2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
o da zor degil aslında, ben biraz yıkayıp ütüledim, çok biriktirmedikce ve sonlara bırakmadıkca o da zor gelmez. asıl dogumdan sonra düzenli ütü yapmayı nasıl yetiştiricem endişesi var bende, sanırım öncekinde 4 aylıktan sonra ütülememiştim artık :)
Ya minik minikler utulerken baya bikkinlik gelmisti bana😂

o da zor degil aslında, ben biraz yıkayıp ütüledim, çok biriktirmedikce ve sonlara bırakmadıkca o da zor gelmez. asıl dogumdan sonra düzenli ütü yapmayı nasıl yetiştiricem endişesi var bende, sanırım öncekinde 4 aylıktan sonra ütülememiştim artık :)
ben ilk etapta tüm kıyafetlerini yıkamayacağım sadece yendioğan ve 1-3 ler onlar da çok değil zaten sonra bebeğin gelişimine göre giyeceklerini yıkar yıkar kullanırım çünkü giyemedikleri küçük gelen vs. illa ki olur en azından heba olmaz etiketiyle durur ya birine hediye veririm ya 2. olursa ona ayırırım diye düşündüm. O yüzden çok kıyafet sirkülasyonum olmayacak benim de Akilvar Akilvar

Evet ya zaman nasıl geçiyor şaşkınım. Sen leke çıkarıcı alacaktın naptın alıp denedin mi ?
Elite home olanı aldım ben gece sıcak suda beklettim, sabahta makinede ayni deterjan ile yıkadım. Hem beyaz hem renklilerde oğlundan kalan bir kaç eşyada kullandım işe yaradı. Yeni lekelerde daha etkili. Stok yapacağım bu leke çıkarıcıyı ben

Merhabalar herkese. Epeydir bakamiyordum. Herkes ne guzel kilo almis. Ben hala kilo alamadim ilk uc ayda verdigim kilolalari daha yeni aliyorum.
Cogunluk tecrubeli anne galiba herkes cok rahat. Dogum sekli bile konusulmaya baslanmis ne guzel. Ben doktorla bile konusmaya korkuyorum hala.
Kiyafet konusu tam bir kaos benim icin. Herkes zibin zibin dedi, dun aldiklarima bakayim dedim bir suru zibin var bu cocuk bunla mi gezecek ben anlamadim ki. Ne giydircem ben cocuga :KK43:( hic dogru bir alisveris yapamadim galiba. Cok uzgunum…
Canım ben uzun zıbın aldım kışlık, evimiz pek sıcak olmuyor bizim en üst kat. Birde ikili alt üst ile giydiririm. Ya da tulumları var o şekilde. 4-5 takım alt ust alsan yeter. Cigit markasının altları 45 e falan geliyodu ve kumaşı yumuşacık denk gelirsen onlar iyi ve uygun fiyatlı

Elite home olanı aldım ben gece sıcak suda beklettim, sabahta makinede ayni deterjan ile yıkadım. Hem beyaz hem renklilerde oğlundan kalan bir kaç eşyada kullandım işe yaradı. Yeni lekelerde daha etkili. Stok yapacağım bu leke çıkarıcıyı ben
süper o sarı lekeleri çıkardıysa zaten okeydir :KK70: ben de şu e bebekte ki çamaşır suyu tozundan alacağım ama bundan da alayım dursun kenarda :halay:

Kızlar bu nasıl bir masaj geçenlerde instagramda da ismine denk geldim ama detaylı bilmiyorum, kegel gibi bir şeydir diye düşünmüştüm ama sizin yazdıklarınıza bakılırsa öyle bir şey değil😅😬
😃
Yok canim
Pijama konusunda haklisin hem gereksiz pahalilardi hem de lohusalar icin cok guzel seyler de yoktu.
Ben bu tarz aldım, ilk doğumda emzirirken düğmeli kolay olmuştu. Ben lohusa takımlarını pek sevmiyorum ya da 2. Diye hevesim mi kalmadı acaba, bunda hep sade düz şeylere bakıyorm Screenshot_2022-12-06-15-25-07-471_trendyol.com.jpg

O sari lekeleri cikardi mi canim. Ben de oglumdan kalanlar icin alip kullanacagim. Hatta bugun siparis vereyim. Yeni dogan zamani, ek gida zamani da cok lazim olacak.

😃
Yok canim

Ben bu tarz aldım, ilk doğumda emzirirken düğmeli kolay olmuştu. Ben lohusa takımlarını pek sevmiyorum ya da 2. Diye hevesim mi kalmadı acaba, bunda hep sade düz şeylere bakıyormEki Görüntüle 3172554
Valla benim ilk ama ben de beğenemedim dantelli olanlardan. Ben foto çekimi için beyaz fistolu elbise aldım, pijama olarakta bi tane böyle düğmeli aldım 2 tane de önü kruvaze model aldım en azından uzun yıllar kullanırım hepsini. Bir de uzun kol gömlek model geceliğim var yeter.:kahve:

😃
Yok canim

Ben bu tarz aldım, ilk doğumda emzirirken düğmeli kolay olmuştu. Ben lohusa takımlarını pek sevmiyorum ya da 2. Diye hevesim mi kalmadı acaba, bunda hep sade düz şeylere bakıyormEki Görüntüle 3172554
Benim oglumdan kalan vardi ama kisa kollu ustunde yarim kol sabahlik severek almistim onu da yanima alirim. Bir de ayni senin bu aldigin önü düğmelilerden aldim bunlar daha rahat olurlar.

Ben kaç aylık oluyorum 25+6 😃

Canımız keske hep sağlıklı şeyler istese, ama nerde kalorili var ben ordayım

Benim de bitti gibi bir şey, zaman çok az kaldı gibi sanki. İlkten daha farklı oluyor 2. Çocuk. İnşallah sağ salim gelir hepimizin bebekleri
25x7=175 oluyor. 6 gün daha 181 yani tam 6 ay bitmiş 7. ay içindesiniz bugün itibariyle😀

Canim ilk gun bir parmagini 2. Gun iki parmagini yaglayim boyle vajinanin 3 4 cm ilerisine kadar sokup masaj yapiyorsun kaslari acmak icin. Ben Videolari da var zaten. Esine yaptiranlar coktu
Hııı.. 🤭Benim vajinismus geçmişim olduğu için bunlara baya alışığım yaparım kendim😅😅 teşekkür ederim canım

Ben kaç aylık oluyorum 25+6 😃

Canımız keske hep sağlıklı şeyler istese, ama nerde kalorili var ben ordayım

Benim de bitti gibi bir şey, zaman çok az kaldı gibi sanki. İlkten daha farklı oluyor 2. Çocuk. İnşallah sağ salim gelir hepimizin bebekleri
canım hesap basit 25*7+6=181 günlük yani tam 6 ayı doldurmuşsun 7. aya başlamışsın canım 40 hafta 9 ay 10 günlük hamileliğe den geliyor yani:super:
Panik yapma canım halledersin daha zaman var inşallah :) çalışıyorsun sanırım bir de ufaklık var, ben de aynı durumdayım. listeni hazırla alacaklarını belirle sonrası 1-2 hafta icinde hallledilir merak etme. ben de 32 ye kadar tamamlama hedefi koydum kendime :)
ayyy umarım bende dediğin gibi 32 ye kadar herşeyi halledebilirim canım. :dua:
Tabi ki başla durma ne duruyorsun bu ne rahatlik olmussun 28 haftalik🤣😁Valla canim bir an önce hazirla rahat kafa otur diger turlu ay şunu almadim bunu almadim oluyor.
kesinlikle katılıyorum en kısa sürede başlıyorum canım :skandal:
Merhabalar herkese. Epeydir bakamiyordum. Herkes ne guzel kilo almis. Ben hala kilo alamadim ilk uc ayda verdigim kilolalari daha yeni aliyorum.
Cogunluk tecrubeli anne galiba herkes cok rahat. Dogum sekli bile konusulmaya baslanmis ne guzel. Ben doktorla bile konusmaya korkuyorum hala.
Kiyafet konusu tam bir kaos benim icin. Herkes zibin zibin dedi, dun aldiklarima bakayim dedim bir suru zibin var bu cocuk bunla mi gezecek ben anlamadim ki. Ne giydircem ben cocuga :KK43:( hic dogru bir alisveris yapamadim galiba. Cok uzgunum…
daha zaman var canım üzgün olacak birşey yok benim ikinci gebeliğim olduğu halde ben bile herşeyi hazırlayamadım canım kendine yüklenme artık herşeye ulaşmak kolay bebek doğunca ihtiyaç durumuna göre bile alırsın ben kızımda 5 takım falan almıştım eve gelince baktım yetmeyecek hemen eşim ve annem gidip almıştı sorun yok sen ve bebiş iyi olun gerisi hallolur.
Ben 7 ayda alışveriş yapmaya başlayacağım demiştim öyle de oldu 28.haftadayım. Bu zamana kadar da çöp dahi almadım kızıma. İnan 2 kez çıksan hepsini hallediyosun bş bebek mağazasında lohusalık ve bebekle ilgili herşeu aynı yerde satılıyor kolay oldu benim için açıkçası
bende hallederim en kısa sürede inşallah canım öncelik eksik listesi çıkarmak gerek :super:

Kızlar konusu açılmışken pijama takımı neler aldınız? Ben bi tane beyaz sabahlıklı gecelik takımı aldım sadece fotoğraf çekilmek için. Normal pijama almadım hala içime sinen olmadı. Daha doğrusu içime sinenler cebime sinmiyor🤭😅 şu her influencerda gördüğüm krem kuşaklı takım indirime girmişti alsam mı dedim ama çok iç gösteriyor yazıyordu yorumlarda. Bir de kanamam vs yoğun olabilir diye açık renk olması konusunda kararsız kaldım😬

Canım ben uzun zıbın aldım kışlık, evimiz pek sıcak olmuyor bizim en üst kat. Birde ikili alt üst ile giydiririm. Ya da tulumları var o şekilde. 4-5 takım alt ust alsan yeter. Cigit markasının altları 45 e falan geliyodu ve kumaşı yumuşacık denk gelirsen onlar iyi ve uygun fiyatlı
Burda sadece e bebek var her girdigimde biseyler aliyorum ama yetmeyecekmis gibi geliyor. Her seye cok zam geliyor. Ocak gelmeden her sey bitsin istiyorum. 1 paket bez de aldim gecen hafta :) 190 lira. Ne kadar gider ki bu diyo esim :) bu ay butce ayirabilirsek dolap, sifonyer, kartola takim almayi da dusunuyorum. 3-5 en azindan buyuk esya dusunmeyelim. Anne yani besik olabilen bi park yatak almistim. Bir de otomatik sallanan zimbirtilardan almistim. Ivir zivir seyleri kaldi. Tarak, tirnak makasi, kuvet falan. Bir de kendime hic bisey almadim daha. Tam olarak ne almam gerektigini de bilmiyorum pijamadan baska :)

canım hesap basit 25*7+6=181 günlük yani tam 6 ayı doldurmuşsun 7. aya başlamışsın canım 40 hafta 9 ay 10 günlük hamileliğe den geliyor yani:super:

ayyy umarım bende dediğin gibi 32 ye kadar herşeyi halledebilirim canım. :dua:

kesinlikle katılıyorum en kısa sürede başlıyorum canım :skandal:

daha zaman var canım üzgün olacak birşey yok benim ikinci gebeliğim olduğu halde ben bile herşeyi hazırlayamadım canım kendine yüklenme artık herşeye ulaşmak kolay bebek doğunca ihtiyaç durumuna göre bile alırsın ben kızımda 5 takım falan almıştım eve gelince baktım yetmeyecek hemen eşim ve annem gidip almıştı sorun yok sen ve bebiş iyi olun gerisi hallolur.

bende hallederim en kısa sürede inşallah canım öncelik eksik listesi çıkarmak gerek :super:
Yetemeyecekmis gibi hissediyorum dogum yaklastikca cok korkuyorum. Dogru duzgun uyku bile uyuyamiyorum.

Bir de tahlil yaptirdim da. Benim demir ve b12 degerim cok oynak. Sizde de var mi boyle bir durum. Demir ilacini 2 tane kullanip duzeltiyoruz, sonra 1 taneye dusuyoruz. Sonra tahlil yaptiriyorum demir dusmus. B12 igne vurundum cok yukseldi bu sefer de biraktik. Artik gerek yok demisti doktorum. Dun saglik ocaginda kan vermistim yine dusmus, aile hekimi yine igneye basla dedi. Yediklerime de dikkat etmeye calisiyorum hala her seyi cok severek tuketemiyorum midem bulaniyor bazi seylerden ama zorla da olsa az da olsa yemeye calisiyorum.

haklısın onun da etkisi olabilir, ben de aralıklı oruç yapıyordum, spor pek yoktu bende gerçi ama yeme düzeni bile farkettiriyor.
dr.banu çiftçi nin sitesinde şöyle yazıyor
"Gebeliğin ortalarına doğru anne adayında yağ metabolizması değişimi sonucu, yağ depolanması gerçekleşir. Bu yağ depolanması, daha ziyade vücudun orta kısmında olur. Göbek, karın çevresi ve basende yağ depolanması izlenir. Gebeliğin sonlarına doğru besin ihtiyacı arttıkça, anne adayı bu depoları kullanır. Enerji depolaması için yağların kullanımı, anne adayı ve bebeği uzamış açlık durumlarına ve aşırı egzersize hazırlar."
"Enerji depolaması için yağların kullanımı, anne adayı ve bebeği uzamış açlık durumlarına ve aşırı egzersize hazırlar." Buna kendi kendime güldüm yaa :KK70: uzamış açlık bebek doğunca belki yaşayabilirim evet ama aşırı egzersize hiç hazırlamasına gerek yok beni :KK70: Popom kalkmıyor egzersiz için yaa hehehehe
ya çok tatlısınız :) erkek çocuğun babasına düşkün oldugu çok nadir zaten :) bu sefer farklı olur ama sizin, 2 yaşa kadar yine anneci olur ama sonrasında babaya daha düşkün olur, yani genelde öyle oluyor en azından :KK70: ben de eşim de mıncıklamayı çok severiz, ablası da öpülmeyi hiç sevmez mesela ama oğlum bişey demiyor, öpmeden sarılmadan duramam ben zaten :)
ben bu sabah kahvaltıdan 1.5 saat once filan aldım demir hapını, tahmin ettigim gibi midem çok kötü oldu. benim icin en rahatı yatmadan once yine. bir de aksam yemeginden once denerim belki ama yine böyle çarparsa aç karnına almak için zorlamayacagım kendimi. değerler kötü çıkmamış benim bir sorun olacagını sanmıyorum, senin doktorun da tok karnına sorun olmaz demiş
Düşkün olsun valla. Hem bana iyi hem babaya :)
Ay biz de.. Öpe öpe sıkıştıra sıkıştıra seviyoruz hep.. Oğlan da sever aslında ama babaya bir gıcık hahaha :) Daha düne akdar elele falan tutuşturmazdı, bildiğin aramıza girerdi, hatta ağlardı. Bazen de tepkisini ölçmek için sarılırdık falan :KK70: Şimdi şimdi daha rahatladı o konuda.
İlaç konusunda benim de öyle. Değerler normal zaten. Demek ki sonra içmek de çok sıkıntı olmuyor. Midemize hangisi kötü gelmiyorsa öyle devam edelim.

merak etme canım benim kızım herşeyini bana yaptırır ama babaya aşırı düşkün ki anlattığın kadarıyla eşin ilgili birisi o yüzden kesinlikle babacı olur merak etme :KK70: kızım bana da düşkün herşeyi bana söyler benden ister bir reels vardı onu denedik eşimle ikimiz odada kalsak anahtar sende olsa sadece birimizi kurtaracak olsan kimi kurtarırsın diye tereddüt bile etmedi babamı dedi :skandal: sonrada seni kurtarırım diyor üzülmeyeyim diye :KK70:gerçi ben bu duruma çok seviniyorum özellikle de kız çocuklarının baba ile iletişimi bence çok kuvvetli olmalı :KK200::nazar:
Hahahah :KK70: 😅 Yerim onu maşallah :nazar:
İlgilidir saolsun. Çocukları çok sever zaten. Onun da 2. çocuk için büyük isteği vardı. Kız olunca daha bir heyecan yaptı :)
Bence de kızlar için babaları bir ayrıdır. Bizim için de öyle sonuçta 🥰

Üzülme canım 💕 Daha zaman var aslında. Hepsini yavaş yavaş halledersin 🙏🌺 Kilo da bebek sağlıklı olduğu sürece zaten önemli değil.
Zıbın dediğin çıtçıtlı badiler mi? Ayaklı tulumlardan al, baya giydiriliyor onlar. Alt üst takımlar da alırsın oldu bitti. Sonra zaman geçtikçe zaten tecrübe kazanacaksın canım :KK200:
Seninkiler de farklı modelmiş :KK70: Bu gelen tam ters köşe yapıp babacı olabilir :KK70:
İnşallah olur. Yoksa baba baya hayal kırıklığına uğrayacak 🙈😅
Ben yalnızca ilk aldıklarımı yıkayıp ütülemiştim. Doğum sonrası hiç ütü yapmadım yaa 😄

Kızlar konusu açılmışken pijama takımı neler aldınız? Ben bi tane beyaz sabahlıklı gecelik takımı aldım sadece fotoğraf çekilmek için. Normal pijama almadım hala içime sinen olmadı. Daha doğrusu içime sinenler cebime sinmiyor🤭😅 şu her influencerda gördüğüm krem kuşaklı takım indirime girmişti alsam mı dedim ama çok iç gösteriyor yazıyordu yorumlarda. Bir de kanamam vs yoğun olabilir diye açık renk olması konusunda kararsız kaldım😬
ben gecelik almadım bu elbiseyi aldım foto vs. için, pijama olarakta bunları aldım canım. Sabahlıkta aldım aslında bi lohusa seti fiyatına nerdeyse hepsini aldım diyebilirim

Eklentiler

• elbise.jpg
    elbise.jpg
    67,7 KB · Görüntüleme: 70
  • 22.jpeg
    22.jpeg
    36,8 KB · Görüntüleme: 69
  • 23.jpeg
    23.jpeg
    63,8 KB · Görüntüleme: 71
  • 24.jpeg
    24.jpeg