2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kuzum ben doğum yaptim. Sancılar 7 dakikada bir den 5dkya kadar inince hastaneye geldik.Geldigimizde 22.30 du. Acilmam 5cm çocuğun kafası inmiş hemen yatış yaptılar. 7 9 cm derken sabaha karşı 3. 55te doğdu. Ben kendime gelemedim dikişlerden ancak yazabiliyorum. Biz kucagimiza aldik. Dünyanın en güzel duygusu. Dilerim hepiniz yavrularınıza kavuşursunuz. 🥰
Hayırlı olsun tebrik ederim sağlıkla büyüsün minik bebişin 🥰🙏🏻🧿

Memede uyuklarken oluyor bizim de normaldir heralde 🤔
İlk dogduklarinda normal sanirim ama o donem agustos annelerine yazdigim zaman benzer durum yasayip cevap yazan olmamisti, bizde cok uzun surmedigi icin doktora gidene kadar gecmisti, doktora sormamistim.

Sekeri dusuyor mu acaba,iyi beslendiginden emin misin? Ben biraz ondan suphelenmistim,

Doğum şekline takılma o sadece bebeğine kavuşman için aracı olacak bir yöntem. Ayrıca kendini de suçlama. İster istemez çevresel baskılardan sezeryan yaparsak suclanacakmisiz ya da süreci başarısız bitirecekmisiz gibi hissettiriliyoruz. Ben son ana kadar hep akışına bıraktım ve sezeryanla kızıma kavuştum. Vajinal doğum yapsaydim şuan hissettiklerimden daha farklı şeyler hissetmeyecektim. İnsanin doğum aninda tek düşüncesi bebeğinin sağlığı oluyor o an sezeryan mi vajinal mi aklına bile gelmiyor. Ben en ufak bir risk varsa almamayı seçenlerdenim çünkü ben de kızıma zor kavuştum onun için hangisi iyi olacaksa o olsun dedim hep. Ve korkma inan bi zorluğu yok 2 gün dikiş yerinde yanma gibi bir his oluyor onun için de ağrı kesici ve antibiyotik kullaniyorsun zaten. Ve evet bazı şeyler için diretmemek lazım diye düşünüyorum özellikle işin ucunda sağlık varsa. Sen şuan başka dr a gitsen seni normal dogurturuz diyen bir sürü dr mutlaka cikacaktir ama bence sürecini ve seni bilen dr un önerileri benim için daha önemli. Sen bebişine odaklan bol bol emzir kokla diğer şeylerin hiç bir önemi yok 🥹
Canım sezeryan sonrasında karın bölgesine başı uygulandığını söylüyor bazıları kan çıksın diye sanırım. Bu beni aslında tek korkutan şey , doğum bittikten sonra sana yapıldı mı, ya da yapılan varsa çok mu can yakıyor

İlk dogduklarinda normal sanirim ama o donem agustos annelerine yazdigim zaman benzer durum yasayip cevap yazan olmamisti, bizde cok uzun surmedigi icin doktora gidene kadar gecmisti, doktora sormamistim.

Sekeri dusuyor mu acaba,iyi beslendiginden emin misin? Ben biraz ondan suphelenmistim,
Hem emiyor hem mama aliyor doymadigini sanmıyorum

merhaba, oksapar ile coraspinin farkı ne biliyor musunuz? Coraspin yeterli olmuyor mu acaba oksapar yerine. Ya da neden ikisi birden kullanılması gerekiyor?
Pıhtılaşma mekanizması vücutta çok aşamalıdır. En basit haliyle söylemek gerekirse Coraspin ve oksapar da bu mekanizmanın farklı basamaklarını bloke eder. Etki mekanizması ve etki süreleri farklıdır.

Kızlar düzensiz gelip giden sancılarım hep vardı biliyorsunuz,nişanda geliyordu bi kaç gündür yaklaşık 1 saat öncede sırtımın alt kısımına ağrı girdi geçmiyor birazdan duş alacağım rahatlamak için.düzenli sancılar böylemi başlıyor acaba bilgisi olan varmı ?

Kızlar düzensiz gelip giden sancılarım hep vardı biliyorsunuz,nişanda geliyordu bi kaç gündür yaklaşık 1 saat öncede sırtımın alt kısımına ağrı girdi geçmiyor birazdan duş alacağım rahatlamak için.düzenli sancılar böylemi başlıyor acaba bilgisi olan varmı ?
Benim annem doğum sancısı belden giriyor derdi hep böbrek ağrısı gibi vuruyormus bi de makata vuruyor diyordu

Kuzum ben doğum yaptim. Sancılar 7 dakikada bir den 5dkya kadar inince hastaneye geldik.Geldigimizde 22.30 du. Acilmam 5cm çocuğun kafası inmiş hemen yatış yaptılar. 7 9 cm derken sabaha karşı 3. 55te doğdu. Ben kendime gelemedim dikişlerden ancak yazabiliyorum. Biz kucagimiza aldik. Dünyanın en güzel duygusu. Dilerim hepiniz yavrularınıza kavuşursunuz. 🥰
Ohh gözünüz aydın canım 😍 sağlıkla güzellikle büyüsün 🤲 hepimiz sağlıkla kavusalim inşallah.

Ecopirin veya coraspirin kullananlar kacinci haftada biraktiniz?
Bn , coraspirin kullandım ilk Dr um 32 de birakicaz demişti sonra başka Dr a geçtim o da 36 dedi bn 36 da bıraktım. Dr görüşü neye göre degisiyo anlamadım valla. İlk Dr a tekrar başladığımda ben 32 de bırak dedim niye 36 da biraktin diyip bı fırçaladı.

Ben böyle bir dönemden birkaç yıl önce geçtim. Annemin elinden gelenin, kendi yetiştiriliş ve zamanın bilinç seviyesinin en iyisini yaptığına hatta inanılmaz bir fedakarlık derecesinde bize adadığına inanıyorum, bunu biliyorum. Bu benim kırgınlıklarım olmadı, kızgın olduğum dönemler olmadı anlamına hiç gelmiyor. Oturup biraz bu zor hisleri yaşamak lazım. Bana hem kitap okumak hem de terapiye gitmek iyi geldi. Olgunlaşmamış ebeveynlerin yetişkin çocukları harika bir kitap. Tavsiye ederim.

Şimdi şöyle düşünüyorum, 25i bitirdikten sonra artık biz tamamen gelişmiş bireyler oluyoruz, doğrusuyla yanlışıyla da aile üyelerimiz hayatımızdaki insanlar. Onlardan ne alacağız, ne vereceğiz, sınırları nerede çizeceğiz, onların tavırlarının bizim davranışlarımıza etkisi ne olacak biz seçiyoruz. Bunu söylemesi kolay ama bu noktaya ulaşınca o sinir, kırgınlık, beklentiler geçiyor ve kabullenişle bir rahatlama geliyor.

Muhtaçlık/destek almak da tam olarak bu kendinden çok beklentide olmakla ilgili. Eminim başkalarına yardım ettiğin durumlarda “bana muhtaçlar” diye düşünmüyorsun, ama sen en ufak destek almayı kabul edince sanki muhtaç konumuna düştün gibi hissediyorsun. Biraz kendimize şefkat göstermek lazım. Çoook zor. 😊
Olgunlaşmamış ebeveynlerin yetişkin çocukları kitabın başlığı zaten herşeyimi özetliyor, bakacağım cnm mutlaka buna, Sınırlar ve bana etkileri de nokta vuruşu çalışmam gereken konular, çok teşekkürler cnm.

Agustos anneleri topiğinde olmama rağmen sürekli burayı okuyorum . Rabbim hepinize bir çırpıda doğum yapmayı nasip etsin .gerçekten çok güzel heyecanlar .Bende şimdiden okuyorum normal doğum çok istiyorum nasip olursa .etraftan çok tuhaf yorumlar duyuyorum .Bende sizden ilham almaya geldim .dogumlariniz çok da güzel geçiyor okuduğum kadarıyla. Bende doktorumun tavsiyesiyle platese başlamayı düşünüyorum. Herkese bol şans güzel anneler 🌸

Olay aniden geliştiği için bu şekil sarsılman normal canım. Dediğin gibi fikre alışınca rahatlayacaksın. Her şey nasip işi. Biz kendimizce planlar yaparız ama hayat bize başka şeyler sunabilir. Yeterli bebeğin sağlıklı olsun ona odaklan bence 🙏🏻🧿
Evet cnm hayaller ve hayatlar durumu oldu bende :) Bazı olayların ğstüne bir gece uyumak bana iyi gelir sabah daha net bir kafayla kabulleneceğim durumu muhtemelen, teşekkür ederim sağlıklı minnoşum çok şükür :emir_bebek:

X