kan değerim dedigin hemoglobin mi canım? benim de 12.7 cıktı bu hafta baktırdım ref aralıgı 12.5-16 görünüyor doktorum birşey demedi. 1 ve 2.trimesterda 11, 3. trimesterda 10.5 tan düşük olmaması gerekiyormus
canım benim ilk trimesterde bakıldı, şu an c ile kompleks demir kullanıyorum ama tekrar kan testi istemedi doktor ya, neden istemedi herkesten istemiş sanki....ben de yaptırsam mı ki gene kan testi?
maşallah bebişe. bende de işe yaramıyor o bebege kilo yapan yiyecekler, bana kilo olarak dönüyor :) dedigin gibi genetik çogunlukla. saglıkla gelsin inşallah
canım benim yine son kontrolde +5 kg farketti, çok hızlı kilo alıyorum...doktor dikkat et diyor ama kesinlikle az yemem ya da aç kalmam gerek kilo almamam için çünkü çok yemiyorum, 3 öğün besleniyorum sabahta yemiyorum...tastamam yediğim tek öğün ise öğlen buna rağmen kilo bu durumda...nasıl bu kadar alabildiğimi anlamış değilim...
evet canım ferritin düşük cıkmıs biraz. benim bir ay önceki kontrolde ferritin 39 cıkmıs bu ay 22 cıktı, beslenmemde değişen pek bişey yok yumurta her gün tüketiyorum, kan ilacını da aynı sekilde devam ediyorum ama bence bebişler büyüdüğü icin kan ihtiyacımız arttı oyuzden bu ay düşmüş olabilir. kan ilacını günde 2 kullanmak umarım yan etki yapmaz sende. ben kuru üzüm yemiyordum ondan alıcam, o da iyi kan yapıyor
canım ben de çok sık demir eksiklği oluyordu, yıllardır uğraşıyorum...bana en son doktorum üzüm pekmez hikaye kırmızı et yiyeceksin demişti, gerçekten ben o şekilde kansızlığı yendim...diğer hiçbir şey işe yaramadı bende...pekmez falan belki demir yapıyordur ama bence çok fazla tüketmek lazım, o da şeker sonuçta et protein kıyma falan yumurta ile hergün günde almak lazım...benim doktor zaten hergün et/tavuk/balık yenecek diyor.
Doktorum ben kilona degil aradaki farka bakiyorum diyerek bu tezimizi de curuttu
buna bakarsak bende +16 kgdayım...
pekmez içebiliyorsan mutlaka pekmez iç canım
pekmez yerine yukarda da belirttiğim gibi kırmızı et çok daha iyi bir demir kaynağı...
anladım canım geçmiş olsun. beslenmeyle yükseltmeye calıs istersen. bebişler büyüdükçe bizi daha da tüketiyorlar oyuzden elinden geldigince kırmızı et balık filan yemeye calıs :)
çok doğru canım...dediğin gibi bir de gebelikte kansızlık tehlikeli, benim 2 arkadaşıma kan hapı içemiyor diye hatta doktorları kan verdirdi...
Canım ben içemiyorum ki ilacı, sabah denedim öğle denedim hatta en son gece içmeye başladım. Sabah 4 gibi kalkıp kustuğumu biliyorum. Şimdi ilaci değiştirdi bakalım, korkumdan henüz içmedim bile
gebelikte kansızlık bebek için de kötü canım, benim 2 arkadaşıma kan hapı içemiyor diye hatta doktorları kan verdirdi...
Doktorun erkek mi
ben erkek doktor rahatlığı diyorum buna. Benim de önceki tahlilimde 5 çıkmıştı; ee olsun o kadar hamilesiniz demişti
Canım ben 12 ile başladım geçen ay 9a düşmüştü. Günde 2 tane kullanmama rağmen. Emilmiyor vucudumda hap diye iğne verdi. Yükselicek mi bekliyorum. Senin ki düşük değil bana göre sınırın üstünde
emilmesi için ya c vitamini ile kompleks vitamin kullanacan canım ya da portakal suyu gibi maydonoz veya kıvırcık gibi bir c vitamini kaynağı ile tüketecen...ilacı içer içmez 1-2 saatte süt ürünü tüketme emilmini etkiliyor.
Kızlar benim normal doğumla ilgili korkum ıkınırken dışkı yapma korkusu ya
Çok özürdileyerek bu konuda deneyimi ve tavsiyesi olan var mı? Daha önce kayıp sebebiyle suni sancı ile bir kürtajım olmuştu, suni sancıyı bir verdiler tuvaletten çıkamadım, taksit taksit bitmiyordu, sonra operasyona alındım ama şimdi normal doğuma alınıcağız ıkınıcağız, ya kalırsa içerde bişeyler
Sancı başlayınca evde lavman bulundurup onu mu yapsam hemen o da tamamen bitirmiyor ama azaltır, doğuma kadar bağırsakta hiçbişey kalmaması gerek o senaryoyu yaşamamak için sanırım.
Geçen komşu anlattı bize, o yaşamış öyle bir kaza eşim de nasıl gülüyordu hikayeye, sonrasında niye gülüyorsun öyle ya ben de yaşarsam diyorum 'yapmazsın ya sen' diyor elimdeymiş gibi
Bir arkadaşım mesela sancım başladı yemek yedim öyle gittim hastaneye dedi çünkü saatlerce aç kalabilirsin yemek vermiyorlar dedi başta çok mantıklı geldi ama sonra tuvalet konusunu düşündüm yememek gerek kaç saat sürerse sürsün aç aç dayanmak gerek değil mi?
canım bu çok sık başa gelen bir durum,kaza diye nitelendirmemek lazım sonuçta sürecin bir parçası haline geliyor...benim başıma gelince çok araştırdım 3 gebeden birinde oluyormuş normal doğumsa...bana lavman falan yapmadılar,bazı hastaneler yapıyormuş bazıları yapmıyormuş...ben yurt dışında idim, orada öyle bir süreç yok zaten... gittiğimde tuvaletim falan da yoktu hem açtım hem tuvalete vb. girmiştim, suni sancı başladı 8de 18'de oğulm doğdu, arada bu durum da yaşandı, zaten ebe yanında çok normal karşılıyorlar merak etme....o kadar çok ıkınıyorsun ki ister istemez oluyor...kafana bunları takma bence, bir doktor anlatmış lavman bile yapılsa bağırsak 1.5 metre o kadar ıkınmaya normal demiş....ben de lavman yapıp mı gitsem acaba diye düşünüyorum ama lavman bile yapsan yine ıkınma sürene göre yaşanır, doğum uzarsa yaşanır,o anda bebeğe odaklanacan, bunu normalleştirmek lazım kafada....sakın suni sancı ile planlı olursa öncesi yemeyim falan diye düşünme böyle birşey yaşanacak diye, zaten doğum 10-12 saat bile sürse öncesinde de aç kalırsan bu sefer de bebeğin kan şekeri düşebiliyor, o zaman da bebek doğunca ışığa koymaları gerekiyor falan...olursa da olur dert etme yani :)