• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    332
Bence verebilirsin geçen gün yaptım doğumgünü için ama misafire diye yaptığımdan ayırmayı akıl edemedim tuzluydu. Kvdem diş buğdayı yapmıştı ondan verdim :) bugün bulgurun ne kadar faydalı olduğuna dair yazı okudum şifa olsun. Belki kimyon koyabilirsin benimkinde gaz yapıyor bulgur
Bir iki çay kaşığı verdim. Bi dahakine kimyonlu vereyim o zaman 😌

Kızlar mandalinayi oldugu haliyle veriyor musunuz artik? Yiyebiliyor mu? Doktor her sey serbest dedi ama nasil yiyebilir bilemedim
Emzik gibi delikli şey var ya meyve için. Onun içine koyuyorum. Şeftali kayısı ve trabzon hurmasını da eline vereceksem öyle veriyorum. Üzümü de. Bi kere üzümü rendeliyim dedim, cinnet geçirecektim 😂

Emzik gibi delikli şey var ya meyve için. Onun içine koyuyorum. Şeftali kayısı ve trabzon hurmasını da eline vereceksem öyle veriyorum. Üzümü de. Bi kere üzümü rendeliyim dedim, cinnet geçirecektim 😂
Aaaa ben onu kullanmayi unuttum.bosuna mi aldim 😬🤦‍♀️

Kızlar sonuçlar geldi
Ferritin: 5,2 düşük
Demir: 45,8 düşük
Aspartat asp: 43 yüksek
Keratinin; 0,19 yüksek
Bu keratinin ve aspartat yüksek çıkan oldu mu?

IMG_4803.jpeg
IMG_4803.jpeg

Bizim referans dışı olanlar bunlar. Var mı böyle bir durum olan içimi rahatlatın ay sabaha kadar

Kızlar sonuçlar geldi
Ferritin: 5,2 düşük
Demir: 45,8 düşük
Aspartat asp: 43 yüksek
Keratinin; 0,19 yüksek
Bu keratinin ve aspartat yüksek çıkan oldu mu?
Canım hepsi normal değerler sorun yok merak etme için rahat olsun
Sıvı alımı yüksek olmuştur gün içinde kreatin ondan düşük çıkmıştır ki benim oğlanında hep düşük
Ast değeri çok hafif bir viral enfeksiyon geçirse calpol versek bile yükselir ki sizinkide anlamlı bir yükseklik değil üst değerin 3 katından fazla yüksek olunca kontrol kanı istenir 2-4 hafta sonra. Siz farketmemişsinizdir bi viral enfeksiyon geçirmiştir. Tek başına AST yüksekliğide bir anlam ifade etmez. ALT bir tık daha değerlidir bu anlamda. Bu yaşlarda kan değerleri hep böyle dalgalı çıkar biraz yüksek biraz düşük gibi 2 yaşından sonra kendine geliyo değerler :)
Bizimde 8. Ayında 109 12. Ayında 43 çıkmıştı AST.

Canım hepsi normal değerler sorun yok merak etme için rahat olsun
Sıvı alımı yüksek olmuştur gün içinde kreatin ondan düşük çıkmıştır ki benim oğlanında hep düşük
Ast değeri çok hafif bir viral enfeksiyon geçirse calpol versek bile yükselir ki sizinkide anlamlı bir yükseklik değil üst değerin 3 katından fazla yüksek olunca kontrol kanı istenir 2-4 hafta sonra. Siz farketmemişsinizdir bi viral enfeksiyon geçirmiştir. Tek başına AST yüksekliğide bir anlam ifade etmez. ALT bir tık daha değerlidir bu anlamda. Bu yaşlarda kan değerleri hep böyle dalgalı çıkar biraz yüksek biraz düşük gibi 2 yaşından sonra kendine geliyo değerler :)
Bizimde 8. Ayında 109 12. Ayında 43 çıkmıştı AST.
Yaaa canım çok teşekkür ederim harbi içim rahatladı dişi çıkmıştı sanırım o yüzden biraz aşırı huzursuzdu ondan da olabilir belki. Birkaç anne ile daha konuştum içim daha rahat. Tekrar teşekkür ederim. Bunlara da alışmak lazım.
Bu arada bu kadar bilgi sadece annelikten mi? Yoksa sağlık çalışanımısınız? Babam sağlıktan emekli ama ona sormak istemedim, ona göre çoğu şey normal ya da ben abartıyorum.

Back