Girdim kuzum geçen hafta bitane ağrı çıktı 40/50lerde falandı onu görünce rahim ağzına baktı o uzunluk çok iy bu ağrı da önemli değil dedi ama bende kasılmalar ağrılı oluyor yani aman aman şiddetli değil ama baya hissettiriyor kendini o yüzden korkuyorum erken doğum falan bide şeker çıktı zatenBu dediğin bende 20.haftadan beri oluyor bu aralar arttı hatta nst yaptırdım temiz çıktı muayene de temiz çıktı sanırım doğum yaklaştığı için yalancı sancılar olabiliyormuş bunlar canım. Yine de muayeneye gidip nst çektirenilirisn
Ben de öyle yaptım canım. Göbek düştüğü gün yıkadım:)) sildim düşene kadarda. İlk banyosunda aynen dediğin gibi tuzlu su kullanıyorlar kullanmadım da kuzumda pis kokmadı terlemiyor bünyeden bünyeye değişiyor tuzla olabileceğini sanmıyorum. Bahtlı inanç inanmıyorum da. Ablam tuz döktürdü oğluna ben kuzuma döktürmedim. Şimdi oğlu az biraz terlese koca insan gibi yer kokuyor inan ki yazın sarılamıyorum bile ter kokusundan. Ama kızım hiç kokmaz kolay terlemiyor benim gibi. Yazık bile yerleşiğimiz çok nadirdir. Annem kendisi diyor hiç ter kokmuyor diye. Demek ki tuzlasaydım tuzdan dolayı kokmuyor derdiniz dedimGöbek kordonu düştükten sonra yıkadım ben kızımı. Gittiğim 3 doktor da öyle söyledi. Kordon ıslanınca kurulasanda nemli kaldığında intihap yapabilir dedi. O vakte kadar ıslatılmış pamukla sildim tüm vücudunu. Kordon düştükten sonra doktor kontrol etti enfeksiyon yok duş aldirabilirsin dedi ve duş aldırdım. Tuz olayi cildini yakar o kadar hassas bir cildi var ki şu harici bir sey surmeyecegiz dedi.
Bence aceleci olmayın kızlar kuruyunca düşüyor zaten göbek bağı ondan sonra yıkarsınız hep. 5.gğn düştü öyle yıkadım kupkuruydu bantlanasın bile doktorda zatwn yıkayabilirsn artık dedi. Yıkayana kadarda ılık suyla bez ıslatıp sildim heryerini.Eki Görüntüle 3195665
Bunların bebekler için tasarlanmış olanları yokmudur ki? Bi araştırmak lazım.
34. Haftadaysan benim yarın 35+0 oluyor ama not düşmüştüm yazıyorum tarihin yanına yazdığım servikal uzunluk ölçüsü canımKızlar benimle aynı haftalarda olan annislere birsey danisacagim, bebislerin ocak ayı ve şubat ayı (4 hafta aralikli) boy kiloları ne kadardi.?
Seninki de yüksekmiş canım yaKuzum benim diyetisyen çorba varsa ekmek yok diyor bide bana baklagil hiç vermiyor Şuan akşamları protein ağırlıklı besleniyorum tavuk/köfte/et bunlardan biri yanında bol salata ve ayran/yoğurt gibi buna rağmen 140/150falan çıkıyor 1. Saat toklukana çok hareket edersem 120/130lara düşüyor
Bende de çok az sancı çıktığını söyledi ama bunu ka doğurmazsın şimdi merak etme dedi. Bebekte yeri daraldı esniyor geriniyor bu da kasıyor bizi sertleşiyor toplanıyor çünkü canım. Sağlıkla gelsinler inşallahGirdim kuzum geçen hafta bitane ağrı çıktı 40/50lerde falandı onu görünce rahim ağzına baktı o uzunluk çok iy bu ağrı da önemli değil dedi ama bende kasılmalar ağrılı oluyor yani aman aman şiddetli değil ama baya hissettiriyor kendini o yüzden korkuyorum erken doğum falan bide şeker çıktı zaten
Valla ben acayip acıkıyorum diyetisyensiz yapamadım dün kısır yedim bi kaşık diye şekerim tavan yaptı dikkat etmezsem aşırı çıkıyor normalde böyle değildi ama haftalar ilerlerdikçemi oluyor bilemedimSeninki de yüksekmiş canım yaben öğle yemeklerimde genelde çorba + 1 dilim tam buğday ekmeği+ 1 kase yoğurt yiyorum. Eğer öğlen yediysem akşam çorba ve ekmek yememeye çalışıyorum. Diyetisyenle görüşmedim kendi kendime bir yol çizmeye çalışıyorum. Şeker olup olmadığı kesin değil ama varmış gibi beslenmeye özen gösteriyorum. İnşallah bebişin suyu normal seviyesine iner
Ayy çok korkuyorum erken doğumdan sonra o korku geçiyor normal doğumdan korkuyorum sürekli korkacak bişeylerim var yaniBende de çok az sancı çıktığını söyledi ama bunu ka doğurmazsın şimdi merak etme dedi. Bebekte yeri daraldı esniyor geriniyor bu da kasıyor bizi sertleşiyor toplanıyor çünkü canım. Sağlıkla gelsinler inşallah
Ayy bugün ben de öğlen kısır yedim o yüzden mi yüksek çıktı acaba akşam şekerValla ben acayip acıkıyorum diyetisyensiz yapamadım dün kısır yedim bi kaşık diye şekerim tavan yaptı dikkat etmezsem aşırı çıkıyor normalde böyle değildi ama haftalar ilerlerdikçemi oluyor bilemedim
Bende bu hafta sık sık olmaya başladı canım.Ben yürüdükçe kasılmalarım oluyor gibi bebek bi yere toplanıyor top gibi gevşemesi 30 saniyeyi falan buluyor sizlerde de oluyormu bu ya ?
Bazen vucutta degisiklik olmayabiliyor yine de olcmekte fayda var gibi.Ben hiç ölçmüyorum uzun zamandır. Tabi vücudumdaki değişiklilerden anlıyorum, öyle böyle ilerliyoruz işte. Bi kaç gündür ortalama 45 dk yürüyorum. Doğuma yakın kış bastırırsa yürüyemem diye
Aslinda benim soyle bazen ilk saat diyelim 100 cikti ikinci saat 108 cikiyor,120 den dusuk ama 1. Saatten yuksek bu da mi sorunAma ikinin birden düşük çıkması lazım canım sen iki birden düşük çıkıyor onu bildiğin için artık birinci saati ölçmeye gerek yok zaten
Bulgurda yukseltir canim,nihayetinde karbonhidrat kararinda yemek lazim.Ayy bugün ben de öğlen kısır yedim o yüzden mi yüksek çıktı acaba akşam şekerbulgur çeşitlerinde sıkıntı yok diye biliyordum
Canim soyle olmustu bizim. Benim kizim suyumla dogdu tertemizdi. Hic kan da yoktu. Ona ragmen doktor 24 saat yikama, sonra yika dedi. Gobek bagi icin bir set recete etti. Bebekler icin kucuk alkol icerikli fis fis oluyor. Ondan yazdi. Hastaneden ciktik ilk gun yikamadik. Ertesi gun yiladik, sadece su ile, sanirim cok az sabun kullandim. Sonra bebek yagi ile masaj falan yapip nemlendirici vs iste. Esimle yikadigimiz icin gobek kismini koruyarak yikadik. Gene de su gelir tabii. Kurulayip alkolle dezenfekte edince enfeksiyon olma sansi yok. Biz her gun yikadik. Temmuz ayiydi ona ragmen nerdeyse sicaktan cocuk pisecekti. Ben kislar disinda uzunca bir sure her gun yikadim. Hele oturmaya baslayinca oyundu bizim icin Ben de dinkenmis oluyordum :) Bebek yikaninca mis gibi rahatladi, gorsenizGöbeğini yıkanma esnasında hani ameliyat bantları var ya üstüne yapışkan olmuyor, yapışkan yerleri karnına denk gelir, sadece su geçmesinin önüne geçiyor, sezeryanlı olanlar kullanıyor genelde. Sadece duş esnasında kullanılıp çıkartılıyor. İlk günler yıkarsam bunu kesin kullanırım diye düşünüyorum canım tabii doktora yinede sorarım.
Özel bir alkolle mi yoksa doktor göbeğe özel mi reçete edilecek bize?
Aslında olması beklenen 2. Saatin daha düşük çıkması canım. Kan şekeri seviyesinin ilerleyen saatlerde artması değil azalması beklenir. Muhtemelen senin de yediğin şeylere göre anlık değişiyor olabilir ama çok yüksek çıkmadığı için vücut tolere eder diye düşünüyorumAslinda benim soyle bazen ilk saat diyelim 100 cikti ikinci saat 108 cikiyor,120 den dusuk ama 1. Saatten yuksek bu da mi sorun
Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim :) çift yumurta ikizi bebeklerim. İlk kez geçen hafta çıktı böyle bir fark. Bugün tekrar gidicem bakalım ne diyecek doktor.tek yumurta ikizi mi bebekleriniz ? ya da baştan beri mi böyle bi durum vardı?
maşallah haftanız ilerlemiş bundan sonrasında haftalık takiple gözlenmeniz sanırım yapılabilecek tek ve en doğru şey.
bir de forumda ikiz annelerinin sayfaları var isterseniz oralara da sorun.
Gunaydin,Ay bazıları bebek kilosu yazmış maşllah kızlar size, benim bebeğim haftası ile uyumlu ama iri bir bebek değil
Yaa buzluk barbunya dolumakarna da çok severim ya. Şu buğday unlu makarnalar masum mu acaba arada kaçamak yapsak