2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Sevgili anneler herkese selam:) eğer Allah izin verirse 2024 Temmuz annesi olacağım. Daha önceki bebeğim aralık ayında doğmuştu bu yüzden yaz bebeği konusunda tecrübenize danışmaya geldim. Gereksiz alışveriş yapmak istemiyorum kıyafet konusunda. Acaba neler almalıyım :) sağlıkla büyütün bebişlerinizi🥰🥰
Ay valla kıyafet konusunda yenidoğan almayın bence fazla giyilmiyor bi de herkes getiriyor . Mümkünse büyük alın hee bi de ayaklı tulum kıyafet almayın fazla, ayaklar kısa kalıyor kasıyor kollar uzun oluyor hop ayak kısımlarını hep kestim ben 🤣🤣 .. bol bol müslim bez ağız mendil vs yaz bebesi zaten fazla giydirmezsiniz ..

Sevgili anneler herkese selam:) eğer Allah izin verirse 2024 Temmuz annesi olacağım. Daha önceki bebeğim aralık ayında doğmuştu bu yüzden yaz bebeği konusunda tecrübenize danışmaya geldim. Gereksiz alışveriş yapmak istemiyorum kıyafet konusunda. Acaba neler almalıyım :) sağlıkla büyütün bebişlerinizi🥰🥰
Öncelikle sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🙏

Sadece kısa kollu body al renk renk 😆🤣 hatta jakarlı kumaş mümkünse.. önden kruvaze olanlar da güzel. ben ilk zamanlar hep öyle giydirdim. Evim çok sıcak doktor öyle önerdi onu uydum. Müslin tulumlarda iyi .. e bebekten bir tane müdlin tulum almıştım onu giydirdim baya İnce müslin örtüler..
Doktorlar böyle öneriyor. Ama bizim toplum doktotu dinlemez genelde illa hastane çıkışı giydirir. Şapka eldiven filan. O yüzden o kıyafetleri müslin al mümkünse.

Benim bebek çorap ve kısa kollu body ile durdu evde.. sadece doktora giderken takımları giydirdik. Çok aldığıma pişman oldum.

Bir de şubatta e bebek indirimleri oluyor. Ben ordan almıştım baya bir şey :)

Son düzenleme:
Kızlar soru gece yada sabaha karşı kalktığında burnu hafif tıkalı hissederseniz burnunu açıyor musunuz? Ben bakıyorum emebiliyor açmıyorum rahatsız etmemek için .

Bir de cinsiyet belli değilse alma. Ben unisex aldım başlarda sonra kız olunca üzülüyon "amaan ne güzel şeyler var kızlar için bunu mu giydircem neden almışım" diye 🤣🤣

Her birde yenidoğan kıyafetleri 15-20 gün sonra giyilmiyor.. ben 1-3 aylık kıyafetlerde baya giydirdim ..

Kızlar selam .. benmkin de alerjik durum çıktı . Daha doğrusu demire geç başladığımız için göğüs kısmında kızarıklıklar çıktı doktor kansızlık dedi .. alerji ilacı verdi . Zaidaten ilaç ismi buydu sanırım .. acayip uyku yapıyor ya geceleri yatarken 4 damla verdim . Bütün gece uyudu gündüz uyudu dedim bu ne 😦.. dün gece 3 damla verdim gece yine uyudu bakalım gündüz nasıl olacak ..
normal mi ya ?

Benim kızım eylülün sonunda doğdu ben bilr başlarda yarım kollu ileuyuttum. Bencr alışverişinizi mayıs haziran gibi yqpın çünkü şu an ince tulumlar bilr kalın benim de yazın bu dönem aldığım tulumlar incecik
Kızlar selam .. benmkin de alerjik durum çıktı . Daha doğrusu demire geç başladığımız için göğüs kısmında kızarıklıklar çıktı doktor kansızlık dedi .. alerji ilacı verdi . Zaidaten ilaç ismi buydu sanırım .. acayip uyku yapıyor ya geceleri yatarken 4 damla verdim . Bütün gece uyudu gündüz uyudu dedim bu ne 😦.. dün gece 3 damla verdim gece yine uyudu bakalım gündüz nasıl olacak ..
normal mi ya ?
Yetişkinlerde de alerji ilaçları uyku yapıyor türüne göre belki uyutmayan başka bir cinsi vardır

normal mi ya ?
Alerji ilaçları aşırı uyku yapar. Bir dönem alerset kullanmıştım iş yerinde ayakta uyuyordum

Bu kızarıklıklar normal mi ağız çevresinde oluyor bazen artıyor bazen azalıyor
IMG_1773.jpeg

Kızlar soru gece yada sabaha karşı kalktığında burnu hafif tıkalı hissederseniz burnunu açıyor musunuz? Ben bakıyorum emebiliyor açmıyorum rahatsız etmemek için .
Uykusunu engellemezse açmıyorum ben, bazen uykuya geçmekte zorlanıyor o zaman mecbur açıyorum. Hafif tıkalıyken oda nemlendiricisine coldmix damlatıyorum 2 damla o da açıyor daha fazla tıkanmasını önlüyor

Hayaller ve hayatlar fjfjf

Yettim! Şimdi biz önce köye aldık altus, iş görüyor ciddi bi elektrik artışı yok. Neden aldık cunku camasırlae kurumuyordu soğuktan o yüzden gittiğimizde nerdeyse her seyi kurutuyoruz. Kendi evimde ise samsung var altustan sonra aldık ve bundan edindiğim deneyimlerle kullanıyorum. Akrabalarda da var farklı markalar.
Şimdi, tozu topluyor ama bence tozun asıl düşmanı robot süpürge, o gercekten gozle gorulur bir fark yaratıyor düzenli kullanımda. Ama toz haznesinw baya bir şey topluyor o kesin bazen kıyafet havları da oluyor yani ne kadarı toz ne kadarı başka bir şey bilmşyorum ama havlulardan cıkana inanamazsın.
Akrabalarım karısık atıyorlar bişeyleri buyuklu kucuklu o zaman nemli kalıyor ve hatta mutfak bezi gibi kokabiliyor. Bu işin sırrı aynı grup ve boyutları birlikte atmak. Atıyorum nevresim, carsaf ve yastık kılıfı attıgında yastık kılıfı cok cabuk kuruyor nevresimi kurutana kadar yastık kılıfında cekme yapıyor. Cogu kıyafette kurutma makinesine atmayın yazıyor, lastikli şeyler falan atınca daralıyor. Ben ayakkabı kuruturken, havlularda mutlaka ama mutlaka ve carsaf nevresim gibi seylerde atıyorum. Pike vs gibi seyleri cektirebiliyor. Mesela utu yapıyorum yetişsin istiyorum gomlek de atıyorum ama surekli kullanmıyorum ve camasırlaeı asıyorum. Bebek kıyafetini de cektiriyor boyutlar farkından o yuzden onları asıyorum utulemem gerektigini biliyorum ama utulemiyorum maalesef. Havlular ilk gunku gibi yumusak. Kızımın uyku tulumunu tek atıyorum mesela cok pratik oluyor. Hava ile yenileme ozelliği olan tadından yenmez havalandırma var bende o da idare eder. Fakaat en son 30bin falandı kurutma makinesi benim gibi secici kullancaksan değer mi bilmiyorum. Ama evinde cok dagınıklık oluyosa calısıyosan ve atıyorum 3 4 gunde bi gomlek pantolon gruplayabilşyosan olabilir. Tozu toplar kalabalık etmez camasırlar ortada. Ama gruplamazsan karısık atarsan vs cekme ya da nemli bırakma yapabilir. He suyu da gidere baglatmazsan utu yaparken kireçsiz su olarak ya da yer temizliğinde falan kullanabiliyosun. Benim elektriğe hiç ekstra yuk de bindirmedi

Sabah kacta uyanıyor? Bi gonderide gormusyum mesela 8de kalkıyosa 9da yatırıyoruz benim kzıın saatleri uyuyo ona

camasır makinesinin ustune monte edilebiliyo

atesi dusmezse goturmelisin ama oncesinde ates olcum notu al diyo osman hoca kac dkda bir ölçtüysen. Emmede iştahsızlık vs varsa da götürmek gerekiyor halsizlik iştahsızlık, dusmeyen ates
Çamaşır makinesinin üstü dolap , dolabı sökmem lazım o zaman

Temassızla ölçüyorum alın 37.5 gösteriyor şakaklar 38 lerde 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Teşekkür ederim kızlar, takip edeyim başka semptom verirse götüreyim dedim ama ateşi de aynı bizimki gibi dirençli tam düşmüyor bir de hemen yükseliyor 🤦🏻‍♀️🥺 götüreceğim hastaneye
Canım ben 4 gündür falan giremiyorum bebeğin nasıl oldu

X