2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kuzlar bebekle emzik ne zaman verilir? Geç verilirse emmiyorlarmış erken aylarda verilmesi gerekiyormuş doğrumudur? Bu arada emziğin faydaları yada zararları neler bilginiz var mı?
İlk haftadan verenler var,benim kizim emzik almamisti biz de cok zorlamadik.Emzik kolik bebekler icin rahatlatici,bir de Allah korusun ani bebek olumleri riskini de azalttigini okumustum.Zarari da halk arasinda damak yapisini bozdugu soyleniyor ama o da sanirim tam olarak kanitlanmis degil.

Kızlar çekinerek bir şey sormak istiyorum. Cinsel hayatınız aktif mi ? Ne durumdasınız ??? Ya benim eşim uzak duruyor benden çocuk için. Bu normal mi ya , daha erken değil mi ?
Daha çok erken, doktor herhangi bir yasak koymadığı sürece korunarak devam edebilirsiniz, hatta son iki hafta korunmadan yapmak da doğumu başlatıyor. Artık 39. Haftaya girip yeter doğsun bebişim dediğinizde eşinizden yardım isteyebilirsiniz :) biz hiç azaltmadık, haftada üç kez kesin oluyor. Benim ruh sağlığıma da çok iyi geliyor, göbeğimden dolayı özgüvenim çok düşük, kendimi çok çirkin hissediyorum. En azından bu şekilde biraz motive oluyorum diyebilirim. Eşinizi siz de motive edin derim çünkü doğum sonrası da 40 güne kadar yasak olacak.

İyi haftasonları kızlar, ben çok şükür bebek kıyafetlerini yıkamaya başladım. Önce çocuklardan kalan kıyafetleri seçtim, dün akşamdan ıslattım. Kıyafetlerdeki sarı lekeler için daha önce aldığım elite marka çamaşır tozuyla, kaynara yakın su 1 gece beklemeye aldım.

Bu sabah da önce makineyi limon tuzu ve karbonatla boş çalıştırdım. Sonra da 40 derecede ön yıkamalı 1.30 saat granül sabun ile yıkadım. 3 defa durulattım.(çamaşır tozuna ıslatmasaydım 2 durulama yeter)

Lekeler gayet güzel çıkmış çok şükür, şimdi de kurutmaya attım. Bakalım inşallah sorunsuz çıkarlar. Yine ilk kullanacaklarımı sererek kuruturum heralde.

Ama bunlar nasıl ütülenecek bilmiyorum 🥴 minik minik 1000 tane şey var sanki☺️
Ben çantayı hazırlarken ütü işini eşime devrettim asla bitmiyor minik minik olduğu için canım ☺️😂😂

Aynen ya hepsi aynı her gün iğne yapıyor kollarım çürüdü artık sızlıyor ödem oluyor şişiyor. Az kaldı aşkım şurda 6/7hafta kaldı dayan dedi yine 😀😀😀

teşekkür ederim canım magnet almak istemedim anahtarlıkta isimde olmayacak kartında yazacak sadece herkes magnetten bıktım olabilir mesela ben takmak istemiyorum doğum düğün nişan Mevlüt magnetlerini bir yere gidersin turist gibi gezmeye oraların magnetlerini alırsın ama diğerlerini napıyım banane :)))))

Maşallah güzel büyütmüşsün bebişini. Hemen hemen aynı haftadayız canım benim de 32+6 bugün finale doğru geldik sanırım. Doğum çantasını ben de hiç hazırlamadım bu haftadan sonra hazırlayacağım artık ufaktan :)
İnşallah sağlıkla gelsinler doğum çantasi kolay 😅
Kızlar listede ismi yazılmayan ama ismi netlesen bebisler var mı 😍
Ben varım Pera olacak 🤗🥰
Kızlar 31+5 de doktor rapor veriyor mu? Benim Cuma’ya denk geliyor, yoksa 32+1 pazartesinde de mi almalıyım raporu ??
Benim doktorum 32 olmadan gel 32. haftaya geçerse rapor veremem dedi. Ben 31+6 da gittim. 10 şubata kadar çalışacağım inşallah.

Bende son yaptığımda çok zorlandım valla ehh yeter deyip çıktım banyodan 🤦‍♀️😑 geçen akşam tırnaklarımı keserken çok zorlandım çok tuhafıma gitti üzüldüm kendime 😔🤦‍♀️
Ben de öyle lazer yalan oldu üstüne bir de doğru düzgün temizleyemiyorum. Jilette sonrasında kaşıntı yapıyor. Ağda banti mi alsam diye düşündüm ama yapabilir miyim bilemiyorum. Onda da uzaması gerek falan o da risk 😐 çok dert gerçekten

Ben de öyle lazer yalan oldu üstüne bir de doğru düzgün temizleyemiyorum. Jilette sonrasında kaşıntı yapıyor. Ağda banti mi alsam diye düşündüm ama yapabilir miyim bilemiyorum. Onda da uzaması gerek falan o da risk 😐 çok dert gerçekten
Lazere başlamamıştım gebelik düşündüğüm için. Hamilelikte tekrar çıkar dediler nitekimde öyle oluyormuş 💁‍♀️ Jilet hemen çıkartıyor çok gıcık oluyorum zaten zar zor yapıyoruz 😑

Kızlar bu arada hepsiburada da sleepy bebek bezlerinde 2.si 1 TL kampanyası var dün ben aldım 2 tane 2 numara 2 tane 3 numara. İlgilenenler varsa bakabilir ☺️

Eklentiler

• IMG_20230109_010205.jpg
    IMG_20230109_010205.jpg
    69,6 KB · Görüntüleme: 48
İyi geceler kızlar, cuma kontrol vardı. Güzel geçti şükür 🤲32+3 olduk haftasıyla uyumlu gidiyormuş 2 kilo 100gr olmuşuz, 35 haftalık olduğumda tekrar kontrol var, nasipse doktor gün verecek, 37. Hafta başında Allah izin verirse alacak🤲🤲
Şu an heyecan korku endişe herşeyi yaşıyorum tek isteğim sağlıkla kavuşmak.
Rabbim hepimizi zamanında yavrularımıza sağlıkla kavuştursun inşallah.

Daha çok erken, doktor herhangi bir yasak koymadığı sürece korunarak devam edebilirsiniz, hatta son iki hafta korunmadan yapmak da doğumu başlatıyor. Artık 39. Haftaya girip yeter doğsun bebişim dediğinizde eşinizden yardım isteyebilirsiniz :) biz hiç azaltmadık, haftada üç kez kesin oluyor. Benim ruh sağlığıma da çok iyi geliyor, göbeğimden dolayı özgüvenim çok düşük, kendimi çok çirkin hissediyorum. En azından bu şekilde biraz motive oluyorum diyebilirim. Eşinizi siz de motive edin derim çünkü doğum sonrası da 40 güne kadar yasak olacak.
Aaa deme öyle çünkü şuan en güzel vücuda sahipsin hiç ulaşmadığım kilolara ulaştım sıfır bedendim göbeğim hayatım boyunca olmadı ama şimdi bu göbeğimle daha güzelim çünkü anneyim 😌

Ben çantayı hazırlarken ütü işini eşime devrettim asla bitmiyor minik minik olduğu için canım ☺️😂😂
Benim de yıkama ütüleme işi bitti sağolsun ben işteyken annem hepsini halletmiş çantaya koymak kaldı bi 🥰
Al bendende o kadar valla canım bende napcam diye düşünüyorum o aralar 😂
Zor canım ilerleyen haftalarda tabureye falan oturarak artık 🙄
Ya hepsimi aynı olur benim eşimde bak şunun şurasında ne kaldı diyor Bi yerim ağrısa 😂😂😂
Hepsi aynı fabrikadan çıkma 😂

Benim de yıkama ütüleme işi bitti sağolsun ben işteyken annem hepsini halletmiş çantaya koymak kaldı bi 🥰

Zor canım ilerleyen haftalarda tabureye falan oturarak artık 🙄

Hepsi aynı fabrikadan çıkma 😂
Süper valla çok heyecanlı artık çantalarda hazır 😍😍
Zor oluyor artık canım aynen 😔

X