2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Ya bende bir ara rutin denedim hala yapıyorum ama gece uykusunda yapıyorum rutin fakat yine uyumuyor.
Akşam 9 a doğru keyfi yerinde oluyor yatak odasında yatarak beraber kitap okuyoruz sonra burnunu temizliyorum daha sonra altını temizleyip uyku tulumunu giydirip emziriyorum genelde her gün yapıyorum bunu ama yine uyumuyor sıpam.
Ben uyku gerilemesi olduğunu düşünüyorum çünkü uyumamak için direniyor sallayarak uyutuyoruz genelde yastığa koyduğum an çığlık çığlığa ağlıyor ama ışığı açayım yastıktan kaldırayım sakinliyor tek çabası uyumamak😄
Zaten bizim beşik yatağın yanında koyunca yanından da gitmiyorum ama yine de uyumuyor 🤦🏼‍♀️

Aynısını 2 haftadır yaşıyoruz uyumamak için ağlıyor ama uykusu var bşr şekile 2ye doğru uyuyor sonra şanslıysam saat başı değilsem 30 dakikada bir uyanıyor.Emziriyorum kucağımda uyumaya devam ediyor beşiğe koyamaya kıyamadım dün ağlamaktan harap oldu yavrum diye 🥹
Kucağımda 1 saat uyudu öyle bende yarı oturur kestirmişim biraz gece 3te eşim geldi uyandırdı yatağına koy diye koydum hemen uyandı mesela

Dimi ya tüm arkadaşlarım diyor senin hamileliğin çok güzel geçti sandık ki Deniz uslu uykuyu seven bir bebek olacak😄Nerde oğlum kandırdı bizi😄
Valla bir şekilde uyusun uykusu devam etsin de diye bakıyorum artık.
Ben desteksiz uyutamam sallamaya çok alıştı ama uyuduktan sonra uyanmaması tek isteğim🫠
Bi önceki gece yine ağlıyodu azcık memede dursun dalınca beşiğine koyarım dedim 1.30du sonra gözümü bi açtım 2.44🤣 öyle uyumuşuz çok şükür bişe olmadı da artık bayılıyorum uykusuzluktan🥲

Hala kararsızım gerekli mi gereksiz mi. Evde ek gıdaya dair meyve süzgeci ve kaşık var sadece 😂
Canım ek gıda için yüzde yüz gerekli bisey yok bence😂 tamamen annenin hevesi becerisi zaman yönetimi vs ile alakalı bütün ürünler. Ben tencerede de pisisirim sorn yok diyen sadece buharda pişirme aparatı alır ama bi başkası makine alır...hiç yoğurt yapamazsın makine alırsın ama evde hergun yoğurt olan birisi makineyi gereksiz görür gibi gibi
Şimdi bu vakumlu tabak olayı tamamen fos bence bebek her türlü kaldırıp atıyor onları ilk başta sen yedireceksen bebeğin ağzını acitmayacak bikac kasik meyve emzigi cam rende birde buharda pişirme aparatı yeterli blw yapicam dersen de tabağa gerek yok direkt mama sandalyesini tepsisine bırakıyorsun çünkü ilk başlarda herseyi yere atma davranışı oluyor o tabakları kaldırıp atıyor bebekler
Ha bide kullanabileceği bi suluk (pipetliyi sonradan öğreniyor cocuklar)ve bol bol önlük 🤷‍♀️

Bi önceki gece yine ağlıyodu azcık memede dursun dalınca beşiğine koyarım dedim 1.30du sonra gözümü bi açtım 2.44🤣 öyle uyumuşuz çok şükür bişe olmadı da artık bayılıyorum uykusuzluktan🥲
Ben o şekilde o kadar çok uyuyorum ki...biz babayı yataktan attık yatakta bitek ikimiz yatıyoruz sırtımı ve kolumun altını yastıkla destekliyorum yatağın ortasına doğru geçiyorum öyle o memedeyken bende uyuyorum yoksa uykusuzluk dayanilacak gibi degil

Ne güzel 🥹 Benimki bir yere koyarken hep gözleri açılıyor 😂

Yok ya zaten rutin dediğim uyku tulumu, müzik meme 😂 gece bazen kitap da okuyorum. Bugün ilk defa denedim zaten gök gürültüsünden mi ne 15 dk sonra uyandı sonra tulumu çıkardım yine emip uyudu bi 40 dk daha uyudu, bugün bölük pörçük olcak gibi bi huysuz. Sonra hep kucaktaydı. Şimdi tekrar beşik başındayım snsjsj Gündüz hep salonda uyutuyordum ya

Düzenleme: beşiğe koyunca çığlık attığı için yine kucakta salona getirdim 🫠 Bendeki irade de bu kadar djsjsj
Benimkide açıyor bazen tekrar kucağıma aldığım çok oluyor kucağımda pışpışlıyorum hafif salınarsk
Ya bende bir ara rutin denedim hala yapıyorum ama gece uykusunda yapıyorum rutin fakat yine uyumuyor.
Akşam 9 a doğru keyfi yerinde oluyor yatak odasında yatarak beraber kitap okuyoruz sonra burnunu temizliyorum daha sonra altını temizleyip uyku tulumunu giydirip emziriyorum genelde her gün yapıyorum bunu ama yine uyumuyor sıpam.
Ben uyku gerilemesi olduğunu düşünüyorum çünkü uyumamak için direniyor sallayarak uyutuyoruz genelde yastığa koyduğum an çığlık çığlığa ağlıyor ama ışığı açayım yastıktan kaldırayım sakinliyor tek çabası uyumamak😄
Zaten bizim beşik yatağın yanında koyunca yanından da gitmiyorum ama yine de uyumuyor 🤦🏼‍♀️

Aynısını 2 haftadır yaşıyoruz uyumamak için ağlıyor ama uykusu var bşr şekile 2ye doğru uyuyor sonra şanslıysam saat başı değilsem 30 dakikada bir uyanıyor.Emziriyorum kucağımda uyumaya devam ediyor beşiğe koyamaya kıyamadım dün ağlamaktan harap oldu yavrum diye 🥹
Kucağımda 1 saat uyudu öyle bende yarı oturur kestirmişim biraz gece 3te eşim geldi uyandırdı yatağına koy diye koydum hemen uyandı mesela

Dimi ya tüm arkadaşlarım diyor senin hamileliğin çok güzel geçti sandık ki Deniz uslu uykuyu seven bir bebek olacak😄Nerde oğlum kandırdı bizi😄
Valla bir şekilde uyusun uykusu devam etsin de diye bakıyorum artık.
Ben desteksiz uyutamam sallamaya çok alıştı ama uyuduktan sonra uyanmaması tek isteğim🫠
Bende desteksiz uyutamam ya işe başlayana kadar sorun yokta sonra ne yaparım bilemem işte🥲
İnek sütü aldım zaten kuzum 😂 yapıcam bugun yarısını normal maya yarısını actıva denerim belki 😂
Kuzum tadacağı şeylerde 3 çay kaşığı civarı severse verırım ama suan tuhaf gelıyor tabı tatları o cıkartıyor ben verıyorum falan 😂
Kaşık maması 2 yemek kaşığı kadar yapıyorum
Dene bakalım nasıl oluyor öyle ilk defa deniceksim😊 inşAllah bizimkide sever ya
Kızlar merhaba 🙋 doğumdan sonra yazamadım hic. İlk zamanlar bir süre giremedim ama bütün yazismalari zor da olsa okuyup bitirdim 😂 minik kuşumun hiç gündüz uykusu yok desem yeridir ama son birkaç gündür hiç yok. İki aylıkken hafif öksürük başladı başlar baslamaz Dr gittik ama geçmedi ozeldeki Dr boğmaca teşhisi koydu bütün psikolojimiz mahvoldu devlet özel arası gittik geldik devletteki drlar boğmaca değil diyor ozeldeki ısrarla boğmaca diyor neyse uzun bir süreç sonunda iyilestik çok şükür ama bizim için zor oldu tabi. Bütün bebisleri öpüyorum 😘@dra21 canım eltimin bebekleri hep ilk önce üst dişleri çıktı 😄
Yaa bakalım bizimki nasıl çıkartacak merak ediyorum bende😊

1HANIM 1HANIM ve diğer süt alerjisi olan bebiş anneleri.
Oğluşumun tam kusması azaldı diyet yoluna girdi derken sağolsun asm doktorumun verdiği bir kalsiyumlu kusma işi başa döndü. İçinde laktoz varmış. Oysaki demiştim süt alerjisi var.
Kendimde hep okurdum alerjisinden dolayı içindekiler kısmını ama hiç düşünemedim kalsiyumu. Ben normalde suda eriyenlerden kullanıyordum. Bana çiğneme tableti yazmıştı sağolsun başa sardık. Yarın aşısıda var hiç iyi olmadı ama ne yapalım🤷🏻‍♀️

Saol canım Terler kucakta diye düşünmüştüm
Yok zaten kaç dk emecek ki gece, içine ince giydiriyorum, bazen sadece zıbın, yanıma falan alırsam tulumu çıkarıyorum.
İdil de çok sık uyanıyor canım Allahın cezası uyku gerilemesinden hep 😅 beşiği de neredeyse tamamen bıraktı. Emzirdikten sonra gündüz yatırdığımda uyanmazsa uyuyor orda yoksa bilinçli asla yatıramıyorum sallayınca ağlıyor 😅
Yavaş yavaş yatağına alıştırmanda fayda var bence. Ben uyuttum şimdi yatağında. Kaç dk sürer bu uyku bilmem tabi 😅 ama rutin iyi olur sanki. Şu ay bi geçsin uykuyu elden geçireceğim uyku düzenini. Biraz sabır biraz irade gerekiyor kuzum.
Zaten bu ay çok düzen beklemiyor kimse ama keşke yatağında yatsa 😭
Kucakta çok güzel uyuyor dimi, dün hep kucaktaydı mesela 1+ saatlik uykular yaptı çok güzeldi, bugün yatağında maksimum 40 dk uyudu bi kere 🫠
Kızlar merhaba 🙋 doğumdan sonra yazamadım hic. İlk zamanlar bir süre giremedim ama bütün yazismalari zor da olsa okuyup bitirdim 😂 minik kuşumun hiç gündüz uykusu yok desem yeridir ama son birkaç gündür hiç yok. İki aylıkken hafif öksürük başladı başlar baslamaz Dr gittik ama geçmedi ozeldeki Dr boğmaca teşhisi koydu bütün psikolojimiz mahvoldu devlet özel arası gittik geldik devletteki drlar boğmaca değil diyor ozeldeki ısrarla boğmaca diyor neyse uzun bir süreç sonunda iyilestik çok şükür ama bizim için zor oldu tabi. Bütün bebisleri öpüyorum 😘@dra21 canım eltimin bebekleri hep ilk önce üst dişleri çıktı 😄
Çok geçmiş olsun canım, iyileşmenize sevindim 🙏
Ben o şekilde o kadar çok uyuyorum ki...biz babayı yataktan attık yatakta bitek ikimiz yatıyoruz sırtımı ve kolumun altını yastıkla destekliyorum yatağın ortasına doğru geçiyorum öyle o memedeyken bende uyuyorum yoksa uykusuzluk dayanilacak gibi degil
Ya ben de alıyorum yanıma öyle güzel uyuyor ki benimle, yoksa yatağında saat başı uyanıyor 🥹 co-sleeping cuddle curl yazınca çıkan pozisyonda yatıyorum ben. En güvenlisi oymuş. Görseli ekledim

Eklentiler

• 1000023038.jpg
    1000023038.jpg
    67,8 KB · Görüntüleme: 67
Yok zaten kaç dk emecek ki gece, içine ince giydiriyorum, bazen sadece zıbın, yanıma falan alırsam tulumu çıkarıyorum.

Kucakta çok güzel uyuyor dimi, dün hep kucaktaydı mesela 1+ saatlik uykular yaptı çok güzeldi, bugün yatağında maksimum 40 dk uyudu bi kere 🫠

Ya ben de alıyorum yanıma öyle güzel uyuyor ki benimle, yoksa yatağında saat başı uyanıyor 🥹 co-sleeping cuddle curl yazınca çıkan pozisyonda yatıyorum ben. En güvenlisi oymuş. Görseli ekledim
Teşekkür ederim 🌸

Ya benimki doğumdan beri yanımda yatıyor yok yani o bizde ise yaramıyor

Biz de dün gece attık babayı🥲 lohusalıkta bile ayrı yatmadık bi yılbaşında hasta oldu 3-4 gün ayrı yattık içim elvermiyo ama işe de araçla gidiyo uykusuz kalınca bikaç kez direksiyonda uyumuşum nası gittim bilmiyorum dedi uykusu da çok ağırdır gece o bile uyandı ağlamasına😓

Aynen beb de böyle yatırıyorum bi de kusuyo nevresimlere 🤣🤣🤣 normalde 4 gğnde bi nevresim değiştiririm artık gün aşırıya döndü kusmasından🤣🤣🤣

Kızlar geçenlerde konuştunuz kusmaları bitti mi sizinkilerin? Benimki eskiye nazaran az kusuyot ama kusuyor yani😒 hele anneme kayınvalideme gideyim inat yapar gibi kusar 6-7 yedekle gider sıfır kıyafetle geri dönerim. Reflü yok güya

Kızlar geçenlerde konuştunuz kusmaları bitti mi sizinkilerin? Benimki eskiye nazaran az kusuyot ama kusuyor yani😒 hele anneme kayınvalideme gideyim inat yapar gibi kusar 6-7 yedekle gider sıfır kıyafetle geri dönerim. Reflü yok güya
6 aydan sonra kesılır kuzum bırden

Benimki püskürtüyor 😂
Patates avokado elma denedik henüz
Yoğurt yapıcam bugun pastorıze sütten yaptım ayran gibi oldu tutmadı
Havuç veririm bugun belki kabak da var ikisinden birini bir iki çay kaşığı tadıyoruz sadece o kadar
Hipin kaşık mamasını sevdi sadece
Oysaki yer diye beklemiştim 😄😄😄 hip hb da indirimde bu arada ben aldım

Kızlar eğer almayan varsa bugun geldi ve çok beğendim kızıma avent almıştım ondan daha büyük ve akitmiyor gerçekten bebeklere özel gaz yutma sorunu da yokmuş eğer almayan varsa çok uygun es değerlerine göre

Eklentiler

• Screenshot_20240213_204243_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20240213_204243_Hepsiburada.jpg
    60,4 KB · Görüntüleme: 72
Kızlar babyjem silikon beslenme seti alan var mı ya. Oioi koku yapıyor diyolardı bunda da oluyo mu acaba
Şu ürün

Babyjem Silikon Beslenme Seti - ebebek
Beslenme seti almaya gerek var mı ki bence en sagliklisi cam tabak kaşık myjem almıştım cok güzel o yüzden tabak almadım canım kızımda almıştım pek işe yaramadı oioi ne yapıştı ikea ahtapot mama sandalyemiz ne de kokusuz kaldı bence de gerek uok muadillerine bakmali

Çok geçmiş olsun canım baya zor bir süreç olmuş nasıl geçti doğru mu tanı koymuş

İnek sütü aldım zaten kuzum 😂 yapıcam bugun yarısını normal maya yarısını actıva denerim belki 😂
Kuzum tadacağı şeylerde 3 çay kaşığı civarı severse verırım ama suan tuhaf gelıyor tabı tatları o cıkartıyor ben verıyorum falan 😂
Kaşık maması 2 yemek kaşığı kadar yapıyorum
Eline sağlık kuzum bende komşudan almıştım yoğurt bende hazır alacağım ya da yaparım arada senin gibi her gün mayalamak gerekmez bence 3 4 günde bir ueter dimi

Çok geçmiş olsun canım baya zor bir süreç olmuş nasıl geçti doğru mu tanı koymuş
Teşekkür ederim 🌸 evet çok zor bir surecti çünkü tam tanı konamadi. Ozeldeki Dr ısrarla boğmaca dese de devlettekiler değil dedi. İki üç günde bir gidip ciğerleri dinlettik çok şükür ciğerlere inmedi ama öksürük uzun sürdü.

X