- 5 Mart 2013
- 23.527
- 44.637
Canım ben tam senin durumu anlayamadım, özel sektörde misin?
Ben de inşallah şu şekilde düşünüyorum; 32’de çalışma izni alırım, 20 Ocak’ta başlayacak olan sömestirde 35 hafta oluyorum. 2 hafta sürecek tatilde de 37 tamamlanmış olur ve 2. Dönem hiç çalışmam diyorum. Sonrası için 4 ay ücretli izin hakkımız var, sonra da kısmetse ücretsiz izne ayrılırım diyorum inşallah, sağlıkla
Bende kadın doğum hastanesinde doğum yapmayı planlıyorum kısmet olursa inşalah.Kayınvalidem orda ebe olduğu için kontrollere de oraya gidiyorum zaten. minseo nun söz ettiği izin konusunda bende bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum,özelde çalışıyorum bildiğim kadarıyla 4 ay kadarrapor hakkımız var,süt izni filan bu 4 ayın içinde mi onu da bilmiyorum bu konuyu detaylı bilen arkadaşlar yazarsa çok iyi olur
Kızlar bu detaylı ultrasona doktor sadece çifti mi alıyor kaynanam da gelmek istiyor allahım ya
Senin izin hesabın benim kafama oturmadı canim şöyle ki 37 hafta bitiminde raporun başlıyor. Yani yıllık iznini 37 hafta dolana kadar kullanabilirsin. 37 haftadan sonra 38-39 haftalara kadar yıllık izin kullanırsan boşa iznini yakmış olursun çünkü 16 haftalik doğum izni 37 haftadan sonra başlıyor. 3 hafta doğum öncesi 13 hafta doğum sonrası dönemi kapsıyor. Eğer 32 haftalikken dogum iznine ayrilirsan da 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası şeklinde hak veriliyor.
Benim önceki dogumumda 16 hafta doğum izni sonrası sut iznimi şirket toplu kullanmama izin verdi bu da 40 gün kadar tutmuştu bunların hepsini kullandıktan sonra da yıllık izin kullanmistim. Bu şekilde 6 ay oluyor hatta geçiyor cunku o arada bayram tatilleri de oldugu icin bunlar hesaplamadan düşüyor. Eğer bu dönemde yeni yıldan yine 20 gün yıllık iznin eklenirse belki onu da eklersin üzerine.
Buarada 37 haftalikken izne ayrılıyoruz ve doğum öncesi 3 hafta hak var demiştim ya bebek 40 haftadan erken gelirse örneğin 38 haftalik doğarsa kalan 2 hafta doğum sonrası döneme ekleniyor.
Rapor ücretini tam ne zaman yatirdiklarini gün olarak söyleyemem ama doğumdan sonraki ay ödemeye başlamışlardı, her ayin belli günleri odeme yatiyordu 5 yıl öncesinden bahsediyorum. Bana da rapor bittikten sonra yatıyor diyenler olmuştu belki daha eskiden öyleydi.
37 de zorunlu izin başlıyorsa Daydream_ dediğin gibi benim plan işlemez. Ben şubatta o 20 günü kullanayım diyordum ama o zaman Rheaa hiç önden izin kullanmayım. 37 de zaten rapor zorunlu başlıyormuş. Daydream_ sen cumartesi çalışıyor muydun? Nasıl hesaplamıştınız süt iznini ben pazartesi-cuma çalışıyorum günde 1,5 saat süt izniymiş ben de onu toplu kullanmayı isteyeceğim. Şuan geçen seneden 20 gün iznim var şubatta ikinci yıllık iznim gelecek o da 20 gün ama 40 gün kullanabilir miyim doğum sonrası onu konuşmam lazım.Canım bana kalırsa, benim şahsi fikrim hiçbir iznini dogum öncesi kullanma. Doğumdan sonra daha ihtiyacın olacak. 32.hafta çalışabilir raporu alıp 37.haftaya kadar çalış, sonra zaten zorunlu doğum iznin başlıyor. Kalan tüm ücretli ücretsiz yıllık izinlerini doğum iznin bittikten sonraya getir. Ben 37.haftada doğum iznine ayrıldım 38.hafta doğurdum tüm iznimi bebekle doğum sonrası geçirdim sonra 1 yıl ücretsiz izin aldım patrondan. 1 yıl sonunda anlaşamayıp yolları ayırdık gerçi ama olsun