2023 Eylül ayı tüp bebek transfer olacakların paylaşım alanı 💖

İçimi rahatlattınız saolun dışarda pek işim olmadııg ıcın evdeyım şuan calısmadıgım ıcıntabıkı Rabbımıze emanet zaten kader kısmet bısey olucak olduktan sonra ıstedıgın kadar kolla elden bısey gelmez. Veya dogacaksa atla zıpla yıne bısey olmaz bııznıllah,Ben sadece elımden geldıgınde dıkkat etmeye calısıyorum sadece hepımızı gıbı tabı doktor oyle onerdıgı ıcın ozellıkle uc ay tamamlanana kadar dıkkat et demişti. Sonra kendımı suclamamak ıcın. Daha once bı dusuk yasamıstım. Bırbırımızı anlıyoruz işte hepımız aynı duygulardan geçıyoruz hemen hemen

Evet evet tabi özel durumunuz doktor öneriniz varsa bişey diyemem. Yani zaten bu tarz konularda kimse kimseye bişey dememeli herkesin kendi iç rahatlığı kendi tercihi siz öyle olmasını istersiniz öyle davranırsınız yani ben sürekli işlerimi Kendim hallettiğim için eşimde bu tarz şeyleri bana bıraktığı için kendim gidip geliyorum eşim motor kullanıyor çok kısa mesafeye bindim bi kaç kere mesela ama tavsiye etmiyorum tabi. Eşim dikkatli sürüyor ve gerçekten otobüsten daha az sarsıyor mesela. ama tabi bende istemeye istemeye bindiğim eşimin gazına geldiğim zamanlar bunlar tavsiye etmiyorum

Ilk duydugumdan berri bende cok agliyordum. Ama Rabbim gönlüme ferahlik verdi canim benimde ayni sekil 2kuzenim benkmle birlikte hamile aramizda 1 ay vardi ama nasip iste Rabbim herkezin gönlüne göre verdin saga saglim kucagina aldirsib bu sürecler cok zor. Sende yipratma kendini canim henüz bi sorunun yok du bakalim Rabbim büyük hic belli olmaz moralini yüksek tut

Amin Allah ragzi olsun canim cok sükür her halimize beterin beteri var güzelim.. Rabbim büyük canim yine sevindirecek ben inaniyorum

Allah ragzi olsun canim benim amin Rabbim daha güzelini nasip edicektir
Sabir ve intihan..

Hadıyaben normalde bıle motordan korkarım Yanı ozel bı durum yok Allaha sukur heralde herkese soylenen seylerdır dıkkat et agır kaldırma sarsılma vs. Ama tabı bazen mecbur kaldıgımız durumlar olur eder sureklı dıkkat etmek mumkun degıl. Kımısı aılesı yanında oluyor mesela daha rahat gecırıyor kımısı bır kucuk cocugu oluyor onu kaldırmak zorunda kalıyor vs kımısı her gıdaya ulasır kımısı kuru ekmekle gecırır hamılelıgınu bunları dusununce elımızde pek de bısey yok aslında hamdolsun halımıze kısıden kısıye sartlar cok degısıyor. Allaha emanet hepsı. bol dua

Aynen öyle dediğiniz gibi. Allah’a emanet hepsi sağlıkla hepimiz kucağımıza alırız inşallah

Kesinlikle katiliyorum nasip olmucaksa ne kadar dikkat ederseniz edin onu Rabbim sizden aliyor bi sekilde. Ama nasip edicekse zaten dikkat edilmese bile sizinle.
Ben transferimden 12.ci haftama kadar okadar cok dikkat ettimki abimin yanindayim ne yemek ne is güc yengem sagolsun hic bisey yaptirmadi elimi sicak sudan soguk suya sokturmadi ikimizde okadar dikkat ettikki bu sürecte carsi pazar hayatta gitmedim en fazla evin parki yürüyüsler yaptik. O kadar dikkat ettimki yememe icmeye sagolsun benden iyi bana bakti. Ama nasip ettirmicekmis Rabbim Kalbi durmus ve benden gitti.. hersey nasip kismet Kizlar.. Rabbim en dogrusunu en HAYIRLISINI zaten bize veriyor.

Ne mutlu size ama bu rahatlığınız hali hazırda zaten iki çocuğunuz olduğu için olabilir mi acaba ? Yazdıklarınızı fazla eleştirel bulduğum için cevap vermek istedim çünkü burada herkesin süreci fiziksel olarak olsun maddi olarak olsun psikolojik olarak olsun o kadar farklı ki…. Yadırgadığınız durumların hepsini insanlar kötü tecrübeler yaşadığı için konuşuyor ya da araştırıyor olabilir . Ne mutlu size yaşamamışsınız ama herkes şanslı olamıyor malesef. Kaç tane denemeyle hala pozitif sonuç göremeyen görse de kucağına alamayan bir sürü insan var. Tedavinin yapılma nedenleri de süreçte dikkat edilmesi gerekenleri belirliyor mesela bana cinsellik önermiyor doktorum çünkü adenomyozisten dolayı çok riskli gebeliğim zaten . Ya da diğer bir kişi genetik rahatsızlığı olduğu için genetik testleri isteyebilir süreci ve sonucu kişiyi bağlayan kararlar bunlar . Benim de fikrimce zaten çocuğu olan birinin bu tedavi süreçlerine girmesi saçma mesela :) yani herkesin kendi farklı düşünceleri olabilir bu diğerinin endişesini korkusunu acısını yargılama hakkı vermiyor bence . Herkesin süreci rahatlıkla geçer umuyorum sevgiler

Elde degıl uzuluyoruz aglıyoruz, ama sabrınızın bu guzel tevekkulunuzun karsılıgını dedıgınız gıbı Rabbım muhakkak sıze verıcektır.. farklı farklı acılarımız farklı farklı ımtıhanlarımız var Rabbımız afıyet versın şu halımıze hamdolsun..

O kadar güzel konusmussunuzki icimden gecenleri söylemissiniz. 7 senelik evliyim bu 3.cü ayda 8 senemize giricem.ve hic cocugum yok ! 4.cü tüp bebek denemem yurd disinda yasadigima ragmen maddi manevi ailelerimiz destek hep tek basimiza olsaydik ki türkiyede yasasaydik kesinlikle bu kadarina zorlanirdim.. Rabbim burda yasayanlara ve bu sürecte olan ailelere güc kuvvet maddi anlamdafa yardim etsin gercekten.. 4.cü denememde Rabbim nasip etti ama 12.ci haftada geri aldi benden. Son 1 hakkim kaldi 5.ci tüp bebegime. Oda olmassa tekrar sifirdan. Cocuk hasreti nedir Cocugu olmayan anlar. Seni gören herkezin bakislari cocugun yokmu die soruslari herkeze tek tek laf anlatmaya calismak yada duymamazliktan gelip anlatmaman yorar.. 2 cocugu olupta bu sürecin icinde olanlarin duygulariyla bizim duygularimiz bambaska.. okadar güzel yazmissinki tüm yasadiklarim gözümün önünden gecti.. bu bir imtihan dünyasi dogru ama herkezin imtihani baska.. ilk gebelikle 3.cü gebelik bir olmaz onu kiyaslamak bile yanlis düsünce.. Rabbim herkezin gönlüne göre versin herkezin acisi kendine kücümsememek gerek..
Cünki neler cektigini Sen ve Rabbimden baskasi bilmez..

Son düzenleme:
Ben gördüm yazılan mesajı çok şey demek geldi içimden ama sonra kendimi yormak istemedim bu tip düşünen birine pek bişey anlatılmaz anlatılsa da anlaşılmaz cümleler ve cümlelerdeki üslup onu belli ediyor çünkü. Ama sizler dayanamamış söylemişsiniz bize de alkışlarla beğenmek düşer. ilyada35 Kubii38

Damdan düşenin halini sadece damdan düşen anlıyor malesef. İnanın durumunuza yazacak bişi bile bulamadım çünkü tesellisi yok gerçekten yürekten hissediyorum Allahım sabır versin ve en kısa zamanda kucağınızı doldursun inşallah O kadar benzer durumdayız ki benim de 7 yıllık evliliğim ve her defasında sıfırdan başladığım 4 tedavim var . Bir tek embriyoyu elde edebilmek için şehir şehir doktor doktor gezdik yıllarca maddi manevi öyle yorulduk ki . Bu da son şansımızdı şükür şimdilik benimle ama tabiki inanılmaz korkuyorum her an birşey olacak diye çünkü herşeye yeniden başlamak zorunda kalıcam. Yıllarca süren tedaviler, toplumsal baskılar , maddi güçlükler malesef yaşayan biliyor …. Dilerim bi an önce toparlanırsınız

Yazilan yazida ben iyi niyet göremedim inanki o yüzden yazmak istedim yoksa hic muhattap olunmaya bile degmez acikcasi canim.
Sonucta burda biz ilk deneyimlerimizden bahsediyoruz..

Yani herkesin çok hassas olduğu böyle bir konuda böyle bir başlık altında ben de en azından içimden geleni söylemek istedim ki gerçek hayatta da bu tür yargıları dile getirerek insanları kırmazlar belki. Her zaman edertlendiğimiz toplumsal baskıyı yine en çok kadın kadına yapıyor malesef….

Rabbim nasip ettiyse seninledir canim benim hic korkma Rabbim kalbimize gönlümüze göre versin. Imtihanlarimizi Sabirla gecicez Allahin izniyle cok Sükür.
Benimle ayni duygulardasin bak nasil hemen anladik birbirimizi görüyomusun cünki yasamayan bilemez ayni acilarin icindeymisiz konustukca anlasildik. Tabiki sifirdan baslamak yoruyor insani zaten Rabbim kolaylastirsin zorlastirmadan..
inanki 5 aydir türkiyede abimin yaninda 4.cü tedavime ugrasiyoruz.. esim yanimda degil o dönmek zorunda kaldi isinden dolayi , öyle bi arkadasimizin söyledigi gibi sip sak olmuyo maglesef bu sürecler ZAMAN istiyo EMEK istiyo.. SABIR istiyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…