2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Kızlar ek gıda döneminde eğer herhagi bir marketten alışveriş yapmayıp bebeginize özel alışveriş yapmak istiyorsanız yazdıklarımı not edebilirsiniz
Kemik suyundan baharata kadar yapacağım alışverişler listesi:
Tavuk suyu-İlikli kemik suyu (kendim uğraşmam derseniz) Gurvita marka.
Tuz-Mayi tuz-İyotlu ince kaya tuzu (1 yaşından önce sıfır tuz.)
Ruşeym (8. Aydan sonra tüketebiliriz, buğdayın kalbidir. Makarna lütfen)
Bebek irmiği (Gluten hassasiyeti yoksa-Makarna Lütfen)
Yemekleri yaparken silikon kaşık seti kullanıyoruz, silikon cam türevi oldugu için en sağlıklı seçenek.
Baharatlar (Güzel bahar marka organik sertifikalı)(ya da Weefood)
Tereyağ -Kasar (Tire süt kooperatifi)
Siyez bulguru (Vitma marka)
Labne(Biogurme-Migros)

Şimdilik bunları not aldım. Sebze ve meyveleri ilk 1 yıl organik almak istiyorum. Yogurdumu, lor peynirini, labneyi, peynir altı suyunu kendim yapıp deneme yanılma ile mükemmeli yakalamaya çalışicam.
O daha bebek, ne yediğine karar veremez ama ben annesiyim onun boğazından geçen her şey benim sorumluluğumda.
İştahlı, sağlıklı, yemek secmeyen bir nesil olur inşallah bizimkiler 🩷🙏🏻
Kızz bu neee ne kadar da sorumlu öğrenciymişsin kız senden not alınırmış ünide.. sağolasın kaydettim

Kızlar ek gıda döneminde eğer herhagi bir marketten alışveriş yapmayıp bebeginize özel alışveriş yapmak istiyorsanız yazdıklarımı not edebilirsiniz
Kemik suyundan baharata kadar yapacağım alışverişler listesi:
Tavuk suyu-İlikli kemik suyu (kendim uğraşmam derseniz) Gurvita marka.
Tuz-Mayi tuz-İyotlu ince kaya tuzu (1 yaşından önce sıfır tuz.)
Ruşeym (8. Aydan sonra tüketebiliriz, buğdayın kalbidir. Makarna lütfen)
Bebek irmiği (Gluten hassasiyeti yoksa-Makarna Lütfen)
Yemekleri yaparken silikon kaşık seti kullanıyoruz, silikon cam türevi oldugu için en sağlıklı seçenek.
Baharatlar (Güzel bahar marka organik sertifikalı)(ya da Weefood)
Tereyağ -Kasar (Tire süt kooperatifi)
Siyez bulguru (Vitma marka)
Labne(Biogurme-Migros)

Şimdilik bunları not aldım. Sebze ve meyveleri ilk 1 yıl organik almak istiyorum. Yogurdumu, lor peynirini, labneyi, peynir altı suyunu kendim yapıp deneme yanılma ile mükemmeli yakalamaya çalışicam.
O daha bebek, ne yediğine karar veremez ama ben annesiyim onun boğazından geçen her şey benim sorumluluğumda.
İştahlı, sağlıklı, yemek secmeyen bir nesil olur inşallah bizimkiler 🩷🙏🏻
Kaydettim harikasın 🥰
Bende kaşık mamasıyla ilgili yazıları okuyordum devam sütünden daha besleyiciymiş, bir de evde yapılan tariflere bakıyordum dr umuz onay verirse direk başlicam şu biberon belasından kurtulmak için, belki emmesi de düzelir

Pirinç unu @Zeug un aldıkları çok satanda 1 numara bende onu alacağım

Tüm sebzelerde meyvelerde pestisit çıkıyor :KK43: onlaro nasıl bulcaz organik
İnsta da saglıkcibianne diye bi hesap var çocuğu alerjikti daha hamile kalmadan alerji nedeniyle takip ediyordum, organik satan bi yerden sipariş veriyordu bununla kalmıyor elmasına kadar ne aldıysa teste götürüyordu öyle veriyordu çoçuğuna

İnsta da saglıkcibianne diye bi hesap var çocuğu alerjikti daha hamile kalmadan alerji nedeniyle takip ediyordum, organik satan bi yerden sipariş veriyordu bununla kalmıyor elmasına kadar ne aldıysa teste götürüyordu öyle veriyordu çoçuğuna
Bulamadım sayfasında:s ama o test o kadar hızlı çıkan bir şey değil. Gerçi.özelde verir parasını yaptırır ama her parti için kolay değil

Evet canım yüzüstü yatırayım da uyusun diye dedim 5 aylıkken oluyor mu ? Kafasını kaldırıyor ama emin olamadım . Ay benim bu korkularım valla
Bence koyma kendi dönerse dönsün.. benimki yan yatıyor nazen yüz üstümsü yatıyor. Sen müdahale etme nasıl isterse uyusun

Yine cahilce sorum ile geldim, neden yok yulaf unu yok bilmem ne unu filan alıyoruz? Normal bizim yediğimiz şeyleri yemeyecek mi çozuk? Sebze meyve et vs. Ben yulaf unu yemiyom ki o niye yiyor 🤣🤣 yani onların vitaminini vs alsın diye mi? Yoksa atıyorum un yerine bunu mu kullancaz (un kötü mü bilmem de) .. işin içine girince bir sürü şeyin unu varmış anam

Yine cahilce sorum ile geldim, neden yok yulaf unu yok bilmem ne unu filan alıyoruz? Normal bizim yediğimiz şeyleri yemeyecek mi çozuk? Sebze meyve et vs. Ben yulaf unu yemiyom ki o niye yiyor 🤣🤣 yani onların vitaminini vs alsın diye mi? Yoksa atıyorum un yerine bunu mu kullancaz (un kötü mü bilmem de) .. işin içine girince bir sürü şeyin unu varmış anam

Daha bugün arkadaşıma dedim. Ruşeym, irmik, yulaf unu bilmem ne ben yemiyorum bebeğim neden yesin bir türlü çözemedim 😬

Daha bugün arkadaşıma dedim. Ruşeym, irmik, yulaf unu bilmem ne ben yemiyorum bebeğim neden yesin bir türlü çözemedim 😬
Ben daha hiç bakmadım ek gıda işine hiç doktorumla görüşüp o ne derse onu yapacağım instgramdakiler çok sürdürülebilir ve gerçekçi gelmiyor bana tabiki en güzelini en sağlıklısını yesin tabi şimdi çok küçük ama biraz büyüyünce anam babam usulu beslerim gibi geliyor ben😂

Ben daha hiç bakmadım ek gıda işine hiç doktorumla görüşüp o ne derse onu yapacağım instgramdakiler çok sürdürülebilir ve gerçekçi gelmiyor bana tabiki en güzelini en sağlıklısını yesin tabi şimdi çok küçük ama biraz büyüyünce anam babam usulu beslerim gibi geliyor ben😂

Bende aynı şekildeydim, bizim doktorumuz direkt anam babam usulüne yönlendirdi. Vallahi çokta memnunum 😂 ama böyle şeyler görünce de bir acaba mı diyorum 😅 zaten sağlıklı bir mutfağımız var. Zeytinyağımızı da kendimiz yapıyoruz illa butayı mı almalıyım ya da benim hiç yemediğim yulaf unuymuş, ruşeymmiş bilmem neymiş bunları almam aşrt mı bilemiyorum aklım çok karışıyor.

X