- 5 Mart 2013
- 23.531
- 44.644
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim.oglan 40+4 te doğdu artık ümidi kesmiştim güzel çay demledim.ictim duşa girdim 2 km den fazla yürüdüm gece tak 11 de nişan gelmesi ardından hafif agri hastaneye gidiş sabaha doğum inşallah bir nefeste sağlıklı doğum nasip olsunAh nerdee, takvim bile sıfırlandı ama bizim bebisten tık yok neyi bekliyolar anlamadm valla erkek bebekler gec dogar derlerdi hep ama takmazdim, istisnalar var diye. Hurafelere bakış açım değişti
Insan böyle görünce acayip hevesleniyor bian o nce dogsa diye bizlerde sağlıkla kavusurusz inşallahAh canım seni anlamak Bizim için biraz zor 3 minnak büyütmek çok zor olmalı ki biz bir taneyle zor baş ediyoruz Kızında alerjik bir durum olabilir mi acaba canım benim kızım da çok gazlı ben çareyi biogaia damlada buldum probiyotik bi damla bağırsaklarını düzene sokuyor eğer çare bulamazsan denemeni öneririm her gün beş damla ağızdan alınıyor, gazını rahat çıkarıyor
Bi kere hiç bi zaman sütüm yetmeyecek korkusuna kapılma ben hamileyken de hep sütüm olacak emzirecegim diyordum doğum yaptım sütüm geldi ama 3 gün neredeyse damla damla geliyordu ama sütüm yok gelmeyecek mi emziremiyecek miyim diye hiç düşünmedim 3 gün sonra sütüm inecek az kaldı diye motive ettim kendimi. Ve 3 gün sonra bingo Doğumdan sonra en zor süreç beslenme kısmı o kısmı halledersen diğerleri de bi şekilde halloluyor zaten
Yok be canım benim sezeryan öncesi öyle bişi yapıldığından haberim bile yoktu ben hiç arastirmadim doğumdan önce bunlari kafam rahat olsun diye. Odaya geldim işte ebe geldi iğneleri yapti sonra dedi kanama kontrolü yapicam açtı örtüyü eliyle üç parmağı ile kasığıma hafif bastırdı zaten anestezi etkisi devam ediyor acı hissetmiyorsun sadece baskıyı hissediyorsun gazli bezdeki kana bakıyor o kadar. Spinal de çok kötü öldük bittik diye çok gördüm forumda mesela korkulacak hiç bir şeyi yok kendini salıp öne iyice egileceksin kalçana yapilan iğneden bile daha az hissediyorsun 3 saniyelik bi ısırık gibi bence bazı şeyler çok abartılıyor
Canım ben pijamaları hiç giymedim. Doğumdan sonra altının çıplak olması gerekiyor geceligimi giyip altımı sıvadım. Sonda oluyor kanamaya bakiyorlar gidip gelip o yüzden pijama ile olmaz pijama giyeceksen bile altını giymeyeceksin sadece üstünü giyeceksin. Ben pijamalarimi evde kullandim hastanede hep gecelikle durdum geceligimde önden düğmeli pamuklu gecelikti çok rahat ettim çünkü sürekli bebiş memende olacak emzireceksin , böyle
Senin yine iyiymiş benim oğlan 40 +4 te geldiMaşallah canım, bebekler ilk zamanlar daha çok uyuyordu sanırım.
Doğum olmuştur sanırım, inşallah her şey güzel geçmiştir
Gaz damlası olarak ne kullanıyorsunuz
İlk oğlum 38+1 de olmuştu. Bu oğlumda henüz tık yok, gelmeye de niyeti yok sanırım
Ay maşallah ne güzel saclari varAh canım seni anlamak Bizim için biraz zor 3 minnak büyütmek çok zor olmalı ki biz bir taneyle zor baş ediyoruz Kızında alerjik bir durum olabilir mi acaba canım benim kızım da çok gazlı ben çareyi biogaia damlada buldum probiyotik bi damla bağırsaklarını düzene sokuyor eğer çare bulamazsan denemeni öneririm her gün beş damla ağızdan alınıyor, gazını rahat çıkarıyor
Bi kere hiç bi zaman sütüm yetmeyecek korkusuna kapılma ben hamileyken de hep sütüm olacak emzirecegim diyordum doğum yaptım sütüm geldi ama 3 gün neredeyse damla damla geliyordu ama sütüm yok gelmeyecek mi emziremiyecek miyim diye hiç düşünmedim 3 gün sonra sütüm inecek az kaldı diye motive ettim kendimi. Ve 3 gün sonra bingo Doğumdan sonra en zor süreç beslenme kısmı o kısmı halledersen diğerleri de bi şekilde halloluyor zaten
Yok be canım benim sezeryan öncesi öyle bişi yapıldığından haberim bile yoktu ben hiç arastirmadim doğumdan önce bunlari kafam rahat olsun diye. Odaya geldim işte ebe geldi iğneleri yapti sonra dedi kanama kontrolü yapicam açtı örtüyü eliyle üç parmağı ile kasığıma hafif bastırdı zaten anestezi etkisi devam ediyor acı hissetmiyorsun sadece baskıyı hissediyorsun gazli bezdeki kana bakıyor o kadar. Spinal de çok kötü öldük bittik diye çok gördüm forumda mesela korkulacak hiç bir şeyi yok kendini salıp öne iyice egileceksin kalçana yapilan iğneden bile daha az hissediyorsun 3 saniyelik bi ısırık gibi bence bazı şeyler çok abartılıyor
Canım ben pijamaları hiç giymedim. Doğumdan sonra altının çıplak olması gerekiyor geceligimi giyip altımı sıvadım. Sonda oluyor kanamaya bakiyorlar gidip gelip o yüzden pijama ile olmaz pijama giyeceksen bile altını giymeyeceksin sadece üstünü giyeceksin. Ben pijamalarimi evde kullandim hastanede hep gecelikle durdum geceligimde önden düğmeli pamuklu gecelikti çok rahat ettim çünkü sürekli bebiş memende olacak emzireceksin , böyle
Etrafın düşünceleri ve baskıları demek ki ister istemez bilinç altıma yerleşmiş.. Normalde hep pozitif düşünen bi insanım beni bile bu hale getirdilerse.. canım kaç gecelik götürdün doğuma :/ 2 gecelik 2 pijama koydum yeter mi ki ?Ah canım seni anlamak Bizim için biraz zor 3 minnak büyütmek çok zor olmalı ki biz bir taneyle zor baş ediyoruz Kızında alerjik bir durum olabilir mi acaba canım benim kızım da çok gazlı ben çareyi biogaia damlada buldum probiyotik bi damla bağırsaklarını düzene sokuyor eğer çare bulamazsan denemeni öneririm her gün beş damla ağızdan alınıyor, gazını rahat çıkarıyor
Gözünüz aydın sağlıkla büyütün inşKızlar selamlar cok sagolun. Bu sabah dogum oldu, cok şükür ben de oğlum da iyiyiz. Bu kez epidural sezaryen oldum, bebeğin ilk anlarını görmek, ten tene teması yasamak cok guzeldi. Sütüm geldi çok şükür ilk emmesi güzeldi ama sonrasında hep uyudu memeyi zor tutturduk, hemşire normal dedi.
Tüm hamis arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum, sizler de sağlıkla kavusun inşallah, dualarimdasiniz
Çok teşekkürler canım Ah bu hormonlar hep böyle yapıyor insanı Sağlıkla kavuşalım inşallah Hastane ile de haftaya konuşacağız bakalım. İnşallah kabul ederler yaaCanım stres yapma sana da bebeğine de yazık üzülen hep sen oluyorsun çünkü hepsi yoluna girecek inşallah
hastanenin muhabbeti tamamen saçmalıkmış gerçekten fotoğrafçıyı alıp kocanı almamaları
Diğer şeylere takılma hepsi hemen hallolacak şeyler ben hediye ve çikolata işini mevlide bıraktım mesela normal bir çikolata paketi alırım hastaneye gelen olursa diye yeterli olur
Ay valla yaklaştıkça iyice stres oldum. Teşekkürler canım Yataklar benim de kurulmadıCanım kendini bu kadar strese sokma benim doğuma 1 haftam var ve ev darmadagin bir doğum cantam hazır çocuğun yatakları kurulmadi hala temizliği bekliyor. Hastaneye gelince de benim hastanemde fotoğrafçı dışında almıyor oandemi değil suan çok bulaşıcı hastalik var diye malesef fotoğrafçı da sadece kendilerininkini aliyorlar onun disinda almıyorlar
Altı tek kat olacak benim ya.. Üşümez inşallah ne diyim :)Evet canım alt üst iki takımı da üst üste giydirdiler ama hastane soğuktu biraz ondan olabilir
Haftaya tekrar konuşacağız bakalım ya.. İnşallah kabul ederler. Yoksa daha çok korkacağım. Yalnız olmak istemiyorum Olmazsa tabi sağlık olsun diyeceğiz de.. ÜZgün üzgün gireceğim doğuma o zamanCanım moralini bozma lütfen, modunu yüksek tutmaya çalış bu ortamda çok zor biliyorum ama…hastane müdürü ile falan mı konuşsanız hangi hastane bu ya, pandemi mi kaldı gerçekten…belki bir yolu bulunur bulunmazsa da dağlık olsun dağlıkla gelsin demek lazım Allah beterinden korusun…benim yaramaz da durdu durdu 35. Haftada ters pozisyona döndü canım çok sıkıldı şu an kafa yukarda bu haftadan sonra dönmesi de zorlaşıyor malum,ilk doğum normaldi bu şimdi böyle olur da dönmezse mecbur sezeryan olacak benim de canım bu duruma sıkıldı..sürekli egzersiz falan yapıyorum bakalım işe yarayacak mı…sen yine evden dert yanıyorsun dağınık falan diye,bende ne hastane çantası var ne birşey, durumum senden vahim inan,doğumda da eşim yabımda olabilecek mi o bile meçhul
Saol canımm Önümüzdeki hafta tekrar konuşacağız bakalım. İnşallah izin verirler İnşallah Hayır özel hastaneye gidiyoruz, ilgi alaka iyi olsun vs. Annenin mutluluğu düşünülsün şu bu.. Şimdi de bunu diyorlar.2020-2022 olsa tamam. Başa gelen çekilir derdim de.. bu zamanda saçma geldi yani. Üzücü..Her şey hallolur daha vaktiniz çok strese girmeyin, boyu benim doktor hiç söylemiyor o belli olmaz diyor ona da hiç takılmayın. Fotoğrafçı ve eşin konusunda çok haklısın yalnız boşver takma diyemedim ona. Ben de süs falan almadım, çikolatayı da hazır alıcam isimli falan yaptırmadım ben de, o gün hatta eşim arayacak hastaneye sipariş getirecekler kutuyu, süs almadım ben de o motivasyon bana gelmedi hala düşünüyorum bir kapı süsü en azından yaptırsam mı diye ama hiçbiri olmazsa olmaz değil nasılsa modunuz düşmesin, sağlıklı ya bebiş gerisi hallolur, bazı günler diğerlerinden daha kötü geçiyor her şey stres yapıyor bende de sonraki gün geçiyor.
Saçma di mi ya.. Bence de valla.. Ablam doktor, hatta halk sağlığı uzmanı. Tam pandeminin göbeğindeydi. O bile diyor saçma diye. A bak senin eşin pandemide bile girmiş. Zaten tamamen steril, önlükle maske ile falan giriliyor. Gerekirse test de yapsınlar yani. Umarım gönlümüze göre olurNe saçma gerçekten pandemi mi kaldı. İnsanlar bence hastanede toplu taşımada özellikle hasta ise maske takmalı ama takan yok. Ben hastaneye maskeyle giriyorum bir kişi de maske yok. Hem 2 sene evvel pandeminin göbeğinde benim eşim doğumuma girmişti. Aynı evden geldiğim aynı yataktan çıktığım insanın doğumuma pandemi sebebiyle girmemesi de çok saçma yani
Ne oldu canım, son durum ne?? Doğdu mu bebiş? Artık doğmuştur bence yaa :)) Hadi hayırlısı sağlıkla inşallahParti yükleniyor sancılar 80 üstüne çıktı sözde sezeryan olacağız sancı çıkıyor diye gelen acilma var mı diye bakıyor giden bakıyor. Anlamadım ben bu işi ellemeyen doktor kalmadı resmen
Ay saol canım Baya zorladı ama sonrasında çalışma durumum devam edecek gibi görünüyor. Keşke 1 sene kadar idare edebilsem ama.. Keşke.. O yüzden en çok izinli olacağım şekilde kullanmak istedim. Mecburi oldu yani aslında. Şükür sağlıkla atlattık Bebişler de sağlıkla gelsin inşallaahhKızlar sağlıkla gelsin minikleriniz,sayımız az değildir ya benim de muhtemelen o günler arası olacak doğumum Ayrıca dely hala çalışman mükemmel helal olsun sana eşi ameliyata sokma durumunu iyi ki hatırlattın ben de sorayım hastaneye.
Ayyy Çok heyecenlıııı İnşallah doğumlarımız da sonrası çok güzel geçer canım yaa Sabahtan mı olacak? Tam saat vermedi daha bize ama sabah olsun dedik. Bakalım..Canımmm aynı gün doğuruyoruz 38+2 oluyorum ben de o gün şimdi 3085 grammış bizimki de. Çok heyecanliyim ya umarım çok güzel geçer süreçlerimiz
Ah nerdee, takvim bile sıfırlandı ama bizim bebisten tık yok neyi bekliyolar anlamadm valla erkek bebekler gec dogar derlerdi hep ama takmazdim, istisnalar var diye. Hurafelere bakış açım değişti
Erkekler geç doğar derlermiş. Annem bana hamileyken ultrasonda cinsiyet öğrenme falan yok.. Ben de 2 kızdan sonra 3. çocuk.. 40 hafta geçmiş ben içerde rahatım :) Kesin erkek demiş herkes. Sonra ben çıkmışım 41 hafta civarı Oldu mu sana 3 kız hehehe :) Neyse.. iyi ki kız olmuşsun diyorlar. İnşallah öyledirBende öyle duymuştum erkekler ve ilk doğum geç olur diye ama hiç aldırış etmezdim. 28 de kanamam olunca erken gelir diye korkarken günü doluyor hala gelmedi oğluş şimdide gelmedi diye dertleniyorum analık zor ya Yaa benimde
Evet ya ne güzel :) Tadını çıkar. Ben de işi yeni bırakacağım. Arkadaş dedi çocuklar okuldayken bir kahvaltı edelim, bir şey yapalım sen doğurmadan. İnşallah çocuksuz ve işsizliğin tadını çıkarayım ben de 2 hafta, tabi stresler geçerse :)Yuruyuse cikicam şimdi de... Sonra da annemle bı kahve içerim... Uzun zaman dışarıya özgürce kahve içmeye de cikamicaz... Armağanı severek kabul ediyorum
Ay canım çok sevindiimm Analı babalı abili ablalı :) sağlıkla büyümesini nasip etsin inşallaahh Sütün de gelmiş maşallaaahhh Allah sizlere kolaylıklar versin sonrası için.. Biz de sağlıkla kolayca kavuşalım inşallah Saol canım..Kızlar selamlar cok sagolun. Bu sabah dogum oldu, cok şükür ben de oğlum da iyiyiz. Bu kez epidural sezaryen oldum, bebeğin ilk anlarını görmek, ten tene teması yasamak cok guzeldi. Sütüm geldi çok şükür ilk emmesi güzeldi ama sonrasında hep uyudu memeyi zor tutturduk, hemşire normal dedi.
Tüm hamis arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum, sizler de sağlıkla kavusun inşallah, dualarimdasiniz
Bana yapıldı odaya gelince ama öyle bastırmak derken ebe eliyle hafif bastırıyor vajenden kanamayı kontrol ediyor canım ama zaten uyuşuk oluyorsun hiç bişey hissetm
minseo canım sen göğüs ucu için kantaron kullanıyordun dmi ? Ya bnmde yara olmaya başladı aklıma kantaron geldi de sen mi yazmıştın başka bir arkadaş mı bilemedimÇok normal canım hızlıca olup bitsin inşallah kucağına alınca tüm stresin geçecek
Aynı gün olacağız arkadaşım, inşallah sağlıkla sıhhatle kolaylıkla atlatırızMerhaba kızlar, ben 9 Martta sezaryen olacağım, endişelerim tavan inşallah güzel geçer doğuran arkadaşlarımı tebrik ediyorum
Ben dogurmadim da kucuk hurc gibi seyler var ya. Bebeginkileri ayri kendiminkileri ayri birer tane yaptim, oyle valize koydum. Bebek icin dogumhaneye verilecekleri battaniyeye sardim. Umarim zor olmaz boyle. Tek tek paketleyemedim.Kizlar dogum yapanlar bazilari aranizda bebegin kiyafetlerini kilitli posetlere ayri ayri yerlestirmisti.O sekilde rahat ettiniz mi? Ben de ilk oglum da o sekilde yapmistim yine de baya dagitmislardi hepsini cikarip posetler ortalikta falan. Bu aksam esyalari valize yerlestirecegim de acaba yine o sekilde mi hazirlasam kararsiz kaldim belki bu yil akillanmislardir dagitmazlar
Ben ilk gün gecelik giymiştim ama 2. gün pijamaya geçmiştim. Muayene devam mı etti canım 2. gün de? 1 gecelik 1 pijamam vardı. Yine öyle yapacağım.Canım ben pijamaları hiç giymedim. Doğumdan sonra altının çıplak olması gerekiyor geceligimi giyip altımı sıvadım. Sonda oluyor kanamaya bakiyorlar gidip gelip o yüzden pijama ile olmaz pijama giyeceksen bile altını giymeyeceksin sadece üstünü giyeceksin. Ben pijamalarimi evde kullandim hastanede hep gecelikle durdum geceligimde önden düğmeli pamuklu gecelikti çok rahat ettim çünkü sürekli bebiş memende olacak emzireceksin , böyle
Doğumuma girecek hemşirem doğumdan önce koy yanına dedi doğumdan sonra onu giydireceğim sana dedi, belki sen de doğumhabede giymişsindirBen ilk gün gecelik giymiştim ama 2. gün pijamaya geçmiştim. Muayene devam mı etti canım 2. gün de? 1 gecelik 1 pijamam vardı. Yine öyle yapacağım.
Bir de doğumdan sonra odaya çıktığımda, bebeği getirdiklerinde üzerimde geceliğimle fotoğraflarım.. ama ben hiç hatırlamıyorum onu ne ara giydiğimi :) Bir onu anlatsana. Doğuma zaten çıplak, hastane önlüğüyle giriyorduk di mi? Sonra yukarı çıkınca mı üzerimizi giyiyoruz? Ne ara giydim o geceliği hafızam silmiş. Çünkü acım da vardı. Üstümü giyecek gücü ne ara bulmuşum acaba..?
İnsallah canımmm saati su an belli değil ama olabilecekse sabah olmasını istiyorum ben bu çarşamba anesteziyle görüsücem bakalım :) haberleşelimAy saol canım Baya zorladı ama sonrasında çalışma durumum devam edecek gibi görünüyor. Keşke 1 sene kadar idare edebilsem ama.. Keşke.. O yüzden en çok izinli olacağım şekilde kullanmak istedim. Mecburi oldu yani aslında. Şükür sağlıkla atlattık Bebişler de sağlıkla gelsin inşallaahh
Ayyy Çok heyecenlıııı İnşallah doğumlarımız da sonrası çok güzel geçer canım yaa Sabahtan mı olacak? Tam saat vermedi daha bize ama sabah olsun dedik. Bakalım..
Erkekler geç doğar derlermiş. Annem bana hamileyken ultrasonda cinsiyet öğrenme falan yok.. Ben de 2 kızdan sonra 3. çocuk.. 40 hafta geçmiş ben içerde rahatım :) Kesin erkek demiş herkes. Sonra ben çıkmışım 41 hafta civarı Oldu mu sana 3 kız hehehe :) Neyse.. iyi ki kız olmuşsun diyorlar. İnşallah öyledir
Evet ya ne güzel :) Tadını çıkar. Ben de işi yeni bırakacağım. Arkadaş dedi çocuklar okuldayken bir kahvaltı edelim, bir şey yapalım sen doğurmadan. İnşallah çocuksuz ve işsizliğin tadını çıkarayım ben de 2 hafta, tabi stresler geçerse :)
Bende yürüyüşten geldim canım keyfini çıkar canım afiyet olsunYuruyuse cikicam şimdi de... Sonra da annemle bı kahve içerim... Uzun zaman dışarıya özgürce kahve içmeye de cikamicaz... Armağanı severek kabul ediyorum
Canım benim gözün aydın yavruna kavuştun darısı bize inşallah Süpersin bebişi öp kokla yerime Aminnn inşallahKızlar selamlar cok sagolun. Bu sabah dogum oldu, cok şükür ben de oğlum da iyiyiz. Bu kez epidural sezaryen oldum, bebeğin ilk anlarını görmek, ten tene teması yasamak cok guzeldi. Sütüm geldi çok şükür ilk emmesi güzeldi ama sonrasında hep uyudu memeyi zor tutturduk, hemşire normal dedi.