sütün olsun istiyorsan yeme içmeden çok bence kritik 3 konu var,
1.uyku,
2. bol su içmek
3.kalan sütü bebek emince sağmak,
göğüsü tamamen boşaltmak acayip tetikliyor süt üretimini. ilk 3 gün hiç sütüm yoktu resmen, bebekte ememedi mahvolduk, sonra doktorum bana program yazdı, yurt dışında idim anne sütü diye de orda da diretiyorlar, sağdırarak verdirdiler hep ama az süt bile çıksa kalanı yine sağdırdılar göğsümü boşalttık, bebek doğduktan sonra ilk 10 gün falan mama takviyesi yaptık sadece ve hem emdirdik emebildiği kadar....bebeğin emmesi, ardından sağılmış sütün verilmesi, ardından doymazsa mama şeklinde devam ettik 10 gün...sütü göğüsten boşaltma yöntemleri ile 10 günlükken falan deli gibi sütüm artmıştı...buradaki bir diğer kritik konu da sağma makinesi, bana doktor hastaneden kiralattı, ben medelanın standart bir otomatik makinesi ile gitmiştim,orda da denedik arada muazzam fark var, .. hastane makineleri o kadar güçlü ki büyük bir şey zaten, doktor bununla falan olmaz 15 gün bile olsa makine kiralayın sütünü artırır bunlar güçlü tüm sütü çeker dedi...gerçekten de öyle oldu, şimdi de yine kiralarım makine kesin...10 gün sonra bebeği yine görmek istedi zaten o zamana tam dediği programda gitmiştik ve sütüm deli gibi artmıştı.
bunun haricinde bol bol rezene çayı ve mal içeceği içtim. pekmez ve bal mikrobesinde olsa içeriğinin büyük bir kısmı fruktoz, yani şeker, bu nedenle çok dikkatli tüketilmesi gerektiğini düşünüyorum...hoş emzirirken insanın baya bir iştahı açık oluyor, kontrol etmesi de gerçekten zor.o nedenle 1 kaşık yiyip durmakta zor bence böyle besinler de o zaman da kilo yapıyor tabi, faydasından çokta zararı oluyor.
uyku için ise çok uykusuz kaldığın bazı geceler sağığ bırak bence 1 kalkmayı eşin ya da annen yapsın, 3-4 saat deliksiz uykuda bile bir bakıyorsun uyandığında göğüsler dolu dolu :)