2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Erken tabiki.. son 3 4 hafta dikkat etmek gerekiyor..
Penye battaniye 1-2 daha ilave edebilirsin canım, ben çok kullanırdım o nedenle bana en lazım şey gibi geliyor

Hastahane odasında vermeyi düşünüyorum 😅 yani ben emziği seviyorum ve bebeğini yalnız büyüten biri olarak benim için önemli alışması

Ben epey soğudum canım, yani zaten meşakkatli bir dönem. Eşim istekli, hatta bir dönem ciddi ciddi küstüğü oldu. Ama geçen doktor dedi ki normal doğum için 2 güne 1 korunmalı ilişki, 37 den sonra korunmasız. Buna da asla gelemem gibi 😬
Benim eşimde 2 aydır uzak duruyor çocuk için. Bende duymuştum normal Doğum için iyi geldiğini. Bazen eşlerde hamilelikten dolayı steksizlik olabiliyormuş

Kuzlar bebekle emzik ne zaman verilir? Geç verilirse emmiyorlarmış erken aylarda verilmesi gerekiyormuş doğrumudur? Bu arada emziğin faydaları yada zararları neler bilginiz var mı?
Ben ilk hafta oyle altini falan degistirirken agzina koyuyordu duzenli vermiuordum. Sonra buyudukce daha uzun sureli verdim. Mesela uyuyacagi sira ya da disari ciktigimizda durmadiginda oyle kimleri gibi durmadan vermiyordum.Emziginu agzina koyyuyordum kendi kendine uyuyordu insan rahat ediyor emzikle. Ilk aylar acemilik iste bebek arabasina koyup tek basina cikmaya korkuyordum aglarsa ne yaparim diye😂Sonra emzik bana guc verdi disarida verdigim an susuyordu.Ama cevredekiler beni biktirmislardi. Kayinvalidem iste sen hevesleniyorsun ama iyi bir sey degil.Esimin 100 yasindaki babaannesi bile emzik veriyorsun hic iyi degil kayinpeder falan iste disleri bozulacak vs soyleyip duruyordy. Oglumda cok seviyordu gazliydi onunla acayip rahatliyordu ama durmaksizin vermiyordum. Esim de etkileniyordu arkam dondugum an agzindan cikariyordu ben aglayinca anliyordum cikarmis😂Daha 1 yasina gelmeden kendi kendine emzigi birakti. Uyku asamasinda veriyordum sadece. Bazi bagimli bebekler baya gec birakiyorlar. Onda da damak yapisina dis yapisina zarar verdigi soyleniliyor.

Kızlar çekinerek bir şey sormak istiyorum. Cinsel hayatınız aktif mi ? Ne durumdasınız ??? Ya benim eşim uzak duruyor benden çocuk için. Bu normal mi ya , daha erken değil mi ?
Ne guzel uzak dursun zaten canimizin derdindeyiz😂Eşim istiyor ama Esim de farkinda agirlastigimin oyle bir sey yapamayacagimi anlayisla karsiliyor.

Odasına monterssori aldım, park yatak Kraft Near me aldım öyle özelliğine bakmadım girdim aldım çıktım keşke araştırsaymışım daha yüksek bulabilirdim bir de kendi yatağı çok ince diye yataştan aldım iç yatağı ama o da kalın geldi sanırım pay kalmadı neredeyse.. :/
Bnimkiyle ayni gibi. Sifira sifir gelmiyodur yatak mi cok yuksek acaba. Bnde yatas tan twiny modeli aldim ince yapida. Belki yatak kalindir canim.

Bnimkiyle ayni gibi. Sifira sifir gelmiyodur yatak mi cok yuksek acaba. Bnde yatas tan twiny modeli aldim ince yapida. Belki yatak kalindir canim.
Twiny almıştım internetten ben de sonra cottony indirime girdi onu aldım evet biraz daha kalın ama saçma yani biraz daha yüksek olması gerekiyordu:/

Ahahahah valla geçen benim de aklıma geldi bu durum ve o kadar iyi anlıyorum ki seni.Ben de tanıdık bir kaç kişiye bu düşüncemi açıkladığımda doğum sancıları başladığında yemek yeme demişlerdi.sanırım ben de öyle yaparım

Ben enfeksiyondan ziyade agdanin o ayda 1 olayını sevmiyorum ya bekleyip ediyorsun çıksın falan diye iyice çıkmayınca ağdaci kızıyor erken gelmişsin diye 😂 Ben bekleyemem öyle bi ara başladım yine dayanamadım jilet yaptım kaldı öyle 😁 Lazer de hamilelikte çıkıyor dediler o yüzden hiç başlamamiştım

Ay işte ben de o yüzden gitmedim tekrar çıkıyor dediler😂 Kadınların her işi sorun ya
Ya ben 5-6 sene once yaptirmistim. Genital bolge nemli oldugu icin hep tamamen geçmiyor ama büyük ölçüde azaldi. Hamilelikte de bi degisiklik görmedim ben hala rahatim. Bünyeye göre de degisiyo demekki. İyiki gitmisim diyorum ben de simdi😄 çıkan kismi da epilasyon aletimin ozel bolge için küçüğü var onunla kolaylıkla hallediyorum. Bu aralar cok az girebiliyorum foruma. Herkes iyidir umarim 🙏 üçüz gebeligimiz vardi haber var mi kendisinden acaba insallah hersey yolundadir🤲

Kuzlar bebekle emzik ne zaman verilir? Geç verilirse emmiyorlarmış erken aylarda verilmesi gerekiyormuş doğrumudur? Bu arada emziğin faydaları yada zararları neler bilginiz var mı?
Bebek memeye alıştıktan sonra verilebilir bence bi 5-10 gün sonra vermeyi düşünüyorum ben kontrollü şekilde canım.

Biraz zor geçiyor canım son günler ondan yazamadım buralara sen nasılsın bebisler nasıl 🥰🌸 32+4 olduk bugün en son doktorlar 34 haftalık doğum olsun dedik bakalım 👍 18 ocak ve sonrasında bebeklerin durumuna göre doğum yapılabilirim 😊🌸 senin bebisler icin doktorun hangi tarihleri düşünüyor 👍

Yok canım henüz doğurmadım ama biraz agrım oldu bende doğurcam sandim geçtiğimiz hafta belime cok ağrı girdi 🙈

34+0 18 ocakta oluyor o tarih ve sonrasına gün belirleyeceğiz cuma günü randevum var o zaman kesinleşecek 👍 sen nasılsın nasıl gidiyor gebelik 😊🌸
Grubun İlk bebekleri geliyor inşallah 🧿
Doğumda sonda takıyorlar demeyin banaaa 😩Öyleyse ben vazgeçtim doğum yapmıcam 😩
Kız korkma kendini serbest bırak, ben hissetmedim bile. Doğumun heyecanı ile sadece taktıktan sonra biraz rahatsızlık hissi oluyor çisin var gibi
Kızlar karnınızda pıt pıt kalp atımlarına benzer hareketlilik var mı? 1-2 dk kadar sürüyo ben de kıyafetten de çok net belli oluyor. Dün 2 kez başıma geldi neden oluyodur bu başına gelen var mı?
Hıçkırık 🤭
Kızlar park yatak aldım üst yatağı da koyunca üst tarafta bir karış yükseklik kalıyor 😑 çocuk düşer mi ordan altta kullanmak da saçma olacak ilk aylar zaten beşik var 6 aydan sonra da park yatak kullanırım dedim 6 aydan sonra anne yanı kullanılmıyor mu ?
Ben 5 yaşına kadar falan kullandım park yatağı, en alt kademesine indirip
Kizlar ya giyim icin aldiklarim ilk aşamada yeterli mi sizce listeyle karsilastirdim yeter g8bi ama hala alasim var 😁
Çıt çıtlı zıbını biraz daha bol tutabilirsin onlar bence en gerekli olanlar

Kızlar çekinerek bir şey sormak istiyorum. Cinsel hayatınız aktif mi ? Ne durumdasınız ??? Ya benim eşim uzak duruyor benden çocuk için. Bu normal mi ya , daha erken değil mi ?
Bazı erkekler bebeğe bişey olur düşüncesi ile duygusal yaklaşıyor uzak duruyor. Benim eşim de öyle. Bana göre bir sakıncası yok 😂

Ben ilk hafta oyle altini falan degistirirken agzina koyuyordu duzenli vermiuordum. Sonra buyudukce daha uzun sureli verdim. Mesela uyuyacagi sira ya da disari ciktigimizda durmadiginda oyle kimleri gibi durmadan vermiyordum.Emziginu agzina koyyuyordum kendi kendine uyuyordu insan rahat ediyor emzikle. Ilk aylar acemilik iste bebek arabasina koyup tek basina cikmaya korkuyordum aglarsa ne yaparim diye😂Sonra emzik bana guc verdi disarida verdigim an susuyordu.Ama cevredekiler beni biktirmislardi. Kayinvalidem iste sen hevesleniyorsun ama iyi bir sey degil.Esimin 100 yasindaki babaannesi bile emzik veriyorsun hic iyi degil kayinpeder falan iste disleri bozulacak vs soyleyip duruyordy. Oglumda cok seviyordu gazliydi onunla acayip rahatliyordu ama durmaksizin vermiyordum. Esim de etkileniyordu arkam dondugum an agzindan cikariyordu ben aglayinca anliyordum cikarmis😂Daha 1 yasina gelmeden kendi kendine emzigi birakti. Uyku asamasinda veriyordum sadece. Bazi bagimli bebekler baya gec birakiyorlar. Onda da damak yapisina dis yapisina zarar verdigi soyleniliyor.
diş hekimlerinin söylediği 2 yaştan önce bırakılması sadece. kayınailenizle paylaşabilirsiniz 😅
Ayseee1987 Ayseee1987 teknik olarak 2. aydan itibaren verilebilir 2 yaştan önce bırakılmalıdır şeklinde bilgi. ama memeye alıştıysa daha erken de verilebilir ya da hiç ihtiyaç duymayabilirsin. biraz bebik ve şartlar yönlendiriyor o konuda aslında .

Bizim öyle bir hayatımız yok 😂😂kanki olduk valla ikimiz de çok korkuyoruz aklıma bile gelmiyor valla şu ağırlıkla zor artık az kaldı zaten 😀

Farklı doktorların farklı görüşleri var kimisi yenidoğan döneminde verilmeli diyor kimisi verilmemeli.. bence sen bebeğinin durumuna göre akışına bırak:)

Bebekten bebeğe değişiyor ben ilk ay da vermek istedim emziriyorfım sürekli alışmıştı memede kalmak istiyordu bende emzik aldım yeni doğan hiç emmedi o yüzden hap ağlamaklı geçti belli bşr ayına kadar. Emziğe hiç alışmadı 5 dk oyalansın emzik vereyim ağzına ağlamasın diye diliyle itiyordu. Bende pes ettim artık kim varda yanımd ona veriyordum sustursun diye 😅

Penye battaniye 1-2 daha ilave edebilirsin canım, ben çok kullanırdım o nedenle bana en lazım şey gibi geliyor

Hastahane odasında vermeyi düşünüyorum 😅 yani ben emziği seviyorum ve bebeğini yalnız büyüten biri olarak benim için önemli alışması

Ben epey soğudum canım, yani zaten meşakkatli bir dönem. Eşim istekli, hatta bir dönem ciddi ciddi küstüğü oldu. Ama geçen doktor dedi ki normal doğum için 2 güne 1 korunmalı ilişki, 37 den sonra korunmasız. Buna da asla gelemem gibi 😬

Bebek memeye alıştıktan sonra verilebilir bence bi 5-10 gün sonra vermeyi düşünüyorum ben kontrollü şekilde canım.

diş hekimlerinin söylediği 2 yaştan önce bırakılması sadece. kayınailenizle paylaşabilirsiniz 😅
Ayseee1987 Ayseee1987 teknik olarak 2. aydan itibaren verilebilir 2 yaştan önce bırakılmalıdır şeklinde bilgi. ama memeye alıştıysa daha erken de verilebilir ya da hiç ihtiyaç duymayabilirsin. biraz bebik ve şartlar yönlendiriyor o konuda aslında .

Çok teşekkür ederim kızlar. Yorumlarınızı okuyunca bu emzik olayının az çok nasıl olması gerektiği kafamda oturdu.
Birkaç çeşit emzik alayım şimdiden kalsın bir köşede.

X