2023 Eylül ayı tüp bebek transfer olacakların paylaşım alanı 💖

selamlar annişler ve bebişleri Nasıl gidiyor anneler bebekli hayat Ameliyat olan bebişler ve olacaklar geçmiş olsun Allah acil şifalar versin Kızlar benim bebim 35+5 te doğdu biraz erkenci Çok ağlayan bebek benim ogluşum Acaba sizde de böyle durum olan var mı Sürekli emmek istiyor Emecek uyuyacak az ama ve sürekli ağlayacak Meme emmese de agzında olacak ve uyuyacak Bazen ne yapacağımı bilemiyorum O kadra yoruluyorum Ne babaya ne ablaya bakar sadece bana ve memeye ister.Bir de kafasını tutamıyor göz teması uzun süre yapmıyor 54 günlük olduk Çok tedirgin oluyorum bu duruma Doymuyor diyemem sütüm yeterli Sadece gece bir defa mama veriyom 2 oz veryorum 3 yaptım dr çok dedi ama ona doymuyor arkasından meme de istiyor Sürekli kusuyor emekden Siz de durumlar nasıl var mı bizim ki gibi ağlak oğlan Dışarıyada pek çıkamıyoruk ağlamasından İyice bitkin durumdayım.o kadar uykusuzum 1 saat derin uykumu alsam yorgunlugum geçecek gibi
kendımı okudum 😂🥲

Kızlar bugün tüp bebek transferimin 8. Günü gece baya bir kahverengi akıntım olmuş yoğun baya akmış hala devam ediyor normalde regli olmadanda kahverengi alıntıyla başlar 1 yada 2 gün önce kırmızı kana döner adet günümde yaklaştı tedavi görmüş olmasaydım 1 yada 2 gün içinde olurdum bu adet belirtisimi tutunmanınmı

Kızlar bugün tüp bebek transferimin 8. Günü gece baya bir kahverengi akıntım olmuş yoğun baya akmış hala devam ediyor normalde regli olmadanda kahverengi alıntıyla başlar 1 yada 2 gün önce kırmızı kana döner adet günümde yaklaştı tedavi görmüş olmasaydım 1 yada 2 gün içinde olurdum bu adet belirtisimi tutunmanınmı
Çok az kalmış test yapmaya 15. Gün mü yapılıyordu transfer sonrası unuttum bile...
Kanamalı gebelik geçirmiş biri olarak içini ferah tut ve ilk zamanlar bol bol dinlen tavsiyesi verebilirim.
Kahverengi akıntı içinde bır yerlerde kanama olmuş ve dışarı atıyor demek aktif kanama değil. Benim gebeliğimi öğrendiğim gün bildiğin aktif kanamam ve ağrım vardı Allah'a şükür sagasalim kucağıma aldım. Darısı senin de başına inşallah.

Çok az kalmış test yapmaya 15. Gün mü yapılıyordu transfer sonrası unuttum bile...
Kanamalı gebelik geçirmiş biri olarak içini ferah tut ve ilk zamanlar bol bol dinlen tavsiyesi verebilirim.
Kahverengi akıntı içinde bır yerlerde kanama olmuş ve dışarı atıyor demek aktif kanama değil. Benim gebeliğimi öğrendiğim gün bildiğin aktif kanamam ve ağrım vardı Allah'a şükür sagasalim kucağıma aldım. Darısı senin de başına inşallah.
Amin çok teşekkür ederim inşallah hamileyimdir normaldede benim adetim önce kahverengi akıntıyla başlar spnra ksnsmalı olur adet günüme yakın olunca korkuyorum

Kızlar nasıl gidiyor bebeklerinizle hayat. Biz biraz emmede sorun yaşıyoruz fışkırır tarzda geldiği için ilk başlarda boğuluyordu korkuyordum şimdide memeler terbiye olmaya başladı bu kezde istediği akışta akmadığı için ağlıyor. Sütüm akşamları azalıyor çok sizdede öyle mi. Mama vermek zorunda kaldım artık

Kızlar nasıl gidiyor bebeklerinizle hayat. Biz biraz emmede sorun yaşıyoruz fışkırır tarzda geldiği için ilk başlarda boğuluyordu korkuyordum şimdide memeler terbiye olmaya başladı bu kezde istediği akışta akmadığı için ağlıyor. Sütüm akşamları azalıyor çok sizdede öyle mi. Mama vermek zorunda kaldım artık
2. Ay aşılarını olduk biz sağlık ocağında doktor kontrolumuz var. Ben en başından beri mama ile besliyorum sütüm yeterli gelmedi oğlum ilk doğduğunda meme verdik sürekli ama aç birakmisiz sarılık değeri artmıştı düşsün diye uğraşırken daha çok mamaya yöneldik ve öyle devam etti mama ağırlıklı beslenmeye devam ediyoruz..

Bu arada anneler kendi kontrolü için gitti mi hiç bana doktor dikiş kontrolünden sonra 2 ay sonra tekrar gel demisti kendime de kontrol randevusu alacağım

2. Ay aşılarını olduk biz sağlık ocağında doktor kontrolumuz var. Ben en başından beri mama ile besliyorum sütüm yeterli gelmedi oğlum ilk doğduğunda meme verdik sürekli ama aç birakmisiz sarılık değeri artmıştı düşsün diye uğraşırken daha çok mamaya yöneldik ve öyle devam etti mama ağırlıklı beslenmeye devam ediyoruz..

Bu arada anneler kendi kontrolü için gitti mi hiç bana doktor dikiş kontrolünden sonra 2 ay sonra tekrar gel demisti kendime de kontrol randevusu alacağım
Ben 40 günlük olunca gittim kontrole. Yara izime baktı, vajinal kontrol yapti. Benim 2.bebegim olduğu için spiral önerdi ve taktı. 1 yıl sonra kontrole gel dedi.

BEnde 40 ında kontrole gittim. Dikiş yerine felan baktı işte.

Ben de başından beri meme reddi vardı hep mama ve süt birlikte gittim sağım yaparak veriyordum . Bir haftadır mamayı bıraktım ve Yavaştan memeye döndük gibi şükür . Ben de 40ım çıkınca doktor kontrolüne gittim dikişe baktı ve smear aldı.

Ateş oldumu aşılardan sonra

Ateş oldumu aşılardan sonra
Merhaba , aşıdan sonra sifirkol giydirdim ve klimayı açtık hep 37.6 dan yukarı çıkmadı 38 gördüğümüzde direk ıslak pamuk ile alnını koltuk altlarını kasıklarını sildik düştü gece boyunca halsiz ve huzursuzdu atlattık çok şükür.
Biz 10 haftalık olduk hala 2. Ay kontrolüne gitmedik ya :KK43:

Kızlar merhaba tekrar özel aşıları yaptıran / yaptıracak olan var mı ? Pahalı şeyler mi ? Ne kadar tutuyorlar öğrenen var mı :)

Doktorum, eskiden yaptırılmıyormuş doktorlar gerek görmüyormuş evet ama o zamanlar ülkemiz bu kadar göç almıyordu kaldı ki yurtdışında bu aşıları tam olmayanları okula bile almıyorlar dedi... Ben zaten yaptırmayı düşünüyordum merak ettim ücretlerini.

Kızlar merhaba tekrar özel aşıları yaptıran / yaptıracak olan var mı ? Pahalı şeyler mi ? Ne kadar tutuyorlar öğrenen var mı :)

Doktorum, eskiden yaptırılmıyormuş doktorlar gerek görmüyormuş evet ama o zamanlar ülkemiz bu kadar göç almıyordu kaldı ki yurtdışında bu aşıları tam olmayanları okula bile almıyorlar dedi... Ben zaten yaptırmayı düşünüyordum merak ettim ücretlerini.
Selam, ben pazartesi bexsero yu 2090 tl ye yaptırdım tek dozu bu fiyat. 3 doz olacak ve ileriki aylarda nimenrix yaptiricam 1 ya da 2 doz o da. Bu fiyatlardadir. Rota 2 dozluk 1700 tl civarı tel dozu.

Menenjit asisi 2 tip oluyor. Bexsero menenjit b tipi aşı. Nimenrix de diğeri.
Rota aşısı da galiba 15.hafta öncesi ilk dozunu yapılması gerekiyor.
Anladım. menenjit için herhangi bir zaman yokmuş sanırım. Bende çocuğa ağır gelmesin diye dediğiniz gibi 3. Ayda rota yaptırmayı düşünüyorum. menenjiti de artık ilerleyen zamanda yaptırırım diyordum ama bakalım doktora soracağız bi artık

Anladım. menenjit için herhangi bir zaman yokmuş sanırım. Bende çocuğa ağır gelmesin diye dediğiniz gibi 3. Ayda rota yaptırmayı düşünüyorum. menenjiti de artık ilerleyen zamanda yaptırırım diyordum ama bakalım doktora soracağız bi artık
Kızım 1 yasta kreşe başladı ben o zaman yaptırdım menenjiti hem daha az doz yapilmis oldu. Ama oğlumda erken başladım çünkü kreşe giden bir abla var evde. Yurtdisi kres vs yoksa gec yaptirmak mantıklı geliyor bana.

Kızım 1 yasta kreşe başladı ben o zaman yaptırdım menenjiti hem daha az doz yapilmis oldu. Ama oğlumda erken başladım çünkü kreşe giden bir abla var evde. Yurtdisi kres vs yoksa gec yaptirmak mantıklı geliyor bana.
Ya 1 yaşında olduğunda daha az doz mu oluyor. Bunu bildiğin iyi oldu yok ilk bebiş zaten öyle yurtdışı vs de yok. Rota yı yaptırıp diğerini ilerleyen süreçte artık inşallah. 🙏🏻 teşekkürler

X