2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Bebişler artık yerlerinde durmayınca grup da sakinleşti bayağı 😄 Önceden saatlerce oturur emzirir telefon karıştırırdım şimdi hiç vaktim yok. Dizilerimi bile izleyemiyorum 🤣 mata bırakıyorum iki dk sonra bağırmaya başlıyor. Ama henüz beni al diye mi bağırıyor yoksa ilerleyemediği için mi bağırıyor çözemedim. Emeklediklerinde yanıcaz 🥴
Aynen ya.. bizim açık mutfak yanından kalkıp mutfağa gidiyorum 1 dk sonra çığlıklar ağlamalar 🥲🥲🥲

Bu arada Ada ana kucağında iken sağ eli ile hep kendine vuruyor, elinde oyuncak varsa yine ayni şekilde.. eller ayaklar kıpır kıpır ama hep sağ eli ile bacağına vurması dikkatimi çekti, sizlerde var mı böyle birsey yada dikkat ettiniz mi ?

Ya kızlar biz bugün sünnet olduk oğlum acayip ağlıyor öyle yoruldum ki çok üzüldüm😓
Çok geçmiş olsun oğlumda sünnet olduğunda ilk gün çok ağlamıştı büyük ihtimalle ağrısı var şurup falan verin dedi mi doktor biz vermiştik

Bebişler artık yerlerinde durmayınca grup da sakinleşti bayağı 😄 Önceden saatlerce oturur emzirir telefon karıştırırdım şimdi hiç vaktim yok. Dizilerimi bile izleyemiyorum 🤣 mata bırakıyorum iki dk sonra bağırmaya başlıyor. Ama henüz beni al diye mi bağırıyor yoksa ilerleyemediği için mi bağırıyor çözemedim. Emeklediklerinde yanıcaz 🥴
Evet durum aynen bu şekil 😂 herkes kolaylaşacak diyor ama sürekli zorlaşıyor ya 😳

Aynen ya.. bizim açık mutfak yanından kalkıp mutfağa gidiyorum 1 dk sonra çığlıklar ağlamalar 🥲🥲🥲

Bu arada Ada ana kucağında iken sağ eli ile hep kendine vuruyor, elinde oyuncak varsa yine ayni şekilde.. eller ayaklar kıpır kıpır ama hep sağ eli ile bacağına vurması dikkatimi çekti, sizlerde var mı böyle birsey yada dikkat ettiniz mi ?
Aynısı var ya her şeyi yumrukluyor ama sağ mı sol mu dikkat etmedim. Ellerini kullanmaya çalışıyor diye yorumladım

Ben emeklemesın istiyorum😂

Ya kızlar biz bugün sünnet olduk oğlum acayip ağlıyor öyle yoruldum ki çok üzüldüm😓
Merak etme 2 gün en fazla sürer bu ağlamalar canım, çabuk iyileşiyor. İnsan kıyamıyor ben de oturup ağlamıştım kaka değmişti bi kere onu temizlerken çok ağlamıştı hatırlıyorum da. Bir de bizim çok şişmişti alerjik reaksiyon göstermişti, geçti çok şükür hepsi. 1 haftaya toparlar, dikişleri de 2 hafta sonra düşer. Calpol rahatlatıyor, 3 gün karton bardak kapatmıştık biz bir de. Çok geçmiş olsun kuzuya 🙏🏻

Kuzum hep aynı galiba bu 4. ay uyku regresyonu. Bizim gündüz uykuları önceden beri zaten 40 dakikayı geçmiyor ama her 1.5 saatte bir uykusu geliyor. Geceleri de tam uyanmıyor ama sürekli hareketli. Özellikle son 1 haftadır iki bacağı kaldırıp vurma hareketini yapıyor sürekli. Haliyle yanındaki kimseyi uyutmuyor. Bu da regresyondan oluyormuş. Ama bence bizimkinin diş huzursuzluğu da var. Ben de sabaha kadar sürekli bölük börçük uyuyorum, sabaha doğru eşim alıyor da bir 2-3 saat kesintisiz ancak o zaman uyuyabiliyorum. Bu dönem geçsin rahatlayacağız diyordum ama dişten dolayı umutsuzum şimdi. Benim bir de son izin haftam. 1 hafta sonra işe başlıyorum. Hem stresli hem de heyecanlıyım aslında, biraz bu rutinden uzaklaşmak iyi gelecek akıl sağlığım için 🥲
Bende dediğin gibi bu dönem geçsin diye dua ediyorum ama sonra diş huzursuzluğu olacak bir kısır döngüye gireceğiz😔
Bende işe başlamadan uykuları düzene sokmak istiyorum en azından gece uyanmaları azalsa o bile yeter çünkü eşim gece kalkamaz benden daha yoğun ben en azından 6 saat çalışacağım 🫠
Off gerçekten ne zor şu uyku durumu ya düşündükçe stres oluyorum 🤦🏼‍♀️
Dis için yeşil soğan duydum ben ama cesaretim yok 😅😅😅
Onu da duydum pırasayı da ben veririm ya 6.aydan sonra gaz durumlar iyice azalsın da doğal sonuçta ne olacak ki 😀
Hipp pirinçli kaşık mamasını çok sevdi belki onu deneyebilirsin kuzum. Hafta hafta kilo takibi yapıyoruz haber veririm 😘
Evet kilo alımına destek olursa bende alırım ama emmeyi azaltırsa da bi düşünmek lazım
Siz regresyonu sonuna kadar yaşayanlardansınız ya kıyamam zorlu geçiyor bu dönem. Gündüz hadi neyse de gece saat başı uyanmak çok yıpratıcı. Biz de 2 saatte bir ayaktayız gece, tok tutarsam ve dreamfeeding yaparsam uzayabiliyor ilk geve uykusu ama bazen de belki olmuyor bi anda ağlayarak uyanıveriyor 😅
Oh sevmiş patatesi ne güzel, umarım iştahlı bebişler olurlar 🙏🏻 beni heyecanlandırıyor ek gıda süreci o yüzden hevesliyim erken başlamaya ne yalan söyleyeyim 😍
Dreamfeeding de denedim bizim uyanmalarız açlıkla ilgili değil zaten☺️
Ben gece meme+mama veriyorum ama yine de en uzun 1 saat uyuyor genelde 30-40 dakikada bir uyanıyor meme istiyor orda uyumak istiyor sanırım🤭
Bu regresyonu en kısa sürede atlatırız inşallah 🙏🏻
Ek gıdaya bende çok heyecanlıyım ama biraz daha beklemek de istiyorum en azından 5.ay kontrolde doktoru görsün konuşalım bakalım ne diyecek☺️

Kaşık maması verıyorum yarım çay bardağı yarın saat sonda üstüne emzırıp yatırıyorum 20 dk sonda kalkıyor yanı ac tok farketmıyor mama kullanmıyoruz normalde vardı evde diş zamanı almıştım iğne olduğum için gece yapıp ondan verdim içti ve meme istedi yanı 1 saat iyi yine diyorum tüm hafta 25-45 dk aralıklı uyanmalarla gecikti böyle 4 kere uyandı falan diyorlar ya yatın kalkın dua edin 😂
Aynen Deniz de öyle uyanmasının açlıkla alakası yok aynı fabrika bunlar 😀

Ben eczacımıza sordum yapmıyor ama yinede kullandıktan sonra yıkamanı öneririm deri dişten sonra benim doktor neden 1 damla dedi ya Allah Allah😂
Bilmem istersen mesaj atıp sor canım

Kızlar neredeyse beş altı gün oldu çocuk hala çok cıvık gürültülü kaka yapıyor doktora sordum günde on kere yaparsa ishal deriz yapacak bir şey yok diyor illa on mu olması lazım hastaneye acile de götürmek istemiyorum başka bir hastalık kapar geliriz diye. Fosur fosur kaka yapıyor sesler öyle ama azıcık geliyor kaka genelde sıvı. Onun keyfi yerinde ateş kusma bir hastalığı yok ama ben rahatsızım ve üzülüyorum onun için zaten zor zor emiyor biberon asla almıyor hani sıvı vereyim desem öneriniz var mı bunu durduracak. Bestlak kullanmaya başlamıştım onu bıraktım belki ondandır diye

Kızlar neredeyse beş altı gün oldu çocuk hala çok cıvık gürültülü kaka yapıyor doktora sordum günde on kere yaparsa ishal deriz yapacak bir şey yok diyor illa on mu olması lazım hastaneye acile de götürmek istemiyorum başka bir hastalık kapar geliriz diye. Fosur fosur kaka yapıyor sesler öyle ama azıcık geliyor kaka genelde sıvı. Onun keyfi yerinde ateş kusma bir hastalığı yok ama ben rahatsızım ve üzülüyorum onun için zaten zor zor emiyor biberon asla almıyor hani sıvı vereyim desem öneriniz var mı bunu durduracak. Bestlak kullanmaya başlamıştım onu bıraktım belki ondandır diye
Bizim doğduğundan beri gürültülü kaka yapar canım..hepte sıvı yapıyor. Arada parçalar var beyaz beyaz büyük.. yani gaz o da baya büyük insan gibi yapıyor arada kim yaptı ya diyorum 😅😅😅

Probıyotık kullanabılırsın

Evet durum aynen bu şekil 😂 herkes kolaylaşacak diyor ama sürekli zorlaşıyor ya 😳
İnşallah bi gün kolaylaşacak ama o gün bugün değil gibi 😄
Ben emeklemesın istiyorum😂
Valla ben de emeklemesin istiyorum ama bu çocuğu ne alıkoyacak bilmiyorum. Ayaklarıyla kendini ittirip poposunu kaldırıyor kafası yere düşüyor, asla rahat durmuyor. Zayıfladı çocuğum hareketten 😂 Bi de kendini kaldırırken çığlık atıyor sanki olimpiyatta halter kaldırıyor 🤣
Kızlar Kuzey lama gibi tükürerek geziyor 😁 Kendi de eğleniyor bi de tükürürken sizinkiler de öyle mi ya 🙈 Tükür babanın suratına diyorum bende😂
Bizimki ileri attıramıyor ama ağzını köpürtüyor bol bol 🤣

İnşallah bi gün kolaylaşacak ama o gün bugün değil gibi 😄

Valla ben de emeklemesin istiyorum ama bu çocuğu ne alıkoyacak bilmiyorum. Ayaklarıyla kendini ittirip poposunu kaldırıyor kafası yere düşüyor, asla rahat durmuyor. Zayıfladı çocuğum hareketten 😂 Bi de kendini kaldırırken çığlık atıyor sanki olimpiyatta halter kaldırıyor 🤣

Bizimki ileri attıramıyor ama ağzını köpürtüyor bol bol 🤣
Yapamadıkça emeklemeyi bi de sinirleniyorlar bu sefer ağlıyor 😁
Yok Kuzey baya suluyor bizi 😂

Kızım da doğduğundan beri gürültülü ve cıvık yapıyor. Doktoru gördü, normal diyor . Ben de alıştım zaten anında anlıyorum kaka yapmışsa 😂😂

X