2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Yine cahilce sorum ile geldim, neden yok yulaf unu yok bilmem ne unu filan alıyoruz? Normal bizim yediğimiz şeyleri yemeyecek mi çozuk? Sebze meyve et vs. Ben yulaf unu yemiyom ki o niye yiyor 🤣🤣 yani onların vitaminini vs alsın diye mi? Yoksa atıyorum un yerine bunu mu kullancaz (un kötü mü bilmem de) .. işin içine girince bir sürü şeyin unu varmış anam
Benim bebişin kilosu düşük ya pirinç unu muhallebisi yerine yulaf unu yapın en azından kof kilo almaz daha sağlıklı denildi. Ondan yoksa ben de tarhana falan veriyorum ısırgan çorbasını bile tattı😂

Yine cahilce sorum ile geldim, neden yok yulaf unu yok bilmem ne unu filan alıyoruz? Normal bizim yediğimiz şeyleri yemeyecek mi çozuk? Sebze meyve et vs. Ben yulaf unu yemiyom ki o niye yiyor 🤣🤣 yani onların vitaminini vs alsın diye mi? Yoksa atıyorum un yerine bunu mu kullancaz (un kötü mü bilmem de) .. işin içine girince bir sürü şeyin unu varmış anam
Bir de yatarken yedirıyorum muhallebi yapıp ondan mantıklı geldi 😇

Neler tattı bugüne kadar? Birde miktarı ne acaba 😄Yoğurt süzme yoğurt yumurta sarısı tarhana tavuksuyu çorbası irmik muhallebisi elmalı ve armutlu yaptım . Muzlu muhallebi. Un çorbası. Karnabahar havuç yemeği yapmıştım onu püre verdim .aklıma gelenler bunlar ölçü hesaplamıyorum canım.iç güdüsel biraz benimki😇 muhalebileri ve yoğurdu yarım çay bardağı kadar vermişdir günlük diğerleri 3kasık falan .örnek teşkil etmesin benşm bebişkilo alamadığı için mamaya ağırlıkvermek yerine bunlara yönelmek istedim 🌸

Ve kan değerleri demir değerleri iyi çıktı o damlaları kullanmıyorum mesela doktor gerek görmedi .arada yoğurduna bi çay kaşığı kadar annemin yaptığı pekmezlerden katıyorum

Şifa olsun miniğe çok güzel ilerlemişsin 🧿
Benim oğlum 6.5 aylık o yüzden bana uygun bir gidişat olmuş teşekkür ederim 😊

Bu ay kıyamıyorum ama bende kan testi isteyeceğim gibi duruyor zaten alerjik bir bebekti mukus iyice arttı ama 2-3 aylıkken yapılan testlerde çıkmamıştı birşey ancak fiziksel bulgu olduğu için 6. Ayda tekrarlayalım dediler. Onu yaparken demiri de sorucam. Belki de gereksiz kullanıyorum.

Ebebek indiriminden yararlanıldı 👍🏻✅
Gelir gelmez de taktım hemen bakalımm 😅

Bu arada mavi paketle, sarı paketin farkı neydi yanlış almadım inşallah 😀. Mavide külot bez diyordu, başka farkı var mıydı
ddlklc ddlklc yazmıştı mavi daha naylonumsuymuş bikaç sey daha vardı
Mama sandalyesi altına örtüler varmış kullan at indirime girdi bugüm ama onlineda daha akşam bitti. Alacak olan mağazaya bakabilir..
Ben yıkanabilir olandan aldım yorni marka
Hepiniz cok tatli fotolar cekmissiniz. Ben hic boyle seyler yapmiyorum, ek gida ve indirimler icin de heycanlanmiyorum bende sorun var sanirim🤣
Bu arada goon ile ilgili bir guncelleme ile geldim. Bizim goon bezin bir tanesinin icinin pamugu yoktu musteri hiz aradi esim neyse bezi gonderdik falan sonra bize bir paket goon gonderdiler. Asiri ilgililer bu arada mavi ve kahverengiyi ogrendik. Gostergesi mavi olanlar eski goonlarmis. Yrni uretimlerin tamami kahverengi ve arkasinda lastigi yokmus.
Deseydin keşke bizim 2023 eylul annelerine en az birer paket yollayın diye fjfj
Deniz gören ve mini minnacık bir ev demek istedin sanırım😍😍 Ben de çok sevmiyorum da ara sıra içiyorum işte kapsül kahve makinem olsaydı eğer ben de yapardım🤣
Kediyi bulcam diye denize bakmamışım fjfj

Ben de sizlerden hep arkadaşlarım diye bahsediyorum gıyabınızda🌸

Valla ben mama vermektense pirinç unu vs onlarla muhallebi yaparım dedim yani biberonla besleneceğine kaşık maması alması daha mantıklı geldi az daha büyüyünce biz ne yiyorsak oda onu yesin o kafadayım , çokta aşırı işin en organiğine gitmek istemiyorum cidden Melikeben Melikeben in dediği gibi sürdürülebilir olduğuna inanmıyorum şey gibi olacak fanusta büyüyen çocuğun dış dünyaya açıldığında afallaması gibi, ha mesela bile bile gidip hormonlu market tavuğu ya da paketli gıda yedirmem ama her şeyde de en organiğini almam gibi

Ve kan değerleri demir değerleri iyi çıktı o damlaları kullanmıyorum mesela doktor gerek görmedi .arada yoğurduna bi çay kaşığı kadar annemin yaptığı pekmezlerden katıyorum
Yoğurtla pekmez birbirinin emilimini azaltıyor yalnız bilgin olsun ayrı ayrı verirsen daha iyi olur bu arada yoğurtlu pekmezi çok severim 😂

Valla ben mama vermektense pirinç unu vs onlarla muhallebi yaparım dedim yani biberonla besleneceğine kaşık maması alması daha mantıklı geldi az daha büyüyünce biz ne yiyorsak oda onu yesin o kafadayım , çokta aşırı işin en organiğine gitmek istemiyorum cidden Melikeben Melikeben in dediği gibi sürdürülebilir olduğuna inanmıyorum şey gibi olacak fanusta büyüyen çocuğun dış dünyaya açıldığında afallaması gibi, ha mesela bile bile gidip hormonlu market tavuğu ya da paketli gıda yedirmem ama her şeyde de en organiğini almam gibi

Birde organik adı altında kandırıldığımızı düşünüyorum. Organik tarım için öncelikle hava ve toprak temiz olmalı.

ddlklc ddlklc yazmıştı mavi daha naylonumsuymuş bikaç sey daha vardı

Ben yıkanabilir olandan aldım yorni marka

Deseydin keşke bizim 2023 eylul annelerine en az birer paket yollayın diye fjfj

Kediyi bulcam diye denize bakmamışım fjfj

Ben de sizlerden hep arkadaşlarım diye bahsediyorum gıyabınızda🌸
Ben benim kızlar var ya diyorum eşine anlatırken 🤣🤣 yorni bakayım bende

Benim bebişin kilosu düşük ya pirinç unu muhallebisi yerine yulaf unu yapın en azından kof kilo almaz daha sağlıklı denildi. Ondan yoksa ben de tarhana falan veriyorum ısırgan çorbasını bile tattı😂
Bu arada eleştirmek için değil bilmediğimden sordum :) ne bileyim besleyiciliği undan daha iyidir un bilmem ne yapıyordur gibi bir mantıklı nedeni olabilir ye düşündüm

Bu ay kıyamıyorum ama bende kan testi isteyeceğim gibi duruyor zaten alerjik bir bebekti mukus iyice arttı ama 2-3 aylıkken yapılan testlerde çıkmamıştı birşey ancak fiziksel bulgu olduğu için 6. Ayda tekrarlayalım dediler. Onu yaparken demiri de sorucam. Belki de gereksiz kullanıyorum.
Yaa benim kızda da mukus var hep ya;( dr test yapmayalım çıkmıyor şuan boşuna kan alırız dedi :KK43: benim yediğimden oluyor da neyden çözemedim gitti uzak duramıyorum da hiç bir şeyden..

Yaa benim kızda da mukus var hep ya;( dr test yapmayalım çıkmıyor şuan boşuna kan alırız dedi :KK43: benim yediğimden oluyor da neyden çözemedim gitti uzak duramıyorum da hiç bir şeyden..

Yani çözümüde yok ki diyelim buldun nasıl çıkaracaksın ömrümce yemeyecek mi? Ben ilk doğduğunda sğt ve süt ürünlerini komple çıkartmıştık, tahin, dana eti, yumurta. Bunlar yoktu. Sonra doktor böyle olmaz azar azar ye dedi. Bir açtım açış o açış 😂

Alışacak vücutları yapacak birşey yok

Yani çözümüde yok ki diyelim buldun nasıl çıkaracaksın ömrümce yemeyecek mi? Ben ilk doğduğunda sğt ve süt ürünlerini komple çıkartmıştık, tahin, dana eti, yumurta. Bunlar yoktu. Sonra doktor böyle olmaz azar azar ye dedi. Bir açtım açış o açış 😂

Alışacak vücutları yapacak birşey yok
Genelde 1 yaşa kadar sürüyor bu tarz alerjiler. Çok ileri seviyede olsa kan vs de oluyor bebekte hemde aşırı şekilde. Biz de yok o kadar şükür. Bir kere kan gördüm. Onda da farklı ne yemiştim dikkat etmedim.. mesela yumurtaya varsa yemezsin yumurta ne olacak. Bana daha bugün konuştuk dr.la abartma hiç bir şeyi dedi. Yoğurt yediysen o gün ayran içme dondurma yeme vs dedi. Bakalım bu ara çok arttı benim dikkat edeceğim..

Tiroid değerleri için mecbur aldırmıştım kan canım sabah saatlerinde ver kanını ilk öğlenden sonra vermiştik değerler saçma çıkmış erken verilmeliymiş 🐥 Ağustos annelerinden biliyorum Bulut beyi canım şifa bulsun minik .alerjik şeyler 6.aydan sonra azalıyormuş gidiyormuş zaten🙏🏻

Ya evet bi doktor var Bekir Tok onun da konuşmaları mantıklı geldi hani diyor ilk 6ay anne sütü diretmesi sütün yetmediği durumlarda mecbur mama takviyesi yapılacak bazı şeyler tıpta rant işine döndü diyor.bazı kısımlarını hak verdim ek gıdaya hazır olmasa mama takviye yapardım ama geçti şükür ayını 🌸

X