- 13 Nisan 2018
- 7.318
- 16.180
Haftaya konrolde için rahatlar inşallahBen hala dogru duzgun yemek yiyemiyorum, su cok icemiyorum. Midem bulaniyor. Elimden geldigince icmeye calisiyorum ama 1 litreyi bile zor iciyorum bazen icemiyorum.
Plasenta bende asagidaymis, 20. haftaya kadar yukari cikar dedi perinatolog haftaya kontrolum var. bakalim ne durumda. Ikili test sonucum biraz riskli ciktigi icin 17. haftamda ilk perinatolog kontrolune gitmistim.
Canım ikisini de doktor vermiyor mu zaten onun da dikkat etmesi gerekiyor verirken. Hatta farklı bir doktor bile olsa kullandığı ilaçları söylediğin zaman vereceği ilacın yan etkilerini bilip farklı bir ilaç vermesi gerekiyordu. Kendini suçlama bazen çyle anlar oluyor ki okumayı unutuyoruz. Keza ben çok okumam kzımın doktoruna çok güveniyorum gerçekten de doğduğundan beri takip ettiriyorum. Beraber de çalıştık kendisiyle mesela o artık ne iyi gelir ne dokunur çocuğun herşeyinş biliyor. O yüzden açıkçası okumuyorum veriyorum onun yazdıklarını. Sen de okumayabilirsin doktorun da dikkat etmesi gerekirdi canımm. Neyse bşr sıkıntı olmaz kesmişsin zaten düzelir inşallah en kısa zamanda prenses çok hastaydı bu aralar yavrum benim ya…Kızlar aptalligima doymadigim, oturup kendime sinirimden ağladığım, kendime ölesiye kızdığım olayı anlatıyorum .
Kızım ve ben hastayız biliyorsunuz. Neyse kızı hemen doktora götürüp muayene sonrası doktor ilaç vermişti. Kullanınca ertesi gün yoğun kusma başlayınca doktorumuza ulaştık telefonla kusma için başka bir ilaç verdi. Hemen onu da diğer ilaçlarla birlikte basladik. O gün ve gece kusmayi kesti ama kakasinda farklilik vardı, neyse antibiyotik ilaçlar deyip üzerinde durmadık. Ertesi gün yani dün, sabah yoğun kusma ishal bir anda hortladı. Birde kaka şekli renki kokusu baya kötüleşti. Doktorunu aradık ulaşamadık, ben hemen ilaçları kestim vermedim hiçbirini. Yediklerini fışkırarak kusuyordu artık. Bir yandan doktoruna ulaşmaya çalışıyoruz vs. Dedim bir kez daha kusma olursa doğru acile gidicez. Ama kusmadi, uyudu. Bizde başında nöbette. Son kusma için verdiği ilacın içeriğini okudum, birde ne goreyimmmmkusma icin verilen surup icin daha once verilen antibiyotik ilacin birlikte kullanilmamasi yaziyor. almadı mı beni bir korku. Ben nasıl ilaç içeriğini okumadan cocuga hemen verdim diye oturup sinirimden ağladım resmen. İki ilaç etkileşime girmiş tabiki sindirim sistemine dokunmuş. Doktora gece yarısı ulaştık. Doktor kontrolünde kullanılabilinir korkmayın deyip başka bir ilaç verdi.gece ve bugün kusma vs yok şükür. Ama ben nasıl ilaç içeriğini okumadan ilaç verdim diye kendimi affedemiyorum bir yandan da...
Başından beridirdir bu süreci hep buradaki arkadaşlarımla ilerlettim gerçekten biz bizi en iyi anlayanlarım. Birbirimizden yola çıkaram hareket ediyoruz. Çok güzel oldu böylesi. Hep beraber zamanında sağlıkla doğumlar yaparız inşallah i…tehlikeli zamanlarımızı çok şükür atlattık bu saatten sonra herkesin güzel haberlerini alıp mutlu olacağız hepimizCok sukur iyi seyler soylemıs doktor sizde sakin olun suan bebeğiniz iyi sizde iyisiniz elhamdülillah, haftanız ileri cok sukur az kaldı ,bebeğiniz ve siz güçlüşünüz, bu grupta zamanında sağlıkla doğum yaptıgınız haberını alacağız inşallah inanıyorumbence atlatacaksınız sağlıkla Allahın izniyle
Ya valla değişik yaaa olabilir bak uygulamada bebeğiniz hıçkırırken hissedebilirsiniz yazıyordu geçenlerdenasıl hissediyorsun o an peki ?
Ben yaklaşık iki haftadır yaşıyorum. De um gaviscon yazdı onu içince iyi geliyor.gunde 5 kere icebilirsin dedi de ben en fazla iki kere içtim.Kizlar aranizda mide yanmasi yasayan var mi? Ne iyi gelir bulantilar gecti,bu defa yanma basladi
Bende öksürürken çocuk fırlayacak diye korkuyorum bazenBen stres yapıyorum demekki onlarda normal ozaman canım. Benimde hep o sezeryan çizgisinin olduğuyerde oluyor o da zaten vajinanın üstüne denk geliyor. Sanki geriliyor orada 1 dakika kadar bekliyor sonea yumuşuyor. Ama o şurada ağrı yapıyor. Birde doktor hep başı Rahime dayanmış aşağıda diyor. Rahimde de hafif açıklık olduğunu söyleyince takip edeceğiz dedi dinlenfalan artık bebek baskı yaptıkça çıkacak diye korkuyorum
Ben kzıım da hatırlamıyorum 11 sene geçti üzerinden ama böyle sıkıntılı değildi olsa hatırlardım mutlaka. İnşallah sağlıkla kavuşuruz hepimiz canımBende öksürürken çocuk fırlayacak diye korkuyorum bazenen son detaylı kontrolde girmiştik, yüzü koyun elini yüzünün önüne koymuş , ayaklarını toplamış öyle yatıyordu hep. Detaylida o yüzden çok uğraşmişti doktor. Yoğun ağrı olmadığı için sorun etmiyorum ben
Kızımda da çok oluyordu çünkü.
Ya canım ne kadar olsa da insan kendini sorumlu tutuyor. Çocuk zaten hasta daha da hasta oldu. Ben nasıl oldum , aynı hiçbir değişiklik yok öksürük son gaz devam tabi çocuk hasta olunca ben kendimi unuttum doğal olarak.Üzülmeyin anne olsakta mükemmel olamıyoruz her seye engel olamıyoruz maalesef, olmus bir kere ama isteyerek yaptığınız bir sey değil kızmayın üzmeyin kendinizi doktorda korkmamanızı soylemıs hem , sakin olun en kısa zamanda atalacaksınız inşallah bu hastalıklarıda siz nasıl oldunuz kendinizde ihmal etmeyin bu süreçte
Evet canım doktora sormadan hiçbir şey kullanmıyorum. Doğduğundan beri aynı doktor takip ediyor ve açıkçası ilgili bir doktor ve genel olarak kendisine güvenirim ve çok memnunum. Ama işte çok yoğun kusma olunca önceki ilaçları söylemedim şunları bunları kullanıyoruz diye. Direk kusmasi var diye olaya girdim. İlacın içeriğini okumadan da direk çocuğa verdim hemen kusmayi kessin diye çünkü kusuyor üzerine az su içiyor birkaç dakika sonra suyu kusuyor sonra yine kısır döngü gibiydi hep. Ben ne kadar güvensem de konu çocuk olunca incik minicik kontrol ediyorum hatta öyle ki kziim ilk doğduğunda aynı anda 3 doktora birlikte gittim aylarcaCanım ikisini de doktor vermiyor mu zaten onun da dikkat etmesi gerekiyor verirken. Hatta farklı bir doktor bile olsa kullandığı ilaçları söylediğin zaman vereceği ilacın yan etkilerini bilip farklı bir ilaç vermesi gerekiyordu. Kendini suçlama bazen çyle anlar oluyor ki okumayı unutuyoruz. Keza ben çok okumam kzımın doktoruna çok güveniyorum gerçekten de doğduğundan beri takip ettiriyorum. Beraber de çalıştık kendisiyle mesela o artık ne iyi gelir ne dokunur çocuğun herşeyinş biliyor. O yüzden açıkçası okumuyorum veriyorum onun yazdıklarını. Sen de okumayabilirsin doktorun da dikkat etmesi gerekirdi canımm. Neyse bşr sıkıntı olmaz kesmişsin zaten düzelir inşallah en kısa zamanda prenses çok hastaydı bu aralar yavrum benim ya…
Bunu ben de cok begendim. Kac aya kadar kullanilir bilmiyorum ama ilk aylari kurtarir :) montesori oda da yapmayi dusunuyoruz dogmadan once. Bir de otomatik sallanan salincaklardan aldik uygun fiyatli arkadasim da kullanmisti cok memnun kalmisti.Aa benim yatağım da bundan o kadar içime sindi ki:)
Benim de 4 hafta sonrasina randevu vermisti 2 haftasi gecti ama cok huysuzlandim. Saglik ocaginda kalp atisini dinlettirdi ebe icim rahatladi. 12 sine kadar sabredebilirim sanirim :) ikili test sonucunda kadin dogum doktoru beni cok strese sokmustu. 3 lu degil direkt 4lu testi yapti sonra. Dna testi yapilmasi gerek falan dedi. Perinatologa erken gittim o yuzden ben. O gerek gormedi boyle biseye. Her sey yolunda gorunuyor dedi. 21-22. haftada tekrar bakalim demisti. Her kontrole kadar ayri bir stres ama ultrasonda kipir kipir gorunce her sey geciyor o an :) saglikla bir an once hepimiz kucagimiza aliriz bebeklerimizi insallah. Ev bebek esyalariyla dolmaya basladikca daha da sabirsizlaniyorum ben :)Haftaya konrolde için rahatlar inşallahHerşey normal olduğunda da kontrol anına kadar hepimizin aklı bebekte.
Gün içinde birşey yapıp edip en az 2 litreyi bulman lazım canım, bence başına suyu az içtiğin için ağlıyordur.
Benimde detaylı ultrason 22 kasımda, çok sabırsızım, ama o güne kadar normal kontrole 1 kere daha giderim.
canım hastalık hamilelik her şey üst üste geldiği için bu kadar stres olup kendini üzmen normal ama biz anneler olarak her zaman çocuklarımızın iyiliğini düşünürüz sonuçta sen her şeyi bilecek olsan doktora neden götürüyoruz değil mi bunu doktorun düşünmesi lazım senin değilKızlar aptalligima doymadigim, oturup kendime sinirimden ağladığım, kendime ölesiye kızdığım olayı anlatıyorum .
Kızım ve ben hastayız biliyorsunuz. Neyse kızı hemen doktora götürüp muayene sonrası doktor ilaç vermişti. Kullanınca ertesi gün yoğun kusma başlayınca doktorumuza ulaştık telefonla kusma için başka bir ilaç verdi. Hemen onu da diğer ilaçlarla birlikte basladik. O gün ve gece kusmayi kesti ama kakasinda farklilik vardı, neyse antibiyotik ilaçlar deyip üzerinde durmadık. Ertesi gün yani dün, sabah yoğun kusma ishal bir anda hortladı. Birde kaka şekli renki kokusu baya kötüleşti. Doktorunu aradık ulaşamadık, ben hemen ilaçları kestim vermedim hiçbirini. Yediklerini fışkırarak kusuyordu artık. Bir yandan doktoruna ulaşmaya çalışıyoruz vs. Dedim bir kez daha kusma olursa doğru acile gidicez. Ama kusmadi, uyudu. Bizde başında nöbette. Son kusma için verdiği ilacın içeriğini okudum, birde ne goreyimmmmkusma icin verilen surup icin daha once verilen antibiyotik ilacin birlikte kullanilmamasi yaziyor. almadı mı beni bir korku. Ben nasıl ilaç içeriğini okumadan cocuga hemen verdim diye oturup sinirimden ağladım resmen. İki ilaç etkileşime girmiş tabiki sindirim sistemine dokunmuş. Doktora gece yarısı ulaştık. Doktor kontrolünde kullanılabilinir korkmayın deyip başka bir ilaç verdi.gece ve bugün kusma vs yok şükür. Ama ben nasıl ilaç içeriğini okumadan ilaç verdim diye kendimi affedemiyorum bir yandan da...
günaydın :) epidural normal dogum tecrübem ya da etrafımda pek yapan yok, bildigim kadarıyla doktorlar pek önermiyor dediginiz gibi sancıyı engelleyip ıkınmayı zorlastırdıgı icin. doğum süreci uzun, sancılar başlayıp açılmanın 10 cm e gelmesi cok kısa sürede olmuyor, saatler alabiliyor. doktorunuza sorsanız daha iyi anlatır.Kızlar günaydın, daha erken ama merak istePrenses doğum nedir? Ben tek çocuğum ve cevremde bunu bire-bir deneyimleyen kimse yok. Geçenlerde bi hastane aradi "unutulmaz doğum deneyimi" için fiyat verdiler O sırada ister normal, ister sezeryan, ister prenses doğum dediler. Bu prenses doğum olayı 'epidural doğum' demek değil mi? Nasıl oluyor normal doğum masasında epidural yapılıyor yasayan birileri varsa deneyimini paylaşabilir mi? Yani epidural normal doğumda güçlü ikinmayi engellemez mi, ya da süreci uzatmaz mi ?
Merhaba epiduralle aynı 4 cm açıklık olana kadar normal sanci cekiyorsunuz daha sonrasinda epidural yapılıyor ıkinmayi engellemiyor doktorunuz ya da ebeniz zaten size söylüyor ikinmaniz gereken zamanı. Çoğu yer epidural icin ek ucret aliyor diye biliyorumKızlar günaydın, daha erken ama merak istePrenses doğum nedir? Ben tek çocuğum ve cevremde bunu bire-bir deneyimleyen kimse yok. Geçenlerde bi hastane aradi "unutulmaz doğum deneyimi" için fiyat verdiler O sırada ister normal, ister sezeryan, ister prenses doğum dediler. Bu prenses doğum olayı 'epidural doğum' demek değil mi? Nasıl oluyor normal doğum masasında epidural yapılıyor yasayan birileri varsa deneyimini paylaşabilir mi? Yani epidural normal doğumda güçlü ikinmayi engellemez mi, ya da süreci uzatmaz mi ?
Merhaba epiduralle aynı 4 cm açıklık olana kadar normal sanci cekiyorsunuz daha sonrasinda epidural yapılıyor ıkinmayi engellemiyor doktorunuz ya da ebeniz zaten size söylüyor ikinmaniz gereken zamanı. Çoğu yer epidural icin ek ucret aliyor diye biliyorum
günaydın :) epidural normal dogum tecrübem ya da etrafımda pek yapan yok, bildigim kadarıyla doktorlar pek önermiyor dediginiz gibi sancıyı engelleyip ıkınmayı zorlastırdıgı icin. doğum süreci uzun, sancılar başlayıp açılmanın 10 cm e gelmesi cok kısa sürede olmuyor, saatler alabiliyor. doktorunuza sorsanız daha iyi anlatır.
Çok teşekkürler, doktorumla konuşacağım fakat henüz son trimesterda olmadigim için gidince konular dağılıyor. Sanirim bebeği görünce heyecan yapıp konusacagimizi da unutuyoruzMerhaba epiduralle aynı 4 cm açıklık olana kadar normal sanci cekiyorsunuz daha sonrasinda epidural yapılıyor ıkinmayi engellemiyor doktorunuz ya da ebeniz zaten size söylüyor ikinmaniz gereken zamanı. Çoğu yer epidural icin ek ucret aliyor diye biliyorum
Belli bir açıklığa ulaşınca belden katater yardımı ile epidüral uygulanıyor. Kasılma oldukça ordan ilaç veriyorlar ve sen sancıları daha hafif hissediyorsun. Normal doğuma göre daha konforlu olduğu bilinen bir yöntem ama tabi senin ağrı ve sancı eşiğine de bağlı. Bazı kişiler bana hiç fayda etmedi derken bazıları çok memnunKızlar günaydın, daha erken ama merak istePrenses doğum nedir? Ben tek çocuğum ve cevremde bunu bire-bir deneyimleyen kimse yok. Geçenlerde bi hastane aradi "unutulmaz doğum deneyimi" için fiyat verdiler O sırada ister normal, ister sezeryan, ister prenses doğum dediler. Bu prenses doğum olayı 'epidural doğum' demek değil mi? Nasıl oluyor normal doğum masasında epidural yapılıyor yasayan birileri varsa deneyimini paylaşabilir mi? Yani epidural normal doğumda güçlü ikinmayi engellemez mi, ya da süreci uzatmaz mi ?
Selam canım benim de ilk gebelik, plasenta önde ve doktor her hareketini hissetmezsin o yüzden korkma demişti. Bence bebeğin konumuna göre baya farkediyor. Mesela dün çok yukarıdaydı mideme yakın çoook hafif hafif hissettim ama gece sanırım biraz aşağı indi yatay pozisyon aldı ve tekmeleri hareketleri çok daha net hissettim. Mesela cumartesi hiç hissetmedim. Ertesi gün hissettim. O yüzden çok takma kafaya ben de takıyordum ama saldım günde bi kaç kere hissetsem içim rahatlıyorGunaydin kizlar,bugun kontrolum vardi cok sukur bir sıkınti yok,bebek hareketlerini net hissedemiyorum diye cok korkuyordum.Doktor kilo alimi,bebegin konumu,plasenta bir suru etken var dedi.Benim ikinci gebeligim ilk gebelikte daha erken hissetmistim ikincide daha erken hissetmem gerekir diye okumustum fakat yine de kiyaslamamak lazimmis.