Hanımlar mesajları okuyorum da, hem bu başlık altında hem de diğer benzer başlıklarda, daha yolun en başında yok fetal dna lar yok tarama testleri yok down sendromu testleri filan çoğu gebe kendini kaybetmiş gibi davranıyor. Evham kaplamış kadınları. Yolunda giderken her şey ya kalbi durursa ya şöyle olursa ya böyle olursa, senin doktorun ne dedi o ne yaptı bu ne yaptı, ben şu testi yaptırıcam sen napıcaksın??? Kendinize mi gelseniz acaba bilemedim ki. Bu kadar evhamlı, bunca korku yükünün altında bu iş nasıl sağlıklı devam edebilir ki? Elimizden geleni yaptık, doktorlarımızın dediklerine da uyuyoruz, sağlıklı beslenelim, stresten, böyle abuk sabuk felaket ihtimallerinden uzak, Allaha tevekkül ederek, dua ederek, kendimize iyi bararak şu kritik dönemleri atlatalım inşaAllah. Şu fatal dna, üçlü test ne haltsa artık onları da yaptırmayın asla. Benim ilk evliliğimden 2 çocuğum var ve rutin kontroller dışında bir kez bile testmiş filanmış yaptırmadım. Bu sefer de transferden sonraki ilk hafta geçtikten sonra normal yaşantıma geri döndüm. Ağır kaldırmak, yükseğe uzanmak, ani karın hareketleri gibi hareketler dışında kendime hiç kısıtlama getirmedim. 12. Günden itibaren gayet aktif cinsel hayatım da var. Gayet sağlıklı besleniyorum. Tatlıyı şekeri hayatımdan çıkardım. Ekmeği kahvaltıda tam buğday yiyorum. Et, balık ve sebze ağırlıklı besleniyorum. Salata ve yoğurt olmadan gün geçirmiyorum. Ay hamileyim ay bişey olacak ay düşecek ay kalbi duracak diyip dursam illa ki bunla imtihan olunurum korkusuyla hiç düşünmüyorum böyle şeyler. Kontrol günlerimde gidip ultrasona girip geliyorum. Size de tavsiye ederim. Allah olumsuz tecrübeler yaşayan hanımlara çok daha hayırlısını ve sağlıklısını nasip etsin. Bizlere de sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza almayı. Amin