2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
ya aynı şeyi fırın da yapıyor ben mesela patatesi hep fırında yaparım üzerine azcık yağ gezdir harmanla ver fırına çıtır çıtır kızarıyor yarım saatte, köfteyi de fırında pişiriyorum yağlı kağıda koyup gayet lezzetli oluyor :KK70:
Evet hepsi fırında çokta lezzetli oluyor, hem fırını fan ayarına getirince belkide büyük air fry oluyor 🤣

Kızlar bende kurutma makinesi tavsiyesi isteyeceğim. Birde kurutma makinesini çamaşır makinesinin üzerine kurduran varmi aranızda, memnun musunuz
Ben de üstüne kurdurdum, hoover marka almıştım ama yıllaaaar önce. Sadece havlu nevresim pijamalar örtüler için kullanıyorum çünkü kıyafetleri hem küçültüyor hem eskitiyor kurutma makineleri bana göre. Bebeğin de günlükleri için kullanırım ama güzel kıyafetlerini asla atmam :)
bak dün yediklerimi sana yazayım bu kadarcık şey hemen 2000 kalori oluyor, bana çok yemiyorum gibi geliyor nasıl bu kadar kilo aldım ya...fatsecret diye bir uygulama var tavsiye ederim, yediğim herşeyi yazıyorum artık, hem makro takibi hem ne kadar yiyorum göreyim diye.

Sabah:2 yumurta, 10 gram yulafla yapılmış krep, 1 kk peynir, 1 ceviz
Öğlen:3 ufak kıymalı biber dolması 1 kase yoğurt 1 dilim siyez ekmeği
Ara:mandalina 2 ceviz 1 kuru kayısı
Akşam:salata ( çok az yağ ile havuç salatalık yeşillkili),avokado 1 tane,1 tatlı kaşığı balla yapılmış yulaf lapası ( 2 ceviz 1 bardak süt vardı içinde )
Bu beslenmeyle kaç kilo aldın ki çok merak ettim, bence de baya baya az yiyorsun tebrikler :)

Ben de cok doyuyorum,bebege yumurta daha faydali diye acaba arttirsam mi dedim ama bir kac hafta boyle devam edeyim iyisimi.

Canım sen loru nasıl tercih ediyorsun? Benim doktor lor yememi söyledi ama biz biraz yağlı alıyoruz galiba. Yağsız da çok yavan olur tabi ama ben yağlı yiyerek abartıyor muyum acaba?

Kızlar size bir sorum olacak, ben lavaboya büyük abdeste günde 3-4 defa çıkıyorum (ishal şeklinde değil normal ve az da değil 🙈🙈🙈 özürdilerim)
Hamilelikten önce günde 1 defaydı.
Sizlerin bu durumunu öğrenmek istiyorum, bende bir anormallik mi var?
Kullandığın takviyelerden kaynaklıdır canım bazıları ishal gibi yapabiliyor. Bende de kronik kabızlık var mesela ama takviyelere başladığımdan beri sorun yaşamadım hiç onlara bağlıyorum ben. Magnezyum özellikle ishale çevirebiliyor. Hangi formunu içiyordun?

Kullandığın takviyelerden kaynaklıdır canım bazıları ishal gibi yapabiliyor. Bende de kronik kabızlık var mesela ama takviyelere başladığımdan beri sorun yaşamadım hiç onlara bağlıyorum ben. Magnezyum özellikle ishale çevirebiliyor. Hangi formunu içiyordun?
Ben sadece Imom ve demir ilacı (ferro sandol) 100mg kapsül kullanıyorum, demir ilacına da yaklaşık 2-3 hafta önce başladım.
İshal gibide değilim yani normal dışkılama gibi. Ama günde 3-4 :KK64:

Ben sadece Imom ve demir ilacı (ferro sandol) 100mg kapsül kullanıyorum, demir ilacına da yaklaşık 2-3 hafta önce başladım.
İshal gibide değilim yani normal dışkılama gibi. Ama günde 3-4 :KK64:
Demir ilaçları da bazılarında kabız bazılarında tam tersi etki ediyor canım onla alakalıdır bence bi prospektüsünü okusana

Demir ilaçları da bazılarında kabız bazılarında tam tersi etki ediyor canım onla alakalıdır bence bi prospektüsünü okusana
Yaklaşık 2 aydır hep böyle. Son haftalardada Demir ilacı da tetikledi belki doğrudur, hem zaten ımom da da 17 mg az miktarda demir varmış.
Sen hangi takviyeleri kullanıyorsun?

Aslinda kahvalti dolu dolu ondan mi azalttj bilemedim.

Bir yumurta,iki uc kasik lor peyniri,15-20 zeytin,yarim avokado,4 ceviz,bir yk tahin,bol yesillik. Kahvaltim bu sekilde yani yeterince doyurucu.Yine de ikileyebilir pegniri azaltabilirim.
Kolesterolun yükselmesin diye azaltmış olabilir mi yumurtayı, belki sadece beyazını yiyebilirsin ikinci yumurtanın, ben öyle yapıyorum.

Wellcare magnezyum+B6 (günde 2)
Elenatal 2 omega3 (günde 1)
Gynoferon kan ilacı (günde 1)

bunları kullanıyorum canım
Magnezyumu bir şikayet sonrası yada bir tahlil sonrası mı verdi canım?
Bide en son kaç haftalıkken gittin doktora, Ekin'in boyu kilosu ne çıkmıştı, hatırlıyormusun 😍
Dün benim 23+5 de 629 gr (önerdiğin muz kaşar işe yaramış biraz, ty🌹) boy da 30 cm çıktı, poposunun üzerinde oturuyormuş akıllı kızım 😅

Magnezyumu bir şikayet sonrası yada bir tahlil sonrası mı verdi canım?
Bide en son kaç haftalıkken gittin doktora, Ekin'in boyu kilosu ne çıkmıştı, hatırlıyormusun 😍
Dün benim 23+5 de 629 gr (önerdiğin muz kaşar işe yaramış biraz, ty🌹) boy da 30 cm çıktı, poposunun üzerinde oturuyormuş akıllı kızım 😅
Evet canım kramp olmuştu bacağımda doktora söyleyince başlattı. Sırt ağrılarım da eklenince günde 2 ye çıkardı. En son 24+1 de gitmişim canım 649 gram 30 cm demişti dr 🥰

Evet canım kramp olmuştu bacağımda doktora söyleyince başlattı. Sırt ağrılarım da eklenince günde 2 ye çıkardı. En son 24+1 de gitmişim canım 649 gram 30 cm demişti dr 🥰
Ayyy maşallah yaaa🧿🧿 şaka maka büyüyorlar bin şükür 🙏🙏🙏 kucağıma geleceği günü hayal edince başka bir dünyada yaşıyormuşum gibi hissediyorum, hatta o hayali kurarken hafiften başım bile dönüyor🥰🥰🥰

Kızlar malesef kilo hepimizin ortak sorunu ama sadece kendimize almıyoruz bebeklerimiz sağlıkla büyüyorlar 3. trimester a girdik bile arada kaçamaklar muhakkak ki oluyor genel olarak sağlıklı beslenmek önemli olan ayrıca herkesin vücudü aynı değil ödem yapabiliyor mesela bende de demir ilacı sindirimimi mahvettiği için tartıda 1 günde 1 kilo görebiliyorum 2-3 gün sonra geri gidiyor. Herkes asıl kiloyu son 3 ayda alırsın diyorlar ama ben kızımda 60 ile başlayıp 72,5 ile doğuma gittim son 3 ayda 4 kilo aldım sadece eğer doktorunuz yasaklamadıysa yürüyüş yapmaya gayret edin geç saatlerde ağır şeyler tüketmemeye çalışın bende 64 ile başladım şu an 71 kiloyum 7 kilo da benden umarım 75 ile kapatabilirim doğum sonrası da 2 ayda 58 kiloya düşmüştüm sadece emzirerek ekstra hiç birşey yapmadım tabi gereksiz şeyler yemedim sağlıklı süt yapan şeyler bol su ile o yüzden çok da stres yapmamak gerek :halay: ayrıca aldığımız kilolar bu şekilde de dağılıyor :super:

Gebelikte alınan kiloların dağılımı
Bu kilonun 3-4 kilogramı bebek, 1 kilogramı plasenta, 1 kilogramı bebek suyu, 1 kilogramı rahim büyümesi, 1,5 kilogramı anne adayının artan kan miktarı, 1 kilogramı büyüyen göğüsler, 1-2 kg anne adayının su deposu, geri kalan ise anne adayının yağ deposudur.
Canım ben yatıyorum yürüyüş yapmak ayakta fazla durmak ve iş yapmak sakıncalı doktor sanırım evde yatanlar daha fazla kilo alıyor etkiliyor çünkü hareketsizlikte. Napalım el mahkum :)))

Kızlar bugün doktor randevumda bebeğe baktık gelişimi ileride dedi normalde 28+4 ama 1,5 hafta ileride dedi. Boyu 41 cm olmuş geçen hafta 37ydi kilosu geçen hafta 1111 di 1323 olmuş doktor baya uzun boylu olacak dedi. Ben de uzunum kızım da uzun. Sırf bacak doğacak Diye korkuyorum açıkçası. Bir de doktor 36.haftada karar verelim doğumuna belki o zamana kadar haftasını eşitler dedi. Sezeryan daha da erken olabilirim de 37.haftada. Gibi. Bakalım 36 ya gelirsek dedi hatta doktorum. Ebe yakınım var onunla konuştum. Gelişimi erken gidenlerin hemen hemen hepsi erken doğum yapıyır dedi 34 ten sonra yapıyorlar dedi.

Yaklaşık 2 aydır hep böyle. Son haftalardada Demir ilacı da tetikledi belki doğrudur, hem zaten ımom da da 17 mg az miktarda demir varmış.
Sen hangi takviyeleri kullanıyorsun?
Vitaminler yapiyordur canim. Beni de ferrum etkiliyor.isal degilse ne guzel da Kilo almazsin iste😁

Kızlar size bir sorum olacak, ben lavaboya büyük abdeste günde 3-4 defa çıkıyorum (ishal şeklinde değil normal ve az da değil 🙈🙈🙈 özürdilerim)
Hamilelikten önce günde 1 defaydı.
Sizlerin bu durumunu öğrenmek istiyorum, bende bir anormallik mi var?
Kullandığın demir ilacından olabilir canım ben de demir ilacı aynı etkiyi yaptı 😀

Canım sen loru nasıl tercih ediyorsun? Benim doktor lor yememi söyledi ama biz biraz yağlı alıyoruz galiba. Yağsız da çok yavan olur tabi ama ben yağlı yiyerek abartıyor muyum acaba?
Memleketten kayinvalidem gonderiyor orta yaglikta. Yani en iyi diyetisyen ya da doktorun bilir ama lorun yagindan bir sey olacagini sanmiyorum.

X