• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ay inşallah 1 yaş civarı yürür ya yanlış mı dua ediyorum bilmiyorum da yürüse daha iyi sanki kucakta taşıyınca boynum ağrıyor artık kilosu da iyi
Yok canım valla yuruse daha ıyı yanı suan ıstemıyorum da😂Ama 1 yaş gyzel oluyor ben baya rahatlamıstım pesımde pıt pıt yuruyordu ben nereye o oraya bensız başka odalara gıtmesı de yoktu.

Defne de mercimeği pek sevmedi kırmızı mercimek çorbası biraz pütürlü ya tarhana gibi yumuşak yutulmuyor ya da şehriye çorbası gibi. O yüzden mercimek pek vermiyorum yeşil mercimek yemeği yedi ama sevdi onu.
Bız kendımız mercımeyı blendırlanmıs olarak sevıyoruz ogluma da tuz atmadan ayırıyorum yanı blendırlı halını verıyorum. Her sey ılla puturlu olacak dıye bakmıyorum. Kendım yerken neyı nasıl daha cok sevıyor ısem ona da oyle veriyorum mercımek favorimiz bır suru sebze koyuyorum

Woww minseo hanımmm çok güzelsiniz😍
Saçlarını yaptırmıştın değil mi? Hamileyken daha koyu gibiydi bi resimde öyle görmüştüm. Ya ben ne giyicem pekiii😀
Yaa canımsın teşekkürler 😍 Evet ışıltı artırmıştım kuzum ama eskidi bile dipler uzadı baya 😂
40 yapaaar ve mhp nin 40. Yılı kutlu olsun 😂 mükemmel hesap cnm sağol azcık artırayım ben, bu hesaba göre yetiyormuş zaten aslında oh sevindim
Hahahahaha kahkaha attım cidden öyle bi hesap oldu 😂😂😂

Bu protein konusu aklıma çok takıldı hiç öyle hesap yaparak vermiyorum yemekleri ben yani gr hesabı yaparak gün aşırı protein vermeye özen gösteriyorum haftada 5 6 gün sabah 1 yumurta badem ve ceviz yiyor sizler genelde 1 günde neler veriyorsunuz öğlen yemek mi ara öğün mu
1 haftadır Derin püre şeklinde yemek istiyor diğer türlü 2 3 çiğneyip ağzından çıkarıyor yemek istiyor ama çiğnemek istemiyor puturlu olarak bir tek pilav severek yiyor ki ona hiç pilav yapmadım bizim pilavdan tadiyir arada ve çok istiyor 🤣

Yaa canımsın teşekkürler 😍 Evet ışıltı artırmıştım kuzum ama eskidi bile dipler uzadı baya 😂

Hahahahaha kahkaha attım cidden öyle bi hesap oldu 😂😂😂
Güle güle kullan canım çok beğendim,bu arada Ekin sana benziyor bence ağız kısmınız aynı gibi bilmiyorum doğru mu görmüşüm😀

Bu protein konusu aklıma çok takıldı hiç öyle hesap yaparak vermiyorum yemekleri ben yani gr hesabı yaparak gün aşırı protein vermeye özen gösteriyorum haftada 5 6 gün sabah 1 yumurta badem ve ceviz yiyor sizler genelde 1 günde neler veriyorsunuz öğlen yemek mi ara öğün mu
1 haftadır Derin püre şeklinde yemek istiyor diğer türlü 2 3 çiğneyip ağzından çıkarıyor yemek istiyor ama çiğnemek istemiyor puturlu olarak bir tek pilav severek yiyor ki ona hiç pilav yapmadım bizim pilavdan tadiyir arada ve çok istiyor 🤣
Canım bende hesap yapmıyorum mesela köfte kuzu pirzola veriyorum ağırlıklı olarak balık yemiyor bayadır sizden gören ben kıskandım hemen yarın yapacağım 😀
Bazen mamasına yumurta koyuyorum bazen yoğurt çorbasına. Bizim yemeklerimizi seviyor pilav olunca yemek istiyor ve ne yesek tadına bakmak istiyor dün püreye yanaştı et vardı tadına baktı çıkardı😀

Gr hesabı yapmıyorum ama yedirdiklerime dikkat ediyorum ben 😃 hastalanmayancocuk sayfası var instada. Orda güzel denge öğünler paylaşıyor açıkçası benim aklıma da yatıyor. Bazen benimki de püre istiyor ki ek gıdanın birinci gününden beri pütürlü alıştırdığım halde. Bazen canı öyle yemek isteyebilir ya illaki ilerde hepsini öğrenecek.
Sabah kahvaltı, öğle ve akşam yemek şeklinde. Doktorum da böyle söyledi. Yani araya meyveyi nasıl sıkıştırırım bilemiyorum o nedenle bazen ara öğün şeklinde verdiğim de oluyor 😃 Düzensiz bir düzen var anlayacağın 😅

Cnm küp dediğinin boyutu ne buzluk küpü kadar gibi mi? Bizimki de tersi çorbaya karışınca balık tadı sevmedi, ikisini ayrı ayrı verince yiyor hepsi ayrı cins bunların 😂
Evet canım buzluk küpü. Cidden öyleler ama düşününce sabah yumurta yiyen günlük kuruyemişini,baklagilini düzenli yiyen çocuğun protein eksiği olmaz bence ya🤭

Gr hesabı yapmıyorum ama yedirdiklerime dikkat ediyorum ben 😃 hastalanmayancocuk sayfası var instada. Orda güzel denge öğünler paylaşıyor açıkçası benim aklıma da yatıyor. Bazen benimki de püre istiyor ki ek gıdanın birinci gününden beri pütürlü alıştırdığım halde. Bazen canı öyle yemek isteyebilir ya illaki ilerde hepsini öğrenecek.
Sabah kahvaltı, öğle ve akşam yemek şeklinde. Doktorum da böyle söyledi. Yani araya meyveyi nasıl sıkıştırırım bilemiyorum o nedenle bazen ara öğün şeklinde verdiğim de oluyor 😃 Düzensiz bir düzen var anlayacağın 😅
Benim kızımda öğrendiklerini unutma var sanırım her konuda 🤣 her şeyi hemen öğreniyor ama sonra birakiyor köfteyi tavuğu ısırarak yerdi haşlanmış yumurtayı da keza öyle yerdi ama şimdi sevmiyor insallah geçicidir sayfayı ben de takip ediyorum ama kızım gündüz pek uyumadigi için yemek hazırlamak zor oluyor ya kucağımda olacak ya da duvara tutunup yürüyecek 🤣

Güle güle kullan canım çok beğendim,bu arada Ekin sana benziyor bence ağız kısmınız aynı gibi bilmiyorum doğru mu görmüşüm😀
teşekkür ederim canım :oops: benzeme konusu bizim karışık ama bence kesinlikle bana benziyor :D gözleri ve fiziki yapısı babası geri kalan ben özellikle uyurken kendimi görüyorum sanki

Benim kızımda öğrendiklerini unutma var sanırım her konuda 🤣 her şeyi hemen öğreniyor ama sonra birakiyor köfteyi tavuğu ısırarak yerdi haşlanmış yumurtayı da keza öyle yerdi ama şimdi sevmiyor insallah geçicidir sayfayı ben de takip ediyorum ama kızım gündüz pek uyumadigi için yemek hazırlamak zor oluyor ya kucağımda olacak ya da duvara tutunup yürüyecek 🤣
Bence ara ara hepimizin bebesine bir şeyler oluyor 😅 Benimki de bazen çiğnemeden löp diye yutuyor, bu aya kadar böyle bir şey yapmıyordu 😕

teşekkür ederim canım :oops: benzeme konusu bizim karışık ama bence kesinlikle bana benziyor :KK70: gözleri ve fiziki yapısı babası geri kalan ben özellikle uyurken kendimi görüyorum sanki
Ne güzel 😍 Ben yabancı birine bakıyorum sanki 😂 anasından eser yok zalım evlatta :KK51:

Kuruyemis neler veriyorsunuz ceviz ve çiğ badem veriyorum sabah kahvaltıda sebze ya da meyve purelerinin üstüne başka ne şekilde ve neler veriyorsunuz? Kızımın kilo alimi baya yavaşladı hep çok hareketli olmasina bağladım 6 ay 5 gunllukken emeklemeye başladı o zamandan beri yerinde hiç durmuyor ama kilo olarak biraz geride kaldı sanırım

Bence ara ara hepimizin bebesine bir şeyler oluyor 😅 Benimki de bazen çiğnemeden löp diye yutuyor, bu aya kadar böyle bir şey yapmıyordu 😕
Biz hastalık atlattık ona bağlıyorum bir de dilini sürekli dışarı çıkarıyor normalde de ondan da olabilir allahim bir rayına otursa keşke her şey

Emziren anneler size bir şey soracağım. Benim oğlan son zamanlarda akrobatik hareketler yaparak süt içiyor. 🤷🏼‍♀️
İlk başta mutlaka çorabını çıkaracak sonra başlıyor yüzüme tutmaya, kolyemi çekmeye, sonra kucaktan kayıyor bir bakıyorum kafası tersten emiyor vücudu ayalarıma paralel 🙄
Yani nasıl tarif edeyim daha bilemiyorum ama o pozisyonda nasıl rahat ediyor anlayabilmiş değilim. Ennn ufak sese duyarlı sanki 4.aydaki gibi. Hop kafayı çeviriyor vs vs.
Sizlerde de benzeri durumlar var mı yoksa meme reddi geri mi hortlayacak bende 😢

Biz hastalık atlattık ona bağlıyorum bir de dilini sürekli dışarı çıkarıyor normalde de ondan da olabilir allahim bir rayına otursa keşke her şey
Hastalık sonrası böyle bir süreç oluyor maalesef inşallah kısa sürer 🙏🏻

• Amin
Reactions: Cmz
Kızlar bebişe lor peynirli poğaça yapayım dedim instagramda bir sayfadan yaptım berbat oldu ya güzel ölçülü tarifiniz varsa atar mısınız?

Emziren anneler size bir şey soracağım. Benim oğlan son zamanlarda akrobatik hareketler yaparak süt içiyor. 🤷🏼‍♀️
İlk başta mutlaka çorabını çıkaracak sonra başlıyor yüzüme tutmaya, kolyemi çekmeye, sonra kucaktan kayıyor bir bakıyorum kafası tersten emiyor vücudu ayalarıma paralel 🙄
Yani nasıl tarif edeyim daha bilemiyorum ama o pozisyonda nasıl rahat ediyor anlayabilmiş değilim. Ennn ufak sese duyarlı sanki 4.aydaki gibi. Hop kafayı çeviriyor vs vs.
Sizlerde de benzeri durumlar var mı yoksa meme reddi geri mi hortlayacak bende 😢
Aynen öyle canım bizde de jimnastik yapıyor 😀 oturarak emme yan dönme ters dönme oyun oynama tırmalama ne ararsan var 😀

Kızlar bebişe lor peynirli poğaça yapayım dedim instagramda bir sayfadan yaptım berbat oldu ya güzel ölçülü tarifiniz varsa atar mısınız?
Özel bir tarif değil bildiğin ev poğaçası istersen tarif veririm🤗 geçen annemin yaptığı poğaçadan yedi zaten Defne büyük insan yemekleri yemeyi çok daha fazla seviyor😀 belki bebek için özel bir tarif yapsam bu kadar yemezdi dişleri de kaşınıyor ısırmayı cok seviyor onun da etkisi olabilşr

Kızım da öyle hem de 8.Ayından beri neredeyse hiç durmuyor ayakları hep oynuyor emerken ama hiç meme reddi olmadı

Back