2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Aaa sebebi ne ki?

Bilmiyorumki hiç böyle birşey duymamıştım. Direkt ilk doğumdan sonra önermem dedi. Hormonal etkisi doğurganlığı falan mı etkiliyor anlamadım. Yada küçük de olsa bir operasyon olduğu için, doğurcağını doğur sonra takalım diye düşünüyor olabilir 🤣🤣
Az da olsa rahime zarar verip doğurganlığı etkileme olasılığı olduğu için diye biliyorum.

Ben bunu yanlış mı aldım ya?? 4 - 10 yaş diyor?? Bebek dozu yazmıyor

Eklentiler

• 17054134939703793189812162433160.jpg
    17054134939703793189812162433160.jpg
    95,2 KB · Görüntüleme: 25
Ben ilk 2 yıl hap kullandim, sonra bıraktım geri çekilmeye güvendim hamile kaldım, en güzeli hap aslında miss ama ben artık kullanmak istemiyorum onu da. Geriye spiral kalıyor onu da taktırmak korkutuyor ya 😔
Aynen bir de internetten biraz araştırdım onun da kayma riski varmış falan. Yine en iyisi prezervatif gibi
Ben bunu yanlış mı aldım ya?? 4 - 10 yaş diyor?? Bebek dozu yazmıyor
Yok yok ben de dün okudum bebek dozu göremedim ama bunu verdiler bize de

Yani ana neden anneden geçen östrojen hormonunun az olması ama ıslak mendil ve temizleme şeklide hızlandırıyor pat pat şeklinde temzilemek gerekiyomuş siler şekilde değil
2 yaşına kadar çok görülen birşeymiş bez olduğundan ıslak kalıyo bölge ama sürekli orayı açmak lazmmış bnyoda vs bende bilemedim yani hatta çok dokunmuyodum ben ekstra bir şey olmasın diye
Her ay doktor bakıyodu bezini çıkartırp kontrollerde 2 aydır söylüyodu bu ay cerraha gösterin dedi o şekilde yoksa bende anlayamazdım şuan bakınca farkediyorum tamamen kapandığını yani baştan anlayamazdım
Çok geçmiş olsun 😔 ıslak mendil o kadar etkiliyor muymuş bilmiyordum 😶
Nasıl farkettiniz yapışıklık olduğunu? Bende kontrol ettim ama pek birşey anlayamadım

Aynen bir de internetten biraz araştırdım onun da kayma riski varmış falan. Yine en iyisi prezervatif gibi

Yok yok ben de dün okudum bebek dozu göremedim ama bunu verdiler bize de
Bana başka verdi de ben sizlerden duyup bunu aldım dozu da bilmiyom ondan. Ne dedi doktor size dozu

Screenshot_2024-01-08-14-51-52-174_tr.com.happydigital.happykids.jpg

Kızlar kullandığımız ilaclarkn demir dozu bu şekilde. Bestironun içinde demir az, o yüzden iki, iki buçuk damla veriliyor. Doktorlar devletin verdiği demir ilacı gibi düşünüp kilo başına bir damla diyebiliyorlar. Bir arkadaş demir eksikliği olan kızı için 1 damla vermiş ve 9. Ayın sonunda demir eksikliği anemi oluşmuş. Ya doktorunuza bir daha sorun içindeki demiri söyleyip, ya da bu tabloya göre verin.

Oğlum 7420 kilo doktor 17 damla verdi Bestironu. Kabızlık yapabilir diye 5 damlayla başlayıp 7-9-11-13-15-17 şeklinde gideceğiz hergün. Bugün başladım ben 5 damlayla.
Keşke az önce 16 damla vermeden önce görseydim bunu :) neyse benim kız ishal zaten toparlar belki

Selam kızlar, yine ben yine dert... Doğum sonrası regl olanlara bu sorum: regliniz düzenli mi? Ben geçen ay 10unda oldum bu ay daha olmadım ki normalde çok düzenlidir. 6 gün geçti anlamadımk bu nası iş
Değil ya ben de bekliyorum ve epey gecti bu ay ben de test yaptım ihtimal olmamasına rağmen öyle bekleyip duruyorum
Valla ben hap kullanmak istiyorum. İçim çok rahat ediyor ama işte sütü etkiler diye kullanamıyorum. Aslında deri altı implantı var o da güzel gibi 3 yıl koruyormuş onun bir sakıncası var mı bilmiyorum. Spirali ilk çocuktan sonra önermedi doktorum 🫣
Benim doktorum da iğne önermişti hap unutuluyor spiral rahatsız ediyor diyen var bence en mantıklısı bu 3 ay koruyor tarihi belli tekrar iğnr yaptırıyorsun demişti

Başta açıktı bizim yapışmış şuanda idrar durumunu etkiliyo o yüzden açtırıp ekstra dikkat etcem bundan sonrası için 😞 ıslak mendil fln kullanmıyorum artık
Ben 3aylık olana kadar ıslak mendil kullanmadım pamuk su ile temizledim hep . Benimki erkek . İdrar yolu enfeksiyonu oldu 1 hafta yattık . Olacağı varsa oluyor ya ..

Arkadaşlar grupta bebek kan tahlilinden anlayan ya da tanıdığı var mı yüksek çıkan şeyler var .sonuç yarın gösterilecek içim rahat değil

Kızlar selam
Ek gıda için alışverişlere başladınız mı ? Tabak çanak vs ☺️ ben aldım ama eksik bir şey var mı bilemedim tabi .. neler aldınız ?

X