2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Kızlar bana demir verdiler ama kimisi kullanma diş problemi yaşar diyor. Ben kullanınca da çok kusuyor her taraf batıyor.
Yeni nesil demir ilaçlarında pek diş sorunu yaşanmıyormuş canım. Doktorumuz öyle söyledi. Ama kusuyorsa değiştirin bence
Ben vitamini çocuğu ne zaman aç yakalarsam o zaman veriyorum. Bildiğim kadarıyla en az yarım saat olmalı mama ya da emme ile arasında. Genelde akşam üstü ya da akşam oluyor saati farkeder mi hiç bilmiyorum
Saatin çok fark edeceğini sanmam canım. Ben de aç veriyorum da üstüne emziriyodum bugün arayı açtım biraz
Kızlar 3 gündür bebeğim baya kaka yapma sesleri çıkarıyor yüksek gaz gibi taştı kesin diyorum bir açıyorum çok çok az kaka belirtisi var hatta neden oluyordur böyle ya ishal de bez mi emiyor acaba diyorum herhalgi bir rahatsızlığıda yok
Senin yediğin şeylerde bu ara farklılık var mı?
Ben ne de olsa gaz sorunu yaşamıyoruz artık diye geçen nohut yapmıştım. Sorun yaşamadık çıkardı ama pat küt yani😂

Yeni nesil demir ilaçlarında pek diş sorunu yaşanmıyormuş canım. Doktorumuz öyle söyledi. Ama kusuyorsa değiştirin bence

Saatin çok fark edeceğini sanmam canım. Ben de aç veriyorum da üstüne emziriyodum bugün arayı açtım biraz

Ben ne de olsa gaz sorunu yaşamıyoruz artık diye geçen nohut yapmıştım. Sorun yaşamadık çıkardı ama pat küt yani😂
Valla uzun zamandır ne bulduysam yiyorum ben gaz sorunu da hiç olmuyor ama geçen gün karnabahar yaptım fırında hiç haslamadan çocuk gaz çıkara çıkara bir hal oldu 😃 gaz sancısı çekmedi ama çok pitpitladi bir daha yemem valla :) kuru nohut börülce falaj hep yiyorum sıkıntı olmuyor

Degistirdik canım ferrum yazdı doktor.

Tadıma başlayan anneler neyle başladınız? Çatalla mı eziyorsunuz yoksa iyice blend mi ediyorsunuz? İçine zeytinyağı damlatıyor musunuz? Hangi zeytinyağını kullanıyorsunuz? 😂 İmdaatt

Buna bak canım. Blend etme sadece çatalla ezerek ver.
Zeytinyağının asiti çok düşük polifenol oranı ise yüksek olmalı. Test sonuçlarını paylaşan markalardan tercih edebilirsin💕

Tadıma başlayan anneler neyle başladınız? Çatalla mı eziyorsunuz yoksa iyice blend mi ediyorsunuz? İçine zeytinyağı damlatıyor musunuz? Hangi zeytinyağını kullanıyorsunuz? 😂 İmdaatt
Ben spontane bir şekilde mayaladığım yoğurtla başlamış oldum 😅 az az verdim 3 gün, alerji vs olmadı. Bir de pirinçli kaşık mamasından veriyorum yatmadan 2 gündür, bayılarak yiyor 🥹 Sebzelere geçmedim henüz, tam 5 aylık olunca geçeceğim ve az pütürlü damağıyla ezebileceği kıvamda veririm sanırım. Evdeki zeytinyağından koyarım birkaç damla içine.

Ben spontane bir şekilde mayaladığım yoğurtla başlamış oldum 😅 az az verdim 3 gün, alerji vs olmadı. Bir de pirinçli kaşık mamasından veriyorum yatmadan 2 gündür, bayılarak yiyor 🥹 Sebzelere geçmedim henüz, tam 5 aylık olunca geçeceğim ve az pütürlü damağıyla ezebileceği kıvamda veririm sanırım. Evdeki zeytinyağından koyarım birkaç damla içine.
Bilmediğim için soruyorum neden kaşık maması veriyorsun?

Anne sütü ve mama verdim şimdiye kadar hep. Hipp 4. aydan itibaren kullanılabilen kaşık mamasını görünce aldım denemek istedim. Hem kilo aldırır hem de gece daha uzun uyur diye düşündüm ama 4. ay uyku gerilemesi ne yapsam geçmeyecek gibi 😅

Canım ben patatesi çatalla ezdim komilinin bebek zeytinyağı vardı onu aldım. Çatalla pütürlü kalırsa da çay bardağının altıyla iyice ezebilirsin. Elma ve armutu da cam rendede ezip suyunu süzdüm verdim. Sırada kabak ve havuç var,bir de ev yoğurdu
Kaşıkla yemeye alışsın diye veriliyor galiba.

Erken değil mi daha? Doktor izin verdi mi canım? 126 gün oldu bizimde ben cesaret edemedim hala

Aaa mamalar başladı mıı ben 6.ayı bitirmeden tadıma başlatmıyorum sizin doktorunuz 4.ayda başlatanlardan sanırım

Aaa mamalar başladı mıı ben 6.ayı bitirmeden tadıma başlatmıyorum sizin doktorunuz 4.ayda başlatanlardan sanırım
Ben de tam anlamıyla mart ayında yani 5. ayda başlatacağım. Persentil olarak düşük çıkıyor hep, bu sebeple ek gıda kilo alımına yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Zaten oturmaya başlamış olması şartı var, oturmadan kafasını dik tutmadan katı gıda vermem

Kızlar bizim doktor demir için bestiron damla önerdi kullanan var mı
Kuzum bizim doktor sa aile hekiminin verdiğini kullanmak istemezsen bestirpn ya da ocean mictofer kullanabilirsiniz dedi ben şimdilik aile hekiminin verdiğini veriyorum karar veremedim hangisini alacağımı.Bestironya da ferrum hausmann leke yapıyor mu acaba?

Uzun zamandır girmiyordum kızlar bizde biraz güncellemeler var 🐣
Ecoşu dün doktoruna götürdük ve artık destekli oturabileceğini en az 2 kere 15 dk gibi deneyebileceğimizi söyledi. Tadıma başlıyoruz bugün. Günde 2 kere tadım yapacak. Rota 2 aşısı var. Eşimle soğuk algınlığına yakalanmışız sürüntü testi bile verdim bir şeyler çıkmadı şükür. Doktorumuz Eceyi de kontrol etti hastalık belirtisi olmadığı için aşıyı bugün hemen yaptırın dedi. Bence kesin Ece'ye de bulaştı ama kuluçka süresinde olabilir 🙁
Böyleli işte sizde ne var ne yok?
Nerelerdesin bayadır yoksun canım maşallah Ece'cim büyümüş ek gıdaya bile başlamış🧿Kilosu boyu nasıl Ece de Deniz gibi minik doğan bebelerimizden☺️

Ben ocean kullanıyorum 4-6 ay arası 0,5 ml 6-12 arası 1 ml olarak yazdı doktorumuz
Bana doktorumuz kg başına 2 damla dedi.

Canım biz bestiron kullanıyoruz. Kilo başı 2 damla. Sabah aç karna veriyorum üstüne emziriyorum. Ama hemen emzirmemek lazımmış kızların söylediklerine göre. Bundan sonra beklerim biraz 🥲
Portakal aromalı. İdil yerken suratını ekşitiyor bazen ama şapır şupur yiyor 😂

Ben 2 çk yazdım sen 1 kuzum. Çay kaşığının derinliğine göre de değişir herhalde yaa karıştı iyice. En güzeli ölçmek 😅
Kuzum bizim doktor da kg başına 2 damla dedi.Peki bestiron leke felan yapıyor mu bilgin var mı?

Ben de tam anlamıyla mart ayında yani 5. ayda başlatacağım. Persentil olarak düşük çıkıyor hep, bu sebeple ek gıda kilo alımına yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Zaten oturmaya başlamış olması şartı var, oturmadan kafasını dik tutmadan katı gıda vermem
Onu ben de mi başlasam acaba kilo alımını takip et bakalım canım Efe boy kilo alırsa bende başlayayım☺️

Kızlar bizde 4.ay fena geçiyor uykular haram oldu resmen uyku zamanları hiç gelmesin istiyorum öyle zor uyuyor ki gündüz aralıksız 4-5 uyumadığı oluyor ve uyuduğunda da öyle derin 1 saati bulmuyor 20 dk tamam yetiyor.Gece uykuları bir nebze düzeldi 15 dakikada bir uyanmalar artık saat başı oldu bende bu düzene alıştım sanırım yorulsam da garipsemiiyorum🤦🏼‍♀️Sağolsun kv sayesinde sabah ona verip uyuyup dinleniyorum yoksa bende çok fenalardayım 😭
Ben ek gıda için 5.5 ayı beklerim diyordum ama artık biz yemek yerken heyecanlanıyor ağzımıza bakıyor geçen gün biraz patates verdim çay kaşığını ucuyla versem daha yer gibiydi 🤭Zaten dişini kaşısın diye çiğ havuç ve haşlanmış brokoli sapı felan verdim diş kaşıyıcıdab daha çok sevip uğraştı🤭
Bizde durumlar böyle 🫠

X