2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benim pazartesi kontrolüm var geçen hafta doktorum demişti sağlık ocağında tahlillerini yaptırıp kontrole gel diye. O yüzden bu perşembe sağlık ocağında tahlil yaptırdım. Kalp atışı duyunca da gebelik kaydı yapıyorlarmış tekrar gelmememi söylediler. Pazartesi kalp duyarsam inşallah bi ara gidip söylerim onu da ☺️
İnşallah duyacaksın canım merak etme 💛💛

Evet o gebelik çizgisi genelde herkeste aynı. Erkekte yukardan asagi, kızda delikten aşağı doğru. Benim kizimda da öyleydi ve cok belirgindir ama göbek deliğine kadardı. Simdi bakıyorum karnıma 🙈🙈🙈 acaba ne tarafta diye fikir yürütücem de yok daha
Bende baktım yok bişey karnımız büyüyünce çıkar off ya hep bekliyoruz ben biran önce herşeyi öğrenim dogurim modundayim🤭

Aslında gebelik oluşmaya başladığı ilk hafta hafiften başlıyor sonrasında iyice çizgi koyulaşarak belirgin oluyor oğlumda tam dikkat etmedim ama bunda göbek altı çizgim var☺️
bence kişiye göre değişiyor, benim 4-5 aydan sonra çıkmıştı çizgi, bunda da henüz hicbisey yok

Geldim kızlarr giremedim yoğundum🙈
Ultrasonda kalp atışını gördük böyle minik bir nokta atıp duruyor çok şükür 💓💓
Ben kalp atışını videoya alabilir miym dedim doktor da ben dinletmiyorum ilk 3 ay gerek yok bebeği yormaya dedi. Anlamadım, çok ısınıyor bebek falan dedi 🥲 herkes dinliyor burada ilk defa böyle birşey duydum..

Ultrasonda 6+1 çıktık bebek 4 mm olmuş😍
Bir iki gün oynayabilir ultrasonda sorun değil dedi.
2 hafta sonraya tekrar randevu verdi hamilelik için bazı testler istedi. 🌸
Benim ilk hamileliğimde de doktorum aynısını söylemişti ve hiç dinleyememiştim kalp atışını. Ama gözüküyor ekrandan zaten yanıp sönen ufacık bir nokta 🥰

Benim de lekelenmem oldu açık kahve bana iğne de verdi doktor haftada bir pruluton diye. 4 kere iğne oldum. Sabah akşam progestan fitil kullanmaya devam ediyorum. Allaha şükür iki haftadır kesildi gelmiyor. Belki iğne de verebilirdi ama benim minimal kanama alanım vardi kese üstünde belki sizinki okadar önemli değildir. Doktor bana her 3 kadından biri lekelenme yaşıyor dedi. Burada da çok var yasayan arkadaşımız . Siz kendinizi yormayin. Ilişki yasak. Bol su tüketin çok düşünmemeye çalışın bir şey olmaz insallah.
Çok teşekkür ederim gayet dikkat ediyorum bnm ultrasonda kanama alani gormedi doktor kese iyi demisti bakalim haftaya ne olcak dusunmemek elde degil ama dusunmemeye gayret ediyorum

Aaa ilk defa çevremde gebelikte göbekte çizgi çıkmayan birini duydum 🙄 ne diyor bilim , bir seyin evrenselligini ispatlamak için bin tane örnek bulmana gerek yok, 1 tane uymayan bulman yeterli diye 😁 tez çürüdü mu şimdi bizim 🙄 belki çizgi yoksa kızdır öyle düşünüp motive edelim kendimizi. Yok canm benim o kadar damarlar belli değil. Emziriyorum ya ben , emzirme arasını açınca hafif damarlar sertleşiyor belli oluyor da sizin kadar değil yani
Yok valla bende çizgi olmadı o zamanda hatırlıyorum çizgi çıkacak koyu renkte falan demişlerdi ama çok şükür çıkmadı kızım oldu sağ salık kucağıma almıştım da hiç bir sıkıntı yaşanmadan.Bunda da güzel sağlıklı eli ayağı düzgün bir evladım olur inşallah rabbim hayırlısıysa nasip eder inşallah canım benim

Aa gerçekten bu hormonlar çok ilginç 🤨
Benim de iştahım kapalı hala zaten ,kokulardan yine tiksiniyorum sadece bulantılarım ve o enerjisiz halim rahatladı büyük ölçüde .
Kokular beni de mahvediyor parfum şampuan el sabunu deterjan yumuşatıcı oda kokusu filan, cok kötü oluyorum. Bulantı benim de azalsa keşke, ilk hamileligimde 16 haftaya kadar sürmüştü, simdi de bastırmak için biseyler atistiriyorum saçma sapan galeta makarna meyve, şimdiden bir kilo aldım ve hic su içemiyorum sadece vitamin için günde 1-2 bardak su okadar, o bile midemi bulandiriyor sadece meyvesuyu içebiliyorum

Benim de lekelenmem oldu açık kahve bana iğne de verdi doktor haftada bir pruluton diye. 4 kere iğne oldum. Sabah akşam progestan fitil kullanmaya devam ediyorum. Allaha şükür iki haftadır kesildi gelmiyor. Belki iğne de verebilirdi ama benim minimal kanama alanım vardi kese üstünde belki sizinki okadar önemli değildir. Doktor bana her 3 kadından biri lekelenme yaşıyor dedi. Burada da çok var yasayan arkadaşımız . Siz kendinizi yormayin. Ilişki yasak. Bol su tüketin çok düşünmemeye çalışın bir şey olmaz insallah.
Teşekkürler cnm elimden geldigince dikkat ediyoruz ilk ultrasonda doktor kanama alani goremedi belki o yuzden gnde 1 dir ama yine de dusunmeden edemiyo iste insan

8+5 ten selam teyzeleri, her şeyimiz iyiymiş bi maşallahınızı alırız🥹❤️
3D0E4CFB-BADF-4BB8-B735-853EA0D17F9A.jpeg

Olabiliyor canım, ama kokusu yapısı rengi yoğunluk ve miktarı değişince mutlaka doktorunuza haber verin.
Sizde mart annesi olacaksınız sanırım , hosgeldiniz
Hergun kontrol yapiyorum ins. Bi sikinti olmazsa bnde mart annesi olacagim 🤲 teşekkürler

Kızlar bişey sorcam. Sağlık ocağı bana d vitamini verdi damla. Bi onu bide folik asit kullanıyorum. Bunları kahvaltıdan sonra kullanıyorum ben. Aç karna yada tok farketmiyor dimi

Bende baktım yok bişey karnımız büyüyünce çıkar off ya hep bekliyoruz ben biran önce herşeyi öğrenim dogurim modundayim🤭
İşte canım hemencecik doğum vakti gelince, bebekler azcık büyüyünce ayy keşke hamile kalsam hamileliği çok özledim diye insanın içi gidiyor 🥺🥺🥺 insna hamileliği özler mi ben özlemiştim çok 🙄

Kızlar bişey sorcam. Sağlık ocağı bana d vitamini verdi damla. Bi onu bide folik asit kullanıyorum. Bunları kahvaltıdan sonra kullanıyorum ben. Aç karna yada tok farketmiyor dimi
Canım d vitaminini kahvti öncesi hafif yağlı bir şeyle birlikte yersen daha fazla etki ediyor. Ben bir parça ekmek kabuğunu zeytinyagina batırıp üzerine d vit damlatip kahvaltıdan hemen önce yiyordum.
Folik asit için farketmiyor eğer üzerinde ,içinde kullanma talimatına aç yada tok belirtmemisse. ama aç karnina midenizi bulandırabiliyor bazen. Ben tok içiyorum o yüzden folik i

Benim doktorum vitamin (dekavit kullanirim yazarsa), d vitamin ve kan ilacini 3.aydan sonra uygun dedi. Oncesinde ornegin kan ilaci bebekte dikkat eksikligine yol aciyor bilgisini paylasti. Ben de soyle bir baktim, guncel yayinlar ile uyumlu paylastigi bilgi.

X