2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
He işte seninki 1 saat ağlıyor benimki 3 saat falan 🥲 Gün içinde piyanolu oyun halisina bırakırım 20-25 dk oyalanir, bebek arabasina koyduğumda asansöre binmeden uyuyakalir🤣 Ben gece bile tüketiyorum bir de sende +gunduz var çok zor ya 😪😔
Ay ben neler aldım hiç birinde durmuyor ya 🤣🤣🤣 bebek arabası imkansız hiç sevmiyor içine koyar koymaz çığlıklar havada 🤣🤣🤣 büyüdükçe iyi olur diyorum ama ters oluyor 🤪🤪🤪 neyse diyorum sağlıklı olsun da ne oluyorsa olsun çok yaramaz olacak belli 🤣🤣🤣

Benim bebe de böyle maalesef.. ben sütümü sağıp biberonla veriyordum. Şimdi keyfi yeterse emiyor ama sütüm çok çok az o nedenle hem emzirme sonrası 120 cc mama veriyorum. Bazen 150 veriyorum. Günde 5 kere veriyorumdur 120-150 cc mama. Kusmuyor da demek ki anca yetiyor benimkine :/ savaşmaktan yoruldum 2 gıdım sütümü sağıp olduğu kadar diyerek veriyorum 2 hafta sonra ek gıdaya başlayacağım yavaş yavaş sütü komple keserim heralde. Zira sütümü sağsam 30 cc anca çıkıyor denemediğim süt artırıcı da kalmadı. Günde 6 tane solgarın bira mayalı tabletine de başladım ama etki etmedi..
Maalesef emmeyince emmiyor yapacak bişey yok başka sağlık problemi olmasın da buna da şükür diyelim, bende bazen yetmediğini düşünüp 120 cc veriyorum heyecanla içiyor ama sonrasınaa hem sonlara doğru zorlanıyor hemde kusuyor o zaman anlıyorum fazla geldiğini. Emmeyince istediğimiz kadar takviye kullanalım nafile artmaz asla, ben ilk 1 buçuk ay ne biberon kullandım ne de emzik yine emmiyordu 1.5 ayda 500 gr almıştı sadece

Ben öğretmedim daha eline o kadar hakim değil , yani bişeyleri alıp ağzına götürmeye çalışıyor oyuncakları tutuyor ama mesela biberonu tutamıyor tutuyor ama hakim değil , bence gel daha yapamaz ama öğretmekte fayda var göre göre yapar
Tutmakla ilgili değil bu ama ben de bilmiyom ne zaman yapılır. Şimdi internete baktım 4 aydan 9 aya kadar falan diyor yani hangi bebeğin ne zaman yapacağı hiç belli değil

Benim kiz kardesimi not almışız tam 4 ay 10 gunlukken Nokia 3310 u eline vermişiz kulağına götürmüş.. Bizim kıza veriyorum yalamak istiyor 😆
Ahahah o şansa götürmüştür ya Alo demek için götürmemiştir bence Benimki şu an aynı senin dediğin gibi ne versek ağzına götürüyor geçen yerde dururken terliğimi görmüş az kalsın Onu da yiyecekti

Nazenin 4 aya girmeden hemen önce yapmaya başlamıştı yazmıştım buraya
Evet canım Nazenin hatırladım yaptı diye yapıyor mu hala devam ediyor değil mi Ay Benimki yapmıyor ya Zaten 2 gün oldu çalışıyoruz da aklıma gelince bir gel babası diyorum bir güzel izliyor o kadar

O ıslaklık ve his önemli nazenin oynuyor 10 15 dakika ama sıkılmasın diye haftada 1 2 kere çıkartıyorum. Bazen daha soğuk yapıyorum suyu bazen sıcak mimikleri değişiyor direkt.
Evet öyle uzun uzuyor oynamıyor ama birazcık da olsa oynuyor ben zaten annemdeydim ya 3 haftadır görmedi şimdi Geçen gün bir verdim oynadı birazcık ilgisini çekti ama çabuk sıkılıyor Yani öyle daha renkli olsa daha canlı bir renk yapsalarmış keşke ama yani bir ay önce hiç yüzüne bile bakmıyordu şimdi biraz oynuyor

Kızlar Islak bez sayısına bakıyorduk ya Bebeğim bu yani full dolu bir bez mi bir kere çiş yapsa bilemiyor onu nasıl anlayacağız ki? Benim kız Eskiden Günde 4 kere 5 kere kaka yaptığı için daha sık alt değiştiriyordum şu an şu an kaka yapmadığı için Şişli iken dolmadığı zaman veya az da olduğunda da veya Saate göre bakıyorum işte çok saat Olmadıysa değiştirmiyorum ama çeşitli bez sayısı yeterli mi Onu anlayamıyorum şu an

Evet canım Nazenin hatırladım yaptı diye yapıyor mu hala devam ediyor değil mi Ay Benimki yapmıyor ya Zaten 2 gün oldu çalışıyoruz da aklıma gelince bir gel babası diyorum bir güzel izliyor o kadar
Yani uyuyor şimdi uyanınca deneyeyim . Her çocuk farklı bence üstüne düşünce daha da çok yapmaz hem bu bi gelişim basamağı mı bilmiyorum bence önemsenecek bir şey değil.

Nazenin in favori aktivitesi bu ara tükürüğünü pppüüüüüüürr yapıp dışarı çıkartıp köpük yapmak 😂😂
Ayy aynısı biriktirip biriktirip köpük yapıp püü yapıyor bi de öyle sesli yapıyor ki 🤣 bi de hem alt hem üst dudağını ağzının içine alıp gup gup ses çıkarıyor yiyor resmen dudaklarını 🤣

X