tekrar yememeye başladı 🤷🏼‍♀️
Her bebek farklı tabi ama benimki de güzel yerken birden huyu değişti, yememeye başladı. Ben de yumurtanın her türlüsünü denedim. Sadece sade omleti sevdiğini ve elleriyle yemek istediğini fark ettim. Sonra eline kaşık verdim. Blw yapmıyorum ama kendisi buna resmen zorladı. Kaşıkla da biraz bu şekilde döke döke kalanını yiyor. Arada eline salatalık veriyorum. Onu yerken ve oynarkende ağzına küçük parçalar atıyorum :KK66:
Ben eline ne verirsem atıyor ya buna da üzülüyorum neden böyle yapıyor diye. Halbuki baştan beri bir şeyler vermeye çalışıyorum 🤷🏼‍♀️
Bu arada geçenlerde birisi cennet hurmasından bahsetmişti bende aldım dün yedirdim Alyaya o da çok sevdi yedi de. Bundan sonra favorilerimiz arasında 😍
Ben olabilirim demir deposu diye bahsetmiştim pcfl pcfl ye. Şifa olsun lezzeti de zaten o biçim 👌🤌🏻
Canım benim kızımda yeniyordu ben yoğurtlu yapıyorum hiç zorlamadan koca kaseyi yiyor içine ekmek bile koyuyorum. Öyle dene istersen ya da denedin mi bilmiyorum ama lezzetli oluyor
Yoğurda bayılıyor bu ara yediği tek şey yoğurt ve biraz da olsa meyve. Ama sürekli yoğurda alışmasını istemiyorum ben :KK43:
Biraz zeytinyağ ile 1,5 kaşık tam buğday ununu kavur, kokusu çıkınca haşladığın tavuğun suyunu ilave et. Karıştır ki kıvamı pürüzsüz olsun, bir taşım kaynadıktan sonra kenarda 5 kaşık yoğurt, 1 tam yumurtayı çırp. Belki biraz limonda sıkarsın tercihe bağlı. Sosu ılıtarak çorbanın içine yavaş yavaş ilave et. Kaynayana kadar kesintisiz karıştır. Ben tel şehriye koyuyorum ama koymadan da olur, tel şehriye ve didilmiş tavuk etlerini koy. 1 küçük havucu da içine rendele renk olur ☺️ üzerine de tereyağında nane yapabilirsin ve mutlaka sarımsakla denemelisiniz 👌 afiyet olsun ☺️💐 (tuzunu unutma)
Tamam bunu not aldım yapayım bakalım inşallah yer 🥹
MelodiminEsi MelodiminEsi canım oğlun günde kaç kaka yapıyor?
Normalde 4-5 yapardı şimdi 2

Amin canım hep birlikte inşallah annem hep derdi meydana gelen büyüyor diye gerçekten de öyle oluyor 😄

teşekkür ederim canım bana aynı geliyor şu an ama başka bebeler için bişey diyemem 😄

amin hep birlikte inşallah canım 😍🌸🙏🙏

çok teşekkür ederim Canım hep birlikte inşallah 🙏 😍

Amin inşallah çok teşekkür ederim canım…

Kızlar bu arada hepinize geç döndüm Alya biliyorsunuz yazmıştım biraz ağır çocuk şimdi 2 gündür öne doğru emeklemeye çalışıyor biraz nazlı bebe her şeyi geç yapıyor. Doktor prematüre olduğu için normal dedi 37.haftadan önce doğanlar kuvezde kalmasa da prematüre sayılıyor dedi. Bizimki 36+2 de doğdu o yüzden her şeyi biraz geriden yapmasını normal buldu. Benim korkularım vardı biliyorsunuz bu yüzden otizm şüphesinden dolayı komutları almıyor dedim. Göz temasi çok kuvvetli dedi. Dikkatini sana verebiliyor dedi seslendiğimde adıyla geliyor yüzüme gülümsüyor sakin bir çocuk dedi. Gerçekten de öyle belki bilmenizi isterim otizm geriden yapanlarda olmuyormuş ben sürekli internetten ne okusam otizm çıkıyor karşıma. Biraz erken doğanlar 2 yaşında ya yaşıtlarına denk oluyor ya da yaşıtlarını geçebiliyor bile dedi. O yüzden zamana bırak hazır olduğunda yapacaktır dedi her şeyi. Bu arada tedirgin olma sebebini yazayım ( al ver bye bye çak alkış ya da parmağıyla birşeyleri işaret etme, tel sarar ce ee yapmıyor 2/3 ay kadar da hiç konuşmadı sadece sıkıştığında bağırıyordu ya da bişi istediğinde. Bir de emeklemiyor geriye sürünüyor ayakta durmuyor destekle dursa bile hemen oturmak isiyor ya da yerde sürünmek. Değil adımlamak ayakta zor duruyor) bu sebeplerden tedirgin olmuştum.
Biraz uzun oldu
Benim gibi tedirgin olanlar okur belki bir nebzede olsa kötü yorumların üstünü birazda olsa çizmiş olurum. Gerçekten annelik çok değişik duygulara sebep oluyor.
Bu konu o kadar karışık ki annelerin birçoğu da iki yaşına kadar hiçbir şeyi yoktu. Konuşuyordu, göz teması kuruyordu nasıl olur anlamadık diyor.
O yüzden ben de okulumdaki iki öğrenciyi sürekli görmem nedeniyle hep korku dolu olsam da dillendirmemekte fayda var. Hep dua edelim sağlıklı bir şekilde büyüsün bebeklerimiz 🤲🏻

Geçen ben altını değiştirirken amuda kalkmaya çalıştığı için eline telefon verdim beni ağır çekimde videoya almış halime acıdım yemin ederim 😂😂😂😂
hahahahah Alin yerçekimine meydan okuyor :KK70:
Tabiki hatırlıyorum canım, maşallah çok sevindim senin adına 🥰 ben mart grubuna ilk katılanlardan olduğum için genelde herkesi hatırlıyorum. Bir kısmı güzel haberleri gecikmeden aldı çok şükür 🙏 anabella isimliydi sanırım bir arkadaşımız vardı, o ne yaptı acaba?
Nur topu gibi bir kızı oldu :)
Kızlar evde giydirmelik eşofman alt üst takım arıyorum pamuklu terletmeyen ve uygun fiyatlı, defactodan aldığım sweatshirtlerin hep yakası esnedi yamuldu çok adi çıktı, memnun kaldığınız marka var mı?
canım ben lcw ve kotondan çok memnunum hatta koton bir tık daha iyi cigitte kaliteli bence cigite de bak
Cnm bende de sıfır, bugün bi 10dk bakındım, doğumgünü için açık renk bej gibi bişeyler istiyorum, fotoğraf çekiminde de bacakları görünen bişey olsun istiyorum hatta çorapsız çok şirin oluyorlar.
benim oğlum olsa şöyle bir kombin yapardım; kazak, salopet çok şirin ve çabasız şıklık çok hoşuma gidiyor. ekine de kazak ve triko tayt giydirdim çok şeker oldu

Eklentiler

• WhatsApp Görsel 2024-02-12 saat 09.47.25_85872160.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-02-12 saat 09.47.25_85872160.jpg
    59,2 KB · Görüntüleme: 76
kızlar bu ara hangi oyunları oynatıyorsunuz ? motor gelişimi için önerdiğiniz oyuncaklar var mı ? ekin bu ara iç içe kule bardaklarını koyma oynuyor bir de top koyup çekiçle vurduğumuz bir oyuncak var onu çok seviyor topu haznesine koyup yukardan çekiçle vuruyor, ayrıca balık tutma oyunu çok seviyor ahşap puzzle balıkları oltası ile tutuyor bu tarz önereceğiniz oyuncaklar varsa tavsiye alırım

kızlar bu ara hangi oyunları oynatıyorsunuz ? motor gelişimi için önerdiğiniz oyuncaklar var mı ? ekin bu ara iç içe kule bardaklarını koyma oynuyor bir de top koyup çekiçle vurduğumuz bir oyuncak var onu çok seviyor topu haznesine koyup yukardan çekiçle vuruyor, ayrıca balık tutma oyunu çok seviyor ahşap puzzle balıkları oltası ile tutuyor bu tarz önereceğiniz oyuncaklar varsa tavsiye alırım
Bu saydıklarının dışında kirpicik var bizde kucuk çubukları geçiriyor deliklere hem çok oyalıyor hem de çok mutlu oluyor sokunca oyun grubuna başladı hafta sonu Derin orda çelik tencere tava setiyle güzel oynadı beni taklit ediyor içine sebze koydum karıştırdı bir de şu seti aldım henüz gelmedi ama arkadaşım önerdi onun dışında toplarla oynuyor surekli koltuğun altına atıyor sopa ile almaya çalışıyor en favori oyunu bu 🤭

Bul tak aldım ben geçenlerde çok ilgisini çekti bir de her atıştan sonra alkış yapıyoruz ona da alıştı ben alkışlamasam da kendi kendisini alkışlıyor 😅😅

Ben olabilirim demir deposu diye bahsetmiştim pcfl pcfl ye. Şifa olsun lezzeti de zaten o biçim 👌🤌🏻

Yoğurda bayılıyor bu ara yediği tek şey yoğurt ve biraz da olsa meyve. Ama sürekli yoğurda alışmasını istemiyorum ben :KK43:
Hurma güzel yenildi 2 gündür yiyoruz teşekkür ederiz teyzesi…
Yoğurda gelince bebelerin çoğu yoğurdu seviyor benim kızda sebze çorbasından nefret ediyor diyebilirim. Dün çıkardı hepsini tarhanayı seviyor tavuk çorbasını seviyor ama sebze midesini bulandırıyor. Bende sebze çorbasını nasıl sevdireceğim onu düşünüyorum. Babası ve ablası da hiç sevmiyor. Resmen vitamin deposu boşa gidiyor 3 kaşık 5 kaşık. Kafasını sallıyor hayır yapıyor. Hayır yapmayı da sebze çorbasıyla öğrendi 🤣

X