2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Ben alerjik yapılı bi insanım oğlumda alerjik kızımda oğlumda gördüğüm belirtilerin yüzde 90 i yok ama her an Bi yerden alerji patlatabilir😅 o yüzden temkinli giderim öyle yemek suyundan falan vermem olaki alerjik tepki verdi sonra düşün dur yemeğin içindeki hangi besine reaksiyon gösterdi...
Her besini minimum 3 gün denemeyi düşünüyorum acelemiz yok

Of ben de peynir yedirmek istiyorum peynir aşığı bi insanım ama kızımın lor labne yicej olması beni üzüyo🤣🤣 nası peynir verdik. Bi de gerçekten süreci çok iyi yönetiyolar korktuğun gibi olmadı benim çok şükür🤣🤲🏻
Ben deee her türlüsüne bayılırım kızım da labne yiyordu geçen gün acccıık ezine verdim gözü döndü 😂😂
Yok aşkım ertesi günü kaynanam geldi sadece
Eh o da bişey en azından yanında olmuş benimki olsa benden önce bel fıtığı olur hastaneye kaldırılır vasiyetini bile yazardı

Benim kızda 5 ay bir haftalık oldu daha başlamadım bende
Oturaga da bikac haftadir oturtuyorum başlarda öne düşüyordu zamanla toparladı hala tam değil dengesi ama böyle böyle duzelecek
Bizin kız oturunca öne atıyor kendini sonrada ağlıyor.. sevmedi oturmayı.. koltuk kenarında da denedim hemen ağlamaya başladı. Oturmazsa nasıl ek gıdaya gecicez bilmiyorum vallahi.

Senin doktor mu başlatmadi 6.ay bekle dedi yoksa kendin mi?

X XbirKadin şöyle bi süre tuttuğum bir listem var
Erken başladığım için bu şekilde gittim eğerki tam 6 aylık başlanacaksa uc gun sabah deneyeceğin ogun ıkındı aksam denediğin ürünlerden tarifler
Biz 6 aylık olduğumuzdan beri bı kahvaltı öğünü hazırlıyorum ıkındı gibi aksam ustu corba
Tadımları hepsı bıtınce tarhanayla başladım çorbaya
Şuan kendim yapıyorum tarifler
Henuz hala pütürlü kasede ürünler yiyor tutma ve diş durumuna göre menüler şekillenecek
Kahvaltı biraz lor ysarısı Avokado mesela
İhtiyaç duyarsam akşam yatmadan da veriyorum irmik muz yapıyorum sevıyor
Pekmez bazen kahvaltısına atıyorum
Öyle pek iştahla yediği söylenemez en sevdıgı sey bıle yarım çay bardağı max işte önemli olan tadına baksın azda olsa yesın
Kilosu zaten %97 persentil üstünde o yüzden yeme becerisinin gelişmesi daha önemli miktardan ziyade umarım zamanla miktar da güzelleşir süt bi yere kadar çünkü haraketledikçe büyüdükçe süt karın doyurmuyor 😂

Eklentiler

• DECC40D1-19E8-43B3-90EE-E506BCEADB72.png
    DECC40D1-19E8-43B3-90EE-E506BCEADB72.png
    202,4 KB · Görüntüleme: 49
  • 9EFEE7AC-E77B-4A04-8413-A7E78622DD24.png
    9EFEE7AC-E77B-4A04-8413-A7E78622DD24.png
    103,2 KB · Görüntüleme: 43
Bizin kız oturunca öne atıyor kendini sonrada ağlıyor.. sevmedi oturmayı.. koltuk kenarında da denedim hemen ağlamaya başladı. Oturmazsa nasıl ek gıdaya gecicez bilmiyorum vallahi.

Senin doktor mu başlatmadi 6.ay bekle dedi yoksa kendin mi?
Benim.oglum öyleydi oturtmaya çalışınca kaydiririrdi popodan kendini 6. Aya doğru oturdu sen küçük küçük başla zorlama bence hergun süresini artir.bebegin henüz 5 aylik hiccbirseye geç kalmadın zaten destekli oturma çalışmaları 5. Ay desteksız 6 ay beklenir ama her bebek aynı değil daha erken oturan da var daha geç te
Benim doktor 6. Ayı bekle dedi.. oğlumda 5 aylik başladım aslında ondada 6. ayi beklemek istiyordum ama bağırsakları çok yavaştı 15 günde bir kaka yapıyordu ancak ek gidaylq düzelir dedi doktor öyle başladık ama ben erken başlamanın hiçbir faydasını görmedim oğlumda o yüzden kizimdada acelem yok her anne doktorunun önerisine ve bebeğine göre hareket eder zaten Hani söyleme amacım grupta başlayanlar var diye geç kalmış hissine kapılma bebeğine ve doktorunun dediğine göre hareket et

Benim.oglum öyleydi oturtmaya çalışınca kaydiririrdi popodan kendini 6. Aya doğru oturdu sen küçük küçük başla zorlama bence hergun süresini artir.bebegin henüz 5 aylik hiccbirseye geç kalmadın zaten destekli oturma çalışmaları 5. Ay desteksız 6 ay beklenir ama her bebek aynı değil daha erken oturan da var daha geç te
Benim doktor 6. Ayı bekle dedi.. oğlumda 5 aylik başladım aslında ondada 6. ayi beklemek istiyordum ama bağırsakları çok yavaştı 15 günde bir kaka yapıyordu ancak ek gidaylq düzelir dedi doktor öyle başladık ama ben erken başlamanın hiçbir faydasını görmedim oğlumda o yüzden kizimdada acelem yok her anne doktorunun önerisine ve bebeğine göre hareket eder zaten Hani söyleme amacım grupta başlayanlar var diye geç kalmış hissine kapılma bebeğine ve doktorunun dediğine göre hareket et
Saol canım 🥰 doktor 1 ay daha derse benim içinde uygun ama yemeklere çok atılıyor bakalım nasıl olcak

Hanımlar, anneler, romalılar, ek gıdaya başlayanlar, yardııım😂 benim kız sofrada gördüğü her şeye ağlıyor bir kaşık versem daha yutmadan ikinci için ağlamaya başlıyor. Kabak, havuç, patates verdim üç gün kuralı ile. Hepsini löp löp yuttu. Babası kıyamadı tavuk çorbası yalattı bi kere. Nerdeyse kendini yerlere atarak ağladı daha içmek için. Sabah kahvaltıda labne veriyorum kafasını sokuyo labne kutusuna. Yoğurt veriyorum kaşığı zorla elimden alıyo kendi ağzına sokuyo. Ne yapacağımı şaşırdım. Doktor istese de iki kaşıktan fazla vermeyin diyor. İki kaşıkla durmak ne mümkün. Bıraksam kolumu yiyecek. Kıyamıyorum da isteyen çocuğa vermemek zalimlik gibi geliyo. Napıcam ben?
Kuzey de aynı. Mama yiyor ardına biz birşeyler yiyoruz gözü yediklerimizde. Kaşığı tam doldurmadan yedirmekte buldum ben çareyi. Yani yine ağlıyor da en azından süreç uzuyor 😂 Akabinde de dikkatini dağıtacak birşey buluyorum. İşte vitamini varsa ardına vitamin veriyorum. Biraz su içiriyorum. Demir verdiysem ağız mendilini ıslatıp dişlerini siliyorum mesela o arada o bezi yiyor 😁 Dediğin gibi iştahlı olsa ayrı zor iştahsız olsa ayrı 🙈 Ben 3 gün kuralı sonrası yarım çay bardağına kadar veriyorum. Ha birde ya zeytinyağı koyuyorum içine ya da bir çay kaşığı zeytinyağı içiriyorum kabız olmasın diye

Erken başladığım için bu şekilde gittim eğerki tam 6 aylık başlanacaksa uc gun sabah deneyeceğin ogun ıkındı aksam denediğin ürünlerden tarifler
Biz 6 aylık olduğumuzdan beri bı kahvaltı öğünü hazırlıyorum ıkındı gibi aksam ustu corba
Henuz hala pütürlü kasede ürünler yiyor tutma ve diş durumuna göre menüler şekillenecek
Öyle pek iştahla yediği söylenemez en sevdıgı sey bıle yarım çay bardağı max işte önemli olan tadına baksın azda olsa yesın
Kilosu zaten %97 persentil üstünde o yüzden yeme becerisinin gelişmesi daha önemli miktardan ziyade umarım zamanla miktar da güzelleşir süt bi yere kadar çünkü haraketledikçe büyüdükçe süt karın doyurmuyor 😂

Tadımları sade mi verdin ?
Benimki sade olunca çıkartıyor ama yoğurtla karıştırınca iyi kötü birazcık yiyor. Birazdan kastım 4-5 mama kaşığının ucuyla veriyorum.

Tadımları sade mi verdin ?
Benimki sade olunca çıkartıyor ama yoğurtla karıştırınca iyi kötü birazcık yiyor. Birazdan kastım 4-5 mama kaşığının ucuyla veriyorum.
Sade vermek önemli bazılarının yanında yoğurt yazıyor denemeler bıttıkten sonra yoğurtla destekledım mesela havuç ilk tek verdım daha sonra bir kaşık havuç sonra yutabılsjn dıye yoğurt verdım gibi ürünün tek tadını bılmelı almalı tadımlarlardan sonra zaten herseyı oyle sade sade yemıcekler karıştırıp yıcekler

Benimki de böyle oluyor biz yemek yerken ama şu videoyu hatırlıyorum sonra 😂😂

Kutay zaten kronik aç bi bebek emiyor kusuyor yine emiyor bi de yemeklere de böyle saldırmaya başladı 🥲

Ya benimki de öyle yoğurt veriyorum sadece bir iki çay kaşığı ama deliriyor ona özellikle sofradayken hemen ağzını açıyor heyecanlanıyor umarim hep böyle devam eder ama 5 aylık daha başlasam mi başlamadan mi çok ikilemde kaldım. Bu cuma doktor randevum var bakalım onaylayacak mi doktor. Sadece beni emiyordu ama sadece uyurken emiyor 4.aydan beri çok direniyor emmeye çocuğun derdi kaşıkla yeni yemekler hemekmis. Bugün bir parça avakado verdim bayıla bayıla yedi

Siz ne zaman başladınız ek gıdaya ya da tadımlara diyelim. Ben 4.aya girdiğinden beri bazı hafif yemeklere parmağımı batırıp ağzına sürdüm 4 buçuk olunca yarım çay kaşığı falan yoğurt verdim elma armut suyu verdim yarım çay kaşığı kadar. Ama iki gündür inanılmaz istekli dün annemdeydim beş altı çay kaşığı yoğurt yedi çocuk hemde daha kaşık gelirken ağzını açıp heyecanlanıyor bugün akşam bizimle sofrada yine çok heyecan yaptı vermeyince ağladı falan bende ufacık avakado yoğurt verdim delirdi mutluluktan. Hep 6 ay deniliyor ama galiba bende başlayacağım

Siz ne zaman başladınız ek gıdaya ya da tadımlara diyelim. Ben 4.aya girdiğinden beri bazı hafif yemeklere parmağımı batırıp ağzına sürdüm 4 buçuk olunca yarım çay kaşığı falan yoğurt verdim elma armut suyu verdim yarım çay kaşığı kadar. Ama iki gündür inanılmaz istekli dün annemdeydim beş altı çay kaşığı yoğurt yedi çocuk hemde daha kaşık gelirken ağzını açıp heyecanlanıyor bugün akşam bizimle sofrada yine çok heyecan yaptı vermeyince ağladı falan bende ufacık avakado yoğurt verdim delirdi mutluluktan. Hep 6 ay deniliyor ama galiba bende başlayacağım
E sen başlamışsın zaten canim😄

Yok yok daha başlamadım mama sandalyesi ve yemek kaşığı tabağı falan almadım onları alınca resmi olarak başladım olacak 😃😃
Cocugun bogazından ek gıda gecıyormu gecıyor yanı baslamıssın kendını kandırma 😂 sadece duzenlı bi yol izlemiyorsun 4 ay 3 haftalık kadardı başladığımda , o zamana kadar hiç bişey vermedim sonrasında sadece tatsın dıye üç gün giderek denedim herşeyi

Cocugun bogazından ek gıda gecıyormu gecıyor yanı baslamıssın kendını kandırma 😂 sadece duzenlı bi yol izlemiyorsun 4 ay 3 haftalık kadardı başladığımda , o zamana kadar hiç bişey vermedim sonrasında sadece tatsın dıye üç gün giderek denedim herşeyi
Bugünden itibaren 3 gün kuralı ile sebzelere geçiş yapayım madem her çocuk farklı demekki benimki erken istiyor. Dün sofrada bizi dovecekti resmen biz ağzımıza yemek götürdükce ağzını açıyor kuş gibi 😃

Kuzey de aynı. Mama yiyor ardına biz birşeyler yiyoruz gözü yediklerimizde. Kaşığı tam doldurmadan yedirmekte buldum ben çareyi. Yani yine ağlıyor da en azından süreç uzuyor 😂 Akabinde de dikkatini dağıtacak birşey buluyorum. İşte vitamini varsa ardına vitamin veriyorum. Biraz su içiriyorum. Demir verdiysem ağız mendilini ıslatıp dişlerini siliyorum mesela o arada o bezi yiyor 😁 Dediğin gibi iştahlı olsa ayrı zor iştahsız olsa ayrı 🙈 Ben 3 gün kuralı sonrası yarım çay bardağına kadar veriyorum. Ha birde ya zeytinyağı koyuyorum içine ya da bir çay kaşığı zeytinyağı içiriyorum kabız olmasın diye
Dişleri vardı dimi kuzeyin? Benim kızda hala diş yok diş etlerini silmem gerekir mi sence demirden sonra?

Dişleri vardı dimi kuzeyin? Benim kızda hala diş yok diş etlerini silmem gerekir mi sence demirden sonra?
Şu an gerek yok bence diş çıkarken kalıntı oldukça leke yapıyormuş. Ben doktora sordum leke olsun istemiyorum diye. O demir verdikten sonra su ver ilaç kalmasın ağzında dedi. Bitek suyla gidecek gibi olmuyor ki bende siliyorum ama dişler geldikten sonra başladım.

Şu an gerek yok bence diş çıkarken kalıntı oldukça leke yapıyormuş. Ben doktora sordum leke olsun istemiyorum diye. O demir verdikten sonra su ver ilaç kalmasın ağzında dedi. Bitek suyla gidecek gibi olmuyor ki bende siliyorum ama dişler geldikten sonra başladım.
Minnak dişleri silmek🥰 aklımda olsun canım iyi söyledin ben de diş çıkardıktan sonra öyle yaparım

Emerken yutkunmuyor çişli ve kakalı bez azaldı sağımla bakayım dedim bir kez hiç gelmedi

Ya aklıma geldi ama ben bunsy regl oldum ki bittikten bir hafta sonra böyle oldu azaldı bezlerde oğlum çok kaka yapardı oda azaldı memeler zaten yumuşaktı biraz meme reddide yaşıyorum uyku dışında emmiyor ne kadar sürede döndü süt sende😓
Süt artırıcı çay var mutlaka iç hemen etki ediyor günde bir defa içiyorum fetıc için çok az şse iki içebilirsin sen rahatsız oluyorum ağrıdan çok içince felaket süt yapıyor anne detoc çayı diye geçiyor nur ceylan hanımın

X