Kızlar malesef kilo hepimizin ortak sorunu ama sadece kendimize almıyoruz bebeklerimiz sağlıkla büyüyorlar 3. trimester a girdik bile arada kaçamaklar muhakkak ki oluyor genel olarak sağlıklı beslenmek önemli olan ayrıca herkesin vücudü aynı değil ödem yapabiliyor mesela bende de demir ilacı sindirimimi mahvettiği için tartıda 1 günde 1 kilo görebiliyorum 2-3 gün sonra geri gidiyor. Herkes asıl kiloyu son 3 ayda alırsın diyorlar ama ben kızımda 60 ile başlayıp 72,5 ile doğuma gittim son 3 ayda 4 kilo aldım sadece eğer doktorunuz yasaklamadıysa yürüyüş yapmaya gayret edin geç saatlerde ağır şeyler tüketmemeye çalışın bende 64 ile başladım şu an 71 kiloyum 7 kilo da benden umarım 75 ile kapatabilirim doğum sonrası da 2 ayda 58 kiloya düşmüştüm sadece emzirerek ekstra hiç birşey yapmadım tabi gereksiz şeyler yemedim sağlıklı süt yapan şeyler bol su ile o yüzden çok da stres yapmamak gerek
ayrıca aldığımız kilolar bu şekilde de dağılıyor
Gebelikte alınan kiloların
dağılımı Bu kilonun 3-4 kilogramı bebek, 1 kilogramı plasenta, 1 kilogramı bebek suyu, 1 kilogramı rahim büyümesi, 1,5 kilogramı anne adayının artan kan miktarı, 1 kilogramı büyüyen göğüsler, 1-2 kg anne adayının su deposu, geri kalan ise anne adayının yağ deposudur.