- 28 Şubat 2021
- 1.250
- 1.629
İnşallah duyacaksın canım merak etmeBenim pazartesi kontrolüm var geçen hafta doktorum demişti sağlık ocağında tahlillerini yaptırıp kontrole gel diye. O yüzden bu perşembe sağlık ocağında tahlil yaptırdım. Kalp atışı duyunca da gebelik kaydı yapıyorlarmış tekrar gelmememi söylediler. Pazartesi kalp duyarsam inşallah bi ara gidip söylerim onu da
Canım kıza hiç düşünmrdim ama erkek olursa Asil ismi çok hoşuma gidiyorKızlar isim alışverişi yapalım. Evet şimdi çok erken ama yinede fikir olur herkese. Aklınız da olan isimleri söyleyin bakalım. Ne zor şeymiş meğer isim olayı ya
Bende baktım yok bişey karnımız büyüyünce çıkar off ya hep bekliyoruz ben biran önce herşeyi öğrenim dogurim modundayimEvet o gebelik çizgisi genelde herkeste aynı. Erkekte yukardan asagi, kızda delikten aşağı doğru. Benim kizimda da öyleydi ve cok belirgindir ama göbek deliğine kadardı. Simdi bakıyorum karnımaacaba ne tarafta diye fikir yürütücem de yok daha
bence kişiye göre değişiyor, benim 4-5 aydan sonra çıkmıştı çizgi, bunda da henüz hicbisey yokAslında gebelik oluşmaya başladığı ilk hafta hafiften başlıyor sonrasında iyice çizgi koyulaşarak belirgin oluyor oğlumda tam dikkat etmedim ama bunda göbek altı çizgim var
Benim ilk hamileliğimde de doktorum aynısını söylemişti ve hiç dinleyememiştim kalp atışını. Ama gözüküyor ekrandan zaten yanıp sönen ufacık bir noktaGeldim kızlarr giremedim yoğundum
Ultrasonda kalp atışını gördük böyle minik bir nokta atıp duruyor çok şükür
Ben kalp atışını videoya alabilir miym dedim doktor da ben dinletmiyorum ilk 3 ay gerek yok bebeği yormaya dedi. Anlamadım, çok ısınıyor bebek falan dediherkes dinliyor burada ilk defa böyle birşey duydum..
Ultrasonda 6+1 çıktık bebek 4 mm olmuş
Bir iki gün oynayabilir ultrasonda sorun değil dedi.
2 hafta sonraya tekrar randevu verdi hamilelik için bazı testler istedi.
Oh iyi canım sevindim bana da ilk bir tuhaf geldiBenim ilk hamileliğimde de doktorum aynısını söylemişti ve hiç dinleyememiştim kalp atışını. Ama gözüküyor ekrandan zaten yanıp sönen ufacık bir nokta
Çok teşekkür ederim gayet dikkat ediyorum bnm ultrasonda kanama alani gormedi doktor kese iyi demisti bakalim haftaya ne olcak dusunmemek elde degil ama dusunmemeye gayret ediyorumBenim de lekelenmem oldu açık kahve bana iğne de verdi doktor haftada bir pruluton diye. 4 kere iğne oldum. Sabah akşam progestan fitil kullanmaya devam ediyorum. Allaha şükür iki haftadır kesildi gelmiyor. Belki iğne de verebilirdi ama benim minimal kanama alanım vardi kese üstünde belki sizinki okadar önemli değildir. Doktor bana her 3 kadından biri lekelenme yaşıyor dedi. Burada da çok var yasayan arkadaşımız . Siz kendinizi yormayin. Ilişki yasak. Bol su tüketin çok düşünmemeye çalışın bir şey olmaz insallah.
Yok valla bende çizgi olmadı o zamanda hatırlıyorum çizgi çıkacak koyu renkte falan demişlerdi ama çok şükür çıkmadı kızım oldu sağ salık kucağıma almıştım da hiç bir sıkıntı yaşanmadan.Bunda da güzel sağlıklı eli ayağı düzgün bir evladım olur inşallah rabbim hayırlısıysa nasip eder inşallah canım benimAaa ilk defa çevremde gebelikte göbekte çizgi çıkmayan birini duydumne diyor bilim , bir seyin evrenselligini ispatlamak için bin tane örnek bulmana gerek yok, 1 tane uymayan bulman yeterli diye tez çürüdü mu şimdi bizim belki çizgi yoksa kızdır öyle düşünüp motive edelim kendimizi. Yok canm benim o kadar damarlar belli değil. Emziriyorum ya ben , emzirme arasını açınca hafif damarlar sertleşiyor belli oluyor da sizin kadar değil yani
Kokular beni de mahvediyor parfum şampuan el sabunu deterjan yumuşatıcı oda kokusu filan, cok kötü oluyorum. Bulantı benim de azalsa keşke, ilk hamileligimde 16 haftaya kadar sürmüştü, simdi de bastırmak için biseyler atistiriyorum saçma sapan galeta makarna meyve, şimdiden bir kilo aldım ve hic su içemiyorum sadece vitamin için günde 1-2 bardak su okadar, o bile midemi bulandiriyor sadece meyvesuyu içebiliyorumAa gerçekten bu hormonlar çok ilginç
Benim de iştahım kapalı hala zaten ,kokulardan yine tiksiniyorum sadece bulantılarım ve o enerjisiz halim rahatladı büyük ölçüde .
Teşekkürler cnm elimden geldigince dikkat ediyoruz ilk ultrasonda doktor kanama alani goremedi belki o yuzden gnde 1 dir ama yine de dusunmeden edemiyo iste insanBenim de lekelenmem oldu açık kahve bana iğne de verdi doktor haftada bir pruluton diye. 4 kere iğne oldum. Sabah akşam progestan fitil kullanmaya devam ediyorum. Allaha şükür iki haftadır kesildi gelmiyor. Belki iğne de verebilirdi ama benim minimal kanama alanım vardi kese üstünde belki sizinki okadar önemli değildir. Doktor bana her 3 kadından biri lekelenme yaşıyor dedi. Burada da çok var yasayan arkadaşımız . Siz kendinizi yormayin. Ilişki yasak. Bol su tüketin çok düşünmemeye çalışın bir şey olmaz insallah.
Hergun kontrol yapiyorum ins. Bi sikinti olmazsa bnde mart annesi olacagimOlabiliyor canım, ama kokusu yapısı rengi yoğunluk ve miktarı değişince mutlaka doktorunuza haber verin.
Sizde mart annesi olacaksınız sanırım , hosgeldiniz
Maşallah bebişe
İşte canım hemencecik doğum vakti gelince, bebekler azcık büyüyünce ayy keşke hamile kalsam hamileliği çok özledim diye insanın içi gidiyorBende baktım yok bişey karnımız büyüyünce çıkar off ya hep bekliyoruz ben biran önce herşeyi öğrenim dogurim modundayim
D vitamini bilmiyorum canım ama benim folik asitte yemekten sonra içilmesi yazıyor ben de tok kullanıyorumKızlar bişey sorcam. Sağlık ocağı bana d vitamini verdi damla. Bi onu bide folik asit kullanıyorum. Bunları kahvaltıdan sonra kullanıyorum ben. Aç karna yada tok farketmiyor dimi
Canım d vitaminini kahvti öncesi hafif yağlı bir şeyle birlikte yersen daha fazla etki ediyor. Ben bir parça ekmek kabuğunu zeytinyagina batırıp üzerine d vit damlatip kahvaltıdan hemen önce yiyordum.Kızlar bişey sorcam. Sağlık ocağı bana d vitamini verdi damla. Bi onu bide folik asit kullanıyorum. Bunları kahvaltıdan sonra kullanıyorum ben. Aç karna yada tok farketmiyor dimi
Nasip olursa eğer kız olursa ismi ÖvgüKızlar isim alışverişi yapalım. Evet şimdi çok erken ama yinede fikir olur herkese. Aklınız da olan isimleri söyleyin bakalım. Ne zor şeymiş meğer isim olayı ya
Önceden aç karna içerdim gebe değilken. Şimdi tok içiyorum bendeD vitamini bilmiyorum canım ama benim folik asitte yemekten sonra içilmesi yazıyor ben de tok kullanıyorum