Canını sütün gece onu tok tutmayabilir. Ben kendim bebe bisküvisi yapıyorum tam tahıllı un yumurta yoğurt ya da süt, nişasta irmik bolca, ve zeytinyağı karmakarışık bir hamur yapıyorum sen pirinç unu falanda ekleyebilirsçn ben bazen mısır unu bile ekliyorum bu tarifi kızımın süt alerjisi olduğu dönemden beri yapıyorım çocuk gastroenteroloji doktorumuz da tarifimi beğenmişti o dönem sütsüz yaptım sonra süt diyetini açtık yoğurtla yaptım çoğunlukla tepsiye bisküvi gibi diziyorum kabartma tozu vanilya da ekliyorum tabi.tadı nötr tek yenmez yani şeker yok içinde çünkü ve kuru oluyor sütle ıslatıyorum yani sıcak sütte bekliyor içine tam muz atıyorum blenderla çekiyorum güzelce pütürsüz olana dek biberon deliği küçükse tel süzgeçten geçiriyorum, pekmez katabilirsin biraz tatlı olsun diye, 1 yaş öncesi suyla yapıyordum. Baya doyurucu oluyor. Bu ara yapamadım cici bebe. Bir haftadan beri ince öğütülmüş yulaf ezmesini pişiriyorum sütle yine muzla blanderla çekiyorum biberonla veriyorum yine biraz pekmez katıyorum. Kaşık mamalar çok tok tutmaz sütlaç falan yapabilirsin mesela oda doyurucu olur. Bu tarifleri kaşıkla da verebilirsin ben gün içinde hep kaşıkla öğünlerini veriyorum biberonu da kendime kolaylık olsun
bide seviyo bebekler biberonu ya içsinler güzelce
organik cici bebeler var yapamam ben uğraşamam dersen onlardan al,, bazen Tarhana yediriyorum yada yoğurt çorbası o an nasıl eserse nasıl kolayıma gelirse kaşık mamaları ben bazende biberona sulu yapıp veriyorum dışarda özellikle kurtarıcı oluyo