2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Uzunluk olcumu vajinal mi yapildi? Ogretmenim 27 aylik bir de kizim var,dinlenmek nasil olacaksa😔
Evet canım vajinal yapıldı hepsi. Açıklığını da bana bile gösterdi doktor. Canım genelde hep oturmaya bak dinlenmekte kastım ayakta sürekli durma ve çocuğunu da taşımamaya gayret et zaten yürüyor bu yaşta mümkün olduğunca sen taşıma başkası taşısın. Eve geldğinde de bolca dinlenmeye çalış biliyorum zor sonuçta diğeri de bebek yaşta. Yokmu yanına annen kız kardeşin vs biraz destek olabilecek en azından bir kaç hafta.

Evet canım vajinal yapıldı hepsi. Açıklığını da bana bile gösterdi doktor. Canım genelde hep oturmaya bak dinlenmekte kastım ayakta sürekli durma ve çocuğunu da taşımamaya gayret et zaten yürüyor bu yaşta mümkün olduğunca sen taşıma başkası taşısın. Eve geldğinde de bolca dinlenmeye çalış biliyorum zor sonuçta diğeri de bebek yaşta. Yokmu yanına annen kız kardeşin vs biraz destek olabilecek en azından bir kaç hafta.
Annemler haftaya gelecekler,insallah haftaya kadar kisalma devam etmez.Bir de alt karin bolgemde tam vajina ustunde agri batma var dunden beri,cok kastim kendimi galiba😔

Sen alışverişe başladığına göre doğurmamıza az kaldı demektir :KK70: Ben de çok nadir oluyor canım sertleşme ama sancı yapmıyor, benim çatı ağrım var vajina kemiklerim çok ağrıyor :işsiz:
Evet ben başladığıma göre artık hazırlanın doğuma :))) demekki herkeste başka bi ağrı seğiriyor sendeki ağrı bende 20.haftalarda vardı. Bajşna kemiklerim çatı ağrım. Sonra geçti sertleşmeler aldı yerine :)))

Evet ben başladığıma göre artık hazırlanın doğuma :))) demekki herkeste başka bi ağrı seğiriyor sendeki ağrı bende 20.haftalarda vardı. Bajşna kemiklerim çatı ağrım. Sonra geçti sertleşmeler aldı yerine :)))
aynen canım valla herkeste farklı bakalım ilerleyen haftalarda bizi ne sürprizler bekliyor :KK70:

Kızlar slm,
Yine uzun süre yoktum çok birikmiş konuşmalar 😁 yavaş yavaş okuyarak geliyorum bir yandan.🥰 bugün yarın hepsini okurum herhalde. Bizde hastalıklar halen devam ediyor. Şuan kizla uğraşıyoruz ondan hiç giremedim. Hastalıktan sonra genel burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı çok yoğun olmustu daha önce de bahsetmiştim. Burun tıkanıklığı çok üst seviyeye çıktı çarşamba gününden sonra, gece horlamaya vs başladı ufacik bebek ama yok öyle bir horlama yaa, koca koca insanlar o kadar ses çıkartamaz resmen. Doktorumuzda şehir dışında kongredeydi, telefon üzerinden iletişim kurup ilaç takviyesine başladık. Ama akıntı geçti nefes alamıyor çocuk neyse dün götürdük muayebe oldu , sonuc solunum sisteminin %80i kapanmış 🤧 alerjik rinit. Dünden beri ilaçlarla bir nebze toparladı. Halen onla ilgileniyoruz ail3cek.

Kızlar slm,
Yine uzun süre yoktum çok birikmiş konuşmalar 😁 yavaş yavaş okuyarak geliyorum bir yandan.🥰 bugün yarın hepsini okurum herhalde. Bizde hastalıklar halen devam ediyor. Şuan kizla uğraşıyoruz ondan hiç giremedim. Hastalıktan sonra genel burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı çok yoğun olmustu daha önce de bahsetmiştim. Burun tıkanıklığı çok üst seviyeye çıktı çarşamba gününden sonra, gece horlamaya vs başladı ufacik bebek ama yok öyle bir horlama yaa, koca koca insanlar o kadar ses çıkartamaz resmen. Doktorumuzda şehir dışında kongredeydi, telefon üzerinden iletişim kurup ilaç takviyesine başladık. Ama akıntı geçti nefes alamıyor çocuk neyse dün götürdük muayebe oldu , sonuc solunum sisteminin %80i kapanmış 🤧 alerjik rinit. Dünden beri ilaçlarla bir nebze toparladı. Halen onla ilgileniyoruz ail3cek.
Yaa çok uzuldum cocuklarin hastaligi insani cok yipratiyir .Çok çok gecmis olsun.

Kızlar slm,
valla bu hastalıklar ne böyle çevremdeki bütün çocuklar dökülüyor resmen inşallah toparlarsınız kısa sürede, nefes alamamak çok kötü :KK43:

Ben de onu düşünüyordum. Bir tane hastane çıkışı için set yaptım ama fotoğraf çekimi yaptırmak için başka bir şey almam gerekecek. Oysho da beyaz terlikler vardı gerçi bitmiş ama öyle bir şey alabilirim sanırım
Ben de rahat bişiler olsun istiyorum ama nasıl bişey alsam karar veremedim :) Şu peluş gibi olanlar rahat görünüyor belki ben de o tarz alırım

valla bu hastalıklar ne böyle çevremdeki bütün çocuklar dökülüyor resmen inşallah toparlarsınız kısa sürede, nefes alamamak çok kötü :KK43:
Kuzu genel salgın zaten vardı her çocukta farklı farklı semptomlarla baş gösteriyor. Ne yağmur yağdı ne soğuk oldu ki mikroplar bir temizlensin ama yok. Hava çok dengesiz. Birde mevsim geçişi alerjen dönemi zaten. Hepsi üst üste geliyor ve bir hastalık başka bir hastalığı tetikliyor hemen sıra sıra geliyor o yüzden malesef.

Merba kızlar hepimize kolay doğumlar diliyorum. Tetanoz aşısı aç karna gel dedi sağlık ocağı gece 12 den sonra bişey yemicem mi yani. yada sadece sabh kahvaltısı yapmadan mı gidicem
Tetenoz asisini normalde 20. Haftada yapıyorlar ve gittiğinizde sağlık ocağının rutin yaptığı kan tahlilleri de yapılıyor. Bunlar içinde açlık kan şekeri olduğunu için ac karna gelin diyorlar. Gece tatlı hamur işi ağırlıklı yediğinizde açlık kan şekeri yüksek çıkabiliyor.

Kiloya dikkat aman 4. aydan sonra hızlı aliniyo. Ben 5-6 kg alisla hamileliği tamamlayacagimi saniyodum normalde zor kilo alan biri olarak, malesef 7 kg aldım bile😄 yürüyüş konusunda pes etmeyin ağrı olsa da. Dinlene dinlene yürüyün dediğim gibi alışacak vücut inşallah 🤗 sağlıklı hamilelik diliyorum size💕
+9 dayım ben. Hatta bu ay 3.5 kilo almışım sadece.

Kızlar Merhabalar daha önce konuşulmuştu ama ben not almamışım hatırlamıyorum da :olamaz:
Bebek bezi konusunda ne yaptınız. Alan oldumu prima en kalitelisi diyorlar ama içeriği temiz değil. Şuan için bulduğum en temiz içerikli bez sleepy ama eminde olamadım çünkü memnun kalmayan var sleppy den.
Ben kziimda prima kullandım, alerjik bir bebekti bir tek prima alerji yapmadı. Şimdi de prima kullanacağız.

bebeğin sağ böbreğinde genişleme var dedi 4mm miş.amniyosentez yada fetal dna önerdi.down sendromlu olabilme ihtimali oluyomuş böbrek genişlemesi
Erkek bebek mi sizinki? Ablamin uc oglu var ikinci ve ucuncu oglunda anne karninda bobrek genislemesi vardi,dogduktan sonra iki yasina kadar takip edilmisti.Erkek bebeklerde cok yayginmis.

bebeğin sağ böbreğinde genişleme var dedi 4mm miş.amniyosentez yada fetal dna önerdi.down sendromlu olabilme ihtimali oluyomuş böbrek genişlemesi
benim de bi bebeğimde var böbreklerde büyüme , kendi doktorum da perinatoloji uzmanım da test önermedi. kuzenim var kadın doğumcu o da önemli değil doğunca çoğu geçiyor, takip edilir dedi hepsi. keselerine çiş yapıyorken suya doğru işemek bebeği zorlayabildiği için oluyor böbrek büyümesi diye biliyorum. kendi doktorunuzla da bi değerlendirin perinatoloji sonuçlarınızı, ona göre aksiyon alın bence. down şüphesi için çok daha geçerli parametreler var çünkü.

Son düzenleme:
X