2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Az önce rutin yapıp beşiğe koyduğum çocuğum 15 dk sonra uyanmış biraz daha takıldık oynadık tekrar beşik başında emzirip koydum bakalım. Israrcıyım 😂 Gündüzleri yataklarınsa uyusalar çok kolay olur bize 💓

Ben düz yatakta yatırıyorum, aslında kusan bi çocuk ama çok şükür bir sorun yaşamadık. En başta anne yanının baş tarafını yükseltiyorduk ama park yatağa geçince düz yatıyor artık.
Kuzum gündüz gece rutinin arasında bir fark var mı? Ben gündüz rutin yapmıyorum yaparsam uyur mu acaba 😂 memede uyudu beşiğe koydum uyandı. Salladım uyumadı yatağına getirdim uyumadı tepiniyor şu an😂

Sonra beşiğinde uyuyor kuzum😊
Ne güzel 🥹 Benimki bir yere koyarken hep gözleri açılıyor 😂
Kuzum gündüz gece rutinin arasında bir fark var mı? Ben gündüz rutin yapmıyorum yaparsam uyur mu acaba 😂 memede uyudu beşiğe koydum uyandı. Salladım uyumadı yatağına getirdim uyumadı tepiniyor şu an😂
Yok ya zaten rutin dediğim uyku tulumu, müzik meme 😂 gece bazen kitap da okuyorum. Bugün ilk defa denedim zaten gök gürültüsünden mi ne 15 dk sonra uyandı sonra tulumu çıkardım yine emip uyudu bi 40 dk daha uyudu, bugün bölük pörçük olcak gibi bi huysuz. Sonra hep kucaktaydı. Şimdi tekrar beşik başındayım snsjsj Gündüz hep salonda uyutuyordum ya

Düzenleme: beşiğe koyunca çığlık attığı için yine kucakta salona getirdim 🫠 Bendeki irade de bu kadar djsjsj

Son düzenleme:

Yok ya zaten rutin dediğim uyku tulumu, müzik meme 😂 gece bazen kitap da okuyorum. Bugün ilk defa denedim zaten gök gürültüsünden mi ne 15 dk sonra uyandı sonra tulumu çıkardım yine emip uyudu bi 40 dk daha uyudu, bugün bölük pörçük olcak gibi bi huysuz. Sonra hep kucaktaydı. Şimdi tekrar beşik başındayım snsjsj Gündüz hep salonda uyutuyordum ya
Gece uyku tulumu ile nasıl emziriyorsun? Çıkarmadan mi canım?

Ben biraz rahatsızım kuzuma geçti büyük ihtimal o yüzden biraz endiselendim hiç balgam burun tıkanıklığı bu derece yasamamistim.

Sizde hep mi devam ediyor. Rutin kontrollerde doktor birsey demedi mi?
Kuzum netteki doktorlar balgam için 0.9 luk değilde yüzde 3luk hipotonik serum öneriyorlar bir dene istersen kızımın hastalığında ben izotonik serumu da nebul le çok kullandım mukusu yumuşatıyor burnu kapalı bırakma kuzum ciğere inmesin

Ben biraz rahatsızım kuzuma geçti büyük ihtimal o yüzden biraz endiselendim hiç balgam burun tıkanıklığı bu derece yasamamistim.

Sizde hep mi devam ediyor. Rutin kontrollerde doktor birsey demedi mi?
Ben doktora sadece acilden götürdüm yenidogan sonrasında. Hiçte aklıma gelmedi sormak ama çevremdekiler problem yok dedi. Bende aklımda şüphe olmasın diye yine de randevu aldım bekliyorum yani.

Satilucky Satilucky canım biz seninle birgun arayla doğum yaptık ataklarimiz denk geliyor o yüzden uykular bizde de çok çok kötü gunduz bıraktığım yerde asla uyumuyor biraz biraz memede kestiriyor gece de 4-5 e kadar 20 dakika yarım saatte bir uyanıyor anca o saatten sonra bir yada bir uçuk saatlik uykuları oluyor

Düzenleme: beşiğe koyunca çığlık attığı için yine kucakta salona getirdim 🫠 Bendeki irade de bu kadar djsjsj
İdil de çok sık uyanıyor canım Allahın cezası uyku gerilemesinden hep 😅 beşiği de neredeyse tamamen bıraktı. Emzirdikten sonra gündüz yatırdığımda uyanmazsa uyuyor orda yoksa bilinçli asla yatıramıyorum sallayınca ağlıyor 😅
Yavaş yavaş yatağına alıştırmanda fayda var bence. Ben uyuttum şimdi yatağında. Kaç dk sürer bu uyku bilmem tabi 😅 ama rutin iyi olur sanki. Şu ay bi geçsin uykuyu elden geçireceğim uyku düzenini. Biraz sabır biraz irade gerekiyor kuzum.

Kuzum netteki doktorlar balgam için 0.9 luk değilde yüzde 3luk hipotonik serum öneriyorlar bir dene istersen kızımın hastalığında ben izotonik serumu da nebul le çok kullandım mukusu yumuşatıyor burnu kapalı bırakma kuzum ciğere inmesin
Günde 4 5 kere açıyorum canım.. çok saol ss aldim hemen.. akşam yine yogunlasmaz inşallah yoksa yarın doktora gorurucem artık.. gün içinde iyi çok şükür ama gece tıkanıyor burnu.. ağlayarak kalkiyor cocuj

Ben doktora sadece acilden götürdüm yenidogan sonrasında. Hiçte aklıma gelmedi sormak ama çevremdekiler problem yok dedi. Bende aklımda şüphe olmasın diye yine de randevu aldım bekliyorum yani.
Senin de aklında kalmasın canım mutlaka götür..inşallah sorunsuz atlatır kuzular 🙏🙏🙏

Bizim bazı günler böyle oluyor, ben uyku saatini kaçırdığımı düşünüyorum böyle olunca. Artık not almaya başladım kaçta uyandı, kaçta uyudu. Gerçi bazen direndiği de oluyor, emerken kafayı arkaya atıp oraya buraya gülücük atıyor 🥹 of bilmiyorum çok karışık 4. Ay, geçen emzik aldı bi gece dün aynı şekilde verdim tükürüp kendini uyandırıyor. Gündüz iki saati geçirmemeye çalışıyorum, iki saatten önce esneme falan görürsem hemen uyutmaya çalışıyorum çünkü sonrası fena oluyor 🫠 Normalde gündüzleri uyku tulumu falan giydirmiyorum, dün son uykusunda gece gibi rutin yaptım, uyku tulumu, müzik, yatak odası falan. Daha çabuk uyudu sanki. Tabii bütün uyumaları memede kucakta gündüz 😭 ama rutin yaptığımda beşiğinin başındaki sandalyede emzirip koydum uyanmadı. Her uykusunu öyle yapmayı deneyeyim bugün üşenmezsem 😄
Ya bende bir ara rutin denedim hala yapıyorum ama gece uykusunda yapıyorum rutin fakat yine uyumuyor.
Akşam 9 a doğru keyfi yerinde oluyor yatak odasında yatarak beraber kitap okuyoruz sonra burnunu temizliyorum daha sonra altını temizleyip uyku tulumunu giydirip emziriyorum genelde her gün yapıyorum bunu ama yine uyumuyor sıpam.
Ben uyku gerilemesi olduğunu düşünüyorum çünkü uyumamak için direniyor sallayarak uyutuyoruz genelde yastığa koyduğum an çığlık çığlığa ağlıyor ama ışığı açayım yastıktan kaldırayım sakinliyor tek çabası uyumamak😄
Zaten bizim beşik yatağın yanında koyunca yanından da gitmiyorum ama yine de uyumuyor 🤦🏼‍♀️

1 haftadır gexe uykusuna ağlayarak direnerek geçiyodu dün gece uyuttum 00.45 gibiydi 1.30da bi ağlayarak kalktı aklım çıktı aşırı canı yanmış gibi gözyaşıyla ağlıto memeyi tutmuyo atıyo kafayı geriye zorla uyuttum 1 saat sonra yine aynı şekilde ve sabah 7ye ladar saatbaşı böyle devam etti ama ne ağlamak... Aşırı korktum bişe mi ısırdı noldu diye ama uyuyamadığından ağlıyo mafolduk gece
Aynısını 2 haftadır yaşıyoruz uyumamak için ağlıyor ama uykusu var bşr şekile 2ye doğru uyuyor sonra şanslıysam saat başı değilsem 30 dakikada bir uyanıyor.Emziriyorum kucağımda uyumaya devam ediyor beşiğe koyamaya kıyamadım dün ağlamaktan harap oldu yavrum diye 🥹
Kucağımda 1 saat uyudu öyle bende yarı oturur kestirmişim biraz gece 3te eşim geldi uyandırdı yatağına koy diye koydum hemen uyandı mesela

Doğru diyorsun bizde senin kuşa sakin olur diyorduk bu bebişler ters köşe seviyor😂
Rutin mutin hak getire kızlar ben memede uyutuyorum emiyor sonra uyuyor hep aynı saatlerde emziriyorum benimde rutinim bu😂
Dimi ya tüm arkadaşlarım diyor senin hamileliğin çok güzel geçti sandık ki Deniz uslu uykuyu seven bir bebek olacak😄Nerde oğlum kandırdı bizi😄
Valla bir şekilde uyusun uykusu devam etsin de diye bakıyorum artık.
Ben desteksiz uyutamam sallamaya çok alıştı ama uyuduktan sonra uyanmaması tek isteğim🫠

Satilucky Satilucky canım biz seninle birgun arayla doğum yaptık ataklarimiz denk geliyor o yüzden uykular bizde de çok çok kötü gunduz bıraktığım yerde asla uyumuyor biraz biraz memede kestiriyor gece de 4-5 e kadar 20 dakika yarım saatte bir uyanıyor anca o saatten sonra bir yada bir uçuk saatlik uykuları oluyor
Kuzum Deniz de öyle şansım varsa 1 saat uyuyor yoksa dediğin gibi yarım saat ancak ama kucağımda uyumak istiyor onu anladım tek amacı memede güvende olup anne kokusunda uyumak🥹Bize öyle muhtaçlar ki kıyamıyorum miniğime dün gece kucağımda 1 saatten fazla uyudu heralde ağlarken bile kucağıma aldığım an sakinleşiyor yavrum 🫠Ne yapalım böyle böyle büyüyecekler 🥹

Günde kaç kere 1 çay kaşığı veriyorsun canım normal sütten yapsak olmuyor mu yahu😅
İnek sütü aldım zaten kuzum 😂 yapıcam bugun yarısını normal maya yarısını actıva denerim belki 😂
Kuzum tadacağı şeylerde 3 çay kaşığı civarı severse verırım ama suan tuhaf gelıyor tabı tatları o cıkartıyor ben verıyorum falan 😂
Kaşık maması 2 yemek kaşığı kadar yapıyorum

Günde 4 5 kere açıyorum canım.. çok saol ss aldim hemen.. akşam yine yogunlasmaz inşallah yoksa yarın doktora gorurucem artık.. gün içinde iyi çok şükür ama gece tıkanıyor burnu.. ağlayarak kalkiyor cocuj
Kuzum oda nemlendirici var mı evde? Doğal gaz açıyoruz malum çok kuruyor içerisi. Böyle zamanlarda oda nemlendirici çok iş görüyor.

Bizde termometre var nem oranı gösteren. Nem oranı düşükse açıyorum. Bi gün gene hava kuruydu o gün perde yıkamıştım. Islak asıyoruz ya odayı müthiş nemlendirmişti. 😬 nemlendirici yoksa iş görür
Çok geçmiş olsun 💐

Kuzum Deniz de öyle şansım varsa 1 saat uyuyor yoksa dediğin gibi yarım saat ancak ama kucağımda uyumak istiyor onu anladım tek amacı memede güvende olup anne kokusunda uyumak🥹Bize öyle muhtaçlar ki kıyamıyorum miniğime dün gece kucağımda 1 saatten fazla uyudu heralde ağlarken bile kucağıma aldığım an sakinleşiyor yavrum 🫠Ne yapalım böyle böyle büyüyecekler 🥹
1 saat kesintisiz gündüz uykusu kimdi.. neydi.. nasıl bir şeydi.. 😅 uyku döngülerinde uyanıp tekrar uykuya geçemiyor kuzular 🫠 uyuyamadığı için ağlıyorlar ya içim gidiyor yahu

Kızlar merhaba 🙋 doğumdan sonra yazamadım hic. İlk zamanlar bir süre giremedim ama bütün yazismalari zor da olsa okuyup bitirdim 😂 minik kuşumun hiç gündüz uykusu yok desem yeridir ama son birkaç gündür hiç yok. İki aylıkken hafif öksürük başladı başlar baslamaz Dr gittik ama geçmedi ozeldeki Dr boğmaca teşhisi koydu bütün psikolojimiz mahvoldu devlet özel arası gittik geldik devletteki drlar boğmaca değil diyor ozeldeki ısrarla boğmaca diyor neyse uzun bir süreç sonunda iyilestik çok şükür ama bizim için zor oldu tabi. Bütün bebisleri öpüyorum 😘@dra21 canım eltimin bebekleri hep ilk önce üst dişleri çıktı 😄

X