2023 Eylül ayı tüp bebek transfer olacakların paylaşım alanı 💖

Siz n’aptınız doğurdunuz mu ??

selam kızlar bız de bır haftalık olduk.normal ıstıyordum gecen salı sunu sancıyla baslatacaktı doktor sabaha randevu vermıstı.ama bana sürekli kemık yapın basık cok zor olur dııp durdu sezeryancı doktorum, cumartesı kanamam basladı nişandı sanırım gıttık doktora acılma yok dendı nst te baslamıs bısıler ama agrım yoktu eve gonderıldım.ıkı gun kanama devam etti pazartesı gecesı 11 de kasık zonklaması basladı 1 e kadr dayandım 1 de gttık doktora 2 cm acıklık dogum baslamıs.sabaha kadr agrı cektım sabah 4-5 cm de epidural yapıldı sonra doktorum geldı caaaaanım doktor sen bılırsın ama zor şu bu korkuttu benı 6 cm acıklıkla sezeryana alındım kolayına kacmak ıcın yaptıysa hakkımız haram olsun, çok pişman oldum doktor secımımden dolayı.ten teması bıle yapmadılar uc dkda cıktı bebegım ben şok zaten aldılar hemen gıyınme şu bu neyse dıkıs altı cok şiş benm normal mı sizde de oyle mı.ayrıca topuk kanı ıkı kez mı alınıyor herkesten anlamadm tek degıl mıydı tekrar cagırdılar

Geçmiş olsun. Zor geçmiş anlaşılan sizin o kadar sancıya katlanıp sezerysb olmak kötü olmuş.
Dikiş altı değil üzerinde hafif şişlik vardı benim. Şimdi azalıyor gittikçe.
Topuk kanı bi hastanede alınıyor bide aile hekimliğinde ikisi farklı şeylere bakıyormuş.

aynen bari değse normal yapsaydım ama nasıp. sukur sag salim kucagımıza aldık ya hepımız mama verıyor musunuz pekı sarılık olmasın dıye.benım rahımde baya şişme var kızarıklık var da normaldir ınsallh

Doğumdan 5 gün sonra kontrole çağırıyor doktor dikişlere bakmak için felan sizi çağırmadı mı doktorunuz.
Mama verin bence. Ben hastane de 2-3 sefer verdirdim açtı çocuk çünkü evde bi gün vermedim direk sarılık arttı. 1 hafta düşürmek için uğraştık onda da sürekli mama takviyesi yaptık 1 emzirme 1 emzirme+mama şeklinde sizde bu şekilde felan verin yani sarılık olunca daha zor oluyor

Geçmiş olsun.Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin
Benim bebeğin kan oksijen seviyesi sınırdaymış o yüzden sezeryan sonrası hemen yoğun bakıma aldilar ten teması olmadı bizde de.Doğunca az gördüm sonra bebeği götürülerken sadece uzaktan gösterdiler.
4 gün küvezde kaldı oradayken evet 2 kere topuk kanı almışlar

Tebrik ederim aynı günlerde doğum yapmışız sezeryan çok kötüymüş diyorum ama sizin durumunuz daha fenaymış ama sonucu çok güzel değil mi Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Topuk kanı bir hastahanede bir de aile hekimliğinde alınıyor. Hastahanede alinanda sma hastalığına da bakiliyormus ikinci kez alınmasının sebebi de teyit amaçlı bebeğin ilk doğduğu zamanki durumu ile birkaç gün sonraki durumu değişebiliyormus bazen gibi bir şey soylemisti hemşire.

Hayırlı olsun.İyi günlerde büyütün bebeğinizi

Emzirmeyi nasıl yapıyorsunuz kızlar kaç saatte bir kaç dakika emziriyorsunuz
10 gün kadar sarılık riskinden dolayı 20 dk biri 20 dk biri şeklinde emzirmeye gayret ettim özellikle geceleri gündüzleri zaten uyanıksa sürekli meme de. Ama 20 günlük olduk ve uykuma yenik düştüğüm an oluyo artık 10 dk felan emziriyorum ikisini de bazen uyuyup kalıyor uyandırmıyorum. Bazen mama da veriyorum. Yani açlık durumunu hemen hemen anlamaya başladım o yüzden ona göre hareket ediyorum.

Hayırlı olsun sağlıkla analı babalı büyütün inşallah , aminnn....

Bizde sarılık arttı bir gece fototerapi aldık normale düşürdük. Şimdi 2 saatte bir 20 dakka tek göğüs gidiyorum ama acaba az mı diye düşünüyorum. O 20 dakkada da göğüste uyuya kalıyor diğer göğüse geçemiyorum

Sarılık yüzünden uyuyor yada narkozdan etkileniyor çocuk ilk günler bende çok zorlandım. 2 göğsü 20 şer dk şeklinde vermeye çalışın bence O uyku halinde de altını açıp değiştirin uyandırın rahatsız edin bebeği ya da değiştirmeseniz de açınca rahatsız oluyorlar uyanıyor bebekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…