- 25 Şubat 2021
- 1.807
- 1.857
Evet ben de dediklerinin aynısını okumuştum, en anne memesine benzeyen biberon bile aynı olmuyormuş asla. Ben mesela emzik emen bebek çok seviyorum tatlı tatlı oluyolar :) ama onu da önermiyorlar maalesefBana emzirme hemşirem o markanın manuel olanını tavsiye etti ama almanyada yok.. bende doğumdan sonra buradaki ebenin tavsiyesine göre alacağım ama doğum sonrası çünkü önce emme refleks üzerine çalışacağız ki zaten yenidoğan emme ile doğuyor biz sabırsızlık yaşıyoruz ve emin ol çok emmlerindeki neden ise 3 yudumda mide kapasitelerinin dolması bana öyle anlattılar çok minik bir mide yani eme bildikçe büyüyor yani kendisi kadar emiyor emdiği kadar onla büyüyor bu kadar biz zannediyoruz ki aman sütüm yetmiyor öyle bir şey yokmuş bebek kendi kapasitesini kendi emerek oluşturuyor.Buda bence çok önemli bir bilgi.. manuel pompa iyi sessiz ve kolaymış ama eğer paran çoksa elektriklide alabilirsin ama vaktin varsa açıkçası bu daha cazip daha iyi uyarıcı dedi bana o yüzden rahat ol onun mesela içinde süt kadehi varmış emziremediysen onla verebiliyorsun biberon kullanmıyorsun onu anlattı çünkü o ona yetiyormuş ztn düşün ne kadar azcık bir şey ama en azından emme tembelliği yapmamış biberon rahatlığına erişmemiş oluyor.biberonlar her ne kadar anne göğsü gibi denilse bile bu bilgi yanlışmış daha buna doğru diyen ebe yada emzirme hemşiresi duymadım görmedim.. emme reflexi kas hareketi biberon o kasların çalışmasına engel olduğu için kolay geliyor ve haliyle bebek meme reddediyormuş
Manüel olan daha pratik geldi bana küçük taşıması kolay. Elektriklide prizin yanında otur bekle vs daha bi uğraştırıcı ama süt çekme konusunda daha iyidir muhtemelen
Yine de emzirme konusunda sıkıntı yaşamazsam sadece sütü arttırmak ve arada anneme bırakmak için manüelden almayı düşünüyorum 300 civarı bir şey burda pahalı da değil