- 26 Eylül 2023
- 67
- 75
- 29
-
- Konu Sahibi -kuzeyildizi-
- #8.741
Yalniz degilsin lavaboya gitmeyi bile yapamaz oldum ev zaten perisan , 40 icin ben ekstra birsey yapmadim hevesimde yoktu sadece annem banyo suyuna 40 ihlas okuyup oyle yikamistik, ama hevesiniz varsa bebek birine goturuliyor o yumurta veriyor iste yuzune un suruyor vs hepsinin bir anlami varmis da unuttum, sonra banyosuna bir suru sey koyuyorlar tesbih di altindi yine onlarinda anlami varmis internette yaziyordu ama :)Merhaba kızlar nasılsınız?
Bebeğim 30 günlük oldu çok şükür , 40 günü doldurunca neler yaptınız nasıl oluyor bu işler bilgi verebilir misinizçok zormuş yenidoğan yemek yapmaya hatta kahvaltı hazırlamaya yemeye bile vaktim olmuyor çoğu zaman bir tek ben mi zorlanıyorum bir de tek çocuk oldugu halde Allah birden fazla çocuğu olan yeni annelere sabır ve güç versin
Evet kişisel temizlik bile hak getire bugün biyiklarimla bakistikYalniz degilsin lavaboya gitmeyi bile yapamaz oldum ev zaten perisan , 40 icin ben ekstra birsey yapmadim hevesimde yoktu sadece annem banyo suyuna 40 ihlas okuyup oyle yikamistik, ama hevesiniz varsa bebek birine goturuliyor o yumurta veriyor iste yuzune un suruyor vs hepsinin bir anlami varmis da unuttum, sonra banyosuna bir suru sey koyuyorlar tesbih di altindi yine onlarinda anlami varmis internette yaziyordu ama :)
Saçlarını kestirmedim ama normal olarak kaza bela icin sadaka verdik , akikayi mutlaka kestirmeyi düşünüyorum henuz kestirmedik ama iki ay icimde kestirecegiz , evet insan eksik kalmak istemiyor ama ilerde ani hatira olabilir 40 banyosu ben gercekten cok yorgun ve yogundum dini olarak bir gerekliligi yokmus oyle arastirmistim oyle olunca icim rahatladi yapmadim., tamamen bizim gelenek goreneklerimizmis yaniEvet kişisel temizlik bile hak getire bugün biyiklarimla bakistikanacuum yaşasaydı yol gosterirdi , esiminki de uzaktalar ablamlar desen unutmuşlar rehber yine internet olacak o zaman
Saçlarını kestirme akika kurbanı falan bunları yaptınız mı ?
Aslında benim de çok hevesim yok öyle ama suru psikolojisi mi nedir eksik kalacakmış bir şeyler gibi hissediyorum
Bnm bebeğim 2 ay’ı doldurdu 3.aya girdik çok hareketli maşallah gece gündüz ayrımını anlamaya basladı sanıyorum mesela gündüzleri karnı doyduktan sonra uyanık kalmak istiyor geceleri ise direkt doyunca uyuyor insanlrı algılıyor takipler başladı minik minik sesler cıkarmaya basladı. Birde bnm bebeğim ameliyat olacak göbek fıtığından randevu almıştık çocuk cerrahisinden muayene ederken alt tarafa da bakmak istedi kasık ta fıtık gördü ultrason istedi 18mm çapında fıtığı var . Bi 15 gün içersinde hem sünnetni hem ameliyatını yaptırcam bizede dua edin arkadaşlar çok küçük oldugu için korkuyorum. Sizede tavsiyem bi çocuk cerrahisine gösterin bebeklerinizi genelde prematür bebeklerde oluyor diyorlar . Ve sadece erkek bebeklerde olan bişey değilmiş ama kız bebeklere oranla erkeklerde olasılık yüksekmiş. Güzel dilek ve dualarınıza ihtiyacımız varPrematüre doğum yapan arkadaslar bebekleriniz neler yapabiliyor kaç aylık?
Allah acil şifalar versin inşallah elleriyle birşeyler tutmaya basladımı acaba?Bnm bebeğim 2 ay’ı doldurdu 3.aya girdik çok hareketli maşallah gece gündüz ayrımını anlamaya basladı sanıyorum mesela gündüzleri karnı doyduktan sonra uyanık kalmak istiyor geceleri ise direkt doyunca uyuyor insanlrı algılıyor takipler başladı minik minik sesler cıkarmaya basladı. Birde bnm bebeğim ameliyat olacak göbek fıtığından randevu almıştık çocuk cerrahisinden muayene ederken alt tarafa da bakmak istedi kasık ta fıtık gördü ultrason istedi 18mm çapında fıtığı var . Bi 15 gün içersinde hem sünnetni hem ameliyatını yaptırcam bizede dua edin arkadaşlar çok küçük oldugu için korkuyorum. Sizede tavsiyem bi çocuk cerrahisine gösterin bebeklerinizi genelde prematür bebeklerde oluyor diyorlar . Ve sadece erkek bebeklerde olan bişey değilmiş ama kız bebeklere oranla erkeklerde olasılık yüksekmiş. Güzel dilek ve dualarınıza ihtiyacımız var
Çok geçmiş olsun sağlıkla atlatın inşallahBnm bebeğim 2 ay’ı doldurdu 3.aya girdik çok hareketli maşallah gece gündüz ayrımını anlamaya basladı sanıyorum mesela gündüzleri karnı doyduktan sonra uyanık kalmak istiyor geceleri ise direkt doyunca uyuyor insanlrı algılıyor takipler başladı minik minik sesler cıkarmaya basladı. Birde bnm bebeğim ameliyat olacak göbek fıtığından randevu almıştık çocuk cerrahisinden muayene ederken alt tarafa da bakmak istedi kasık ta fıtık gördü ultrason istedi 18mm çapında fıtığı var . Bi 15 gün içersinde hem sünnetni hem ameliyatını yaptırcam bizede dua edin arkadaşlar çok küçük oldugu için korkuyorum. Sizede tavsiyem bi çocuk cerrahisine gösterin bebeklerinizi genelde prematür bebeklerde oluyor diyorlar . Ve sadece erkek bebeklerde olan bişey değilmiş ama kız bebeklere oranla erkeklerde olasılık yüksekmiş. Güzel dilek ve dualarınıza ihtiyacımız var
Yok daha ben bişey vermedim öyle eline de tutamazlar sanırımAllah acil şifalar versin inşallah elleriyle birşeyler tutmaya basladımı acaba?
Benim bebegim 35 hafta dogdu 8 mayista suan 53 gunluk, atak haftalari gercek dogum zamaninda hesaplaniyormus 40. Haftadan gecen hafta ve bu hafta ilk atagi yasadik suan goz temasi kurabiliyor, gulmeye calisiyor bazen ufak guldugu oluyor suanlik boyle :)Prematüre doğum yapan arkadaslar bebekleriniz neler yapabiliyor kaç aylık?
Benim bebeğim bugun 2 aylık oldu muayenede bur sıkıntı çıkmıyor göz ile takibi yapıyor ara ara guluyorPrematüre doğum yapan arkadaslar bebekleriniz neler yapabiliyor kaç aylık?
Çok teşekkür ederim size de çok büyük geçmiş olsun bizim beslenmemiz çok iyi diyor hemşireler prematüre dogdu ama maşallah oğlum çok güzel kilo alıyor normali ikiye katladı. Birde şu ameliyat olayını atlatsaydık rabbimin izniyleAllahim acil sifalar versin insallah bizde 35 gunlukken gozden rop ameliyati olduk bebegimde rop gelismisti evre 3 anestezi aldi cok sukur sorun olmadi cabuk atlatiyorlar insallah sizinde hemencecik iyilesir , biraz daha buyumus olur hem toparlanmis olur , doktor beslenmesi cok onemli ameliyat oncesi sonrasi toparlamasi icin demisti bol bol besleyin kilo almasini saglayin kolaylikla gecer gider insallah
Oh masallah insallah atlatirsiniz bebekler cok cabuk iyilesiyor insallah gonlunuzu ferah tutun, hele ki prematureler digerlerine yetismek icin ekstra istahli oluyor o istahi cok iyi degerlendirmek gerekiyor ki hemen toparlasinÇok teşekkür ederim size de çok büyük geçmiş olsun bizim beslenmemiz çok iyi diyor hemşireler prematüre dogdu ama maşallah oğlum çok güzel kilo alıyor normali ikiye katladı. Birde şu ameliyat olayını atlatsaydık rabbimin izniyle
Kaç kilo dogdu suan kaç kilo acaba? Ayda kaç kilo alıyor?Çok teşekkür ederim size de çok büyük geçmiş olsun bizim beslenmemiz çok iyi diyor hemşireler prematüre dogdu ama maşallah oğlum çok güzel kilo alıyor normali ikiye katladı. Birde şu ameliyat olayını atlatsaydık rabbimin izniyle
2040 gram doğdu bebeğim 1900 lere düştü şu an 2 aylığız 4800 gram oldu son ayda hafta da 600-700 gram alıyor oğlum maşallahKaç kilo dogdu suan kaç kilo acaba? Ayda kaç kilo alıyor?
Bnm çocugum acıktığında ve altını batırdıgında öyle mızmızlanıyor ağlama öyle yok çok şükür . Bizim göz temasım baya baya var koltukta yatırınca falan takip ediyor sağa sola dönüyor kıpır kıpır. Ona sürekli konusuveriyorum bakışıyoruz o bana bişeyler anlatmaya çalışıyor. Ben hiç mama vermiyorum gece 3 kez kalkıyor bnmki 2-2.5 saat arayla ama bnmki de gündüzleri çok emdiği için kusuyor fazlasını çıkarıyor . Dün 2. Ay aşısını oldu3 tane ayrı aşı yaptılar bi sağ bi sol bacagından diğeri de sol kolundan çok agladı dün bugun gece hiç durmadı ancak agrı kesici ateş düşürücü calpol ile rahatladı 3 iğne mahvetti çocuğumu. 60 günlük oldumu sizin de olur o çok zor oluyor şükür atlattık bizselamlar annişler ve bebişleri Nasıl gidiyor anneler bebekli hayat Ameliyat olan bebişler ve olacaklar geçmiş olsun Allah acil şifalar versin Kızlar benim bebim 35+5 te doğdu biraz erkenci Çok ağlayan bebek benim ogluşum Acaba sizde de böyle durum olan var mı Sürekli emmek istiyor Emecek uyuyacak az ama ve sürekli ağlayacak Meme emmese de agzında olacak ve uyuyacak Bazen ne yapacağımı bilemiyorum O kadra yoruluyorum Ne babaya ne ablaya bakar sadece bana ve memeye ister.Bir de kafasını tutamıyor göz teması uzun süre yapmıyor 54 günlük olduk Çok tedirgin oluyorum bu duruma Doymuyor diyemem sütüm yeterli Sadece gece bir defa mama veriyom 2 oz veryorum 3 yaptım dr çok dedi ama ona doymuyor arkasından meme de istiyor Sürekli kusuyor emekden Siz de durumlar nasıl var mı bizim ki gibi ağlak oğlan Dışarıyada pek çıkamıyoruk ağlamasından İyice bitkin durumdayım.o kadar uykusuzum 1 saat derin uykumu alsam yorgunlugum geçecek gibi
Başını tutuyor mu ? Daha 1 aşı olduk çarşamba var bir aşısı ve perşembe ağızdan dedi dr kalça ultrasonu olacak bir de 11 de 2 aylık olacak İnşallahBnm çocugum acıktığında ve altını batırdıgında öyle mızmızlanıyor ağlama öyle yok çok şükür . Bizim göz temasım baya baya var koltukta yatırınca falan takip ediyor sağa sola dönüyor kıpır kıpır. Ona sürekli konusuveriyorum bakışıyoruz o bana bişeyler anlatmaya çalışıyor. Ben hiç mama vermiyorum gece 3 kez kalkıyor bnmki 2-2.5 saat arayla ama bnmki de gündüzleri çok emdiği için kusuyor fazlasını çıkarıyor . Dün 2. Ay aşısını oldu3 tane ayrı aşı yaptılar bi sağ bi sol bacagından diğeri de sol kolundan çok agladı dün bugun gece hiç durmadı ancak agrı kesici ateş düşürücü calpol ile rahatladı 3 iğne mahvetti çocuğumu. 60 günlük oldumu sizin de olur o çok zor oluyor şükür atlattık biz
Tutmaya başladı başını maşallah bazen atıyor ama ona göre temkinli tutuyorum bebeğimi. 3 tane aynı anda yapılan aşı mahvetti bizi siz de kolay atlatırsınız inşallahBaşını tutuyor mu ? Daha 1 aşı olduk çarşamba var bir aşısı ve perşembe ağızdan dedi dr kalça ultrasonu olacak bir de 11 de 2 aylık olacak İnşallah
Tutmaya başladı başını maşallah bazen atıyor ama ona göre temkinli tutuyorum bebeğimi. 3 tane aynı anda yapılan aşı mahvetti bizi siz de kolay atlatırsınız inşallah