Çok doğru diyorsun aslında teek yapmamız gereken bebeğe odaklanıp onun ihtiyaçlarını anlayıp en hızlı şekilde karşılamamız. Bunları yaptıktan sonra gerisi hallolur. Ama anlatırken kolay da yaparken zor
Ama
Hamikeyken okuduğum bir kitapta diyordu ki ilk doğduğunda bebek emerken sizin yüzünüze baktığında ona mutlu şekilde bakıyor olun. Mutluluğunuzu hissetsin mutlu olsun vs. Başka şeyle ilgilenmeyin ki onun size baktığını görün.. bir şey anlatırken hep gülerek anlatın ne konuşursanız konuşun gülün.. şöyle olur böyle olur.. çoook basit bir şey ama ben bunu okumasam uygulamazdum yüksek iht. Ya tele bakardım ya muhabbet ederdim. Emzirirken hep güldüm. Konuşacwk şey yoksa dua okudum ve dua okurken bile duaları hep sesli ve gülerek okudum. Annemler dalga geçiyor hala o halimle
ama kızım o kadar güleç bir bebek ki. Çarşıda yürüyemiyoruz. Gelene geçene gülüyor herkes dönüp laf atıyor ne kadar güleç diye
annemlere diyorum bak benim gülen dualar işe yaradı.. belki alakası yok ama benim içim çok rahat.
Velhasıl diyorum ki kitapların dediğini uygulamak zorunda değiliz kitapları yazanlarda insan her dedikleri doğru değil. Yada hepsi bizim bebeklere uygun değil. Ama okuyup farklı fikirler öğrenip anne olarak bizim yüreğimize en çok yaran şekilde davrannalıyız
bebişimiz için en iyisini bizim iç güldülerimiz bilir ama hangisinin en iyisi olduğunu anlamak için de farklı fikirleri bilmemiz gerekir
Not: instamom olsam ne beğeni almıştım bee