2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    198
kızlar demir düşük çıkmayanlara doktor bıraktırıyor mu? ben baktırmadan devam edeceğim galiba

Ya benim bebeğim uyudu mu 11 saat bile uyuyo hiç uyanmadan. Öğle de güzel uyur
Ama işte uyuma saati çok geç, uyutana kadar zor
1 de bebek mi uyur ne bileyim bi arkadaşım da 6 da kaldır dedi erken uyusun diye ona da kıyamıyorum zaten ben de uyanmak istemem o saatte
Dediğin gibi çok kasmamak lazım
Ama nereye gitsek bebek için çok geç 7-8 uyuması lazım dedikleri için takmıştım bi ara. 6 yaşındaki bebeler bile benim kızımdan erken uyumuştu

benimki de çok geç uyuyor canım sabah erken uyandırmaya ben de kıyamıyorum hem kendim de nefret ederim erken kalkmaktan.. ama çok geç uyuması da vicdan yaptırıyor gelişimini engellerim korkusu var. bi düzen oturtamadım hala
sadece araştırmalarım sonucu şunu öğrendim erken kalkmayan ve son uykusundan 17-17.30 dan daha geç uyanan bebekler geç yatarmış

Benim kizimda gec uyuyor 12 olmadan uyumaz, gecede 3 4 defa ağlar emer uyur, sabah 9 bucuk 10 gibi uyanir, bazen uyku tatlı geliyor demek 11 e kadar uyur, ben uyanmasın diye evde çit cikarttirmiyorum

Bebeklerin saat 10-a kadar uyuması gerektiğini okumuştum.Saat 10-dan sonra boy hormonu salgılanıyormuş,bu zaman da çocukların uykuda olması lazımmış.Doktorlar akşam 7,8 gibi uykuya geçmesini öneriyor.Saat 6 bana göre de çok erken,Sat 7-7:30 gibi uyanması bana uygun olduğu için en geç 7 buçuk,8 gibi uyandırmayı seçtim.İlk günler olmasa,sonra alıştı ve geceleri daha erken uyumaya başladı.Dün 8-de uyandıra bildim,akşam uykusunu da saat 5-de yarım saat gibi uyudu.Bu yüzden saat 22:30 gibi uykuya geçti.Ama bir önceki gün sabah 6 buçukta uyanmıştı,akşam 9-da uykuya geçmişti.Sabah 7-8 gibi uyandırırsan,yemek ve uyku saatlerini de öne çekecek,zamanla akşam daha erken uyuyacak.Bu onun gelişimi için önemli deyip yapmalısın bence.
Bebekler neden erken uyumalı deyip aratıp okursan bu da seni motive eder belki

Yarın oğlum 10 aylık oluyor.Sonunda dişi göründü,aynı anda hem üstten hem alttan toplam 2 tane dişi patlamış,ucu elimize değiyor
Ama 1 göğsüm de yara oldu,süt incisi oluşmuş sanırım,dün göğsümde süt bezi şişmişti,ağrıyordu,bu gün daha iyiydi

Siz çok istikrarlısınız. Ben biraz tembellik mi desem kendi rahatımı bozmamak mı bilemedim ama emzirerek uyutuyorum, ilerleyen zamanlarda çok daha zorlu olacağını düşünüyorum. Siz emzirmeden mi uyutuyorsunuz ?

Ben pek uykuyu seven,çok uyuyan biri değilim, sabahları geç uyandığımda da günüm bereketsiz geçer,çok iş yapamam,erken uyandığımda daha dinç oluyorum,tabii uykumu aldıysam.Oğlum oıana kadar her sabah eşimin kahvaltısını ben hazırlıyordum,işe de gidiyordum,o yüzden hep erken kalkıyordum..Hem de bu konuda çok okudum sanırım,beynime yerleşmiş durumda,erken uyuması ve erken kalkması gelişimi için daha iyi diye.O yüzden oğlumu da erken kalkmaya alıştırdım.Benim oğlum bir ara geç uyuyordu,ama sabah yine erken kalkıyordu,o yüzden akşam uyku vaktini daha öne çekmeye çalıştım,çünki ben uykusuzluktan çok kötü oluyordum.
Ben yalnız akşam emzirip uyutuyorum,diğer zamanlarda uykudan uyanınca emziriyorum.Bazen akşam hemen uyumadığı da oluyor,mesela akşam kucağımda uyumadı,oynamaya başladı,ben de eşime bıraktım,mutfağı toplamaya geçtim,o sırada bir az oynayıp,uyumuş.Böylesi daha iyi oldu,emerek uyumazsa,sonra emzirmeyi bıraktırmak kolay olur diye düşünüyorum.

Kızlar sizin de bebekleriniz çorba içerken kaşığı elinizden alıyor mu,ağzına sokup sonra yere atıyor mu?Çorbaları zor içiriyorum son günler.Sizde durumlar nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…