2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Ataklar hiç bitmiyoki ya asla bir düzen kurulamıyor
Saatleri düzenleme kısmında takıldım kaldım ben daha tam diyorum böyle olur gibi bişey çıkıyo
Ya dişten yatamıyo ya hasta ya atak
Bizimkide hep memede ya öylede uyumaya başladı ve sık emiyor yani bende sütüm yetmiyomu diyorum açıkçası
Bir kaç gündür gündüzleri uyumayınca, memede daha sık durunca sütümün yetmediğini düşündüm şuan rezene çayımı içiyorum 🙄 az önce başım da döndü, çok sık emzirdim son zamanlar ve bu bünyeme fazla geldi sanırım. Görünürde diş yok, son atağı yeni atlatmıştık ama atakmış 🤯 23 haftalık şuan. Nasıl dayanıcam bilmiyorum şimdiden tükenmiş hissediyorum. Eki Görüntüle 3383528

Annelerin vicdani susmuyor
Kızım meme-uyku ikilisini aşırı bağdaştırmış durumda. Artık gece yarım saatte bir uyanıyor. Emzik -pışpıs- kucak - ayak hic bir yöntemle uykuya dönemiyor. Ama memeyi ağzına aldığı vakit saniyesinde uyuyor.
Sonuç olarak ikimiz de çok kalitesiz uykular yaşıyoruz. Bugün dedim ki emzirip mayistirip yatağa koyayım. Öyle yaptım tabi çığlık kiyamet. Kucağıma alıp sakinlestirp tekrar yatağa koymaya başladım ve kucağıma aldığım an iki elimle yanağımi tutup yanağımi emmeye başladı. Ya bu nasıl bı şey 😔 yanağımi kavramaya emmeye çalışıyor elimle çektim, elimi emmeye çalışıyor. Kötülük mu ediyorum bilmiyorum çok üzüldüm onu böyle görünce bunu her kucağa alisimda yaptı. Minicik daha ve meme ile yanağı ayırt bile edemiyor bense ona en doğal hakkı olan memeyi vermiyorum, acımasızlık mi bu 😞
Benim oğlum da böyle maalesef emzirmeden tekrar uykuya dönmüyor geceleri. Bende yeter ki uyusun diye her kalktığında mecburen emziriyorum sık sık da uyanıyor zaten 🥲 ilerde düzelirler inşallah

Ataklar hiç bitmiyoki ya asla bir düzen kurulamıyor
Saatleri düzenleme kısmında takıldım kaldım ben daha tam diyorum böyle olur gibi bişey çıkıyo
Ya dişten yatamıyo ya hasta ya atak
Bizimkide hep memede ya öylede uyumaya başladı ve sık emiyor yani bende sütüm yetmiyomu diyorum açıkçası
Öyle gerçekten, bu ataktan önce akşam 8'den sabah 8'e kadar uyuyordu yeni yeni, gündüz uykularını düzene sokmak kalmıştı. Şimdi yine her şey tepetaklak. Hemen ilk olarak sütümüzün yetmediğini düşünmek yanlış aslında ama elde değil, doktor aksini demedikçe devam.

Bir kaç gündür gündüzleri uyumayınca, memede daha sık durunca sütümün yetmediğini düşündüm şuan rezene çayımı içiyorum 🙄 az önce başım da döndü, çok sık emzirdim son zamanlar ve bu bünyeme fazla geldi sanırım. Görünürde diş yok, son atağı yeni atlatmıştık ama atakmış 🤯 23 haftalık şuan. Nasıl dayanıcam bilmiyorum şimdiden tükenmiş hissediyorum. Eki Görüntüle 3383528
Keşke beni de emse sömürse başım dönse 🥹

Kızlar bebişler ne zaman yüzüstü yatırılmalı ? Benimki yan yatırdığımda yüzüstü düşüyor kafasını kaldırıyor ama korkuyorum . 5 aylık daha . Yan yatırmaya bile korkuyorum 😦 kaldı ki yüzüstü yatırmak 😏

Globberdan farklı olarak oturma yeri geriye dönüyor galiba. Benim hiç aklımda yokken globber soktunuz aklıma alacağınız olsun 🤣🤣 septembrmom septembrmom NewMamaa NewMamaa
Koltuğunun dönmesi beni çok etkiledi şuan
Ara sıra kızımın yüzünü gözünü görmem lazım yoksa rahat edemem
Globberdan daha hantal gibi ama manevra vs iyimis baktım.
Hemen hemen yarı yarıya. Bir bakicam buna ya 😌

Kızlar migros tazedirekt sizce temiz besin açısından güvenilir mi? Avokadoyu portakalı mandalinayi limonu alacağım yer var ama havuç pırasa vs onlar da organige yakın olsun istiyorum.

Tabii ki öyle bir şey yokk 🥺 birlikte küvete girin ten tene temas ve ılık su sayesinde kendisini anne karnında gibi hissedecek. Küvette emzir inşaAllah seni de sömürür bebeğin. 🥰
Gece emiyor da bizim sorunumuz gündüz çok az emmesiyle, uzun süredir böyle bu.
Küvetimiz yok ya ama ten tene teması denerim 😍

Kızlar ek gıda döneminde eğer herhagi bir marketten alışveriş yapmayıp bebeginize özel alışveriş yapmak istiyorsanız yazdıklarımı not edebilirsiniz
Kemik suyundan baharata kadar yapacağım alışverişler listesi:
Tavuk suyu-İlikli kemik suyu (kendim uğraşmam derseniz) Gurvita marka.
Tuz-Mayi tuz-İyotlu ince kaya tuzu (1 yaşından önce sıfır tuz.)
Ruşeym (8. Aydan sonra tüketebiliriz, buğdayın kalbidir. Makarna lütfen)
Bebek irmiği (Gluten hassasiyeti yoksa-Makarna Lütfen)
Yemekleri yaparken silikon kaşık seti kullanıyoruz, silikon cam türevi oldugu için en sağlıklı seçenek.
Baharatlar (Güzel bahar marka organik sertifikalı)(ya da Weefood)
Tereyağ -Kasar (Tire süt kooperatifi)
Siyez bulguru (Vitma marka)
Labne(Biogurme-Migros)

Şimdilik bunları not aldım. Sebze ve meyveleri ilk 1 yıl organik almak istiyorum. Yogurdumu, lor peynirini, labneyi, peynir altı suyunu kendim yapıp deneme yanılma ile mükemmeli yakalamaya çalışicam.
O daha bebek, ne yediğine karar veremez ama ben annesiyim onun boğazından geçen her şey benim sorumluluğumda.
İştahlı, sağlıklı, yemek secmeyen bir nesil olur inşallah bizimkiler 🩷🙏🏻

X