Hem de gözümün içine bakarak atıyor , kasıtlı ve bilerek yapıyor tepki bekliyor benden.Kızlar sizin de bebekleriniz çorba içerken kaşığı elinizden alıyor mu,ağzına sokup sonra yere atıyor mu?Çorbaları zor içiriyorum son günler.Sizde durumlar nasıl?
17 de son uykusundan kaldırmayı da denedim. Bu sefer 21 de uyuyup 22 gibi uyandı yinebenimki de çok geç uyuyor canım sabah erken uyandırmaya ben de kıyamıyorum hem kendim de nefret ederim erken kalkmaktan.. ama çok geç uyuması da vicdan yaptırıyor gelişimini engellerim korkusu var. bi düzen oturtamadım hala
sadece araştırmalarım sonucu şunu öğrendim erken kalkmayan ve son uykusundan 17-17.30 dan daha geç uyanan bebekler geç yatarmış
Denedim erken uyandırmayı ama ne yalan söyleyeyim 2 günde pes ettim olmadı diyip. Annem de baskı yapmıştı uyuyan çocuk uyandırılmaz diye ..Bebeklerin saat 10-a kadar uyuması gerektiğini okumuştum.Saat 10-dan sonra boy hormonu salgılanıyormuş,bu zaman da çocukların uykuda olması lazımmış.Doktorlar akşam 7,8 gibi uykuya geçmesini öneriyor.Saat 6 bana göre de çok erken,Sat 7-7:30 gibi uyanması bana uygun olduğu için en geç 7 buçuk,8 gibi uyandırmayı seçtim.İlk günler olmasa,sonra alıştı ve geceleri daha erken uyumaya başladı.Dün 8-de uyandıra bildim,akşam uykusunu da saat 5-de yarım saat gibi uyudu.Bu yüzden saat 22:30 gibi uykuya geçti.Ama bir önceki gün sabah 6 buçukta uyanmıştı,akşam 9-da uykuya geçmişti.Sabah 7-8 gibi uyandırırsan,yemek ve uyku saatlerini de öne çekecek,zamanla akşam daha erken uyuyacak.Bu onun gelişimi için önemli deyip yapmalısın bence.
Bebekler neden erken uyumalı deyip aratıp okursan bu da seni motive eder belki
aynen ben de çok denedim hatta bir sefer 10da yatıp 11de geri kalktı17 de son uykusundan kaldırmayı da denedim. Bu sefer 21 de uyuyup 22 gibi uyandı yine
Aynen ben de büyüme hormonu olayından dolayı taktım kafaya yoksa napiyim uyusun istediği zaman
İnşallah gelişimine etkisi olmaz çok, olursa benim bebe küçücük kalır bu düzene
ben çamaşır yıkamaktan ve masaları temizlemekten mahvoldum bir lokma daha yesin diye girmediğimiz kılık kalmadıKızlar sizin de bebekleriniz çorba içerken kaşığı elinizden alıyor mu,ağzına sokup sonra yere atıyor mu?Çorbaları zor içiriyorum son günler.Sizde durumlar nasıl?
evet aynen,çok eğleniyorHem de gözümün içine bakarak atıyor , kasıtlı ve bilerek yapıyor tepki bekliyor benden.
benim de oğlum 21de yatdığı gün,22:15 gibi uyanmıştı,odaya girip işığı yakmadan kucağıma alıp yeniden yatırıyorum,kucağımda uyutduğum için kucağıma almazsam sakinleşmiyor.Benim oğlum gece boyu 1;1,5;2 saatten bir uyanan bebek.Seninki sabaha kadar uyuyorsa,yine sabaha kadar uyur.Yeni bir alışkanlığa biz büyükler zor alışıyoruz,zaman alıyor,küçükler de öyle.İstikrarlı olmak lazım.Ben düzeni,rutinli olmayı seviyorum,belki de o yüzden direniyorum.17 de son uykusundan kaldırmayı da denedim. Bu sefer 21 de uyuyup 22 gibi uyandı yine
Aynen ben de büyüme hormonu olayından dolayı taktım kafaya yoksa napiyim uyusun istediği zaman
İnşallah gelişimine etkisi olmaz çok, olursa benim bebe küçücük kalır bu düzene
aynen,önlük,kıyafet,masa üstü,yer,her taraf batıyor,savaş alanı gibi oluyor resmenben çamaşır yıkamaktan ve masaları temizlemekten mahvoldum bir lokma daha yesin diye girmediğimiz kılık kalmadı
Lütfen buna bir de bebeği , mutfak halısını ve havlularını yıkamayı ekleyelim. Bir de ben BLW alıştırmaya çalışıyorum her öğün en az 35 dakika sürüyor. Mama sandalyesinin altına bir büyük naylon serdim ama yine de temizlik bitmiyor.ben çamaşır yıkamaktan ve masaları temizlemekten mahvoldum bir lokma daha yesin diye girmediğimiz kılık kalmadı
Evet alıyor kaşığı, ben de eline başka bi kaşık verip yedirmeye devam ediyorum.Kızlar sizin de bebekleriniz çorba içerken kaşığı elinizden alıyor mu,ağzına sokup sonra yere atıyor mu?Çorbaları zor içiriyorum son günler.Sizde durumlar nasıl?
Bizimkide aynen öyle keramet kasıkta sanıyor ağzına sokuyor ikinciye yemek yok atıyor, ben iki kaşık getiriyorum birini kaparsa diğeriyle devam ediyorumKızlar sizin de bebekleriniz çorba içerken kaşığı elinizden alıyor mu,ağzına sokup sonra yere atıyor mu?Çorbaları zor içiriyorum son günler.Sizde durumlar nasıl?
Evet alıyor kaşığı, ben de eline başka bi kaşık verip yedirmeye devam ediyorum.
1.yi yere atıp 2.yi elimden alıyor,onu da bir az oynatıp yere atıyor,ben tekrar 1.ile veriyorum tekrar aynı şeyler.Yeyip bitirmesi 1 saati buluyorBizimkide aynen öyle keramet kasıkta sanıyor ağzına sokuyor ikinciye yemek yok atıyor, ben iki kaşık getiriyorum birini kaparsa diğeriyle devam ediyorum
Işık hızıyla yakalayıp geri vermiyorKızlar sizin de bebekleriniz çorba içerken kaşığı elinizden alıyor mu,ağzına sokup sonra yere atıyor mu?Çorbaları zor içiriyorum son günler.Sizde durumlar nasıl?
Ocean microfer kullanıyorum bençok sağol hemen 2. kutuyu alayım o zamanhangisini kullanıyorsunuz?
ay çok sevindim ocean kullandım değerler düşük çıktı diyen birkaç kişi görmüştümOcean microfer kullanıyorum ben
Merak ettim seni?Kızlar iyi akşamlar . Pazar günü seçim var. Bana dua edebilir misniz. ?
Bebekten bebeğe değişiyor ya bazılarında kabızlık bile yapıyor biz kabızlıkta yaşamadık 1 yaşına kadar devam edicezay çok sevindim ocean kullandım değerler düşük çıktı diyen birkaç kişi görmüştüm
doğru söylüyorsun ya farklı etkiliyorBebekten bebeğe değişiyor ya bazılarında kabızlık bile yapıyor biz kabızlıkta yaşamadık 1 yaşına kadar devam edicez
Sanırım kendileri yemek istiyor o yüzden, ben yavaştan önüne tabak kaşık koyucam ortalık çok batıcak ama napalım.1.yi yere atıp 2.yi elimden alıyor,onu da bir az oynatıp yere atıyor,ben tekrar 1.ile veriyorum tekrar aynı şeyler.Yeyip bitirmesi 1 saati buluyor