• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bizim dişler çıkmak bilmiyor ama eziyeti bitmiyor 🤦🏼‍♀️ karı koca yorulduk, perişan olduk cidden. Uyumak istiyor uyuyamıyor, uyusa dönüp duruyor sabaha kadar 🤦🏼‍♀️ bir ses üstüne ağlıyor ne yapacağımızı şaşırdık.
Tetagil verdik az önce zar zor uyuttum 😢
Yarım fincan Zeytinyağına üç tane karanfil dövüp sürmeye calış canım
İrmik diş çıkarmayı kolaylaştırıyor aklında olsun. Kemik gelişimi için etkili olduğu için diş patlatırken aşırı etkiliymis bi doktorun paylaşımında görmüştüm. Ekin irmik çok yiyor ondan mi bilmem ama dişleri hep 2 şer 2 şer patlatti hatta 2 gün önce yan kesici dişini patlattı 1 gece huzursuzluk oldu sadece şimdi diğeri kabardi o da 2-3 güne patlar
Oo bizim dişlerin sebebi belli o zaman 😀
Kızlar bebeklerineze şu nerede bu nerede diye sorduğunuzda nasıl gösteriyor anne nerde deyince mesela kafasını çevirip mi bakıyor işaret ediyor mu
Ediyor canım
Yok biz de şuan parmakla işaret etme yok işaret parmağını hareketli kitaplarda, seni babana bir bir söyliycem yaparken ve babasına parmak sallarken kullanıyor. Bir de yerdeki kırıntıları toplarken 😂
Ahaha ben yıllarca robot almadım meğersem ilerde doğuracakmışım yaa😀

Hiç hatırlamıyorum canım ama sanki 1 yaşlarında 8 dişleri vardı. Üstlerden sonra alt azılar çıkmıştı sanki öyle geliyor aklıma 🤷🏻‍♀️

Yürümeye başladı mı senin tontiş?☺️
İki buçuk ay sonra 1 yaş olacak oğlumun sıfır dişi olması 😅

Kızlar oğlum iki heceli konuşmuyordu ya bugün birden dili açıldı mamalar babalar havada uçuşuyor hatta sürekli konuşuyor bir günde nasıl oldu anlamadım 😂 mutluluğumu anlatamam, bir aydır çok endişeliydim internette her arama otizme çıkıyordu çocuğun her hareketinden şüphelenmeye başlamıştım o kadar kötü bir duygu ki o şüphenin içine düşmesi bir anne için, benim gibi olanlar vardı hatırladığım Leedong Leedong cnm sen de içini ferah tut bir anda açılıyorlar senin de öyle olacak inşallah şu an aslında çok erken ciddi endişeler için biliyordum ama engel olamadım şüphelerime kendime yazık ettim boşuna stres yapmışım.

Günaydın kızlar, gün içinde emzirme ya da mama durumunu ek gıda ile nasıl organize ediyorsunuz şuan? Her beslenmeden sonra meme/mama veriyor musunuz?
Cnm her uyandığında biraz oynayıp mama veriyorum ondan bir saat sonra ek gıda sonra yatarken tadımlık biraz daha mama. Çok aç olursa ek gıdayı keyifle yemiyor benim oğlum sinirli oluyor o yüzden ben önce mama veriyorum.
Kızlar bebeklerineze şu nerede bu nerede diye sorduğunuzda nasıl gösteriyor anne nerde deyince mesela kafasını çevirip mi bakıyor işaret ediyor mu
İşaret yok cnm kafayı çevirip bakıyor şimdilik. Osman gönülalın videosunda 9. ay işaret ederler diyor ama başka kaynaklarda 12.ay diyor bu aralarda başlarlar herhalde işaret etmeye.

Benim kiz donup bakiyor,parmakla gosterme henuz yok, sabah uyandigimizda ipek nerde diyorum( ablasi) direk kafasini cevirip kapiya bakiyor şapşik😄

Kızlar oğlum iki heceli konuşmuyordu ya bugün birden dili açıldı mamalar babalar havada uçuşuyor hatta sürekli konuşuyor bir günde nasıl oldu anlamadım 😂 mutluluğumu anlatamam, bir aydır çok endişeliydim internette her arama otizme çıkıyordu çocuğun her hareketinden şüphelenmeye başlamıştım o kadar kötü bir duygu ki o şüphenin içine düşmesi bir anne için, benim gibi olanlar vardı hatırladığım Leedong Leedong cnm sen de içini ferah tut bir anda açılıyorlar senin de öyle olacak inşallah şu an aslında çok erken ciddi endişeler için biliyordum ama engel olamadım şüphelerime kendime yazık ettim boşuna stres yapmışım.
Yaa buna da çok sevindim 😍 rahat bir nefes alabilirsin. Söylemiştim aslında, bizim de öyle bir dönemimiz oldu. Ben de çok üzüldüm araştırmalara daldım. Sıkıntısız büyütelim yavrularımızı inşallah 🤲🏻
Benim kiz da iki hafta once cikardi ilk dislerini,alttan iki dis ayni anda cikti. Doktor dis icin genetik demisti,annem bizimde gec cikardigimizi soyledi,ondan galiba iki kizimda dokuz aylik gibi cikardilar.
Annem beni hatırlamıyor 😅 eşim ilk dişini on aylıkken çıkarmış hatta diğer kardeşleri de. 10 gün sonra 10 aylık oluyor oğlum. Hayırlısı bakalım ☺️

Maşallah kuzuma yaaa😍 gerçekten çok endişe ediyor insan benimkisi sıkıldığında tek heceli sesler çıkarıyor gibi sanki ama genelde konuşmuyor canı sıkıldığında bir yerde sürünüp sıkıştığında bana sesini duyurmak için mesela bağırıyor. Bende ne okusam otizm şüphesi. Zaten internete kalsa bebeklerin %80 inde otizm şüphesi var 😃 diyorum ya bazen cahil kalkmak iyidir. Allah korusun rabbim sağlık sıhhat versin hepsine. Bizim de dilimiz çözülür inşallah en kısa sürede 🙏🌸

Canım sen bu konuda çok endişelisin, benzer şeyleri hepimiz yaşıyoruz inan otizm öyle bizim sandıgımız gibi bir şey değil ve daha çok küçükler sürekli yeni şeyler öğreniyorlar bugün baba der yarın unutur dede der bunlar çok olağan süreçler büyüme ve gelişmenin birer evresi hepsi ve her bebeğin gelişimi farklı. Oğlun gayet normal seyrinde ilerliyor tadını çıkar kendini ve bebeğinin en güzel yıllarını bu olumsuz düşüncelerle heba etme. Biraz sal bak o zaman her şey nasıl daha hızlı ilerleyecek. Sen bu baskıyı kendine ve bebeğine kurdukça her şey tam tersi teper. Yok şunu da yesin, aman bu hareketi yaptı neden, bugün yemedi mahvolduk bittik derken en güzel zamanları kaçıyor. Bilmiyorum ben mi çok rahat düşünüyorum ama olayları biraz olağan akışına bırakmaktan yanayım. Burdaki tüm annelere söylüyorum tadını çıkarın bugünler geri gelmeyecek uykusuz kalmanın da zor zamanların da yemek yedirmenin de pişirmenin de evin dağınıklığının da geç emeklemesinin de erken yürümesinin de hepsinin tadını çıkarın bence :KK68:

Canım sen bu konuda çok endişelisin, benzer şeyleri hepimiz yaşıyoruz inan otizm öyle bizim sandıgımız gibi bir şey değil ve daha çok küçükler sürekli yeni şeyler öğreniyorlar bugün baba der yarın unutur dede der bunlar çok olağan süreçler büyüme ve gelişmenin birer evresi hepsi ve her bebeğin gelişimi farklı. Oğlun gayet normal seyrinde ilerliyor tadını çıkar kendini ve bebeğinin en güzel yıllarını bu olumsuz düşüncelerle heba etme. Biraz sal bak o zaman her şey nasıl daha hızlı ilerleyecek. Sen bu baskıyı kendine ve bebeğine kurdukça her şey tam tersi teper. Yok şunu da yesin, aman bu hareketi yaptı neden, bugün yemedi mahvolduk bittik derken en güzel zamanları kaçıyor. Bilmiyorum ben mi çok rahat düşünüyorum ama olayları biraz olağan akışına bırakmaktan yanayım. Burdaki tüm annelere söylüyorum tadını çıkarın bugünler geri gelmeyecek uykusuz kalmanın da zor zamanların da yemek yedirmenin de pişirmenin de evin dağınıklığının da geç emeklemesinin de erken yürümesinin de hepsinin tadını çıkarın bence :KK68:
Kesinlikle katılıyorum hepsine👌 yani bu şekilde kaygı ile sadece kendimizi yıpratırız...

Haklısın kuzum anın tadını çıkarmak gerek ama iki ay tek kelime etmedi inan sen de endişelenirdin öğrenilen beceriyi bu kadar uzun süre kaybetmesi endişe vericiydi ama geçti gitti çok şükür. Çok rahat kafa bir anne olurum zannediyordum hamileyken ama gerçekler öyle olmadı 🙈 kolik dönemle başlayan bir stres bozukluğu oluştu belki bende bilemiyorum ama bundan sonra daha rahat olmaya çabalayacağım 🙏🏻💕

Kızlar başıma ne geldi😑 dün gece aniden bi kaşıntı tuttu sonra heryerim kabardı sabah doktorda aldım soluğu ve Kurdeşen olmuşum, kanlarıma bakıldı temiz doktor yorgunluk ve stresten olur dedi, ilaç verdi ama çok moralim bozuldu ya ben 9 ayda neden böyle oldum herkes çocuk büyütüyor dedim 😓

Kızlar ince motor gelişimi için bu oyuncak tavsiye ediliyor, varsa sizin de memnun kaldığınız oyuncaklar arada atın buraya. Bu arada tekli puzzle yapmaya başlayan var mı alayım mı ilgisni çeker mi bilemedim.
Canim böyle bir şey sende kolayca yapabilirsin suzgece renkli tüylü süsler var şönil diye geçiyor onları da çekerek geliştirebilir biz cırt cirtli kitapların faydasını çok gördük çok erken başladı onları çıkarmaya şimdi de neo bebek jelly stiker almayi düşünüyorum he birde yerdeki kırıntıları toplayarak ince motor geliştiriyoruz 🤭

Kızlar ince motor gelişimi için bu oyuncak tavsiye ediliyor, varsa sizin de memnun kaldığınız oyuncaklar arada atın buraya. Bu arada tekli puzzle yapmaya başlayan var mı alayım mı ilgisni çeker mi bilemedim.
Ekin bu tarz seylerle oynamiyor arabalar ve hareketli kitaplar şuan favorisi bir de ev eşyaları

Back
X