• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    32
pirelideve pirelideve kızlar doktorumun dediği kadarıyla bebek başlarda yolksac dan besleniyor. O aralarda plesanta oluşmaya da başlıyor 12. Haftalarda görevi devralıyormuş. Ben de keseyi plesanta sanıyordum ama değilmiş 😀 bakın burda çocuğum işemiş gibi görünüyor ama o aslında yolksacmış. Kesenin sağ alt kısmında bulunan kalın bi alan var ya orası için de plesanta dedi. Oluşmaya başlamış bir kaç haftaya görevi devralacak dedi. Ama doktor demese ben onun Plesenta oldğunu bilmezdim mesela 😀
hmmm... teşekkür ederim açıkladığın için. Benim doktorum hiç konuşmuyor ya hiç bişey söylemedi bebek yerinde kalp atışı iyi diyoe ve kaldırıyor sedyeden 🙈 bende çok merak ediyorum böyle işte. Şimdi senin plesanta sağda o zaman kızmı bu teoriye göre?
Ultrasonla bakarken doktor sağ taraftan mı bakıyor soldan mı benim hep sağ kasık tarafından bakıyor
Ortadan bakıyor 😃😀😄 yaa benim bebeğimin cinsiyeti ne acaba yaa 🫣🫣 tahminlerden bişey tutturamadım 😝 4 hafta daha sabretmem gerekiyor oda gösterirse tabi ☺️☺️

Yuvarlak bi karanlığın içinde gibi bebek ultrason fotoğrafında. Onumu kastediyorsun?
İlk baştan itibaren kese dediğimiz şey var ya onun içinde bebeği besleyen bı yapı oluşuyor işte bebeğin eşi de deniyor, plesanta yani biz kesenin karanlığını görüyoruz şeffaf plesanta yapısı silik görünüyor iyi fotolarda

Doktor sağ tarafından mı bakıyor ultrasonla peki benimde öyleydi çünkü erkek 😃 ama mesela ben çok uyudum midem bulandı o yüzden kız dediler 😅😅 işte birkaç kişide tutuyor genelleme yapılıyor böyle gelmiş bu zamana kadar 😀
Kuzucum vajinal baktığında yani 6. Haftada sağ taraftan bakıyordu artık krından ortadan bakıyor o yüzden tam bilemedim 😀

Evettt cinsiyeti de ona göre tahmin ediyorlar aslında bazı sayfalarda falan. Benimki sağda duruyor ama bilmiyorum ne anlama geliyor. Bana herkes erkek dedi 😀
Doktor sağ tarafından mı bakıyor ultrasonla peki benimde öyleydi çünkü erkek 😃 ama mesela ben çok uyudum midem bulandı o yüzden kız dediler 😅😅 işte birkaç kişide tutuyor genelleme yapılıyor böyle gelmiş bu zamana kadar
hmmm... teşekkür ederim açıkladığın için. Benim doktorum hiç konuşmuyor ya hiç bişey söylemedi bebek yerinde kalp atışı iyi diyoe ve kaldırıyor sedyeden 🙈 bende çok merak ediyorum böyle işte. Şimdi senin plesanta sağda o zaman kızmı bu teoriye göre?

Ortadan bakıyor 😃😀😄 yaa benim bebeğimin cinsiyeti ne acaba yaa 🫣🫣 tahminlerden bişey tutturamadım 😝 4 hafta daha sabretmem gerekiyor oda gösterirse tabi ☺️☺️
😂😂😂 hayırlısı sağlıklısı olsun gönlünden geçen olsun inşallah. Kaç haftalıksın ben fetal fena yaptırmasaydım 14. Haftada öğrenecektim 😂😂

Kuzum doktor plesanta diyerekten tam bu kısmı eliyle işaretleyip gösterdi. Ama cinsiyet nedir hiç fikrim yok 😀

Eklentiler

• 74CFB1A1-D4E7-4678-85D8-94363489492B.jpeg
    74CFB1A1-D4E7-4678-85D8-94363489492B.jpeg
    225 KB · Görüntüleme: 38
Ayyy o zaman hayırlısı bakalım bende çok merak ettim öğrenir öğrenmez yaz mutlaka 😀😀
Aiyy benim daha var sanırım. Çarşamba günü gidince Fetal dna için kan testi vereceğim bakalım. Sanırım 10 güne falan çıkar. Çıkınca haber veririm mutlaka 😍

Doktor sağ tarafından mı bakıyor ultrasonla peki benimde öyleydi çünkü erkek 😃 ama mesela ben çok uyudum midem bulandı o yüzden kız dediler 😅😅 işte birkaç kişide tutuyor genelleme yapılıyor böyle gelmiş bu zamana kadar

😂😂😂 hayırlısı sağlıklısı olsun gönlünden geçen olsun inşallah. Kaç haftalıksın ben fetal fena yaptırmasaydım 14. Haftada öğrenecektim 😂😂
Amin 🙃🫠😇 12+3 te gittim doktora küçük dedi bakmadı 12+5 teyiz şimdi.

Burası nasıl olabilir ki bebek nasıl içinde doğuyor o zaman bu işte bı terslik var bakicam şimdi 😂
Kuzucum valla ben de sağlıkçıyım ama laborantım o yüzden bu konularda çok da bilgim yok. Yani ben de yanılıyor olabilirim ancak internetten baktığım görsellerde de plesenta kenarda görünüyor bebeğin beslenmesine yardımcı. Bebeğin içinde bulunduğu o siyah şey kese bildiğim kadarıyla. Ama tabi bende yanılıyor olabilirim

Eklentiler

• IMG_4936.jpeg
    IMG_4936.jpeg
    46,5 KB · Görüntüleme: 36
Kuzucum valla ben de sağlıkçıyım ama laborantım o yüzden bu konularda çok da bilgim yok. Yani ben de yanılıyor olabilirim ancak internetten baktığım görsellerde de plesenta kenarda görünüyor bebeğin beslenmesine yardımcı. Bebeğin içinde bulunduğu o siyah şey kese bildiğim kadarıyla. Ama tabi bende yanılıyor olabilirim
O siyah alana kese diyoruz ya bebeklerin onun içinde plesantayla çevrili olduğunu ordan beslendiğini kazimisim beynime daha önce de gerekli olarak gördüğüm bilgi değilmiş demek ki şu ana kadar bakmamıştım guncellendim su an sayende teşekkürler 😂😂

Evet henüz küçük kimisi 16. Haftaya kadar göstermiyor benim arkadaşım 5 buçuk aylıkken öğrenebildi erkek birde ama asla göstermedi 😂 inşallah yakın zamanda öğrenirsin ♥️
İnşaAllah 🥰 ilk çocuğum 13.haftada direk gösterdi 2.çocuğuma 20.haftaya kadar kıza benziyor dendi ama detaylıda erkek olduğu anlaşıldı ☺️ doktor bişey söylesede detaylıya kadar inanamıycam galiba ama merak etmektende geri duramıyorum 🙃 sağlıklı olsunda miniğim bu zamanlarda geçer heralde 😊

Burası nasıl olabilir ki bebek nasıl içinde doğuyor o zaman bu işte bı terslik var bakicam şimdi 😂
İlk doğumunu normal doğum yapmış biri olarak anlatayım. Normal doğum yaparsanız görünce şok olmayın. Bebeğin kordonunun bağlı olduğu ve anneyle bebek arasında besin alışverişine yardımcı olan bebeği besleyen kısım plasenta. Öyle ufak birşeyde değil. Çocuk doğduktan sonra kordonu kestiklerinde 10 dakka bekledik bebeğin eşi dedikleri plasenta kendinden düşecek dedi doktor. Geldi ve doktor çıkardı bildiğiniz kalp gibi damarlı kocaman bi et parçası. Şok olmuştum içimde neler var böyle diye. Allah çok büyük valla

Back
X