Oyle aslinda ben on ikide evden cikinca zaten bir iki arasi uyuyor,bir de bakici olmayacak,esim geceye gecip gunduz bakacak.Calismak bana da iyi gelecek,iki yildir evdeyim,cok sukur artik buyuduler.Çalışma saatlerin çok ideal hiç strese girme bence kolay alışır, sabah birlikte olacaksınız yokluğunun bir kısmı da zaten uyku saatine denk geliyor. Diğer konuları bilmiyorum ama oda ayırmayı gözünde büyütme hemen öğle uykularını yeni odada yaptırmaya başla bir hafta sonra da geceye geçersiniz, biz odayı ayırdık ve daha uzun uyumaya başladı çünkü yatakta dönmemiz ya da belki horluyoruzdur bişey uyandırıyordu onu sık sık. Kolaylıkla geçsin umarım
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı
- Konu Sahibi Rheaa
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Benim buyuk kizda o krizleri cok yasiyorduk bu kizimda sendroma girmis cunku her seyi kendisi yaomak istiyor,beni itiyor git diye.Kendi esyasini oyuncagini baskasi aldigi zaman kriz cikariyor.Ama durduk yere kriz cikarmasi yok.Buyuk kizima elmayi soyar verirdim kriz cikarirdi neden soydu soymadan ver diye her seye olay cikarirdi,dort bucuk yasa dogru geldi hala tam gecmedi.Yani yasamayan bilemez bu durumu cidden .Çocuk olmadan önce ben de çok gülüyordum bu hikayelere ve el kdr bebe ne kdr zor olabilir ki diyordum içimden, şimdi anlıyorum ki bütün huzurum mutluluğum onun o günkü moduna bağlı. Duygularını boşaltması gerekiyor beyin gelişimi gereği imkanlı imkansız farketmiyor o an ağlayacaksa ağlayacaklar yapacak hiç bir şey yok. Şu an tek tesellim bu krizleri şimdiye kdr insan içinde dışarda yaşamadık hep evde oluyor bırakıyorum ağlıyor rahatlıyor ama dışarda olsa hem bırakayım ağlasın demek zor insanları da rahatsız ediyoruz tribine girerim, hem eleştiren gözler üzerinde olacak çok zor durum. Sizde her gün oluyor mu bu krizler?Bizimki henüz tam girmedi o sendroma sadece bazı günler tersten kalkmış diyorum ertesi gün düzeliyor,
Canım en güzeli destek alman ya en iyisini söylerler zaten uzman desteği en önemlisi ve memeden kesmen her yönden bağımsızlaştırıyor bence de bu ara kararlı davran 2 hafta içinde en geç halletmeye çalış, Allah yardımcın olsun40 gun var aslinda bu aralar biraksam işe baslamaya denk gelmemis olur gibi Oda ayirma soyle aslinda ben onun odasinda yatiyordum,ben kendi odama gevmis olacagim,onun odasi degismeyecek.Memeden kesmeye kararliyim da belki yaza kadar birlikte uyumaya devam edebilirim.Bakalim psikologla da goruaecegiz o ne diyecek.
Ay o kadar sürüyor mu ya deme demeBenim buyuk kizda o krizleri cok yasiyorduk bu kizimda sendroma girmis cunku her seyi kendisi yaomak istiyor,beni itiyor git diye.Kendi esyasini oyuncagini baskasi aldigi zaman kriz cikariyor.Ama durduk yere kriz cikarmasi yok.Buyuk kizima elmayi soyar verirdim kriz cikarirdi neden soydu soymadan ver diye her seye olay cikarirdi,dort bucuk yasa dogru geldi hala tam gecmedi.Yani yasamayan bilemez bu durumu cidden .
Bu arada seninkilerinde arası kısa o zaman
Kıskançlığı nasıl yönettiniz
Vurma oluyor muydu canım
Şoyle aslinda o kadar suren iki yas sendromu degil tabi,bunun uc en zoru da dort yas sendromu olmasi ama her cocuk ayni gecirmiyor bu sureci,benim kizim zor mizacli,inatci ve inanilmaz karsit gelme bozuklugu olan bir cocuk malesef bu da sureci cok zorlastiriyor.Ay o kadar sürüyor mu ya deme deme
Bu arada seninkilerinde arası kısa o zaman
Kıskançlığı nasıl yönettiniz
Vurma oluyor muydu canım
Kardes kiskancligini dibine kadar yasadik,yasiyoruz malesef,oyun terapisine goturuyoruz kizimi, daha iyi durumda ama hala zorluyor bizi.Onu da herkes bizim gibi yasamiyor,valla düşmanim bile yasamasin yani o kadar zor.
Canım Allah her yönden yardımcın olsunŞoyle aslinda o kadar suren iki yas sendromu degil tabi,bunun uc en zoru da dort yas sendromu olmasi ama her cocuk ayni gecirmiyor bu sureci,benim kizim zor mizacli,inatci ve inanilmaz karsit gelme bozuklugu olan bir cocuk malesef bu da sureci cok zorlastiriyor.
Kardes kiskancligini dibine kadar yasadik,yasiyoruz malesef,oyun terapisine goturuyoruz kizimi, daha iyi durumda ama hala zorluyor bizi.Onu da herkes bizim gibi yasamiyor,valla düşmanim bile yasamasin yani o kadar zor.
Seni anlıyorum 3 ayda bile anladım
Bizim suratını çizme olaylarımız oluyor sürekli
Geçen bi çizdi görsen üzülürsün
2 kadın evde 2 çocukla koruyamadık kızı diye üzüldüm
Ama bi yandan insan büyüğe de üzülüyor oda bebek diye zaten asla kızmıyorum ama yanlış bak diye gösterdim anlattım
Bide dediğin gibi mizaç önemli benim de kardeşimle aramda 1.5 yaş var ben ona hiç vurmamışım mesela
Bugün doktora danıştım oda çocuk gelişimi uzmanına yönlendirdi devlette ona götüreceğim bu hafta danışacağım
Şuan maddi olarak pedagog desteği alamam gibi bende ücretsizdeyim çünkü
İnşallah çocuk gelişimi uzmanından güzel öneriler alırım
Kızlar aranızda bebeginin düz taban olduğunu düşünen var mı çünkü ilbeyin ayak düz taban gibi duruyor erken bunu düşünmek için biliyorum ama ayak dümdüz basıyor yere cukur yok ortada ve oturdugunda uf diye ayagını gösterıyor bana acıyor sanırm hareketlerinde yürüyüşünde (içebasma vb) bir anormallik yok hareketli bi cocuk ama bilmiyorum napsam şimdi götürsem bir şey yapıyolar mı yoksa erken mi birde amcası ve halasında da varmıs ama geçmiş zamanla hala cok cukur değilmiş ayakları ama tam düz tabanda sayılmazmıs suan birde eklemlerinden arada çıtlama sesi gibi bir ses gelıyor hep gelıyordu bunun normal oldugunj yazmıslar hep sizdede oluyor mu arada eklemlerden çıtlama sesi
Cocuk gelisim uzmanlari bu anlamda iyi oluyor,bizde cocuk gelisimciyle sureci geciriyoruz. Benim kizimin yuzu yara bere icindeydi hep,surekli tirmalardi buyugu,hala da bazen saldiriyor ama eskisi kadar degil.Canım Allah her yönden yardımcın olsun
Seni anlıyorum 3 ayda bile anladım
Bizim suratını çizme olaylarımız oluyor sürekli
Geçen bi çizdi görsen üzülürsün
2 kadın evde 2 çocukla koruyamadık kızı diye üzüldüm
Ama bi yandan insan büyüğe de üzülüyor oda bebek diye zaten asla kızmıyorum ama yanlış bak diye gösterdim anlattım
Bide dediğin gibi mizaç önemli benim de kardeşimle aramda 1.5 yaş var ben ona hiç vurmamışım mesela
Bugün doktora danıştım oda çocuk gelişimi uzmanına yönlendirdi devlette ona götüreceğim bu hafta danışacağım
Şuan maddi olarak pedagog desteği alamam gibi bende ücretsizdeyim çünkü
İnşallah çocuk gelişimi uzmanından güzel öneriler alırım
Gecen okula almaya gittik,ogretmen kucugun elinden tuttu diye kiyameti kopardi,onu sevmesinler beni sevsinler diye agladi.Sonra eve geldik gidip kendine bebek bezi takmis,dort bucuk yasinda dusun yani.İki uc gun bez takti,bebek gibi davrandi.
Bazen birlikte oynuyorlar o zaman diyorum ki iyiki arka arkaya olmus ama nerden bakarsan anneye cok zor.
Bizde de mesela öpüyor çoğunlukla gelip seviyor ama bi an mesela aklına ne geliyorsa yüzünü avuçlayabiliyordaCocuk gelisim uzmanlari bu anlamda iyi oluyor,bizde cocuk gelisimciyle sureci geciriyoruz. Benim kizimin yuzu yara bere icindeydi hep,surekli tirmalardi buyugu,hala da bazen saldiriyor ama eskisi kadar degil.
Gecen okula almaya gittik,ogretmen kucugun elinden tuttu diye kiyameti kopardi,onu sevmesinler beni sevsinler diye agladi.Sonra eve geldik gidip kendine bebek bezi takmis,dort bucuk yasinda dusun yani.İki uc gun bez takti,bebek gibi davrandi.
Bazen birlikte oynuyorlar o zaman diyorum ki iyiki arka arkaya olmus ama nerden bakarsan anneye cok zor.
sizin ki gerçekten biraz fazla kıskanıyormuş canım ya 4.5 yaşında az da değil ama bilmiyorum ilerde benimki de yapacak belki
Benim annem siz büyüdükten sonra daha çok kıskandınız birbirinizi dedi
Anne için zor canım
Bana da arkadaşlarım sana helal çok özeniyoruz falan diyorlarda
3 aylık deneyimimle tavsiye edemem arada 4 yaş falan olsun diyorum açıkça şaşırıyorlar
Cnm 4-5 yaşa kadar düz taban normal sonrasında düzeliyor diye biliyorum ama ağrı oluyorsa durum başka o zaman ayağına uygun özel ayakkabı ve egzersiz verebilir doktor, ağrı olduğuna eminsem ben bir uzman görüşü alırdım. Çıtlamaya gelince ben farketmedim bizimkinde ama hareketlerinde bir kısıtlama veya ağrı belirtisi yoksa o da normaldir muhtemelen benim de ayaklarım hep çıtlar :)Kızlar aranızda bebeginin düz taban olduğunu düşünen var mı çünkü ilbeyin ayak düz taban gibi duruyor erken bunu düşünmek için biliyorum ama ayak dümdüz basıyor yere cukur yok ortada ve oturdugunda uf diye ayagını gösterıyor bana acıyor sanırm hareketlerinde yürüyüşünde (içebasma vb) bir anormallik yok hareketli bi cocuk ama bilmiyorum napsam şimdi götürsem bir şey yapıyolar mı yoksa erken mi birde amcası ve halasında da varmıs ama geçmiş zamanla hala cok cukur değilmiş ayakları ama tam düz tabanda sayılmazmıs suan birde eklemlerinden arada çıtlama sesi gibi bir ses gelıyor hep gelıyordu bunun normal oldugunj yazmıslar hep sizdede oluyor mu arada eklemlerden çıtlama sesi
Ispanak yemiyor canım mesela benimki de ama brokoliyi haşlıyorum limon zeytinyağı azıcık tuz aaa bak ağaç annecim ağaç yiyelim mi diyorum bölmeden küçük ağaç gibi veriyorum yiyor, dolma biber seviyor, karnıbaharı beşamel soslu yapıyoruz yiyor, aklıma bunlar geldi şuankızlar sayfa dutluk oldu ama gören olursa diye bir sorayım, sebze yiyor mu bebişler? Nasıl yediriyorsunuz sevdiğiniz tarifler varsa bana atar mısınız? Kabaklı havuçlu mücver dışında sebze yediremiyorum.
Benimki neyi yiyor ki sebzeyi yesin yemek konusunda yılmış durumdayım…kızlar sayfa dutluk oldu ama gören olursa diye bir sorayım, sebze yiyor mu bebişler? Nasıl yediriyorsunuz sevdiğiniz tarifler varsa bana atar mısınız? Kabaklı havuçlu mücver dışında sebze yediremiyorum.
Bir arkadaşım çocuğunun yemediği sebzeleri mercimek çorbasına katıyordu, deneyebilirsin
Bizde full tarhana yiyoz biktim vallaBenimki neyi yiyor ki sebzeyi yesin yemek konusunda yılmış durumdayım…
Bir arkadaşım çocuğunun yemediği sebzeleri mercimek çorbasına katıyordu, deneyebilirsin
Yiyen çocuk her şeyi yiyor yemeyecekse yemiyor ya ne yaptıysam nafile.Bizde full tarhana yiyoz biktim valla
Evet canım 14.00 sonrasına kaldı mı gece nanayminseo @Akilvar kızlar bir türlü girip cvp veremedim kaç gündür, uyku tavsiyeleriniz için teşekkür edemedim. Öğle uykusunu biraz öne çekmeye çalıştım 21.30 da uyumuş oluyor, oyun atölyeleri olmadığı günler öğlen uykusunu 13.30da bitiriyorum o zamanlar 21.00 de uyumuş oluyor. Her yerde 15.00den önce bitirin yazıyor ama bu forum kadar faydalı bir yer yok anladım ki 14.00 de bitmiş olmalı yoksa sabaha kadar dans bizde. Siz nasılsınız bişeyler yazılmış şimdi geriden gelip okuyacağım Biz bugün menenjit 3. Dozları olduk, yine çok etkiledi yavrumu önceki menenjit de çok kötü etkilemişti şimdi de çok ağladı akşam, yürüyemedi oturdu saatlerce, bacağını gösteriyor hep, aşı karşıtı değilim ama aşılardan da nefret ediyorum
36 aya kadar ara ara bozulup ara ara normale dönecekmiş bu uyku direnmeleri. 2 yaş sert ve çetin geçecekTamamen aynı durumdayım
Uyku düzeni oturdu dediğim çocuğum dün 11.30 da uyutabildik
Bi babası yarım saat uğraşıp sinir krizi geçirmemek için bana getirdi bi aynısı ben yaşadım bu 3-4 sefer sürdü
En son yumurta kırdım 11 de çünkü ısrarla dolabı aç diyordu
Onu yedi yattı
Dedik heralde bu kadar ağlamaya acıktı
Dün öğlen markete gittik
Kefir aldık marketten
Arabaya bindirirken dökülmesin diye elinden alıyoruz ağlıyor
Kapağını kapatıyoruz ağlıyor
Sonra dökülüyor döküldü diye ağlıyor
Dün o kadar zor bir gündü ki yani imdaat diye bağıracaktım en son 11.30 uyudu ve şükürler olsun Rabbim dedim
Özel bi tarif yapmıyorum canım ben artık akşam biz ne yersek onu yiyor. Ama çok severek yemediği şeyleri kıymalı yapıyorum yoğurtla falan öyle yiyor. Mesela yeşil mercimek yemek olarak sevmiyordu köftesini yapıyorum bayılarak yiyor. Yeşil mercimeği haşla içine biraz kıyma galeta soğan sarımsak baharat yoğur kadınbudu köfte gibi oluyor harikakızlar sayfa dutluk oldu ama gören olursa diye bir sorayım, sebze yiyor mu bebişler? Nasıl yediriyorsunuz sevdiğiniz tarifler varsa bana atar mısınız? Kabaklı havuçlu mücver dışında sebze yediremiyorum.
Biz biraz toparladık tekrar kızlar hamdolsun uyuyor 9-9.30 Allahım bin şükürEvet canım 14.00 sonrasına kaldı mı gece nanay
36 aya kadar ara ara bozulup ara ara normale dönecekmiş bu uyku direnmeleri. 2 yaş sert ve çetin geçecek
Özel bi tarif yapmıyorum canım ben artık akşam biz ne yersek onu yiyor. Ama çok severek yemediği şeyleri kıymalı yapıyorum yoğurtla falan öyle yiyor. Mesela yeşil mercimek yemek olarak sevmiyordu köftesini yapıyorum bayılarak yiyor. Yeşil mercimeği haşla içine biraz kıyma galeta soğan sarımsak baharat yoğur kadınbudu köfte gibi oluyor harika
Yok cnm brokoliyi öyle yerdi eskiden artık yemiyor ama ağaç diyeyim bidahakine işe yarayacak mı Dolma biberin içini yiyor, beşamel karnabahar denedim yemiyor of ki ofIspanak yemiyor canım mesela benimki de ama brokoliyi haşlıyorum limon zeytinyağı azıcık tuz aaa bak ağaç annecim ağaç yiyelim mi diyorum bölmeden küçük ağaç gibi veriyorum yiyor, dolma biber seviyor, karnıbaharı beşamel soslu yapıyoruz yiyor, aklıma bunlar geldi şuan
Çorba da sevmiyor artıkBenimki neyi yiyor ki sebzeyi yesin yemek konusunda yılmış durumdayım…
Cnm bizde de artık ne yersek o var menüde ama sebzeli yemeklerde sebzeyi seçiyor yemiyor, neyse ki yeşil mercimek yiyor erişteli yapıyorum ama senin köfteyi de deneyeyim çeşit olur etli hem besleyici de. Ben de yoğurtla araya sıkıştırıyorum ama zorrrlaya zorlaya gerçekten yıldım.Evet canım 14.00 sonrasına kaldı mı gece nanay
36 aya kadar ara ara bozulup ara ara normale dönecekmiş bu uyku direnmeleri. 2 yaş sert ve çetin geçecek
Özel bi tarif yapmıyorum canım ben artık akşam biz ne yersek onu yiyor. Ama çok severek yemediği şeyleri kıymalı yapıyorum yoğurtla falan öyle yiyor. Mesela yeşil mercimek yemek olarak sevmiyordu köftesini yapıyorum bayılarak yiyor. Yeşil mercimeği haşla içine biraz kıyma galeta soğan sarımsak baharat yoğur kadınbudu köfte gibi oluyor harika
Selam kızlar, çooook uzun zaman oldu. Sınavlar çalışmaca vs derken hiç giremedim buraya. Okuduğum kadarıyla herkes benimle aynı dertten müzdarip 2 yaş krizi ne yapacağız? Nasıl sakin kalıyorsunuz? Ben artık bir noktadan sonra cidden sakin kalamıyorum normalde 20:00-20:30 gibi uyuyan çocuk şuan 22:00lara kadar kuduruyor. Ağlıyor, ağlıyor ağlıyor, istemiyor itiyor vuruyor. Deliriyor, oyuncaklarını fırlatıyor. Sonra duruluyor sonra tekrar aynı döngü. Bir ara kendini yere atıp kafasını yere vuruyordu, çok zor oldu ama hiç ilgilenmedim o öyle yaptıkça çok şükür o huyunu bıraktı. 1 haftadır anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Anlamaya çalışıyorum. Sakinleyince konuşuyorum. Yok. Olmuyor. Herşeyi kendi yapmak istiyor. Bugün mesela bir oyuncak almıştım paketi aç diye verdi, sonra açtım diye oturdu ağladı hiç abartısız 20 dk. ne yapacağım ben, siz nasıl başediyorsunuz bu durumla.