• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    32
Selam kızlar 14+3 teyim ve son 3-4 gündür baş ağrılarım aşırı arttı ve halsizlik yorgunluk tam gaz devam 🥲 biraz da hasta gibiyim açıkçası burnum tıkalı grip gibiyim belki ondandır ama bugün eczaneye gittim baş ağrısından tansiyon ölçtürmeye eczacı ritim bozukluğu var gibi dedi tansiyon ölçerkende belli oluyordu zaten bi güm diye atıyor damar bi tık yapıyor bi 60 bi 80 oluyor oturduğum yerde bile . Eczacı kardiyolojiye görün dedi ona giderim ama acile gitmeme gerek var mı aşırı kalabalıktı bunaldım zaten sizce ne yapmalıyım daha önce yaşayan var mı ? Düşündükçe de endişeleniyorum 🥺 inş bişey olmaz bebişime 🧿🙏
Özellikle 10. Haftalardan sonda taşikardi olabileceğini okumuştum. Bende de ara ara böyle sanki kalbim küt küt atıyormuş gibi geliyor. Ama tansiyonum hep düşük seyrediyor. Eğer tansiyonun yüksekse bi doktora gitmende fayda var sanırım çünkü gebelikte yüksek tansiyon istemiyorlar kuzucum

Seninle tek tutan belirtim sanırım bebişin sağda olması 😀 zaten forumda bana bi tane bile kız diyen olmadı 😀😀 bakalım ne gelecek bizim sonuç 😍 bu arada fetal dna için sadece kan mı verdin kuzum başka bi şey yapıldı mı
Sağda olunca erkek oluyor teoriye göre, sen ne hissediyorsun ya bence annenin hisleri çıkıyor 😊

Kızlar cinsiyet belli olunca birşeyler almaya başladınızmı hazırlık olarak ben kızımda 20. Haftada almaya başladım . Bunda da 16. Hafta itibariyle alayım yavaş yavaş diyorum çünkü her şey pahalı bir anda alınmıyor
Ben mevzu hamilelik olunca çok ketum, hazırlıksız olmayı tercih ediyorum. Kızımda da 7 aylık hamileyken ilk eşyası olan bi zıbın almıştım.

Ama bu bebekte kardeşim çok hevesli. Alma etme diyorum. Bi felsefesi var dediğimin. Ama teyzelik nasıl bi şey biliyorum. :KK51:

İşin kötü yani benim kızımdan kalan hiç eşya yok. Herseyi verdim. Bir poşet giysisi vardır hatıra diye sakladığım. Şimdi bebeği olan birleri olsa da yakınımda üç beş parça eşya alsam onlardan guzel olurdu. Şuan hersey ateş pahası. Düşünenler indirim buldukça abartmadan almak mantıklı olabilir.

Eklentiler

• IMG_4010.jpeg
    IMG_4010.jpeg
    446,4 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_4011.jpeg
    IMG_4011.jpeg
    419,2 KB · Görüntüleme: 55
Merhaba bilgilerinizi göremedim
bu mesaja cevap olarak yazmanız mümkün mü
Yaş 27 şuan bebek 9 +1 haftalık ilk gördüğümde 6+3 dü kalp atışıda 6+3 de duyuldu başlama kilo 57 tahmini doğum 30 Temmuz son adet 25 ekim 2 çocuk İstanbuldan yazıyorum 😊

14+2 den selamlar 🫶🏻

Mide bulantısı geçti çok şükür 🤲🏻 bugün kontrol vardı her şey yolunda çok şükür bizim sıpa açmış yatıyordu fetal dna yaptırmasakta bugün cinslyeti öğrenecekmişiz 🤭 artık kendisinin bir ağırlığı da var 112 gr çıktı 🤲🏻🧿 hala doktorum demir vs vermedi Progestan 20. Haftaya kadar devam dedi.
Hay maşallah. 112 gram ☺️🥰
Artık boyun yanına kilo da ekleniyor. :KK51:

Ama su bulantı işini hızlı geçme. Ayrıntılı anlat. Ne zaman bitti nasıl bitti ? :KK19:
Benimde bebiş sağdaydı ama erkek çıktı 😂😂
Ultrason kağıdında kesenin sağında mı olunca erkek oluyormuş?

Ben mevzu hamilelik olunca çok ketum, hazırlıksız olmayı tercih ediyorum. Kızımda da 7 aylık hamileyken ilk eşyası olan bi zıbın almıştım.

Ama bu bebekte kardeşim çok hevesli. Alma etme diyorum. Bi felsefesi var dediğimin. Ama teyzelik nasıl bi şey biliyorum. :KK51:

İşin kötü yani benim kızımdan kalan hiç eşya yok. Herseyi verdim. Bir poşet giysisi vardır hatıra diye sakladığım. Şimdi bebeği olan birleri olsa da yakınımda üç beş parça eşya alsam onlardan guzel olurdu. Şuan hersey ateş pahası. Düşünenler indirim buldukça abartmadan almak mantıklı olabilir.
Ben kızımın her şeyini sakladım bütün küçülen kıyafetleri duruyor. Belki ikinci olur kız olur diye. Öyle de olacak gibi. Saklarken zorlandım evim küçük, dar. Her eşya fazlalık gibi oluyor. Ama şimdi iyi ki saklamisim diyorum. Artık bu bebiş büyüdükçe ikisinden de hatıra bir kaç şey dışında bende bırakmam. Bu bebisde daha hiç bir şey almadım. Cinsiyet bir dahaki randevuda netlessin zaten babam durmaz alır görüp begendikce 😅❤️ biz de alırız doğum yaklaştıkça nasipse. 🥰 Kızımda da öyleydi babam, yegenimde de. Torun gelecek diye sevincinden duramiyor adam ayakkabisina kadar almıştı kızımda da 🥲🥰 kayınvalidem de öyle doğuma yakın beraber gittik ne gerekiyorsa aldı😍 çok şükür ailelerimiz iyi ki varlar her türlü destek oluyorlar 🤲❤️

Benim kanama alanım vardi onun için vermişti başında kanama alanım geçtikten sonra da kullanmaya devam et dedi fitil olarak ama benim hayatımı mahvediyor resmen ya, 9. Haftada bıraktım. Şuan 12. Haftadayim. Doktora söylemedim biraktigimi, pazartesi ya da salı gidicem soylicem mutlaka
Benim de kanama alanım vardı onun için kullanıyordum fitil olarak günde 2 tane demişti ama ben bi kaç gün sonra doktora sorarak günde 1 olarak kullanmaya devam ettim bu arada hiç kanamam veya lekelenmem olmadı. 9. haftada kontrolde kanama alanı geçince doktor bırakabilceğimi söyledi ben de bıraktım. Ama yine de doktora danış bence de

Hay maşallah. 112 gram ☺️🥰
Artık boyun yanına kilo da ekleniyor. :KK51:

Ama su bulantı işini hızlı geçme. Ayrıntılı anlat. Ne zaman bitti nasıl bitti ? :KK19:

Ultrason kağıdında kesenin sağında mı olunca erkek oluyormuş?
Evet öyleymiş ya çok duyguluuu🥹🥹

Benim 13. Haftada aslında azaldı kendiliğinden prilam kullanıyordum normalde sabah 1 akşam 2 Sonra sadece sabah içmeye başladım akşamı es geçtim bilerek 😅 kendimi denedim bir iki hafif geldi sonra geçti o da sonra baktım sabahta iyiyim onu da bıraktım. Aslında bir anda kesildi gibi oldu o gitti mide yanması geldi tabi yediklerime göre yanma bazen ejderha gibi oluyor 😂

Şöyle bir bilgi var. Plasenta rahmin sağında ise erkek, solunda ise kız bebek olacağı anlamına gelir. Bu da demek oluyor ki; Plasenta ultrasonda sağ tarafta belirdi ise embriyo XY kromozomlarına sahip olur. Yani bebek erkek olacak demektir. Benimde hep sağdan bakıyor doktor ama kimileri de öyle bir şey yok bebek herkeste aynı yerde durur demiş. Hepsi birer teori 😁

Ben 13. Haftamdayım ve almaya başladım canım ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum ama alınacak bisürü şey var ve hepsi pahalı bi anda almaktansa zamana yaymak daha mantıklı
Ben de yavaş yavaş alayım 32. Haftaya kadar her şey hazır olsun diyorum 16. Haftayı bekliy7rm yine de

Evet öyleymiş ya çok duyguluuu🥹🥹

Benim 13. Haftada aslında azaldı kendiliğinden prilam kullanıyordum normalde sabah 1 akşam 2 Sonra sadece sabah içmeye başladım akşamı es geçtim bilerek 😅 kendimi denedim bir iki hafif geldi sonra geçti o da sonra baktım sabahta iyiyim onu da bıraktım. Aslında bir anda kesildi gibi oldu o gitti mide yanması geldi tabi yediklerime göre yanma bazen ejderha gibi oluyor 😂

Şöyle bir bilgi var. Plasenta rahmin sağında ise erkek, solunda ise kız bebek olacağı anlamına gelir. Bu da demek oluyor ki; Plasenta ultrasonda sağ tarafta belirdi ise embriyo XY kromozomlarına sahip olur. Yani bebek erkek olacak demektir. Benimde hep sağdan bakıyor doktor ama kimileri de öyle bir şey yok bebek herkeste aynı yerde durur demiş. Hepsi birer teori 😁
Plesanta nasıl anlaşılıyo 🙈 hangisi plesanta ben anlamıyorum 😬

Özellikle 10. Haftalardan sonda taşikardi olabileceğini okumuştum. Bende de ara ara böyle sanki kalbim küt küt atıyormuş gibi geliyor. Ama tansiyonum hep düşük seyrediyor. Eğer tansiyonun yüksekse bi doktora gitmende fayda var sanırım çünkü gebelikte yüksek tansiyon istemiyorlar kuzucum
Aynı bende kalp atışımı çok rahat duyuyorum . Tansiyonum da düşük çok şükürde 🧿 eczacı bu seni yorar dedi hamilelikten dedim hep ama belki de sebebi bu çünkü en basit ev işinde bile ölüp bitiyorum normalde kilometrelerce yürüsem yorulmam doktora bi görünmekte fayda var sanırım. ❤️

Kız bu bebenin içinde durduğu kese işte plesanta
pirelideve pirelideve kızlar doktorumun dediği kadarıyla bebek başlarda yolksac dan besleniyor. O aralarda plesanta oluşmaya da başlıyor 12. Haftalarda görevi devralıyormuş. Ben de keseyi plesanta sanıyordum ama değilmiş 😀 bakın burda çocuğum işemiş gibi görünüyor ama o aslında yolksacmış. Kesenin sağ alt kısmında bulunan kalın bi alan var ya orası için de plesanta dedi. Oluşmaya başlamış bir kaç haftaya görevi devralacak dedi. Ama doktor demese ben onun Plesenta oldğunu bilmezdim mesela 😀

Eklentiler

• 74CFB1A1-D4E7-4678-85D8-94363489492B.jpeg
    74CFB1A1-D4E7-4678-85D8-94363489492B.jpeg
    196,7 KB · Görüntüleme: 34
pirelideve pirelideve kızlar doktorumun dediği kadarıyla bebek başlarda yolksac dan besleniyor. O aralarda plesanta oluşmaya da başlıyor 12. Haftalarda görevi devralıyormuş. Ben de keseyi plesanta sanıyordum ama değilmiş 😀 bakın burda çocuğum işemiş gibi görünüyor ama o aslında yolksacmış. Kesenin sağ alt kısmında bulunan kalın bi alan var ya orası için de plesanta dedi. Oluşmaya başlamış bir kaç haftaya görevi devralacak dedi. Ama doktor demese ben onun Plesenta oldğunu bilmezdim mesela 😀
Evet evet ikisi ayrı şeyler benim de 13. Haftanın sonunda gittiğimde öyle dedi doktor oluşmuş yerleşmiş dedi. Bende aynen anlamazdım asla bana da doktor gösterdi bebeğin eşi dedikleri işte bundan sonra beslenmeyi oradan yapıyor olacak bebetolar ❤️❤️

Evet evet ikisi ayrı şeyler benim de 13. Haftanın sonunda gittiğimde öyle dedi doktor oluşmuş yerleşmiş dedi. Bende aynen anlamazdım asla bana da doktor gösterdi bebeğin eşi dedikleri işte bundan sonra beslenmeyi oradan yapıyor olacak bebetolar ❤️❤️
Evettt cinsiyeti de ona göre tahmin ediyorlar aslında bazı sayfalarda falan. Benimki sağda duruyor ama bilmiyorum ne anlama geliyor. Bana herkes erkek dedi 😀

Evettt cinsiyeti de ona göre tahmin ediyorlar aslında bazı sayfalarda falan. Benimki sağda duruyor ama bilmiyorum ne anlama geliyor. Bana herkes erkek dedi 😀
Doktor sağ tarafından mı bakıyor ultrasonla peki benimde öyleydi çünkü erkek 😃 ama mesela ben çok uyudum midem bulandı o yüzden kız dediler 😅😅 işte birkaç kişide tutuyor genelleme yapılıyor böyle gelmiş bu zamana kadar 😀

Back
X